Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Training si experienta britanica in masurarea performantei de marketing pentru profesionistii de marketing din Romania

15 Oct 2019

20 de profesionisti de marketing au participat in acest weekend la Bucuresti la Institutul de Marketing la un training de marketing intensiv in masurarea si evaluarea performantei de marketing sustinut de Joe Shami de la Oxford College of Marketing. Acest curs face parte dintr-un program de certificare acreditat international la care sunt inscrisi. In ultimii 8 ani, la Institutul de Marketing s-au pregatit, perfectionat si certificat peste 400 de persoane, dintre care peste 10% lucreaza ca profesionisti de marketing in strainatate in tari ca Marea Britanie, Franta, Cehia, Ungaria sau chiar Malawi.

 Cine sunt cursantii si de ce se reintorc la scoala?

O mare parte a celor care lucreaza in marketing vin din zone creative si au nevoie sa isi perfectioneze abilitatile strategice, dar si sa inteleaga implicatiile financiare ale deciziilor de marketing pentru ca propun si coordoneaza bugete deloc mici, pe care trebuie sa invete sa le vada ca investitii care aduc profit.

Training-urile si programele de certificare de la Institutul de Marketing se adreseaza profesionistilor cu experienta in marketing, iar cursurile sunt concentrate pe partea practica si insista asupra aplicarii notiunilor de marketing in organizatiile in care lucreaza cursantii. Ca si medicii sau profesionistii certificati in servicii financiare, multi sunt inscrisi intr-un program de pregatire continua, (Continuous Professional Development), iar aceste cursuri ii ajuta sa ramana permanent la curent cu ce este nou in industrie, la nivel international.

Este o mare nevoie de astfel de suport si acest weekend a fost unul dintre cele mai bune cursuri la care am participat”, spune Ruxandra Constantin, Marketing Manager Stationery Central South-East Region”.

O investitie binemeritata” – spune Angela Capatana, Regional Manager, Romania la The Juice Plus+ Company.

Spre deosebire de alte cursuri, acest tip de training te invata sa gandesti, sa vezi de ce faci un anume lucru. Altele iti arata doar butoanele sau ce sa faci.” – spune Ana Munteanu Popa, alta cursanta inscrisa la Diploma Profesionala in Marketing.

 Ce beneficii aduce un program de certificare internationala?

O mare parte din programul de pregatire consta in dezvoltarea unor proiecte aplicate de marketing pentru organizatiile in care acestia lucreaza. Pe langa acestea, cursul si weekendul intensiv acopera instrumente de gandire si actiune din cele mai de incredere surse anglo-saxone, studii de caz si exemple. Intre companiile pentru care cursantii au exersat se numara compania Netflix, pentru care participantii au realizat cate un dashboard (n.r. un panou de control) pentru masurarea performantei de marketing, dar si pentru Aqua Carpatica, brand exportat cu succes in strainatate al companiei Valvis Holding care are cursanti inscrisi in program.

La sfarsitul unui program de training de unul sau doi ani, daca promoveaza cu succes trei probe, evaluate de specialisti din Marea Britanie, participantii primesc o diploma recunoscuta international si pot lucra in domeniul lor, oriunde in lume.

Cine sunt trainerii si tutorii?

Trainerii si tutorii nostri au atat experienta de predare si rezultate dovedite in pregatirea studentilor pentru examenele acreditate international, cat si experienta practica in calitate de oameni de marketing sau consultanti. Majoritatea dintre acestia au o cariera care combina in egala masura munca de predare cu pozitii de marketing si consultanta, pentru a oferi studentilor nostri suport, atat pentru partea teoretica, dar si pentru cea practica.

Joe Shami este expert in vanzari si in marketing, lector la Oxford College of Marketing si Profesor Asociat la University of Perpignan din Franta, unde tine in mod regulat cursuri de marketing strategic la nivel de Master si MBA in Europa, Orientul Mijlociu si SUA.

Joe Shami a incheiat cursul de la Bucuresti cu multumiri adresate chiar participantilor. „Vin de fiecare data cu bucurie in Romania si sunt impresionat de implicarea cursantilor, de atitudinea si entuziasmul lor de la cursuri, care il depaseste adesea pe cel pe care il vad in mod obisnuit in Marea Britanie.„- a spus Joe Shami.

Institutul de Marketing a fost creat in parteneriat cu Oxford College of Marketing si More Marketing Solutions, pentru a oferi sprijin local in Romania tuturor marketerilor interesati de performanta profesionala la standarde internationale prin calificari CIM (Chartered Institute of Marketing). Periodic, Institutul ofera acces la resurse de marketing, dar si webinare pe teme de interes din domeniu. Cei interesati pot gasi mai multe informatii pe site-ul dedicat, www.institutuldemarketing.ro, dar si pe portalul de resurse Marketing Focus, www.marketingfocus.ro. Chartered Institute of Marketing (CIM) este cea mai mare asociatie a marketerilor din Europa, cu peste o suta de ani de existenta. CIM traseaza standardele profesionale in domeniu, dezvoltand si actualizand permanent programele de studiu in functie de dinamica pietei muncii si de cerintele venite din partea angajatorilor.

Contact: Oana Sav, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0740 121 694.

Linkuri utile:

Institutul de Marketing - http://www.institutuldemarketing.ro

Oxford College of Marketing - http://www.oxfordcollegeofmarketing.com/about-us/

Chartered Institute of Marketing - http://www.cim.co.uk/Home.aspx

Marketing Focus – platforma online IM- http://www.marketingfocus.ro/

 

 

 

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.