Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

RAZBOIUL MARKETINGULUI CU VANZARILE:  Solutia consultativa

18 Sep 2014

Intre solutiile menite sa echilibreze problemele legate de marketing si vanzari, apare adesea ca panaceu vanzarea consultativa. Unul dintre promotori este Jay Abraham, pe care-l veti putea vedea pe 25 septembrie la Bucuresti la conferinta “Marketing in direct”.

Ce inseamna vanzarea consultativa? Termenul a fost lansat de Mack Hanan in 1970 si desemneaza o schimbare de paradigma care presupune ca vanzatorul sa fie si un consultant si sfatuitor al clientilor potentiali, nu doar un promotor neconditionat al unor produse si servicii. In marketing vorbim in mod similar de nevoia de trecere de la push marketing la pull marketing, adica de la solutii in care produsele sunt impinse catre clienti la varianta in care clientii cauta compania. Integrarea acestor principii in marketingul digital a dus la mult vehiculatul concept de inbound marketing versus outbound marketing.

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.