Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Miercuri, 05 Iunie 2024

Ai o singură șansă, profită de ea!

Într-o piață competitivă, într-o industrie deja aglomerată și deloc iubită, campania de lansare a Salt Bank a ridicat ștacheta lansărilor de brand și produs printr-o campanie spectaculoasă, care a reușit rapid să atragă atenția, să facă diferența și să genereze nu doar emoție și simpatie, dar și rezultate peste așteptări.

Cine sunt oamenii și agențiile din spatele acestor campanii? Care a fost brieful și care sunt până acum rezultatele? Cum s-a ajuns la actualul naming și la execuțiile din TV, outdoor și digital? Aflați mai multe din podcastul „Marketing Talks„ cu Viorel Ruse, Director of Marketing & Communication la Salt Bank.

Îl am alături de mine pe Viorel Ruse, director de marketing și comunicare la Salt Bank și vorbim despre ceea ce se va numi, cu siguranță, lansarea și campania de marketing a anului 2024. Înainte să începem să vorbim despre bancă, lansare sau campanie și să intrăm în culisele acesteia vom aborda o mulțime de curiozități pe care le avem. Viorel, vreau să ne spui despre tine, pentru că și asta este o curiozitate şi anume cine sunt oamenii de la Salt Bank? Cine este în spate? Iar eu știu că tu ți-ai dorit să intri în marketing de când ai început să lucrezi.

Bănuiam că o să-mi pui întrebarea asta. Da, mi-am dorit, pentru că am văzut în familie ce înseamnă să faci marketing. Mi-au plăcut reclamele de mic și atunci mi-am dorit să ajung să facă marketing. Am început destul de târziu să fac marketing, fiind nevoie să mă angajez în alt domeniu încă din facultate.

Ce înseamnă că ai văzut în familie?

Aveam niște rude care erau plecate în străinătate și făceau marketing, mi-a fost mai ușor să înțeleg ce presupune acest domeniu și mi-a plăcut. Am fost în vizită la ei și am văzut exact ce înseamnă zona asta de comunicare și marketing în general. Am început cariera în zona de marketing și apoi am preluat partea de comunicare.

Cum ai început? Ne interesează și traseul tău profesional. Eu știu despre tine că ai lucrat foarte mult în banking la ING, dar și la First Bank.

Da, am lucrat în ING aproape 20 de ani, pe mai multe roluri, dar majoritatea în echipa de marketing. Am început în zona de BTL, am făcut evenimente în care a venit mâncarea în ultima secundă, am învățat o mulține de lucruri interesante. Ce este interesant la zona de BTL, este că niciodată invitatul n-o să știe cu adevărat ce a lipsit din eveniment.

Atunci, mergem pe acest fir cronologic. Tu ai primit o provocare de la compania în care lucrezi acum: lansăm o bancă, o altfel de bancă. Care a fost mandatul tău și cum te-ai achitat de el?

Cred că a fost un pas normal. Am început să lucrez în zona de digital la ING, după care am trecut la First Bank, unde am avut “digital with a human touch”, iar acum este “full digital”. Dar nu este doar o aplicație, pentru că banca este, de fapt, telefonul. Asta înseamnă neobank: o bancă fără sucursale, 100% digitală.

Inovație de paradigmă

Deci, să ne întoarcem la provocarea de business: lansăm o altfel de bancă și acest termen de neobank pe care voi ați reușit să ni-l puneți pe creier - să faceți niște GRP-uri în creier, cum scrie Florin Dumitrescu- ”obiectiv atins”. Nu era și nu este primul neo bank. Deci, ai primit o provocare. Ce ai găsit când ai ajuns la Sall Bank? Din câte știu eu ai ajuns prin august, anul trecut. Adică pare că de la sosirea ta la ce am văzut noi live, a fost un timp destul de scurt pentru tot ce ne imaginăm noi că a fost în spate: campanie, pregătire, naming chiar, că nu cred că l-ai găsit ales. Cum s-a construit strategia și campania.

Ca să fim corecți, din discuțiile pe care le-am avut cu Robert Anghel care este vicepreședintele pe zona de business, atunci am aflat de denumirea de “Salt”, deci, dacă mă uit în urmă, ăsta este primul lucru pe care l-am găsit: numele de “Salt”.

 

Cum s-a ajuns la acest nume?

Noi suntem “salt” pe românește, nu sare pe englezește.

Au fost mai multe propuneri din partea agenției și decizia a fost exact aceasta. Cred că e un cuvânt care transmite un progres rapid. Cred că e o alegere foarte bună. Am avut de lucru legat de “salt”, pentru că este și “salt”, în engleză, care înseamnă sare. Noi suntem “salt” pe românește, nu sare pe englezește și am făcut gălăgie în zona asta. Oamenii ne pot spune oricum, important este să încerce acest brand. Ne dorim să ajungem pe lista lor de cumpărături, pentru că sunt foarte multe bănci în piață care într-adevăr poate n-au o gamă de produse perfectă, dar au niște lucruri care atrag consumatorii și e o competiție destul de mare în zona asta.

Chiar aici aș vrea să ne întoarcem, ca să pornim școlărește, ca la cursuri, strategic, înainte să ne aruncăm în tactici. Erau și sunt foarte multe bănci mai performante sau mai puțin și voi ați văzut loc. Unde v-ați poziționat voi față de băncile tradiționale? Ce oportunități ați văzut aici și în zona ta de marketing, care a fost brieful către agenții și cum ați construit campania? Unde ați văzut loc?

În primul rând, sunt două zone mari sau erau două zone până să apară Salt Bank. Aveam băncile tradiționale, care au un istoric în spate cu aplicații bancare care funcționează full digital sau mai puțin full digital. Trebuie să treci prin branch, să faci tot felul de operațiuni și mai existau fintecurile, iar noi cu toții știm că piața bancară este una dintre cele mai reglementate piețe de industriile existente. Fiintecurile neintrând neapărat în această zonă, au avut mai multă libertate. Noi suntem o bancă de la început.

Deci, ați găsit această zonă de mijloc care să ia cel mai bun din toate, de exemplu din zona tradițională: încredere și reglementare.

Faptul că banii sunt în siguranță, fiind într-o bancă, cred că ăsta este lucrul cel mai important pentru consumator.

Da, oferim toate beneficiile pe care ți le dă o bancă. Avem și cel mai puternic grup financiar în spate și ne-a ajutat foarte mult. Apropo de zona de încredere, nu am marjat pe acest lucru niciodată. Cred că cel mai important lucru este siguranța banilor pe care am oferit-o de la început. Faptul că banii sunt în siguranță, fiind într-o bancă, cred că ăsta este lucrul foarte important pentru consumator. Până la urma urmei, chiar dacă tranzacționezi cu un fintech, nu cred că-ți lași banii acolo. Niciunul dintre noi nu cred că are curajul, pentru că muncim prea mult ca să riscăm atât de tare.

Deci, ca în marketing, în business, te uiți unde este nevoia, unde poate să fie frustrarea, tensiunea. Cum se spune, caută o problemă și atunci cu siguranță vii cu un produs foarte bun. Deci, problemele, oportunitățile, cum vrem să le vedem, erau în această zonă de siguranță, combinată cu altfel de banking ancorat la tot ce înseamnă noutate, acest neobank care vine de la băncile din străinătate, dar și ideea de românesc, de valoare pe care o aducem în țara noastră.

Sunt foarte multe lucruri pe care am putea să le enumerăm, nu le-am spus încă pe toate. Am considerat că în momentul ăsta, faptul că spunem că suntem un neobank contează foarte mult pentru piață. Oamenii trebuie să cunoască ce înseamnă neobank, să poată să facă diferența între o bancă tradițională și un un fintech.

Al doilea lucru, faptul că suntem românesc și suntem primul neobank făcut 100% în România, pe puterile și pe banii noștri, să spunem așa, pe banii românilor, ajută foarte tare în în zona de comunicare și cred că e un pas important.

Succesul, nu e final, dar nici eșecul nu e fatal.

Chiar am fost de curând la o conferință la Amsterdam cu Gabriela Nistor, CEO-ul nostru, am avut o prezentare și oamenii de acolo au fost foarte impresionați de rezultatele în urma lansării. A fost foarte interesant pentru că erau oameni din cinci continente acolo. Eu n-am mai fost la astfel de conferințe și au participat oameni din țări care nu mă gândeam vreodată că o să se întâmple să dorească să afle așa de multe amănunte despre un neobank românesc. Te mândrești când te duci acolo și spui că ești o bancă 100% românească, chiar e un moment de mândrie. Cred că știi cum e: succesul, nu e final, dar nici eșecul nu e fatal. Și atunci trebuie să ai curajul să continui și asta cred că am făcut. Noi am avut curaj, am considerat că avem un singur moment în care putem să facem perfornață, acela când lansăm și de aici tot acel lanț de mesaje și comunicări în piață.

Am văzut niște cifre pe care voi le-ați pus în piață. Poți să ne spui și despre asta și cât din acest obiectiv ați îndeplinit până acum?

Cifrele cred că au mai fost transmise de către Gabriela Nistor. În principiu, așteptările noastre erau foarte interesante pentru primele trei luni și am ajuns ca în 10 zile să avem 100.000 de clienți. După ce am avut o perioadă de preînrolare a clienților, ne-am dorit ca o parte dintre ei să ajungă să beneficieze de acest program de fondatori mai repede sunt cei early adopter.

Am început cu această zonă de preinrolment, unde obiectivul nostru era undeva pe la 20 000, în tot ceea ce înseamnă perioada de preînrolare. Nu aveam o perioada anume stabilită, ne-am dus undeva către trei săptămâni. Am preînrolat vreo 83.000 de persoane, aceștia își doreau să fie fondatori Salt Bank și să participe la acest program de marketing. După care, pe 27 martie am avut pre-acces pentru cei care erau prenrolați, adică au putut deveni clienți Salt Bank.


Pe 4 aprilie am avut lansarea oficială, o lansare cu tot ceea ce înseamnă parteneri, oameni din piață, chiar o parte din cei care au fost preînrolați au fost invitați la acest eveniment și a ieșit foarte bine. Cel mai interesant lucru a fost că pe toată perioada evenimentului de două ore am avut undeva la 5000 de oameni care și-au deschis cont atunci. Sunt bănci care atrag acest număr de clienți într-o lună. Nu știu exact cifrele pe care le fac celelalte bănci, dar e o perfornanță neașteptată. Am început campania în 5 aprilie și, de ziua mea, aveam deja 100.000 de clienți. Cred că ăsta a fost cel mai frumos cadou și nu e neapărat că e o realizare a mea, este o realizare a unei echipe foarte mici. Suntem 200 de persoane în toată banca, iar în echipa de marketing suntem puțini. La momentul lansării, aveam colegi care veniseră de două-trei săptămâni, deci n-au fost foarte mulți implicați. Am avut și atunci o echipă mică, dar inimoasă. Trebuie să le mulțumesc colegilor mei pentru că i-am ținut uneori și până noaptea târziu, pentru că timpul a fost foarte scurt și n-aveam altă variantă.

Până acum, succesul vostru se bazează pe această lansare, care chiar v-a ieșit, a făcut diferența și a convins, lucru tot mai dificil într-o piață foarte aglomerată, unde zgomotul este mare și în care voi ați adus o noutate totală, prin nume, prin abordare, prin felul în care ați comunicat campania.

Mi-ai rămas dator cu segmentarea, care sunt segmentele pe care tu le dorești? Ai găsit deja numele de “Salt”, deși au fost niște căutări acolo și, probabil, dacă îmi descrii segmentele se explică și de ce ați ajuns la decizia asta.

Eu am văzut ultimele două variante care au ajuns în finala, ca să zic așa. În cele din urmă, se alegea între “Salt” și “Indie Bank”. Salt” e un nume care cred că ajută și ne va ajuta. Chiar dacă nu ești neapărat român, sunt unii care cred că este numele de sare, în engleză, dar până la urma urmei așa se plăteau oamenii în trecut, în sare. Acesta a fost începutul sistemului bancar. Dar rămânem la “saltul” din limba română, noi nu facem progrese mici, facem un salt destul de mare.

O altă decizie importantă în tot ce a însemnat lansarea a fost alegerea simbolului vostru, parte din identitatea voastră ca bancă - și asta controversată- alegerea unui animal rar văzut, care atrage atenția: leneșul. Știm că animalele, copiii, fac parte din orice rețetă de succes în marketing. Voi ați decis că alegeți un animal. Cum ați ajuns la leneș?

O să vă spun cum e și cu leneșul, dar voiam să închid cu segmentele țintă. Un public pe care noi ni le-am dorit - și cred că orice bancă digitală își dorește acest segment- este segmentul de corporatiști, cum le spunem noi. Și atunci e simplu, pentru că banca asta e făcută de IT-ști, nu e o bancă de IT-ști, până la urma urmei este făcută de colegii noștri IT-ști, având parte de o tehnologie nouă.

Este o bancă făcută de la zero, chiar dacă în trecut a existat sub un alt nume, această zonă de tehnologie nouă, construită de oameni noi care vor să ducă banca în direcția digitală și cu produse care se adresează acestor clienți, cu oameni de comunicare care iubesc tot ce înseamnă gadget și tehnologie.

Deci, țintiți segmente de profesioniști din companii mari, segmente liberale. Vedem și zona asta de generația Z, pe care și-o doresc toți, cel puțin asta înțelegem din tot ce înseamnă comunicarea voastră și din tone of voice. Ce v-a surprins vizavi de ce ați țintit și ce a ieșit, până la urmă?

Chiar ieri am văzut niște statistici și, într-adevăr, generația Z este prezentă, poate din cauza mesajelor, dar cred că oamenii aleg un produs care să-i ajute în ceea ce fac zilnic, ce înseamnă pentru ei zilnic sau lunar, că stai și te uiți, să nu mai stai să-ți ții bani într-un Excel. Aoleu, pe ce am cheltuit? Ai un dashboard, o “gogoașă” de cheltuieli, cum îi spunem noi. Vezi instant acolo pe ce ai cheltuit banii. O să aducem și mai multe detalii în timp.

Lucrurile nu se întâmplă peste noapte. Ai nevoie de timp ca să îmbunătățești produse.

Lucrurile nu se întâmplă peste noapte. Ai nevoie de timp ca să îmbunătățești produse. Ar trebui chiar uneori să reușim cumva să accelerăm acest lucru și la asta ne ajută tehnologia pe care noi o avem. Putem să dezvoltăm mult mai repede lucrurile decât o face concurența și ăsta e un avantaj pentru noi ca oameni de marketing, pentru că nu există doar creație fără un produs în spate. Eu n-aș fi avut ce să spun dacă colegii noștri nu aveau într-adevăr un produs bun pe care noi să-l marketăm. Ce este interesant e că stăm și discutăm tot timpul cu colegii din zona de product pe fiecare insight.

În mintea noastră este mereu clientul.

În mintea noastră este mereu clientul. Ăsta este primul lucru pe care îl punem pe masă: ce vrea clientul, ce ar face un client, ce i-ar plăcea să facă? Din acest motiv am și făcut această comunitate a fondatorilor, cu ajutorul unui tool care se numește Morph.

Poți să ne spui mai multe? Cum funcționează? Cum țineți aproape această comunitate? Pentru că deja e mult mai mare decât vă așteptați.

Da, cred că am avut 2000 de persoane care s-au înregistrat de la început, chiar din primele zile în care am dat acces, am trimis invitația și către o parte din fondatori. Funcționează foarte interesant. Este un tool în care poți să-ți lași ideile, în care poți să-i provoci pe fondatori să vină cu idei, să-i premiezi pentru asta și să testezi cu ei anumite produse. Nu am ajuns încă acolo.

Cardul a fost unul dintre lucrurile pe care le-am testat acolo, în Comunitatea fondatorilor. Așa se numește: “Comunitatea fondatorilor”.

Retorica personalitatea și ingredientele de brand

Nu vrem să părem mai deștepți decât suntem. Ne dorim să avem un brand care să fie isteț și curajos, dar pe de altă parte trebuie să rămânem modești.

Avem un limbaj simplu, tocmai că vrem să fie ușor de înțeles. Nu vrem să părem mai deștepți decât suntem. Ne dorim să avem un brand care să fie isteț și curajos, dar pe de altă parte trebuie să rămânem modești.

Am vrut să transmitem emoție.

Deci, să recapitulăm ingredientele brandului vostru. Aveți odată o identitate din care face parte clar și acest simbol, acest animal. Cum ați ajuns la el? De ce nu ați ales un animal românesc?

Am avut jderul pe listă, dar are niște trăsături care nu ne-ar fi ajutat în comunicare. Primul lucru pe care l-am făcut când am venit a fost să fac un pitch de creație în care am avut câteva agenții din piață, foarte bune și au fost idei tari, nu doar bune. Alegerea noastră a ținut cont foarte mult de emoție. Am vrut să transmitem această emoție și cred eu că ne-a a ieșit.

Noi nu știm brief-ul, poate ne vorbești și despre asta, dar vedem clar, diferențiere. Ați vrut ceva ce nu s-a mai văzut?

Sar la altceva, dar cred că trebuie să pornim de acolo, apropo de calitățile unui marketeer. În primul rând, pentru mine contează foarte mult să știe să facă un brief pentru ca, pe baza briefului să putem să analizăm ideile creative sau orice tip de lucru venit. În general, ne ajută să evaluăm foarte ușor și, pe anumite criterii, să decidem la fel de ușor care e varianta cea mai bună pentru noi.

Am făcut un pitch în care Leo Burnett a fost câștigătorul. Cred că, dacă alegeam spotul propus, ideea creativă propusă de ei pentru TV, de exemplu, astăzi ar fi fost pe TV două veverițe. Mai e o veveriță la o companie de alune și noi am fi fost a doua veveriță, dar tocmai ăsta a fost lucru pe care nu ni l-am dorit.

Am ajuns la leneș pentru că ne-am dorit să fie ceva contraintuitiv. Tocmai pentru că nu s-ar gândi nimeni că un leneș ar putea să facă un salt, dar pe de altă parte, oricare dintre noi cred că a avut o zi mai mai grea sau în care n-a avut chef să facă ceva și, totuși, a reușit să-i iasă. Asta pentru că s-a ridicat mai repede din pat și-a reușit. Când nu-ți sună ceasul ai văzut care e reacția, te trezești repede din pat și faci lucruri pe care nu le-ai fi făcut în mod normal. 

V-ați ales din capul locului o audiență afluentă, cu venituri mari, dar și cu pretenții mari. Care sunt pașii următori și ce faceți în zona asta? Aici, leneșul poate să vă ajute, să vă lăsați o zonă de siguranță și să vă mai redresați. Este dificil și provocările sunt inerente în orice lansare, mai ales în cazul vostru care v-ați depășit așteptările, dar înțeleg că lumea încă așteaptă să primească carduri. Prin abordarea asta foarte originală pe care ați avut-o, aveți deja o comunitate de fani care vă ajută, vă apără și în social media. Îmi amintesc că tot în comunitățile astea, un alt brand care mi-e foarte drag, Bitdefender, avea și are comunități de utilizatori care le reduc costurile pentru că pur și simplu intervin, îi ajută pe ceilalți în momentul în care sunt probleme. Cum se întâmplă la voi, care sunt pașii următori?

În primul rând, trebuie să le mulțumesc acestor fani. Chiar au făcut o treabă foarte bună, pentru că, așa cum spuneam, resursele noastre la momentul lansării au fost mult mai reduse față de modul în care a fost gândit business-ul. Business-ul trebuie să devină profitabil, undeva la în al patru-lea an de la lansare.

E o zonă în care cei care sunt în top management discută mai des pe acest subiect și nu vreau să intru în ea. Apropo de leneș, am spus mai devreme că eșecul nu-i fatal și succesul nu e final. Exact asta este și cu leneșul. Până la urmă, în spot, el are un eșec în momentul în care face primul salt, dar important e să ai ambiție și curaj. Și cumva, pe mine, ambiția este un lucru care cred că mă definește foarte tare. N-am fost un tip foarte talentat, dar ambiția m-a ajutat mai mult în să mă dezvolt.


În schimb, legat de ce urmează, avem foarte multe lucruri în pipeline pe care le vom dezvolta pentru clienții noștri și pentru viitorii noștri clienți, pentru că sunt lucruri pe care le vom face pentru actualii clienți și le vom aduce în așa fel încât să le îmbunătățim viața financiară și ceea ce fac ei zilnic cu o aplicație de la bancă. Sunt lucruri noi pentru cei care vor dori să devină clienții noștri.

E foarte efervescentă activitatea voastră. Vorbeam cu echipa ta și întrebam ce se mai întâmplă și sunt multe campanii la orizont, trei doar în următoarea săptămână.

Asta înseamnă să ai atitudine de start-up într-o astfel de bancă. Urmează o campanie împreună cu cei de la Mastercard pentru toate cardurile noastre. Credem că e una interesantă și simplă. Asta am spus de la început. Nu vrem să avem mesaje complicate.

Noi am vrut să avem un moment care să fie greu uitat, ne-am spus că avem doar o singură șansă și dacă nu reușim atunci, ulterior ne va fi mult mai greu.

Mă întrebai care a fost brief-ul, la un moment dat, și cred că n-am apucat să spun până la capăt. Noi am vrut să avem un moment care să fie greu uitat, ne-am spus că avem doar o singură șansă și dacă nu reușim, ulterior ne va fi mult mai greu. Și cumva aceasta a fost tema principală. Avem un singur moment, o șansă în viață. Știi cum e, ca și pentru noi, ca angajați. O dată în viață poți să lansezi primul neobank.

Tot ceea ce înseamnă echipa “Salt” cred că e un lucru pe care n-o să se mai facă niciodată în România.

Deci, “Ai o singură șansă”, profită de ea, ai grijă cum faci diferența. Cu execuția pe care ați ales-o, în cele din urmă, voi v-ați dat o a doua șansă. Cazi, te ridici. Prin toată poziționarea asta de start-up românesc v-ați dat o șansă să greșiți, dar să mergeți mai departe. Care sunt pașii următori, proiectele de viitor. Ați făcut o promisiune foarte curajoasă că aveți oameni în call center. Nu e ușor să acoperi nevoia asta. Ce poți să ne spui aici?

Înainte să plec de la birou exact despre asta vorbeam, despre “care center”, nu “call center”. Da, am vrut să facem diferența. De ce? Pentru că într-adevăr, ceea ce găsești la noi sunt doar “oameni“ nu avem roboți AI.

Și atunci, sunt două lucruri de care trebuie să ținem cont. În primul rând, în momentul în care suni, îți răspunde o persoană direct. În al doilea rând, probabil că la un moment dat depinde de subiect, s-ar putea să trebuiască să aștepți și trebuie să ai un pic de răbdare, că asta înseamnă echipa de “care center”. Probabil va fi una dintre cele mai mari echipe din bancă, dar cred că cel mai important este că primești răspunsul de la o persoană. Și chiar dacă eu le spun tot timpul colegilor că în general clienții nu așteaptă neapărat o soluție de moment, ei așteaptă să aibă parte de atenție, își doresc să discuți cu ei și să vadă că încerci să găsești o soluție. Până la urmă, e ca atunci când vin colegii mei la mine și îmi spun că au o problemă. Dacă nu există o soluție pentru această problemă sau măcar o idee de cum putem rezolva, ar putea să se întoarcă înapoi la locul lor în birou știind că au vornit despre problema lor. Nu cred că ne așteptăm să rezolvăm lucrurile tot timpul instant, dar cred că este un diferențiator mare în piață la momentul ăsta și mă bucur că am avut acest atu în mână în zona de marketing și comunicare.

Viorel, vorbeam de diferențe, de asocieri, dar mai ales de diferențiatori pe care voi i-ați creat. Văd că și în zona de customer experiance aveți “care center”, nu “call center” , ne spui mai multe despre asta?

Așa ajungem să facem și legătura cu comunitatea fondatorilor pentru că alaturi de comunitatea fondatorilor vom reuși să rezolvăm din lucrurile care nu se întâmplă încă bine la noi. Ne luăm feedback de peste tot, inclusiv din social media. Am avut foarte multe întrebări pe toate canalele de social media, am răspuns la foarte multe întrebări, dar ne-am și tras informațiile din această zonă. Și uite așa ajungem să îmbunătățim lucrurile, astfel încât în care center să nu ajungi decât chiar atunci când ai nevoie. Avem și un chat în aplicație rezolvi multe imediat în chat, nu trebuie să mai stai să suni. Și e tot parte din zona asta de care center. Ce e interesant este că acolo nu vorbești cu un robot. În capătul celălalt este tot o persoană care răspunde la chat.

E interesant că vorbim acum de feedback în social media. Însă dacă ne uităm și la lansarea voastră, la segmentele țintă pe care le-ați ales, e interesant că ponderea canalelor tradiționale în lansarea voastră a rămas mare și s-a dovedit a fi un succes, vă vedeți peste tot. Cum ați gândit partea de media, selecția canalelor pe care ați făcut această lansare. Unde v-ați propus să nu greșiți, să folosiți singura șansă?

M-ai întrebat cum am început? Ți-am zis că am început în zona de BTL, dar aveam și acestă parte de outdoor. Campania nu s-a terminat și ea v-a mai rămâne o perioadă destul de lungă. Campania a avut un 360 de grade, cum spun oamenii de marketing, de la TV până la ultimul mesaj din social media. Ce cred că facem bine este că am reușit să cucerim orașul, mai ales în București. Acum, probabil 50% din clienții noștri sunt din București, asta ne-am dorit.

Sunt lucruri simple pe care ni le dorim și încercăm să le ducem până la capăt în așa fel încât să ne și iasă. Că știi cum e, dacă te concentrezi pe un singur lucru, îți iese mai repede și mai ușor, chiar dacă e la modă multitasking-ul. Alături de Alexandra Cărpbuși din echipa noastră, am stat și am vizualizat 900 de locații în tot ceea ce înseamnă București și țară. De exemplu, pe outdoor am ales cum mâna noastră, fiecare stație de autobuz, fiecare panou, pe ce stradă, din ce sector și din ce localitate din afara Bucureștiului.

Biroul Român de Audit Transmedia are acest nou studiu făcut special pentru ouutdoor și dacă o să vă jucați cu el, la fel cum vă jucați cu aplicația voastră, puteți să comparați ce faceți voi manual cu ce se poate face acesta, cu targetări foarte precise.?

Experiența întotdeauna o să ajute mai tare decât orice tool.

Umăriți interviul complet pe Marketing Talks.

Published in Interviuri

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.