Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Ce sunt micromomentele si de ce conteaza in campaniile de marketing?

26 Apr 2017

Ce sunt micromomentele si de ce conteaza in campaniile de marketing? Dupa ce ne-a invatat sa ne uitam atent la „momentele de adevar”, dar mai ales la „momentul zero al adevarului”, Google ne recomanda sa luam in seama si „micromomentele”. Despre ce e vorba?  Micromomentele sunt acele puncte critice din traseele de interactiune cu clientii care, insumate, determina modul in care aceste trasee se incheie: cu o impresie pozitiva, cu abandon, frustrare sau cu o cumparare. Compania Zillow, de exemplu, a implementat o functionalitate GPS pe site-ul lor mobil si o aplicatie care sa le permita celor care isi cauta locuinte sa gaseasca proprietatile din apropierea lor din doar cateva miscari. Un moment critic poate fi reprezentat pur si simplu de viteza de incarcare a site-ului pe mobil si care poate fi constant testata de oamenii de markeitng cu instrumente simple precum Google Page Speed Insights sau Mobile Website Speed Test.

Interactiunea cu clientii in aceste momente critice trebuie atent masurata, planificata si monitorizata. Indicatorii de performanta ar trebui sa masoare contributia  tuturor eforturilor si interactiunilor  digitale si ponderea lor in decizia finala de achizitie, nu doar raspunsul imediat sau ultimul click. De exemplu, daca testati cresterea licitarilor pe dispozitive mobile, va trebui sa urmariti impactul per ansamblu asupra contului ca rezultat al acestei schimbari si sa analizati conversiile de pe desktop si de pe mobil impreuna, nu independent.

Chiar daca vanzarea finala nu se intampla de pe mobil, nu inseamna ca interactiunile mobile nu au jucat un rol. Fiecare proces de cumparare este alcatuit din mai multe micromomente generate de motivele diverse pentru care clientii fac cautari pe diversele dispozitive: sa caute informatii, preturi, oferte sau detalii de contact, adresa unui magazin, descarcarea unei aplicatii. Acestea  trebuie planificate, masurate si castigate pentru ca ele pot influenta decisiv daca un client face sau nu o achizitie.  Lipsa unei verigi din lant poate influenta negativ tot ansamblul.

Vanzari in valoare de peste un trilion de dolari in retail-ul american au fost influentate anul trecut de interactiuni mobile. Pentru a incepe monitorizarea si masurarea diverselor tipuri de conversii mobile, incepeti cu raportul legat de conversiile totale estimate din Google. Acesta va permite sa masurati impactul  complet al investitiilor digitale pe mobil, desktop, pe site-uri si aplicatii sau chiar in magazine.

Pentru mai multe detalii si exemple, accesati studiul complet realizat de Google la acest link.

Nu ratati cursurile noastre practice de marketing prin Google pentru a lucra si a va perfectiona in utilizarea acestor instrumente alaturi de un profesionist si practician cu experienta: Elena Dobre, senior trainer la Institutul de Marketing si Online Marketing Strategist la Zarbi.

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.