În săptămâna 14-19 iunie, Bucureștiul se transformă în capitala internațională a tehnologiei.
Cea de-a șasea ediție Bucharest Tech Week, aduce din nou în inima orașului cele mai noi gadget-uri și inovații din domeniul tech, dar și ultimele aplicații și soluții digitale ce contribuie la îmbunătățirea mediului de business, cât și a vieții personale.
După doi ani de pandemie, ani în care domeniile IT și tech au cunoscut o creștere spectaculoasă, cel mai amplu festival al tehnologiei revine în format fizic, într-o locație mai mare, emblematică pentru București, Piața Constituției.
„Ultimii doi ani au fost o piatră de încercare pentru noi toți, aducând schimbări de perspectivă atât în viața profesională cât și pe plan personal. Toate aceste schimbări au la bază trei dimensiuni importante: inovarea, digitalizarea și tehnologia, iar acestea, împreună, reprezintă o nouă schimbare de paradigmă. Ghidați de acest concept aducem din nou anul acesta, în inima capitalei, cel mai amplu festival dedicat tehnologiei, Bucharest Tech Week”, declară Alexandru Măxineanu, Managing Partner UNIVERSUM EXPO.
Bucharest Tech Week reunește în 2022 peste 100 de speakeri și experți internaționali și locali în tehnologie, 1200 de profesioniști din diverse domenii și verticale de business, peste 70 de companii ce își vor prezenta produsele și serviciile celor peste 25.000 de pasionați de tehnologie.
Partenerul principal al festivalului tehnologiei este Cognizant Softvision, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea de produse software și inginerie digitală integrată. Cognizant Softvision creează produse și soluții digitale de impact care conectează consumatorii și au impact direct în dezvoltarea afacerilor.
“Cognizant Softvision dezvoltă parteneriate puternice atât cu clienții noștri globali, cât și prin implicare activă în comunitățile locale unde suntem prezenți. Bucharest Tech Week este, în continuare, un parteneriat important pentru noi și ne bucurăm că în acest an are loc în format fizic” declară Mihai Constandiș, Country Manager Romania, și Head of Eastern Europe Studios.
“Credem în puterea comunităților, a conexiunilor dintre oamenii care împărtășesc aceeași pasiune și aspirații în domeniul tehnologic. Prin comunitățile tehnice din Cognizant Softvision dezvoltăm soluții de înaltă calitate, care rezolvă problemele din lumea reală în beneficiul experienței tuturor. În plus, prin modelul nostru Studio eXperience punem accent pe opționalitate și flexibilitate, permițând angajaților să lucreze de oriunde din România, oferind în același timp tuturor un mediu de creștere, colaborare, creativitate și învățare continuă (iar sediile noastre, Studios, sunt spații colaborative care facilitează creativitatea și conexiunea)”, declară Mihai Constandiș, Country Manager Romania, și Head of Eastern Europe Studios, Cognizant Softvision.
Șase Business Summits, la Radisson Blu Hotel
Între 14 și 17 iunie vor avea loc la hotelul Radisson Blu șase Business Summits, conferințe orientate spre teme de actualitate, susținute de către lideri internaționali și locali, dedicate profesioniștilor: Innovation, Metaverse, Future Retail, HR Masters, Java și Software Architecture.
Printre speakerii internaționali ce vor împărtăși din experiența lor profesională, se numără: Gianmarco Brunetti, Head of Transformation and Product Offer la Jaguar Land Rover, speaker la Innovation Summit, pe 14 iunie, Marco Guastamacchia, Digital Advisor la Microsoft, speaker la Future Retail Summit, pe 15 iunie, Gabriele Metz, Global Head of Leadership Transformation la Ericsson, speaker la HR Masters Summit, pe 16 iunie, Zineb Bendhiba, Senior Software Engineer la Red Hat, speaker la Java Summit, pe 17 iunie și Wojtek Gawroński, Senior Developer Advocate (CEE) la Amazon Web Services (AWS), speaker la Software Architecture Summit, pe 17 iunie.
Business Summits aduce anul acesta în premieră pentru România summit-ul Metaverse. În cadrul acestuia experți internaționali de renume își vor prezenta teoriile și vor veni cu aplicații în business ale acestui nou concept atât de dezbătut la nivel mondial.
Printre speakerii ce vor fi prezenți la Metaverse Summit se numără:
Dimitar Kralev, VFX Producer la The Fabricant
Dimitar este un cunoscut producător de modă în Metaverse. Activitatea sa la The Fabricant include realizarea de aplicații cu AR, optimizarea activelor 3D și organizarea de prezentări de modă în Decentraland. La Metaverse Summit, Dimitar va susține o sesiune practică, cu exemple concrete despre cum pot brandurile să interacționeze cu clienții lor, folosindu-se de lumea virtuală.
Lorenzo Cappannari, CEO of AnotheReality and Author
Autor al cărții Possible Futures și profesor la Istituto Marangoni și SDA Bocconi, Lorenzo este un cunoscut speaker internațional, foarte des întâlnit la conferințele TEDx. După o carieră de succes în managementul multinaționalelor, Lorenzo a fondat în anul 2015 AnotheReality, o companie formată din lumi virtuale, axată pe proiectarea și dezvoltarea tehnologiilor metaverse.
La Metaverse Summit, Lorenzo va prezenta teoria sa despre cum lumea Metaverse va influența considerabil în următorii ani atât viața personală cât și viitorul afacerilor.
Participarea la Business Summits se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat direct de pe https://www.techweek.ro/business-summits . Până pe 25 mai, acesta are un preț special de 239 EUR pentru participarea fizică la conferințele de la Hotel Radisson Blu.
Tech Expo, singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est, dedicată publicului larg, în Piața Constituției
Pe lângă cele șase summit-uri de business, în weekendul 17 – 19 iunie va putea fi vizitat gratuit, în Piața Constituției din București, cel mai mare eveniment B2C din ecosistemul tehnologic autohton, expoziția Tech Expo, parte importantă a Bucharest Tech Week, unde toți iubitorii de tehnologie pot vedea și interacționa cu cele mai noi produse și soluții tech prezentate de companii locale și internaţionale.
Pe lângă cele peste 40 de standuri cu gadget-uri, vehicule electrice, accesorii smart, produse și sisteme smart home și smart living, smartphone-uri, laptop-uri, tablete, gadget-uri, roboți sau drone, în premieră, la expoziție, va fi amenajată o scenă unde vor avea loc paneluri, prezentări, demonstrații, unboxing-uri și sesiuni de gaming.
Participarea la Tech Expo este GRATUITĂ pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani, cu înscriere în prealabil pe https://www.techexpo.ro/.
Atât Business Summits cât și Tech Expo vor putea fi vizitate în întregime și în mediul online, pe platforma MyConnector.
Cum livrăm rezultate de marketing în FMCG? Cum pot răspunde la provocări prin inovaţie liderii de piață din FMCG? Cum ne asigurăm că folosim surse valoroase de insight pentru deciziile de marketing? Cum creşti prin ecommerce în FMCG? Exemple şi inspiraţie de la Ana Maria Băjan, PR & Marketing Manager la Caroli (Sigma Group), într-un interviu Marketing Talks realizat de Oana Sav, Center Manager la Institutul de Marketing.
Ana Maria este un profesionist cu experiență vastă într-una dintre cele mai competitive zonă a marketingului, FMCG-ul. Ana Maria își găsește timp să investească în educație, să-i învețe și pe alții, iar alături de echipa sa s-a perfecționat în cadrul unui program lung și provocator de certificare în marketing digital la Chartered Institute of Marketing (CIM). Sloganul cu care se desciere este „Never switch off”. În egală măsură este mentor, este profesor la Academia de Studii Economice, acolo unde face și un doctorat în marketing. În prezent, coordonează un proiect care are o miză foarte ambițioasă, să identifice un model care să crească performanța vânzărilor în e-commerce.
Coordonezi multe zone de marketing, de la brand management la ecommerce, PR într-o companie lider, cu multe campanii, tot mai multe în digital şi e-commerce, cu multe inovaţii, lansări de produse. Ce poţi dă ne spui despre proiectele ultimilor ani? Ce înseamnă inovaţie în industria voastră şi ce proiecte aţi avut? Care sunt principalele satisfacţii şi rezultate?
Cred că cea mai mare responsabilitate a unui lider într-o categorie și mai ales în FMCG, unde totul este ,,pe repede înainte”, este să crească categoria, inițiativele și inovațiile. În primul rând, trebuie să fie apanajul liderului pentru că el conduce piața. Este ca o responsabilitate pe care și-o asumă pentru că are acest loc fruntaș și consumatorii i-au dat acest credit, iar înapoi el trebuie să inoveze în permanență.
Acum toată lumea vorbește despre campaniile de CSR făcute pentru contextul în care suntem, cred că o să rămânem în zona de inovație cu aceste campanii și vom evidenția ce facem noi pentru consumatorii din România, tocmai pentru că suntem lider de piață și trebuie să venim mereu cu ceva inovativ.
Noi activăm în zona de fast moving, aria de carne ambalată, carne pe care o prelucrăm și o ambalăm. De curând am intrat într-o categorie nouă, am muncit foarte mult la acest proiect, ideea a încolțit acum patru-cinci ani. Este vorba despre categoria de ready real, această categorie este un trend de consumator, noi ca și consumatori overall ne schimbăm obiceiurile și modul în care ne organizăm viață. Timpul este resursa cea mai provocatoare cu care ne luptăm și, din păcate, nu putem să mărim ziua, deci ziua tot 8 ore lucrătoare are, dar cred că zona aceasta a fost o nevoie de piață, la care noi am răspuns extraordinar de bine. Produsele pe care le-am lansat pentru brand-ul Maestro sunt mâncăruri gata preparate și la care consumatorul poate să apeleze în patru minute, sunt mâncăruri românești pentru că aici a fost un punct de cotitură, ne-am întrebat frecvent ,,Ce să lansăm?”, știam că trebuie să lansăm ready meal, știam foarte clar că există această nevoie, dar nu știam ce să lansăm.
Am făcut research și părerile a fost destul de împărțite, dar după cercetarea de piață ne-a fost foarte clar că trebuie să lansăm ,,gusturi românești”. În food gustul este ceva care nu poate fi înlocuit, iar din experiența mea, chiar dacă produsul este sănătos, îl mănânci o zi, două, te străduiești să-l consumi o lună, poate un an, dar tot renunți la el dacă nu are un gust bun. Echipa noastră a reușit să atingă un gust foarte apreciat, iar când am testat produsele în research, consumatorilor nu le vedea să creadă că sunt atât de gustoase. Suntem foarte mândri de acest proiect, iar clienții au spus că ne-am depășit toate așteptările.
Acum pregătim alte categorii în care să intrăm, tot pe zona de ready meal. Noi am început cu mâncare gătită, iar la finalul anului trecut am intrat și în zona de mâncăruri de post, pentru că la noi, la români, Postul Crăciunului este important și foarte mulți români postesc. Ne-am gândit să lansăm aceste produse și pentru cei care postesc, dar și pentru cei care vor să mănânce vegan sau preferă alte opțiuni. Am lansat trei produse vegetale, o să mai lansăm și altele, vom fi prezenți și în alte categorii, tocmai ca să acoperim toate mesele. Până acum am acoperit așa numitul felul doi, așa că ne gândim și la felul unu, poate și la desert, ne ducem în zone și mai extinse.
Ce fel de date ați combinat și cum ați luat decizia? Sunt foarte multe date, cantitative, calitative, pentru luarea decizilor. În această zona trebuie să faci și marketing intern, pentru a convinge stakeholderii, să te susțină și să investească resurse în aceste new product development, care întotdeauna sunt riscante, știm că peste 90% dintre produsele pe care le lansăm eșuează. La ce v-ați uitat? Ați urmărit și volumul, pentru că voi sunteți un lider și nu vă permiteți să vizați doar nișele, chiar dacă există segmente mici care sunt deschise la nou. Cât a durat lansarea acestui proiect de la idee până la punerea lui pe piață?
Timp de doi ani am pus datele cap la cap, un an am încercat să convingem stakeholderii să investim, pentru că aceste produse le-am construit pe un trand. Am pornit de la prima etapă care a fost reprezentată de trenduri, a doua a fost cercetarea cu consumatorii și în a treia etapă am început să facem cercetări punctuale pe bază de consumator, iar în paralel am cumpărat și date de la Nielsen. Piața nu părea că este foarte mare pentru noi, în zona de ready meal ambalat, în comparație cu zona de ready meal unde este foarte mare.
De exemplu, în zonele de gastro din Carrefour sau din Auchan, sunt vândute produse vrac.
Piața de ready meal ambalat era destul de mică, dar ne-au încurajat foarte mult datele din vest, ne-am uitat la trendul crescător din țări precum Spania, Franța, Anglia. Am fost acolo și am văzut rafturi întregi în hipermarketuri cu produse ready meal, am presupus că și noi o să ajungem acolo. Dacă avem produsul potrivit și mixul de marketing potrivit , credeam că și noi o să avem succes.
A fost și un mic risc, din acest motiv a durat și foarte mult investiția, am investit jumătate de milion de euro numai în ambalarea produselor, pentru că trendul pe care l-am luat a fost de natural, românii își doresc din ce în ce mai mult produse ,,curate” și atunci a fost nevoie de această investiție, deoarece la produsele din food este foarte important termenul de valabilitate, termen care trebuie asigurat pe lanțul de distribuție. Suntem primii care au adus această tehnologie în România, a fost mai greu să reușim să convingem stakeholderii.
Trebuie găsit raportul corect între ,,natural” și prețul pe care trebuie să îl plătească consumatorul.
Știm cu toții cât de riscant este, în studii declarăm că vrem etichetă curată, ne dorim să mâncăm mai natural, dar când ajungem la casă și costă mai mult nu suntem mulțumiți.
Trebuie găsit raportul corect între ,,natural” și prețul pe care trebuie să îl plătească consumatorul. Dacă prețul este foarte mare, raportul nu se mai respectă și atunci este mai complicat. Noi am reușit să găsim o masă gata preparată, pentru o persoană, la 400 g, la prețul de 15-17 lei. Feedback-ul pe care l-am primit de la cliențo, a fost că este un preț corect.
Este un risc, dar cred că trebuie să fie un risc calculat, pentru că noi am făcut research foarte mult, cred că ne-a ajutat și investiția în tehnologie, dar cu siguranță a fost mai ușor din perspectiva faptului că am făcut research foarte bine în fiecare etapă.
Care au fost eșecurile voastre?
La snacking nu ne-a ieșit din prima. Atunci când am lansat produsele de snacking, am avut o atitudine de lider, însă noi nu aveam dezvoltată această categorie acum trei ani, aceste produse nu existau la raft sau dacă erau, aveau un preț foarte mare, fiind importate din Polonia, pe o nișă foarte mică. Acum s-a format un întreg segment la raft pentru categoria de snacking, sunt foarte multe produse de la cel puțin cinci brand-uri. Carrefour a fost unul dintre retailerii care au dezvoltat această categorie, am primit ajutor de la ei, iar produsele noastre au fost puse pe raft în magazin. Am testat piața, am mers foarte mult pe feedback-ul consumatorului, acesta a contat mai mult decât gustul, pentru că produsul a fost super validat din perspectiva asta, totuși în categoria produselor crud-uscate, am realizat că denumirea produsului este foarte importantă. În această categorie sunt trei rețete de salam care dețin peste 80% din piața, Sinaia, bănățean și Sibiu. Am învățat că le este mult mai ușor să aleagă o rețetă consacrată, decât să încerce ceva nou.
Anul trecut, am venit cu ceva inovativ față de piață, am dezvoltat o rută pe care o recomand, testarea acasă. Am făcut o platformă, consumatorul putea să-și aleagă ce produse vrea să testeze și noi le trimiteam mostra acasă, iar ei ne-au dat feedback pe baza monstrei, tocmai pentru că era pandemie și nu puteam face research în magazin. Am învățat că este o diferență între feedback-urile primite la degustările din magazin, față de gustările de acasă, din mediul consumatorului. Feedback-ul este mult mai potrivit, mai relevant și mai calitativ, decât în magazin. Am schimbat produsele, le-am relansat și în februarie a fost prima lună când ne-am depășit obiectivele, trăgeam cu greu să ne atingem scopul.
Dincolo de gust, numele a fost o componentă importantă?
Da, naming-ul și sizing-ul. Ne-am mutat de la 150 de g la 75 de g, consumatorii au spus că produsele lungi sunt foarte greu de manevrat, iar naming-ul este o ancoră care le garantează lor faptul că sunt cunoscători a ceea ce cumpără
Rețeta succesului rămâne strategia.
Ce ne poți spune despre investițiile și campaniile voastre de promovare? Cum s-a schimbat dinamica online vs offline, TV vs alte investiții? Care rămâne rețeta de succes?
Rețeta succesului rămâne strategia. Campaniile se bazează foarte mult pe strategie, în sensul în care, întotdeauna trebuie să te gândești la brand și la consumator. Noi avem și branduri cu un awareness extraordinar de mare, dar avem și branduri la început sau relansate pe o direcție. De exemplu, Maestro a fost de 15 ani pe piață, dar l-am relansat pe repoziționarea aceasta de natural, pentru ne-am uitat, am cerut feedback de la consumatori și era cel mai apropiat brand care putea să susțină poziționarea aceasta. Avem și branduri pentru care încercăm să găsim o direcție, de exemplu, Campofrio, a fost fiert, iar acum crud-uscat. Nu ne-am dat seama unde să îl ducem și am decis, la un moment dat, după anumite analize și research, că cel mai potrivit va fi să conducă categoria de snacking și de raw dry. Avem și branduri care sunt de bază, cum este Caroli.
În legătură cu canalele, unde se stabilește strategia de canale și ce livrează acel canal, TV-ul livrează foarte mult awareness. Dacă ai un brand, unde vrei să faci awareness și ai bugete considerabile, sunt recomandate campaniile pe TV. Caroli funcționează cel mai bine pe TV și datorită anvergurii lui, dar cred că se datorează și audienței, pentru că audiența brandului stă foarte mult la TV. La Campofrio, în schimb, nu îi mai găsesc pe TV, target-ul de 18-25 de ani, la care vreau să ajung și care să fie co-targetul meu de snacking nu mai stă în TV. În studii spun ,,eu mi-am demontat televizorul”, toate știrile sunt citite dimineața online, iar în această situație nu ai cum să te duci cu campanii pe TV pentru acest brand. Cred că aș face o greșeală strategică să mă duc cu Campofrio în TV, am încercat, am avut discuții și cu o agenție de media, însă nu am găsit emisiuni cu afinitate extraordinar de mare pentru segmentul de consumatori vizat, care să justifice costul, pentru că știm cu toți că pentru TV sunt costuri semnificative.
Trebuie să ne uităm foarte atent la ce vrem să realizăm cu brandul pentru audiență respectivă.
Contează și ce faci, dacă lansezi proiecte speciale, sau faci campanii, trebuie să te uiți foarte atent la ce emisiuni se uită consumatorul. Poți face TV și să fii pe o direcție total greșită, dacă nu ai o agenție de media care să te sfătuiască și să îți aleagă emisiunile potrivite pentru targetul pe care vrei să îl abordezi, eforturile sunt în zadar. Degeaba prezint campanii Caroli la o emisiune super premium și foarte nișată, este clar că nu am ce căuta acolo. Trebuie să ne uităm foarte atent la ce vrem să realizăm cu brandul pentru audiență respectivă.
20% din bugetul meu de marketing este pentru testări, iar cu 80% ne asigurăm că se livrează lucrurile pe care le facem.
Care a fost combinația de canale relevantă pentru voi?
Dacă creezi o campanie, atunci când o programezi este necesar să ai minim trei touchpoint-uri (n.r. puncte de contact cu audienţa), trebuie să te gândești prin ce touchpoint-uri ajungi la consumator, astfel încât să te țină minte. Dacă faci foarte mult TV și se repetă la TV, nu este atât de eficient în comparație cu TV, in store și digital. Adică faci triunghiul în care intersectezi consumatorul în cele trei puncte, iar atunci ponderea diferă. La un brand precum Caroli, ponderea cea mai mare va fi întotdeauna pe TV, după care in store și digital, dar mai puțin. La Campofrio, de exemplu, mergem foarte mult pe digital, evenimente și in store.
Este important la fiecare campanie, chiar dacă nu știi și ești la început, să îți evaluezi de fiecare dată toate datele. 20% din bugetul meu de marketing este pentru testări, iar cu 80% ne asigurăm că se livrează lucrurile pe care le facem. Digital e foarte fragmentat acum, în media, influencing marketing sau campanii de conversie pură pe e-commerce. În general influencerii livrează foarte bine pe awareness și, în general, pe produsele noi. Dacă ai un produs nou și vrei să îl promovezi și lumea să știe de el, îți alegi influencerul cel mai potrivit, trebuie să te uiți la audiența acestuia
Pentru conversie, cele mai bune companii pe care le-am făcut la Campofrio au fost geo-targetarea și campaniile de e-commerce. Dacă vrem conversie și suntem cu bugetele sub presiunea tuturor creșterilor de prețuri, cu siguranță trebuie să ne uităm la acțiuni care livrează foarte mult pe conversie.
Ne uităm la rezultate și la date. Ce pași ați făcut către e-commerce și ce urmează să ne pregătiți? Ce ați testat? Ce ați descoperit?
Noi am început procesul acum aproape un an, am pornit cu un brainstorming, ulterior cu un workshop, după care am decis să dezvoltăm propria platformă de e-commerce, tocmai pentru a genera rezultate din ce în ce mai bune, am găsit și modelul pe care să îl urmăm, iar după aceste etape de research, a mai rămas doar etapa de research cantitativ, pe care urmează să o încheiem.
Lucrăm intens la dezvoltarea platformei, deja avem conturat modelul și sperăm ca până la finalul anului să reușim să activăm și în zona de e-commerce.
Nu poți să ignori un canal care ajunge 10% din business.
Vedem că nimic nu se schimbă, totul se transformă, tu ai luat principii de brand management, de category management și le-ai mutat în e-commerce, iar toate insight-urile și intrumentele cu care ai lucrat în offline, le-ai mutat în online.
Cred că în 5-7 ani acest e-commerce se va dezvolta mult și o să ajungă la cel puțin 10% ca și canal de vânzare, mai ales pentru fast moving. Românii nu comandau online partea aceasta de produse și mai ales parte de produse fresh. Știm și de ce, pentru că retailerii au contribuit la acest lucru când livrau produse cu termen de valabilitate scurt sau câteodată chiar și expirate. Nu poți să ignori un canal care ajunge 10% din business. Iar dacă dintr-un business de 100 de milioane, 10 milioane se duc pe e-commerce, nu poți să nu ai o strategie. Eu cred foarte mult în această inițiativă de a învăța în permanență, am și un slogan never switch off.
Trebuie să ne adaptăm, pentru că adaptarea vine cu lucruri noi și atunci în permanență trebuie să stai prezent ca să înveți.
Educația o primești de la cineva din exterior, dar ceea ce înveți tu zi de zi, este ce vrei tu să devi ulterior.
Singurul sfat pe care vi-l dau este să învățăm până când reușim.
După doi ani de evenimente online, cea de a 17-a ediție anuală a GPeC SUMMIT se va desfășura cu prezență fizică pe 30 și 31 Mai la Teatrul Național și la Hotel Sheraton din București.
28 de speakeri internaționali și români vor urca pe scena GPeC SUMMIT, iar organizatorii au pregătit două zile de informație practică pentru toți cei interesați de E-Commerce și Digital Marketing: Conferință, 5 Cursuri Intensive, 1 Masterclass, 4 Workshop-uri, dar și Expo și Networking Party pentru a înlesni parteneriatele între antreprenori și jucătorii din domeniu.
GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment din regiune dedicat Comerțului Online și Marketing-ului Digitial.
Avinash Kaushik, Erin Weigel, Krista Seiden și Michael Aagaard vin, în premieră în România, la GPeC SUMMIT
Patru speakeri internaționali legendari vin, pentru prima oară în România, la GPeC SUMMIT 30-31 Mai:
Avinash Kaushik este Digital Marketing Evangelist pentru Google, unul din cei mai apreciați experți în Digital Analytics la nivel mondial și autor a două cărți bestseller – “Web Analytics: An Hour a Day” și “Web Analytics 2.0”. Avinash va vorbi de pe scena GPeC SUMMIT în cadrul Conferinței din 30 Mai și va susține 1 Masterclass de Analiză și Strategie de Marketing pe 31 Mai.
Erin Weigel este expert în A/B Testing și User Journey cu o experiență de 9 ani în cadrul gigantului Booking.com. Pe 30 Mai, ea va împărtăși cu audiența GPeC secretele învățate în urma celor peste 1.200 de teste A/B pe care le-a rulat la Booking.com.
Krista Seiden a lucrat timp de 7 ani pentru Google, unde a condus departamentul de Product Management al Google Marketing Platform și a fost evanghelist al suitei de produse Google Analytics. Krista va vorbi în cadrul Conferinței GPeC din 30 Mai despre Google Analytics 4 – subiect de maxim interes dat fiind că Google va renunța la varianta curentă de Analytics începând cu 1 iulie 2023.
Michael Aagaard este unul dintre cei mai cunoscuți experți internaționali în Optimizarea Ratei de Conversie, lucrând în domeniu încă din 2008. În cadrul Conferinței GPeC din 30 Mai, el va vorbi despre cele mai importante 4 pagini dintr-un magazin online și cum trebuie optimizate pentru a crește vânzările.
“Suntem bucuroși să continuăm tradiția GPeC de a aduce în România unii dintre cei mai buni specialiști din E-Commerce și Digital Marketing la nivel internațional, iar line-up-ul acestei ediții este de neratat pentru oricine activează în domeniu sau are în plan transformarea digitală. Este o șansă unică să beneficiezi de know-how-ul unor astfel de giganți în același loc”, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.
Conferința GPeC – 30 Mai, Teatrul Național București
În cadrul Conferinței GPeC vor fi dezbătute subiecte de maxim interes în contextul actual din E-Commerce și Marketing Online, evenimentul fiind dedicat tuturor jucătorilor din domeniu, precum și retailer-ilor tradiționali care fac migrarea către online sau antreprenorilor care vor să dezvolte un business online:
GPeC Expo – 30 Mai, Teatrul Național București
În paralel cu Conferința GPeC, pe tot parcursul zilei de 30 Mai se desfășoară GPeC Expo - locul în care 30 de furnizori de servicii E-Commerce și Digital Marketing se întâlnesc, schimbă contacte și obțin lead-uri de la magazinele online.
Potrivit organizatorilor, peste 20 de standuri au fost deja rezervate, iar înscrierile se pot face pe site-ul GPeC până pe 15 Mai, costul unui stand de 6 mp fiind de 1.499 EUR + TVA - https://www.gpec.ro/gpec-e-commerce-expo/
GPeC Networking Party – 30 Mai, Aria TNB
Seara de 30 Mai se încheie cu GPeC Networking Party - eveniment exclusivist care reunește elita industriei Digital din România și este un prilej bun de networking cu reprezentanții celor mai importante companii din domeniu. Accesul la GPeC Party se face doar pe bază de invitație nominală și a biletelor de acces de tip ALL INCLUSIVE.
Masterclass, Cursuri Intensive și Workshop-uri – 31 Mai, Hotel Sheraton
Ziua de 31 Mai din cadrul GPeC SUMMIT este dedicată cursurilor și se desfășoară la Hotel Sheraton din București, exclusiv cu prezență fizică. Participanții vor putea alege unul din cele 7 module pregătite de organizatori, acestea desfășurându-se în paralel. Sunt max. 30 de locuri disponibile la fiecare modul.
1 Masterclass de Analiză și Strategie de Marketing cu Avinash Kaushik
Masterclass-ul va trece prin modelul DMMM (Digital Marketing & Measurement Model) și identificarea principalilor KPI, măsurarea eficienței campaniilor de marketing, modele de atribuire, Social Media și se va încheia cu o sesiune dedicată AAA (Ask Avinash Anything).
5 Cursuri Intensive de o zi întreagă pe cele mai importante subiecte de E-Commerce & Digital Marketing, cu unii dintre cei mai buni traineri din domeniu:
1 Modul de 4 Workshop-uri despre scalarea business-urilor online:
Detaliile complete despre GPeC SUMMIT, precum și înscrierile sunt disponibile online pe site-ul GPeC: https://www.gpec.ro/gpec-summit-mai/
Lider de piață în Polonia în domeniul automatizării pentru Ecommerce, BaseLinker s-a lansat în România în 2021 cu obiectivul de a deveni soluția nr. 1 pentru automatizarea proceselor magazinelor online care implică mai multe servicii. BaseLinker este un serviciu de tip SaaS, disponibil prin intermediul unei pagini web și nu este necesară instalarea unui software dedicat. Acesta poate fi accesat prin intermediul oricărui browser 24/7, fără să fie condiționat de anumite cerințe de sistem.
Prin BaseLinker poate fi configurat un flux automat pentru procesarea comenzilor descărcate din diverse surse (site-uri, marketplace-uri, etc). În funcție de sursa comenzii, pot fi configurate diverse acțiuni automate cum ar fi:
Cum funcționează o integrare BaseLinker cu un marketplace?
Integrarea BaseLinker cu un marketplace funcționează într-un proces bine stabilit:
Unul dintre parteneriatele recent încheiate de BaseLinker este cel cu eMAG Marketplace prin care comercianții care activează pe platformă își pot centraliza activitatea pe o singură interfață simplă. De asemenea sellerii își pot lista rapid produsele și menține actualizate toate ofertele și stocurile atât pe eMAG Marketplace, cât și în magazinul propriu sau pe alte marketplace-uri, fără instalarea unui software dedicat. Comenzile primite pe platforma eMAG Marketplace sunt procesate rapid, alături de celelalte comenzi plasate pe alte canale de vânzare pe care comercianții le utilizează.
Integrarea unui magazin online cu eMAG Marketplace prin intermediul BaseLinker permite atât importul comenzilor de pe eMAG Marketplace cât și listarea ofertelor provenite din magazinul online, cu doar câteva click-uri. De asemenea, acest parteneriat permite integrarea cu mai multe companii de curierat și automatizarea activităților de procesare repetitive, precum emiterea și printarea AWB-urilor sau a facturilor.
Integrarea magazinului online cu eMAG este complet automatizată și adaptabilă la particularitățile fiecărui business. BaseLinker oferă integrare bidirecțională cu eMAG, ceea ce permite importul comenzilor, cât și listarea ofertelor bulk provenite din produsele din Baselinker, cu doar câteva click-uri.
Integrarea cu modulul eMAG permite:
Până la finalul lunii mai, comercianții pot testa gratuit serviciul, folosind codul EMAG60 în formularul de înregistrare. Sellerii prezenți pe eMAG Marketplace pot beneficia de o ofertă exclusivă și de suport dedicat pentru integrarea afacerii cu BaseLinker atât online cât și telefonic sau pe email.
Parteneriatele de tipul celui pe care îl avem cu platforma eMAG susțin planurile antreprenorilor care să accelereze dezvoltarea business-ului atât local, cât și internațional. Deciziile de business scalabile pe termen lung, dar și o creștere sănătoasa atât pe verticală, cât și pe orizontală sunt susținute prin inovație și procese automatizate, care elimină acțiunile repetitive - fie că vorbim de listarea produselor, sincronizarea stocurilor sau de procesarea comenzilor - și care permite magazinelor online să crească sănătos într-o piață din ce în ce mai competitivă”, declară Ruxandra Geantă, Co-CEO BaseLinker România.
Roxana Bucerzan ne povesteşte cum şi-a clădit o carieră în marketing susţinută de învăţarea continuă şi de convingerea că motivaţia interioară te ajută să depăşeşti orice provocare şi criză ivită. Roxana este absolventă a Chartered Institute of Marketing (CIM) cu o diplomă Level 6 în Digital Strategy, obţinută prin intermediul cursurilor susţinute de Institutul de Marketing, partenerul local al Oxford College of Marketing. În prezent, Roxana ocupă poziţia de Marketing Office Supervisor în cadrul BCR Real Estate Management Division.
Cu ajutorul Roxanei ne-am propus să identificăm instrumentele şi sursele de inspiraţie care o ajută şi o ghidează în construirea unei strategii de marketing adaptate la provocările lumii digitale aflate în continuă schimbare.
Ce te-a determinat să alegi un job în banking?
Iniţial, am ales un job în real estate, pentru ca a fost mereu un domeniu dinamic şi provocator, chiar şi în perioada crizei subprime. Am avut şansa să lucrez în companii internaţionale de consultanţă (CBRE, BNP Paribas Real Estate). Apoi, am intrat în banking pentru că direcţia în care lucrez, are ca şi activitate managementul proprietăţilor imobiliare, iar eu aveam experienţă în acest domeniu. Sunt ani în care m-am specializat în financial real estate, pentru că activitatea este mult mai complexă, depăşind limitele simplei intermedieri imobiliare.
Cum îţi organizezi ziua ca Marketing Office Supervisor în cadrul BCR Real Estate Management Division?
În cadrul Biroului Marketing coordonăm promovarea pentru mai multe portofolii, lucrând în general cu un număr mare de imobile din toate categoriile (rezidenţial, comercial, birouri, etc). De aceea, activitatea operaţională este semnificativă, promovând în general imobilele prin intermediul canalelor digitale. De asemenea, desfăşurăm şi campanii integrate pentru proiecte imobiliare importante, fiind responsabili pentru conceperea şi implementarea strategiei de marketing a acestora. Ne împărţim activitatea între relaţia cu furnizorii şi brokerii imobiliari, agenţiile de publicitate şi întâlniri de lucru interne. Este plăcută armonia din cadrul echipei, construită în timp, dar şi diversitatea de opinie pe care o încurajez, pentru că astfel se nasc idei faine şi putem îmbunătăţi rezultatele prin simpla exprimare a unei opinii, la momentul potrivit.
Ce instrumente te ajută în activitatea zilnică?
Modelul de planificare SOSTAC® este cel pe care îl folosim frecvent pentru realizarea strategiei de marketing a diverselor proiecte imobiliare. Utilizăm acest model pentru că este simplu şi logic, trecând prin toate etapele necesare unui plan de marketing eficient. Pornim de la analiza situaţiei curente (auditul de marketing), esenţială pentru parcurgerea corectă a următorilor paşi, respectiv, stabilirea obiectivelor, a strategiei, tacticilor, acţiunilor si terminând cu partea de control şi evaluare. Cred că dacă te bazezi doar pe consacrata analiză SWOT, făcută sumar, fără să ai la bază un audit temeinic, o analiză amănunţită a micromediului şi macromediului, îţi asumi riscul de concepere a unei strategii de marketing neancoracte în realitate.
De asemenea, de-a lungul timpului am constatat că setarea corectă şi realistă a obiectivelor de marketing este esenţială pentru stabilirea direcţiilor strategice. Modelul 5S’ de stabilire a obiectivelor, metodologia de planificare SOSTAC® a lui PR Smith şi matricea Ansoff pentru setarea direcţiilor strategice sunt foarte utile în activitatea noastră. Nu în ultimul rând, analizăm în permanenţă indicatorii de performanţă a campaniilor digitale, pentru fundamentarea strategiei.
De asemenea, de-a lungul timpului am constatat că setarea corectă şi realistă a obiectivelor de marketing este esenţială pentru stabilirea direcţiilor strategice.
Care sunt sursele tale de inspiraţie zilnică?
Cartea scrisă de Dave Chaffey şi de Fiona Ellis-Chadwick, Digital Marketing Strategy, Implementation and Practice, şi site-ul smartinsights.com sunt o sursă importantă de informaţii despre digital marketing. În ceea ce mă priveşte, acestea au fost şi instrumentele cheie care m-am ajutat în timpul studiului pentru Diploma CIM în Digital Strategy. Seria Insiders Meetings şi Marketing Talks organizate de Insitutulul de Marketing sunt, de asemenea, o sursă importantă de inspiraţie şi reprezintă o foarte bună ocazie să întâlnesc colegi din alte domenii, împărtăşind experienţele lor profesionale în marketing.
Când vine vorba despre activitatea de management şi leadership, Markus Amanto este o sursă de idei. Stilurile de management prezentate de el şi exemplele despre motivarea echipei sunt uşor de aplicat şi aduc rezultate concrete. În plus, urmăresc postările lui Simon Sinek, un bun speaker motivaţional, care cu umor şi un stil aparte, te face să te regăseşti în exemplele date.
A schimbat ceva pandemia în modul în care lucrezi sau te inspiri zilnic? Dacă da, ce anume?
Cred că am învăţat să iau decizii mai rapid, să mă adaptez mai repede şi să fiu mai eficientă. În ceea ce priveşte echipa, consider că am fost norocoşi să beneficiem de tehnologia necesară pentru a trece de pe o zi pe alta la lucrul remote şi la întâlniri online. Cel mai bine am trăit şi implementat noţiunea „agile” în ultimii doi ani. Am învăţat să fim „short and to the point” în aceste întâlniri. Bineînţeles că am avut avantajul de a fi o echipă deja formată, astfel că totul a decurs foarte bine.
De asemenea, în colaborarea cu celelalte Direcţii ale băncii, am apreciat deschiderea şi înţelegerea de care toată lumea a dat dovadă, aspectul uman fiind cel mai important în această perioadă. Cred că tocmai această deschidere şi înţelegere ne-a motivat să dăm ce este mai bun, pentru că toţi colegii au apreciat această abordare avută în faţa provocărilor din ultimii doi ani.
Pe de altă parte, sunt de părere că lucrul exclusiv online duce treptat la scăderea empatiei şi a relaţiei personale cu colegii, aspecte foarte importante pentru consolidarea echipei. Tocmai de aceea, de curând compania a adoptat un mod de lucru hibrid (teleworking şi birou). Am simţit bucuria de a ne revedea şi a comunica faţă în faţă şi am realizat cât de mult mi-a lipsit cafeaua cu colegii.
Care a fost cea mai mare provocare profesională avută în ultimul an? Ce crezi că te-a ajutat să-i faci faţă?
Pandemia a schimbat comportamentul clienţilor care au fost nevoiţi să lucreze, să înveţe sau să facă mai multe achiziţii online, practic să petreacă tot mai mult timp în mediul digital. Aşteptările clienţilor privind informaţia, pe care o primesc în online, şi produsele, pe care le achiziţionează, au crescut. În domeniul imobiliar, clienţii sunt foarte bine informaţi şi, în general, ştiu ce îşi doresc, preferând să facă propria analiză şi selecţie, inainte de a lua orice decizie.
Prin urmare, a fost o provocare să fim cât mai relevanţi pentru utilizatori în mediul digital, să asigurăm optimizarea organică a site-ului pe motoarele de căutare pentru clienţii aflaţi în fiecare etapă a traseului (customer journey) şi să ne adaptăm unui mod de căutare cât mai conversaţional bazat pe comandă vocală (voice search). Ne-am uitat mai atent şi la funnel-ul de conversie şi am găsit soluţii pentru optimizarea ratelor de conversie.
De asemenea, ne gândim la noi instrumente digitale care să le permită utilizatorilor un mod mai inteligent de achiziţie în imobiliare prin parcurgerea online a cât mai multor etape din proces, folosindu-se de o platformă transparentă şi de încredere.
Cum integrezi învăţarea în activitatea curentă?
În marketing şi mai ales în digital, dinamica este ridicată. Inovaţia şi new technology influenţează instrumentele cu care lucrăm zilnic. De asemenea, aşa cum am menţionat anterior, tehnologia a schimbat şi comportamentul clienţilor. Să fii la curent cu cele mai noi instrumente de marketing şi să le utilizezi corect este esenţial pentru a-ţi atinge obiectivele de marketing în orice domeniu. În cadrul echipei urmăm anual un plan de training care include atât dobândirea sau actualizarea abilităţilor profesionale, corespunzătoare proiectelor pe care le avem, cât şi cursuri de soft skills, acestea din urmă ajutându-ne semnificativ în ultimii doi ani.
În ceea ce mă priveşte, am urmărit activ să-mi cresc cunoştinţele şi am ales să obţin o certificare recunoscută internaţional. Astfel, de curând am obţinut diploma CIM în Digital Strategy. Deşi au fost ani de studiu intensiv şi multe weekend-uri petrecute în faţa calculatorului, am acumulat mult în această perioadă şi am aplicat multe informaţii în proiectele pe care le-am dezvoltat, mai ales din modulele Digital Optimisation şi Mastering Digital Channels.
Ce cursuri ai recomanda unei persoane care îşi doreşte să aprofundeze domeniul marketingului?
Depinde foarte mult de obiectivele fiecăruia şi de nevoile specifice de învăţare pentru activitatea desfăşurată. Cursurile organizate de Institutul de Marketing au avantajul de a putea fi personalizate în funcţie de nevoile fiecărei echipe de marketing şi, în plus, fiecare curs integrează exemple practice adecvate activităţii specifice fiecărei companii. Din experienţa proprie, acestea sunt foarte eficiente, iar trainerii, atât cei locali cât şi cei internaţionali, cum este PR Smith, au atât experienţă îndelungată în consultanţă cât şi pedagogică, aceasta fiind reţeta câştigătoare pentru însuşirea cunoştinţelor de către orice cursant.
Pe de altă parte, pentru marketerii interesaţi să-şi dezvolte cariera, certificările internaţionale, cum sunt cele oferite de CIM, asigură atât însuşirea cunoştinţelor necesare în domeniul ales (marketing, marketing digital, leadership), utile pentru desfaşurarea activităţii, cât şi o diplomă recunoscută internaţional, care a devenit deja un criteriu important de selecţie pentru angajatorii de top.
Care sunt principalele 3-5 lucruri care crezi că te-au ajutat în acest domeniu?
După cum spuneam, în marketing, învăţarea continuă este esenţială. Mă gândesc aici la cât de mult au evoluat lucrurile de când am absolvit facultatea. Experienţa de lucru trebuie să fie completată de un contact permanent cu tehnici şi practici noi.
De asemenea, cred ca m-au ajutat răbdarea şi dorinţa de a înţelege şi analiza nevoile clienţilor, inclusiv ale celor interni, colegi din alte Direcţii pentru care activăm ca o funcţie suport.
Un alt aspect important este acela de a te adapta din mers şi a fi suficient de agil, pentru a face faţă provocărilor într-un mediu atât de dinamic. Uneori, a fost necesar sa schimbăm un plan bine gândit şi muncit, pentru a ne adapta contextului.
Un alt aspect important este acela de a te adapta din mers şi a fi suficient de agil, pentru a face faţă provocărilor într-un mediu atât de dinamic.
Cel mai mult m-a ajutat, însă, lucrul în echipă. Cred că activitatea de marketing se bazează pe discuţii de lucru şi pe comunicarea deschisă în cadrul echipei. Am avut multe situaţii în care o idee a fost dezvoltată şi completată de fiecare coleg, apoi implementată.
Care au fost provocările/lecţiile din care ai învăţat cel mai mult?
Consider că lecţiile învăţate cel mai bine sunt cele care reies din situaţiile în care lucrurile nu se desfăşoară aşa cum te-ai gândit sau le-ai planificat. De fapt, acestea reprezintă oportunităţi de analiză şi de identificare a ceea ce trebuie îmbunătăţit pe viitor. Astfel, avem ocazia să facem lucrurile mai bine fără însă a căuta vinovaţi.
De exemplu, am învăţat recent că timpul este extrem de important, iar implementarea unui proiect la momentul oportun contează mai mult decât dorinţa de a implementa un proiect perfect. Lucrurile pot fi adaptate şi ajustate din mers, altfel poţi pierde un context favorabil.
Cum ţi-ai construit echipa? Cum îi menţii motivaţi?
Am preluat o echipă existentă şi, pentru că proveneam dintr-o structură mai mică şi antreprenorială, atât eu cât şi colegii mei am avut nevoie de un timp de adaptare. Cred că eficienţa unei echipe se bazează pe cunoaşterea reciprocă a abilităţilor şi a dorinţei/motivaţiei fiecăruia. Este util să ştii ce îi place să facă fiecărui membru al echipei şi la ce se pricepe cel mai bine. Dacă faci ceea ce îţi place, lucrurile ies bine şi ai satisfacţii. În timp, fiecare dintre colegi şi-a găsit locul potrivit (strategie, proiecte, operaţional, raportare). De asemenea, este important ca fiecare dintre noi sa iasă din când în când din zona de confort şi să accepte provocări profesionale pentru a simţi că evoluează.
Sunt foarte constructive discuţiile unu la unu, pentru că aşa descopăr care sunt priorităţile pentru fiecare dintre colegi şi ce îi motivează. Încurajez feedbackul, aşa cum îmi place să îl şi ofer. Consider că dacă transmitem feedback cu lucruri de îmbunătăţit într-un mod constructiv, fără reproş şi fară a a afecta demnitatea celui care îl primeşte, acesta poate fi un dar valoros, care ne ajută pe fiecare dintre noi să ne dezvoltăm.
Dincolo de motivaţia financiară, dezvoltarea profesională printr-o pregătire continuă este cheie. Dar toate acestea trebuie să fie însoţite şi întărite de motivaţia interioară a fiecăruia dintre noi. Aceasta este cea mai valoroasă şi durabilă. Cred că nimic nu se poate clădi fără motivaţie interioară.
Ce înseamnă transformare digitală în zona serviciilor digitale? Cum profită marketingul de alinerea cu tehnologia? Cum și-a schimbat și adaptat comunicarea o companie de leasing cu creștere accelerată în ultimii cinci ani? Aflați mai multe de la Steliana Moraru, Chief Operating Officer (COO) la OTP Leasing
Steliana lucrează de aproape cinci ani la OTP Leasing, într-o zonă care a combinat întotdeauna marketingul cu tehnologia și a acumulat experiență în toate contextele de marketing, de la sectorul public, la cel non profit și corporate. Este implicată activ în proiecte de educație și comunitate, a predat la SNSPA și este mentor în diverse proiecte studențești și academice și membru în boardul „ Global Women in Tech”- un ONG care sprijină femeile să își dezvolte cariera în domeniul tehnologiei.
Cum evoluezi ca profesionist de marketing? Cum te ajută un background de marketing să aduci valoare în conducerea executivă a unei companii? Inspiraţie şi exemple din traseul profesional al Stelianei Moraru care a trecut de la poziţia de Head of Marketing and Digital Transformation la cea de Chief Operating Officer (COO) în OTP Leasing. Mixul de marketing şi tehnologie a fost un fir roşu şi un avantaj competitiv adăugat peste o expunere la aproape toate contextele de marketing, de la sectorul public, la cel non profit și corporate. Ce înseamnă transformare digitală în industria bancară? Care sunt pilonii acestei strategii?
Steliana, te rog sa te prezinți și să ne spui ce faci și ce performanțe ai în ultimii ani. Pot spune că ai stat foarte aproape de tehnologie, iar în experiența ta ai reușit să te întâlnești și cu sectorul public, cu zona non-profit și cu cea corporate. Ești un personaj care găsește tot timpul răgaz să învețe.
Fără o investiție constantă în a învăța și a ne dezvolta, nu ajungem prea departe.
Tehnologia în sine, nu se poate dezvolta, noi o dezvoltăm ca oameni.
Tot ce facem se aplică și acestui deziderat, de a aduce valoare pe termen lung.
Metaversul și NFT-urile sunt unele dintre cele mai în tendință concepte din lumea digitală, iar oportunitățile de monetizare a activităților generate de acestea nu au întârziat să apară. Pe lângă un mediu virtual în care utilizatorii pot lucra, se pot juca, relaxa, face tranzacții sau interacționează, Metaversul este în același timp o economie digitală în care aceștia pot crea, cumpăra sau vinde produse.
În continuare, Ludo.com, primul motor de căutare universal pentru Metaverse (NFT-uri, aplicații și experiențe), prezintă principalele 11 domenii care generează venituri din activitățile desfășurate în Metaverse, precum și cele mai căutate joburi legate de acesta.
În prezent, există diverse modalități de a genera și de a face schimb de valoare pentru beneficii în lumea reală ca urmare a unei experiențe în metaverse, de la preluarea unui loc de muncă virtual până la crearea de noi forme de artă și divertisment. Astfel, principalele domenii care pot genera activități remunerate sunt:
“Apariția metaversului a coincis și cu apariția de noi oportunități profesionale prin care utilizatorii pot furniza și gestiona servicii inovatoare. Viitoarele ocupații din metaverse vor oferi nenumărate beneficii pasionaților de tehnologie care sunt interesați de acest domeniu și care acum își pot extinde expertiza în mediul virtual. Astfel, chiar și din confortul propriei case, metaversul deține potențialul de a trece peste barierele fizice și de a democratiza accesul oricui la bunuri, servicii și experiențe esențiale. Prin platforma Ludo.com oferim la îndemâna tuturor instrumentele pentru a explora aceste oportunități, acționând ca o poartă de acces în metaverse”, a declarat Sergiu Drăgănuș, DAO Spark, Ludo.com.
Initiative România a fost desemnată agenția de media care, începând din această primăvară, va asigura servicii de media integrate, de la strategie la implementare, pentru Storck, producătorul celebrelor mărci Merci, Toffifee și Knoppers pe piața locală.
Parteneriatul a început în urma unui proces de selecție complex, în trei etape, care s-a întins pe durata a șase luni și a acoperit brief-uri de TV planning, media strategy și media buying, toate adresate de agenție. Initiative a obținut cel mai mare scor pe zona de TV planning, a livrat o strategie media consistentă, fiind un candidat competitiv pe zona de media buying și demonstrând flexibilitate și adaptabilitate în îndeplinirea condițiilor procesului de selecție.
Ca rezultat, Storck a ales echipa Inititative pentru a acoperi complet nevoile companiei pe parte de media, inclusiv dezvoltarea strategiei, planificare online și offline, media buying, cercetare și consultanță.
„Am căutat cel mai bun partener media pe piața din România, cu o rețetă extrem de specifică: experiență extinsă și relevantă, dar și cu abilitățile necesare pentru a livra propuneri concepute pe specificul brandurilor noastre. Am găsit în Initiative un partener de încredere, care se ridică la nivelul așteptărilor noastre, dar și la standardele companiei. Obiectivul nostru este să ne întărim poziția pe piața locală, să creștem vizibilitatea campaniilor noastre de brand și să ajungem la cât mai mulți consumatori. Suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Initiative România se va dovedi extrem de benefic în acest demers”,
Initiative România a fost desemnată agenția de media care, începând din această primăvară, va asigura servicii de media integrate, de la strategie la implementare, pentru Storck, producătorul celebrelor mărci Merci, Toffifee și Knoppers pe piața locală.
Parteneriatul a început în urma unui proces de selecție complex, în trei etape, care s-a întins pe durata a șase luni și a acoperit brief-uri de TV planning, media strategy și media buying, toate adresate de agenție. Initiative a obținut cel mai mare scor pe zona de TV planning, a livrat o strategie media consistentă, fiind un candidat competitiv pe zona de media buying și demonstrând flexibilitate și adaptabilitate în îndeplinirea condițiilor procesului de selecție.
Ca rezultat, Storck a ales echipa Inititative pentru a acoperi complet nevoile companiei pe parte de media, inclusiv dezvoltarea strategiei, planificare online și offline, media buying, cercetare și consultanță.
„Am căutat cel mai bun partener media pe piața din România, cu o rețetă extrem de specifică: experiență extinsă și relevantă, dar și cu abilitățile necesare pentru a livra propuneri concepute pe specificul brandurilor noastre. Am găsit în Initiative un partener de încredere, care se ridică la nivelul așteptărilor noastre, dar și la standardele companiei. Obiectivul nostru este să ne întărim poziția pe piața locală, să creștem vizibilitatea campaniilor noastre de brand și să ajungem la cât mai mulți consumatori. Suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Initiative România se va dovedi extrem de benefic în acest demers”, a spus János Fábian, General Manager Hungary, Italy and Europe South-East, Storck.
„Suntem mereu în căutare de briefuri care ne provoacă, dinspre companii solide și love brands. Așadar, am fost extrem de bucuroși încă din ziua 1 să lucrăm pe aceste briefuri, într-un proces intens care a cerut experiență complementară, ancorată în insights, muncă consistentă și o privire clară de ansamblu asupra industriei. <<Merci>> noului nostru partener pentru că ne-a încredințat partea de media communication, dar și echipei noastre, pentru profesionalismul de care dă dovadă mereu, în relația dintre noi și partenerii noștri”, a adăugat Alexandra Olteanu, Managing Director Initiative România.
Storck este una dintre cele mai mari companii din industria globală de dulciuri și specialități din ciocolată, iar de peste 100 de ani a fost alături de consumatori prin intermediul brandurilor de renume din portofoliu. Împreună cu Initiative, compania își va continua misiunea de a îndulci momente din viața consumatorilor din România.
Echipa Initiative pentru Storck: Andreea Dinescu (Deputy Managing Director), Ruxandra Ștefan (Communication Design Director), Cătălin Florea (Head of Product), Cosmin Oțel (Digital Strategy Director), Adriana Ciobanu (Head of Unit & Account Director), Anca Marcu (Media Planner), Liliana Pîrvu (Strategic Planner), Sandra Voicu (Digital Account Manager), Roxana Cristescu (Digital Campaigns Architect), Ruxandra Stan (Head of Media Partnerships), Denisa Andrei (Insights Researcher), Corina Burlan (Senior Researcher), Daniel Popescu (Media Researcher) a spus János Fábian, General Manager Hungary, Italy and Europe South-East, Storck.
„Suntem mereu în căutare de briefuri care ne provoacă, dinspre companii solide și love brands. Așadar, am fost extrem de bucuroși încă din ziua 1 să lucrăm pe aceste briefuri, într-un proces intens care a cerut experiență complementară, ancorată în insights, muncă consistentă și o privire clară de ansamblu asupra industriei. <<Merci>> noului nostru partener pentru că ne-a încredințat partea de media communication, dar și echipei noastre, pentru profesionalismul de care dă dovadă mereu, în relația dintre noi și partenerii noștri”, a adăugat Alexandra Olteanu, Managing Director Initiative România.
Storck este una dintre cele mai mari companii din industria globală de dulciuri și specialități din ciocolată, iar de peste 100 de ani a fost alături de consumatori prin intermediul brandurilor de renume din portofoliu. Împreună cu Initiative, compania își va continua misiunea de a îndulci momente din viața consumatorilor din România.
Echipa Initiative pentru Storck: Andreea Dinescu (Deputy Managing Director), Ruxandra Ștefan (Communication Design Director), Cătălin Florea (Head of Product), Cosmin Oțel (Digital Strategy Director), Adriana Ciobanu (Head of Unit & Account Director), Anca Marcu (Media Planner), Liliana Pîrvu (Strategic Planner), Sandra Voicu (Digital Account Manager), Roxana Cristescu (Digital Campaigns Architect), Ruxandra Stan (Head of Media Partnerships), Denisa Andrei (Insights Researcher), Corina Burlan (Senior Researcher), Daniel Popescu (Media Researcher).
Initiative România a fost desemnată agenția de media care, începând din această primăvară, va asigura servicii de media integrate, de la strategie la implementare, pentru Storck, producătorul celebrelor mărci Merci, Toffifee și Knoppers pe piața locală.
Parteneriatul a început în urma unui proces de selecție complex, în trei etape, care s-a întins pe durata a șase luni și a acoperit brief-uri de TV planning, media strategy și media buying, toate adresate de agenție. Initiative a obținut cel mai mare scor pe zona de TV planning, a livrat o strategie media consistentă, fiind un candidat competitiv pe zona de media buying și demonstrând flexibilitate și adaptabilitate în îndeplinirea condițiilor procesului de selecție.
Ca rezultat, Storck a ales echipa Inititative pentru a acoperi complet nevoile companiei pe parte de media, inclusiv dezvoltarea strategiei, planificare online și offline, media buying, cercetare și consultanță.
„Am căutat cel mai bun partener media pe piața din România, cu o rețetă extrem de specifică: experiență extinsă și relevantă, dar și cu abilitățile necesare pentru a livra propuneri concepute pe specificul brandurilor noastre. Am găsit în Initiative un partener de încredere, care se ridică la nivelul așteptărilor noastre, dar și la standardele companiei. Obiectivul nostru este să ne întărim poziția pe piața locală, să creștem vizibilitatea campaniilor noastre de brand și să ajungem la cât mai mulți consumatori. Suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Initiative România se va dovedi extrem de benefic în acest demers”,
Initiative România a fost desemnată agenția de media care, începând din această primăvară, va asigura servicii de media integrate, de la strategie la implementare, pentru Storck, producătorul celebrelor mărci Merci, Toffifee și Knoppers pe piața locală.
Parteneriatul a început în urma unui proces de selecție complex, în trei etape, care s-a întins pe durata a șase luni și a acoperit brief-uri de TV planning, media strategy și media buying, toate adresate de agenție. Initiative a obținut cel mai mare scor pe zona de TV planning, a livrat o strategie media consistentă, fiind un candidat competitiv pe zona de media buying și demonstrând flexibilitate și adaptabilitate în îndeplinirea condițiilor procesului de selecție.
Ca rezultat, Storck a ales echipa Inititative pentru a acoperi complet nevoile companiei pe parte de media, inclusiv dezvoltarea strategiei, planificare online și offline, media buying, cercetare și consultanță.
„Am căutat cel mai bun partener media pe piața din România, cu o rețetă extrem de specifică: experiență extinsă și relevantă, dar și cu abilitățile necesare pentru a livra propuneri concepute pe specificul brandurilor noastre. Am găsit în Initiative un partener de încredere, care se ridică la nivelul așteptărilor noastre, dar și la standardele companiei. Obiectivul nostru este să ne întărim poziția pe piața locală, să creștem vizibilitatea campaniilor noastre de brand și să ajungem la cât mai mulți consumatori. Suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Initiative România se va dovedi extrem de benefic în acest demers”, a spus János Fábian, General Manager Hungary, Italy and Europe South-East, Storck.
„Suntem mereu în căutare de briefuri care ne provoacă, dinspre companii solide și love brands. Așadar, am fost extrem de bucuroși încă din ziua 1 să lucrăm pe aceste briefuri, într-un proces intens care a cerut experiență complementară, ancorată în insights, muncă consistentă și o privire clară de ansamblu asupra industriei. <<Merci>> noului nostru partener pentru că ne-a încredințat partea de media communication, dar și echipei noastre, pentru profesionalismul de care dă dovadă mereu, în relația dintre noi și partenerii noștri”, a adăugat Alexandra Olteanu, Managing Director Initiative România.
Storck este una dintre cele mai mari companii din industria globală de dulciuri și specialități din ciocolată, iar de peste 100 de ani a fost alături de consumatori prin intermediul brandurilor de renume din portofoliu. Împreună cu Initiative, compania își va continua misiunea de a îndulci momente din viața consumatorilor din România.
Echipa Initiative pentru Storck: Andreea Dinescu (Deputy Managing Director), Ruxandra Ștefan (Communication Design Director), Cătălin Florea (Head of Product), Cosmin Oțel (Digital Strategy Director), Adriana Ciobanu (Head of Unit & Account Director), Anca Marcu (Media Planner), Liliana Pîrvu (Strategic Planner), Sandra Voicu (Digital Account Manager), Roxana Cristescu (Digital Campaigns Architect), Ruxandra Stan (Head of Media Partnerships), Denisa Andrei (Insights Researcher), Corina Burlan (Senior Researcher), Daniel Popescu (Media Researcher) a spus János Fábian, General Manager Hungary, Italy and Europe South-East, Storck.
„Suntem mereu în căutare de briefuri care ne provoacă, dinspre companii solide și love brands. Așadar, am fost extrem de bucuroși încă din ziua 1 să lucrăm pe aceste briefuri, într-un proces intens care a cerut experiență complementară, ancorată în insights, muncă consistentă și o privire clară de ansamblu asupra industriei. <<Merci>> noului nostru partener pentru că ne-a încredințat partea de media communication, dar și echipei noastre, pentru profesionalismul de care dă dovadă mereu, în relația dintre noi și partenerii noștri”, a adăugat Alexandra Olteanu, Managing Director Initiative România.
Storck este una dintre cele mai mari companii din industria globală de dulciuri și specialități din ciocolată, iar de peste 100 de ani a fost alături de consumatori prin intermediul brandurilor de renume din portofoliu. Împreună cu Initiative, compania își va continua misiunea de a îndulci momente din viața consumatorilor din România.
Echipa Initiative pentru Storck: Andreea Dinescu (Deputy Managing Director), Ruxandra Ștefan (Communication Design Director), Cătălin Florea (Head of Product), Cosmin Oțel (Digital Strategy Director), Adriana Ciobanu (Head of Unit & Account Director), Anca Marcu (Media Planner), Liliana Pîrvu (Strategic Planner), Sandra Voicu (Digital Account Manager), Roxana Cristescu (Digital Campaigns Architect), Ruxandra Stan (Head of Media Partnerships), Denisa Andrei (Insights Researcher), Corina Burlan (Senior Researcher), Daniel Popescu (Media Researcher).