Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Ianuarie 2024

Publicis Groupe România, prezintă un raport comprehensiv dedicat tendințelor din industria de retail în România, extras din studiul regional realizat de GWI, aferent Q2 2023. Acesta aduce în discuție zece concluzii-cheie și oferă o perspectivă detaliată asupra dinamicii înregistrate în această industrie.

Raportul subliniază faptul că românii mențin o preferință solidă pentru experiența in-store, acordând o atenție deosebită programelor de loialitate și monitorizând cu atenție prezența brandurilor în mediul online.

Cumpărături Ghidate de Inspirație

Descoperirea produselor și mărcilor este tot mai influențată de platformele digitale, unde românii caută inspirație pentru deciziile de cumpărare. Impactul prezentării vizuale și a informațiilor asociate produselor este semnificativ în modelarea alegerilor de cumpărare.

Preferă Să Cumpere Din Magazin

Contrar creșterii comerțului online la nivel global, consumatorii români continuă să acorde o importanță deosebită experienței în magazinul fizic, unde apreciază senzația tactilă și satisfacția imediată.

Puncte de Loialitate

Programele de loialitate, cu accent pe oferirea de puncte ca recompensă, se dovedesc a fi esențiale în construirea loialității clienților și generarea de cumpărături repetate.

Cumpărături la Impuls

Românii sunt predispuși către cumpărături impulsivie, în special în categoriile asigurarilor si ale produselor personale, sub influența prezentărilor în magazin, promoțiilor și disponibilității imediate. 

Brandul Preferat și Prezența Online

O prezență robustă a brandului pe platformele digitale este cheia influențării deciziilor de cumpărare, în special în etapele incipiente ale experienței de shopping online.

Raportul oferă o analiză detaliată a preferințelor consumatorilor români, acoperind comportamente specifice, influențe digitale și preferințe de cumpărături. Pentru accesul integral la raport, puteți accesa https://dataintelligence.ro/you-are-what-you-buy/ .

Published in Comunicate

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.