Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Picatura chinezeasca si beneficiile studiului continuu in marketing

13 Iun 2017

Cum imbini rigorile unui program intens de certificare cu viata de familie si responsabilitatile unei pozitii de marketing solicitante? 

Geanina Ghiculescu, Head of Retail Marketing la METRO Cash & Carry, ne impartaseste experienta primului sau modul de studiu, considerat de multi absolventi cel mai dificil: Mastering Metrics. Cu o experienta profesionala de peste 15 ani, Geanina conduce echipa de retail marketing a companiei, crede in perseverenta si puterea “picaturii chinezesti” ca metoda de a-si sustine intern proiectele. Este un practicant asiduu al lucrului temeinic facut si un ambasador al studiului continuu, ca mijloc de a ramane conectat, informat si motivat in profesie. A finalizat programul avasat Diploma in Marketing Profesional al Chartered Institute of Marketing (CIM) si s-a alăturat echipei de traineri de la Institutul de Marketing.

Cum ti-a schimbat perspectiva  studiul cu CIM? 

Primul modul pe care l-am urmat – se pare ca si cel mai dificil - a fost Mastering Metrics. Pe masura ce parcurgeam materialele de studii, webinarele, cartile de specialitate, descopeream metode noi care ma ajutau sa imi structurez si mai bine activitatea si frumusetea lucrurilor era ca le puteam pune in aplicare imediat. Legat de perspectiva, acesta s-a schimbat, datorita naturii continutului brief-ului (n.r. descrierea temei de evaluare), si am realizat ca indicatorii de performanta care lipsesc de cele mai multe ori sunt cei predictivi. Tendinta si capcana in care cadem in marea majoritate a cazurilor este ca petrecem prea mult timp analizand trecutul, lasandu-ne mult prea putin pentru a anticipa viitorul pe termen mediu si lung.

Ce ne poti spune despre experienta ta de studiu de pana acum?

Experienta a fost una autentica, in sensul ca modelul combinat (blended learning), care include si wekeenduri intensive cu tutori din Marea Britanie si workshop-uri  in care sunt inscrisa presupune, pe langa suportul trainerilor si tutorilor si mult studiu individul, dintr-o multitudine de surse. Modul in care te organizezi si iti dozezi orele de studiu sunt esentiale, iar descoperirile si insight-urile care apar cu aceasta ocazie reprezinta cea mai mare valoare adaugata.

 

Cat timp ti-a luat pregatirea primei lucrari? 

Pregatirea primei lucrari au insemnat weekend-uri intregi de studiu si multe nopti nedormite. Este provocator sa te incadrezi intr-un anumit numar de pagini pentru fiecare task si sa reusesti sa scoti esenta din noianul de informatii pe care le ai la dispozitie, astfel incat sa il ghidezi usor pe cel care iti parcurge lucrarea.

 

Cum ai imbinat studiul cu munca si, mai ales, cu viata de familie?

Am reusit sa trec cu bine, pana la urma, peste aceasta provocare, iar responsabilitatile profesionale nu au avut de suferit, dimpotriva. Am avut ocazia sa aprofundez si sa descopar zone si oportunitati de crestere a performantei pe care altfel nu le-as fi intrezarit. Cea mai afectata a fost  insa familia, pentru ca le-am rapit timp pretios care le era dedicat. In felicitarea de 8 Martie de la fiica mea cea mica am primit in acest an  mesajul "Iti doresc sa treci examenul si sa iti termini treaba mai repede sa ne jucam de mai multe ori ”. Sunt multumita acum ca am finalizat acest modul cu bine. Daca nu ar fi existat intelegere si sustinere din partea familiei, nu as fi reusit. Munca a avut de castigat, in sensul ca implementam imediat sau impartaseam cu echipa mea anumite metode, unelte, informatii la care aveam acces sau pe care le descoperam pe parcursul studiului.

 

Ce ti-a placut cel mai mult pana acum? 

Ce imi place inca la acest program este ca imi stimuleaza dorinta nebuna de a invata, chiar si la 15 ani dupa terminarea facultatii. Eram constienta si inainte de importanta de a fi permanent la curent cu noutatile din industrie si intreaga arie a marketingului, insa acum am devenit un adevarat ambasador al studiului continuu. Ceea ce m-a surprins placut, in toata aceasta perioada, a fost suportul moral primit de la reprezentantii Institutului de Marketing din Romania, dar si cursurile si workshop-urile din Bucuresti care au adus… “muntele la Mahomed”, adica tutorii din Marea Britanie la cursantii de aici. N-as putea spune ca au fost momente in care am dorit sa renunt, insa a fost o perioada coplesitoare. Nu mi-am pierdut insa apetitul pentru studiu si energia si abia astept sa incep modulele de marketing strategic si strategie digitala.

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.