Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Oana Voican: “Experienta oferita utilizatorilor este importanta in orice domeniu”

20 Oct 2017

Cine sunt primii absolventi certificati din Romania ai unui curs de Customer Experience? Noi am realizat o serie de interviuri in care sa-si impartaseasca experienta de studiul cu Institutul de Marketing si Oxford College of Marketing.

Oana Voican este consultant marketing specializat in comunicare, marketing operativ si strategic, lucreaza in prezent ca Campaign Manager la IBM si este unul dintre primii cursanti care a absolvit cu succes acest modul.

Are o experienta de peste cinci ani in coordonarea si implementarea de proiecte de comunicare si marketing in companii multinationale ca L’Oréal, Colgate Palmolive si Interflora. Oana Voican a absolvit programul de masterat Publitalia’80 la Milano si si-a dezvoltat abilitati in analiza de piata, planificarea, coordonarea si supravegherea proiectelor de marketing atat in ceea ce priveste aspectele tehnice cat si creative, precum: data mining, dezvoltare de brand, segmentare si gestionarea P & L.

Esti printre primii profesionisti romani care a urmat un training certificat in Customer Experience. Ce te-a facut sa alegi acest program? 

Ca un profesionist cu peste 7 ani de experienta in marketing sunt constienta de importanta si necesitatea unei perfectionari continue. Customer experience este una dintre principalele arii de interes indiferent de industrie, produse si servicii oferite. Companiile care ofera consumatorilor lor experiente de neuitat se diferentiaza in mod clar fata de competitorii din piata si, din punctul meu de vedere viitorul strategiilor de marketing va fi din ce in ce mai mult influentat de acest aspect. Cand am aflat ca Chartered Institute of Marketing (CIM) a introdus acest program de certificare profesionala in Customer Experience, nu am stat prea mult pe ganduri, pe de o parte pentru ca simteam nevoia unei astfel de perfectionari, dar si pentru ca discutam de una dintre cele mai prestigioase institutii cu recunoastere internationala in domeniu. 

Cat de importanta este experienta oferita utilizatorilor in ceea ce faci acum? 

Experienta oferita utilizatorilor este extrem de importanta in orice domeniu si organizatie indiferent daca vorbim despre B2B sau B2C deoarece clientii reprezinta, din ce in ce mai mult, nucleul in jurul caruia se construieste orice strategie, produs sau activitate. In cazul meu, fiind B2B, este vorba atat de experienta utilizatorilor, cat si a celor care achizitioneaza acel serviciu, fiind numeroase cazurile cand aceste entitati sunt diferite. Devine astfel fundamentala o analiza cat mai exhaustiva a cerintelor si asteptarilor acestora. Doar o experienta pozitiva poate sa duca catre fidelizarea si achizitionarea de noi clienti, aspect esential pentru orice activitate de marketing. 

Ce ti-a placut mai mult la acest program de studiu? 

Cel mai mult mi-a placut complexitatea lui. Acest program ofera posibilitatea de a participa la sesiuni intensive, webinarii, acces la platforma CIM unde exista nenumarate materiale si informatii utile, cat si optiunea de a te consulta, in orice moment, cu un tutore care iti este desemnat. 

Cum te ajuta ceea ce ai invatat in ceea ce faci acum la serviciu? 

Acest program de studiu m-a ajutat sa structurez si sa diferentiez intr-un mod mai eficient utilizatorii serviciilor pe care le promovam, sa imi dezvolt mindset-ul ca, premergator oricarei initiative, sa analizez si sa evaluez influenta acesteia asupra consumatorilor nostri si, mai ales, mi-a permis sa pot propune strategii noi si sa fac demersurile necesare pentru imbunatatirea experientei pe care organizatia o ofera acestora. 

Cat timp ti-a luat pregatirea lucrarii de absolvire si ce ti s-a parut cel mai greu? Dar cel mai util pentru experienta ta viitoare? 

Pentru pregatirea lucrarii de absolvire am lucrat aproximativ 3 luni, provocarea cea mai mare fiind aceea de a reusi sa fiu concisa dar si sa aplic suportul teoretic studiat la curs in exemple practice, care sa poata fi puse in aplicare in cadrul companiei pentru care lucrez. 

 

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.