Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Joi, 10 Iunie 2021

Pe 17 iunie, de la 09:30 CET (10:30 ora României), SAS organizează conferința virtuală Reimagine Marketing #AsktheData. Reprezentanți ai unor companii de top la nivel global, care îmbrățișează schimbările și vin în anticiparea așteptărilor clienților, își împărtășesc experiențele și discută despre serviciile, soluțiile și tehnologiile pe care le caută consumatorii.  

Puteți să rămâneți fără răspuns în fața așteptărilor clienților? Pot organizațiile să-și prezică nevoile atunci când economia este în continuă schimbare? Actuala situație nu este un sprint, ci este un maraton. Agilitatea și adaptabilitatea brandurilor în fața nevoilor în continuă schimbare ale consumatorilor trebuie să facă parte din modelul și tehnologiile de operare a relațiilor cu clienții, pentru a acționa cu acuratețe, eficiență și empatie.

Inspirați-vă din experientele practice ale invitaților, nu ratați rezultatele finale ale sondajului EXPERIENCE 2030 consumer și aflați mai multe despre:

  • Apariția unor canale digitale agile pentru interacțiunile cu clienții;
  • De ce datele trebuie să fie în prim-planul strategiei de marketing și al execuției;
  • Transformarea digitală necesară pentru a se adapta așteptărilor consumatorilor în continuă schimbare, cu decizii și analize avansate;
  • Cazuri de utilizare de către reprezentanți de top ai industriei.

Detalii despre eveniment Reimagine Marketing | Be Curious | Ask The Data | SAS

Înscrieri: https://bit.ly/2U0laUB

Agenda evenimentului

09:30  CET Deschidere - Nurcan B. Arcan, Regional Marketing Director, SAS, CEMEA Region

09:35 – 10:20
Panel Customer Experience in the Age of Social Media/ Experiența clienților în era social media

  • Sarah Utermark - Director Parteneriate Comerciale Opera Africa de Sud, MMA Global
  • Sami Moutran - Director senior marketing și comunicare în afaceri, METAP (TikTok)
  • Sepideh Dundon - Senior Channel Partener Plumb, LinkedIn
  • Antoine Caironi - Șef de venituri, Mai multe sectoare, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Twitter
  • Juliette Gilligan - Parteneriate strategice pentru comerț, EMEA, Facebook

10:20 - 10:35 CET - EXPERIENCE 2030 - Consumer Poll Results – Experience Disrupted: Is COVID-19 continuing to change customer behavior? / Va schimba pandemia de COVID-19 în continuare comprtamentul consumatorului?
Prezintă: Andreas Heiz, EMEA Customer Insight Director, SAS

10:35 - 10:50 CET - New normal is a constant change in Digital Marketing
Radoslaw Grabiec - Customer Intelligence Solutions Manager, CEMEA, SAS

11:00 - 11:15 CET-  Reimagine Digital: How AI shapes customer engagement
Cu Margus Simson Chief Digital Officer (CDO), Komerční Banka și Yigit Karabag, Regional Director, Customer Advisory, SAS, CEMEA Region.

11:15 - 11:30 CET - SberNBA – Campaign as a Service
Cu Anton Vasiliev, Managing Director, Sberbank Retail

11:30 - 11:45 CET - What it means to be a data-driven marketing organization
Cu Moadh Bukhash, Chief Marketing Officer, Emirates NBD și Nurcan B. Arcan, Regional Marketing Director, SAS, CEMEA Region

11:45 - 12:00 CET - Winning the Moments that Matter: Right customer, Right message, Right time
Cu Alena Tsishchanka Manager EMEA Industry Business Development, SAS și Jiri Nosal, Consulting Founder & CEO, Assisto

12:00 - 12:30 CET - The Connected Customer In The Digital Age/ Clientul conectat în era digitală
Experiența unui nou tip de marketing, asistată de uimitoarele  tehnologii noi și strategii pentru a identifica si converti noi clienti in oportunități de afaceri pentru companii.
Cu Richard Van Hooijdonk, Trendwatcher & Futurist      

12:30 - 12:35 CET – Closing - Nurcan B. Arcan, Regional Marketing Director, SAS, CEMEA Region

 

 

Published in Noutati

Anunțul lui Jeff Bezos că urmează să părăsească conducerea Amazon (funcția de CEO va fi preluată de Andy Jassy - cel care conduce în prezent divizia de Cloud Computing) începând cu data de 5 iulie a luat prin surprindere pe toată lumea. Imaginea Amazon este greu de separat de imaginea lui Jeff Bezos.

Evenimentul a avut o importanță asemănătoare cu anunțul lui Bill Gates că părăsește conducerea Microsoft.

Pentru scurt timp prețul acțiunilor Amazon a înregistrat câteva mișcări rapide sus-jos apoi a crescut puțin, dat fiind faptul ca anunțul s-a făcut în același timp cu raportarea unor rezultate impresionante pe trimestrul patru al anului 2020: venituri de peste 100 de miliarde de dolari.

Aceasta arată că acțiunea a fost planificată cu atenție, nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării.

După 5 iulie Jeff Bezos va ocupa funcția de Președinte Executiv - o poziție care îl va degreva de problemele de zi cu zi cu care se confruntă pană acum și îi va da timpul necesar să se ocupe și de alte proiecte ale sale.

De ce această decizie? Se pregătește Jeff Bezos să iasă la "pensie"?

În ultimele zile intențiile lui Jeff Bezos au început să se clarifice. Se pare ca miliardarul vrea să-și concentreze energia pe salvarea companiei de lansarea de rachete spațiale Blue Origin, care trece prin momente dificile.

Acest lucru a devenit evident luni, când Jeff Bezos a anunțat ca va face primul zbor în spațiu, cu o rachetă Blue Origin, împreuna cu fratele său.

Trebuie menționat ca e prima dată când Blue Origin trimite în spațiu (de fapt undeva la 100km de Pământ - la limita dintre atmosferă și spațiu cosmic) un echipaj uman. Până în prezent s-au făcut doar zboruri de test, cu manechine.

Decizia lui a fost frumos împachetată și distribuită pe Social Media ceea ce arată ca totul face parte dintr-o campanie de marketing atent regizată.

De ce Jeff Bezos își asumă acest risc? Un miliardar, pilot de încercare?

Se pare că decizia lui are la bază un amestec de pasiune, calcul financiar și bineînțeles "Orgoliul".

Să le luăm pe rând:

Pasiune:

Jeff Bezos face parte din generația anilor 60-70, care a fost puternic impresionată de zborurile către Luna din anii 70 - avea 5 ani când Neil Armstrong făcea primii pași pe Luna. Ideea de a zbura apărută în copilărie s-a concretizat în realitate prin creare companiei Blue Origin în anul 2000.

Visul de acum peste 50 de ani se poate realiza.

Calcul financiar:

Blue Origin l-ar fi costat pe Jeff Bezos peste un miliard de dolari (nimeni nu știe exact). În plus, recent a pierdut atât contractul cu Air Force (deoarece nu a reușit să realizeze nici măcar un zbor spațial în ciuda subvenției de 255,5 de milioane de dolari deja plătiți) cat și contractul cu NASA pentru modulul Lunar preconizat pentru programul Artemis (în ciuda faptului că Blue Origin a licitat în parteneriat cu Lockheed Martin și Northrop Grumman). Valoare acestui contract este de circa 2.9 miliarde de dolari. Licitația pierdută cu NASA a distrus practic orice posibilitate ca Blue Origin să devină profitabilă (sau cel puțin să nu mai piardă bani) în următorii 5 ani.

Acest lucru a afectat puternic Blue Origin care a contestat decizia NASA - ceea ce a declanșat o reacție negativă în rândul americanilor care privesc această situație ca o "subvenție a miliardarilor din bani publici". Această contestație are puține șanse de izbândă deoarece Bezos licitase aproape dublu decât câștigătorul iar bugetul NASA pentru programul Artemis (programul de a trimite din nou oameni pe Luna) este sub această sumă.

Pierderea acestor contracte îl obliga pe Bezos să-și concentreze atenția pe singurul segment rămas viabil: turismul spațial.

Orgoliu:

Jeff Bezos este în competiție directă cu Elon Musk nu numai pe Pământ dar și în spațiu. Deși ca avere se afla încă pe primul loc (avere estimată la 177 de miliarde de dolari), Elon Musk îi suflă în ceafă cu o avere estimată la 151 de miliarde de dolari. Noile sale reușite cu Starlink și SpaceX s-ar putea să-l aducă pe locul I în câțiva ani.

În "spațiu" însă, Elon Musk este rege. Compania lui, SpaceX este deja profitabilă (profit estimat la peste 2 miliarde pe an) și ea este cea care i-a suflat contractul de 2.9 miliarde de dolari cu NASA, lui Jeff Bezos. În plus SpaceX are un avans tehnologic important realizând peste 100 de lansări reușite, în spațiul cosmic. De asemenea SpaceX deja trimite oameni în spațiu cu rachetele Falcon 9 și capsula Cargo Dragon care aprovizionează Stația Internaționala Spațiala ISS cu oameni și echipamente.

Rivalitatea dintre cei doi a ajuns și în spațiul social media unde Elon Musk l-a numit pe Bezos 'imitator' (copycat) și s-a amuzat pe seama faptului ca Blue Origin nu ține deloc pasul cu SpaceX și nu a reușit nici măcar un zbor în spațiu.

Cursa pentru spațiul cosmic a devenit o cursă a miliardarilor?

Cei doi miliardari nu sunt singuri în bătălia pentru spațiul cosmic. Richard Branson un alt miliardar celebru investește și el în călătoria în spațiu din 2004, când a creat compania Virgin Galactics.

Aceasta utilizează un alt tip de tehnologie (un avion rachetă lansat din aer de pe un alt avion mai mare) și se adresează doar segmentului dedicat turismului spațial. În ultimul test acesta a reușit să se ridice la 50 de mile și să aterizeze fără probleme.

Se zvonește ca Branson vrea să-i ia fața lui Bezos și să zboare înaintea lui. Branson este cunoscut pentru campaniile lui de marketing foarte excentrice.

Deocamdată Elon Musk nu și-a făcut publică nici o intenție de a zbura în spațiu în următoarea lună, însă nu se știe niciodată. În plus, pentru el ar fi cel mai ușor să pună în practica o asemenea surprinzătoare mișcare de marketing și publicitate.

Și tu poți să participi în această cursă.

În prezent se licitează pentru un loc alături de Jeff Bezos. Deci dacă aveți niște bani puși deoparte nu ezitați!

La ora când am scris articolul prețul licitat era de 4 milioane de dolari.

 
Published in Noutati

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.