Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Miercuri, 04 August 2021

Despre provocările și proiectele acestei ultime perioade în, precum și despre studiul pentru Diploma in Professional Marketing, vă invităm să aflați mai multe de la Nona Beicu Broșiu, Brand PR Manager la ING Bank. Pentru Nona Beicu Broșiu, iar cei aproape 14 ani de experiență profesională de până acum au însemnat coordonarea proiectelor de CSR în cadrul unei companii de telecom, comunicarea pentru cel mai mare festival de muzică din România, consultanță în comunicare strategică și branding pentru clienți din diferite industrii ale unei agenții de comunicare, dar și crearea proiectului cultural „Festivalier” prin intermediul căruia a explorat felul în care festivalurile culturale ajută comunitățile din care fac parte.
Este preocupată de tehnologie, de felul în care comunicarea și marketingul pot ajuta brandurile să se dezvolte și speră să înțeleagă și mai bine cum funcționează work-life balance.
Din 2020 se pregătește pentru obținerea Level 6 Diploma Profesională în Marketing, o acreditare oferită de Chartered Institute of Marketing UK, în colaborare cu Oxford College of Marketing la Institutul de Marketing din România.

Cum arată bilanţul anului trecut care a avut pentru toţi o doză mare de neprevăzut? Care au fost principalele proiecte în care te-ai implicat?

În mod cert, a fost un an dificil pentru cei mai mulți dintre noi, cu foarte multe momente complicate. În același timp, a fost și o perioada de reflecție impusă de context, în care poate ne-am uitat mai atent la ceea ce facem și ceea ce suntem - fie pe plan profesional, fie personal.
În ceea ce mă privește, în prima parte a anului am lucrat, alături de colegii mei din ING, pentru diferite proiecte care ne-au adus împreună în mediul online, în perioada de izolare socială. Mă bucur că am avut ocazia să participăm la Swimathon, să strângem fonduri pentru cauze care au mare nevoie de ajutor și în felul acesta timpul a fost folosit într-un scop nobil.
În cea de-a doua parte a anului am început studiul la The Chartered Institute of Marketing, pentru obținerea Level 6 Diploma in Professional Marketing.

Care sunt provocarile constante în industria în care lucrezi?

Nu mi se pare că ar fi mai multe provocări față de alte industrii. Poate că un anumit specific este dat de reglementările care apar în mod frecvent și cu care trebuie să ținem pasul cu toții, atât băncile, cât și clienții.

Ce înseamnă inovaţie de marketing în industria în care lucrezi?

Banking-ul este unul dintre domeniile în care inovația în marketing se întâmplă deja de mult timp. Vedem cu toții interesul accentuat pentru digitalizare, mai ales după anul 2020, când pandemia a împins și mai tare limitele în această zonă. În continuare este de așteptat ca inovația să cunoască și alte fațete adaptate contextului pe care îl avem, cu produse și servicii speciale pentru diferitele cerințe ale clienților și cu mecanisme de comunicare tot mai inovatoare.

De ce ai ales cel mai dificil program de training de marketing acreditat CIM – DIPLOMA ÎN MARKETING PROFESIONAL pentru a te perfecționa în domeniu?

După cei 14 ani de experiență profesională în multiple ramuri ale comunicării și branding-ului, am simțit că a venit momentul acestui program și a unei discuții și mai aprofundate despre rolul marketingului și comunicării în cadrul unei industrii, în cadrul unei companii sau chiar în cadrul societății în care trăim. Mi se pare un program potrivit pentru persoanele cu multă experiență profesională, care te determină să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă, să evaluezi și planifici mult mai bine ceea ce ar trebui să faci ca om de marketing pentru compania ta, să ajuți în mod real la dezvoltarea business-ului.

Cum ai reuşit să îmbini provocările acestui an cu studiul?

Chiar dacă a fost un an dictat de restricții, situația pandemică a adus și avantajul de a fi câștigat timp. Așa că, a fost o perioadă în care m-am putut concentra pe studiu, mi-am făcut o agendă pe care am respectat-o. Sigur că, mi-ar fi plăcut să mă întâlnesc cu colegii de curs și în offline, dar ne-am descurcat destul de bine și în online.

Cât timp ți-a luat pregătirea pentru un modul? Câte ore ai lucrat și învățat în medie pe săptămână? Cum se desfășoară studiul online? Cum ajută suportul suplimentar de la programul blended learning - weekendurile și workshop-urile? Cum se desfășoară relația cu tutorii? Cum te-a ajutat suportul lor?

Pentru mine a funcționat destul de bine participarea săptămânală la workshop-urile online susținute de profesorii Oxford College of Marketing și clarificarea chiar la fața locului a eventualelor întrebări pe care le-am avut pe parcurs. Am încercat să am un program de lucru de circa 3-4 ore pe zi, de 3-4 ori în timpul săptămânii, pentru citit și lucrat pe brieful pe care l-am avut de rezolvat. Totul a mers foarte bine în versiunea online a cursului, a ajutat și faptul că am avut mai apoi la dispoziție toate înregistrările cursului și am putut să revin ori de câte ori am simțit nevoia. Mi se pare o idee foarte bună acest tip de învățare „amestecată”, adică „blended”, pentru că în felul acesta poți să te organizezi în ritmul tău, cu programul pe care ți-l poți face singur, având ocazia să discuți direct cu profesorii și să le ceri sfaturi. Iar în timpul week-end-ului de studiu intensiv poți să clarifici toate aspectele mult mai rapid atât cu tutorele, cât și cu colegii de curs.

Cât despre relaționarea cu tutorii de la Oxford College of Marketing, am avut o experiență foarte bună și m-am bucurat să pot avea această oportunitate. Tutorii ne-au ajutat, într-un mod obiectiv și profesionist, să înțelegem care este scopul fiecărei acțiuni, ce trebuie să urmărim, care este esența acțiunilor, cum putem evalua dacă planificarea a fost una bună, cum mai putem corecta lucrurile atunci când se întâmplăm ceva neașteptat. Am simțit că suntem foarte bine antrenați să ne descurcăm în orice situație s-ar ivi în profesia noastră, nu doar să rezolvăm un anumit brief, ci chiar mai mult de atât. 

Cum s-a schimbat experienţa şi programul de training? Ce au adus nou sau in plus fata de alte evenimente și traininguri de marketing la care ai participat? Ți-au schimbat  în vreun fel perspectiva de practician?

Pot spune că cele două module pe care le-am finalizat deja, cel de Marketing & Digital Strategy și Innovation in Marketing, mi-au impulsionat și mai tare preocuparea pentru planificarea strategică și evaluarea obiectivelor. Am găsit răspunsuri la întrebări pe care le aveam de ceva vreme, am testat mai multe mecanisme noi, am dezvoltat soluții mai curajoase. Toată experiența de până acum cu acest program de training m-a ajutat să văd totul într-o perspectivă nouă, una și mai orientată spre eficiență și spre ceea ce contează cu adevărat. În același timp pot spune că mi-a confirmat și cât de importante sunt alte elemente, cum ar fi empatia, mai ales atunci când apar lucruri neprevăzute.

În ce măsură brief-urile pe care lucrezi sunt legate de oportunităţile reale de business, te ajută sau te inspiră în ceea ce faci? Ai aplicat sau ți-au venit idei de pus în practică imediat în planurile și inițiativele de marketing?

Am apreciat în mod special că brief-urile pe care am lucrat pentru ambele module au fost foarte bine ancorate în realitate. Practic, chiar am avut ocazia să simulăm ceea ce s-ar putea întâmpla în industria noastră. Sigur că idei au fost multe, dar dincolo de idei, a ajutat mult să discutăm și despre efectul pandemiei în diverse industrii, să vedem cum se adaptează o companie din punct de vedere marketing la contextul actual, ce situații speciale sunt de la un caz la altul. Colegii mei de curs erau din industrii total diferite, iar schimbul de opinii a fost o parte importantă a procesului de învățare.

Care crezi că sunt skill-urile esențiale pentru un marketer în 2021, importante și pentru viitorii 5-10 ani?

Probail ceea ce aș spune și peste 10 ani: capacitatea de adaptare, înțelegerea mediului de business și empatia. Cred că indiferent de ce s-ar mai întâmpla pe viitor, nu putem omite aceste lucruri dacă vrem să ne facem treaba cât mai bine.   

Published in Interviuri

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.