Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Martie 2022

Personal Genetics este un centru de genetica medicala umana, infiintat in anul 2011, care furnizeaza clientilor sai informatii genetice intr-o mainera responsabila din punct de vedere medical si etic. Laboratorul de genetica medicala din cadrul Centrului de Genetica Medicala Personal Genetics asigura prin activitatea echipei sale de specialisti, a liniei tehnologice si a facilitatilor de care dispune, un diagnostic genetic avansat si responsabil, acoperind patologii diverse: ginecologice, pediatrice, oncologice, hematologice, neurologice, oftalmologice, endocrinologice.

Personal Genetics – Centru de Genetica Medicala, cauta Digital Marketing Specialist care să gestioneze in proportie de 60% marketingul digital, iar 40% din timp să îl dedice marketingului offline.

Descrierea postului:

Gestioneaza conturile companiei de social media

Optimizeaza si actualizeaza informatiile de pe site-ul companiei

Implementeaza activitati de SEO

Intretine continutul editorial

Concepe si transmite newsletter periodic

Administreaza campanii Google Ads, Youtube, Facebook, Tik Tok

Familiarizat cu Google Analytics

Realizeaza studii privind dezvoltarea unor produse sau lansarea de noi servicii

Urmareste rezultatele campaniilor din mediul digital

Cerintele postului:

Experienta in marketing digital: 1 – 5 ani

Cunoasterea noilor trend-uri in marketingul online

Reguli si reglementari online, in privinta campaniilor care se refera la gene si genetica

Experienta social media si realizare de campanii digitale

Analiza si raportare - familiarizat cu metode de analiza Google Analytics, Seo, etc

Coordoneaza mai multe proiecte simultan

Cunostinte de limba engleza

Constituie un avantaj:

Cunostinte sau experienta in domeniul medical si/sau genetic

Certificarea Ads și / sau Google Analytics

Transmiterea unui portofoliu cu rezultate pe campaniile realizate și lucrări specifice job-ului 

Experienta intr-o agentie de digital marketing

Beneficii:

Cursuri si specializari

Mediu de lucru creativ

Dezvoltare profesionala

Domeniu inovator

Salariu atractiv

Tichete de masa

Alatura-te institutiei Personal Genetics – Centru de Genetica Medicala si vei gasi oportunitatea dezvoltarii carierei tale, impreuna cu o echipa de oameni profesionisti, dedicati profesiei lor.

Aplicatiile se vor trimite pe adresa:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Perioada: 21 martie – 15 aprilie

 

Published in Cariera

Cum analizăm datele pentru a face mai bună viaţa clienţilor şi a aduce rezultate de business? Aflaţi mai multe de la Anca Şerbănescu, trainer şi advisor la Institutul de Marketing.

Ce înseamnă customer experience (CX) și customer experience management (CEM)? Cum aducem valoare pe termen lung în organizații, cu programe bine gândite de CX?  Cum ne uităm la date pentru a face mai bună viaţa clienţilor? Ne inspiră pasiune, dar ne dă şi recomandări argumentate, detalii şi exemple  Anca Șerbănescu, trainer & advisor la Institutul de Marketing, în seria  de interviuri "Ask The Data", realizată în parteneriat cu SAS, lider în tehnologii specializate de analiză de date.

Ce înseamnă customer experience şi de ce îți place să vorbești despre Customer Experience Managemen (CEM) când explici cum poate aduce valoare în organizaţii?

Customer experience  înseamnă  pentru mine pasiune și mă bucur că au început să se miște lucrurile și în piața din România. Într-adevăr, definiția este importantă: în orice companie ar trebui să existe aliniere în privința acestei definiții. Sunt două fațete: customer experience și customer experience management. Prima vizează experiența oferită clienților, ca un cumul al impactului pe care îl au atât la nivel practic, cât și la nivel emoțional toate interacțiunile unui brand cu clienții. Luăm în calcul toate touch point-urile, inclusiv reclamele văzute, recenziile citite. Prin customer experience management ne referim la a crea relații emoționale puternice cu clienții, la controlarea, administrarea efectivă a modului în care compania interacționează cu clienții.

Datele ar trebui analizate integrat, iar tehnologia din ziua de azi ne permite să facem acest lucru.

Cât de importante sunt datele în customer experience?

Universul datelor este complex, nu vorbim doar de cercetare sau surveys, vorbim de toate „semnalele” pe care clienții ni le dau. Cred că în timpul pandemiei cu atât mai mult, zona de cercetare primară a trecut în plan secundar și au venit în față informațiile pe care clienți ni le dau spontan, fie în mediul online, în social media, fie în reclamații sau în apelurile către Call Center. La modul ideal, toate aceste date ar trebui analizate integrat, iar tehnologia din ziua de azi ne permite să facem acest lucru.

Din punctul meu de vedere, Customer experience management într-o organizație reprezintă o ,,știință cu inimă” (cum spunea un expert în domeniu): este vorba de emoție, dar este bazată pe fapte; despre a prelua controlul și a administra experiența pe care vrem să o oferim clienților, este vorba de monitorizare, analiză, design, îmbunătățire continuă, astfel încât experiența livrată să fie foarte aproape de ceea ce intenționăm să transmitem și să ne ajute la atingerea obiectivelor comerciale. Este un element unde, din nou,  datele ajută. Întotdeauna, nu vorbim despre customer experience doar pentru că sună bine, ci vorbim cu  un obiectiv de business. Este un bine făcut companiei, un izvor de creștere sustenabilă – legând informațiile care vin de la client cu informații operaționale și financiare, putem arăta efectiv care este contribuția CX în business. Printr-un model de analiză linkage sau prin data modeling, putem arăta ce înseamnă creșterea NPS-ului (n.r. net promoter score) în veniturile companiei, fie că vorbim de venituri „salvate” (prin retenție crescută) sau de venituri adiționale (prin spending mai mare al clienților existenți și/sau clienți noi).   

Un  program de customer experience bine făcut are o contribuție clară în business – fie creșterea profitabilității, creșterea veniturilor, sau eficientizarea operațională, pentru că până la urmă ne poate ajuta să salvăm costuri, dar într-un mod inteligent,  care nu afectează negativ clientul. Customer experience management este ,,știință cu inimă” pentru că mergem foarte mult în zona de emoție și cred că pandemia a dus în față acest lucru: cu atât mai mult a fost și este important să ascultăm nevoile clienților, să arătăm empatie și că ne interesează nu doar de ei, ci și de angajați. Sunt studii care arată  că modul în care companiile și-au tratat angajații în timpul pandemiei a devenit un element de decizie în alegerea unui brand, a unei companii. Claritatea și modul în care s-au comportat față de angajați transpare în relația cu clienții.

Urmăriţi interviul complet şi nu rataţi cursurile de customer experience de la Institutul de Marketing.

 

Published in Interviuri

Grupul VELUX, unul dintre principalii producători de ferestre de mansardă, ce comercializează produse și soluții pentru case inteligente, anunță că 90% din ambalajul ferestrelor de mansardă pentru acoperișurile înclinate, unul dintre cele mai populare produse ale brand-ului, nu va mai conține plastic, acesta fiind înlocuit cu un material unic pe bază de hârtie. Demersul companiei va contribui la economisirea a până la 900 de tone de plastic pe an și va avea drept rezultat o colectare mai simplă a deșeurilor din ambalaje pentru clienți.

La nivel global, 300 de milioane de tone de deșeuri de plastic sunt generate în fiecare an, iar cercetătorii estimează că 60% din plasticul produs începând cu anul 1950 a ajuns la gropi de gunoi sau în natură2. Totodată, s-a dovedit că materialele din plastic destinate unei singure utilizări au un impact negativ asupra mediului și biodiversității dacă ajung în locuri neconforme3. Astfel, reprezentanții VELUX transmit că în locul plasticului, ambalajul pentru ferestre va conține carton cu certificare FSC - Forest Stewardship Council (ONG internațional care certifică proveniența sustenabilă a produselor, din păduri gestionate responsabil).

Odată cu îndepărtarea componentelor de plastic din polistiren expandat (EPS), clienții VELUX vor economisi timp pentru separarea și sortarea deșeurilor de ambalaje, astfel că procesul de reciclare devine mai eficient și mai ieftin.

De asemenea, această transformare contribuie la reducerea cu 13% a amprentei de carbon generate de ambalajele ferestrelor de mansardă ale grupului VELUX și este esențială pentru îndeplinirea obiectivului general din strategia de sustenabilitate a companiei, acela de a produce ambalaje dintr-un material unic, cu zero plastic și 100% reciclabil, până în 2030.  

Mai mult, inițiativa marchează primul pas dintr-o amplă transformare durabilă a modelului de business al grupului VELUX și a produselor și soluțiilor pe care le aduce pe piață.

“La VELUX, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru a contribui la un viitor mai sustenabil, punând planeta și natura în centrul deciziilor pe care le luăm privind produsele pe care le comercializăm. Ambalajul reprezintă o componentă importantă a produselor noastre, de aceea considerăm că trebuie să fie cât mai ecologic posibil. Suntem mândri să reducem semnificativ cantitatea de plastic utilizată pentru ambalarea și protejarea ferestrelor noastre de mansardă. Este un pas important pentru atingerea obiectivului de sustenabilitate, proces pe care noi îl numim <<Înverzirea ambalajului>>”, a declarat Tina Mayn, Vicepreședinte Senior al Grupului VELUX. 

Lansată în 2020, strategia de sustenabilitate a grupului VELUX este un plan de transformare pe o durată de 10 ani, în care VELUX dezvoltă proiecte-pilot legate de climă și natură, inovând prin produse durabile și asigurând un business responsabil.

Published in Comunicate

Cu o tradiție de 17 ani, GPeC este considerată cea mai importantă serie de evenimente E-Commerce și Digital Marketing din România. Primele două evenimente majore din această serie au luat startul pe data de 28 martie, respectiv programul de auditare și consultanță pentru magazinele online “GPeC E-Commerce Proficiency” și GPeC SUMMIT – eveniment care se va desfășura cu prezență fizică în București, în zilele de 30 și 31 Mai.

GPeC E-Commerce Proficiency: audit și consultanță pentru magazinele online în scopul creșterii vânzărilor

GPeC E-Commerce Proficiency este un program de mentorship pentru magazinele online - indiferent de dimensiunea lor de business - care constă într-un proces complex de auditare, consultanță 1 la 1 și optimizare a magazinelor cu scopul îmbunătățirii experienței utilizatorilor pe site (UX) și creșterii ratei de conversie (CRO).

Prin intermediul programului sprijinim echipele din spatele magazinelor online să se specializeze în tot ce este actual și important în E-Commerce și Digital Marketing pentru a stăpâni tehnicile esențiale de creștere a ratei de conversie și, astfel, pentru a crește vânzările online”, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.

Concret, magazinele online care se înscriu în programul GPeC E-Commerce Proficiency trec prin următoarele etape:

  • Evaluarea website-ului și a prezenței online printr-un audit complex conținând peste 200 de elemente de verificare, astfel încât fiecare magazin să obțină o radiografie a situației sale actuale;
  • Etapa de mentorat în cadrul căreia magazinele online primesc consultanță de specialitate în întâlniri 1 la 1 despre cum pot optimiza site-ul pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a crește rata de conversie;
  • Reevaluarea magazinelor și a prezenței online, urmărind optimizările făcute la recomandarea GPeC și continuarea mentoratului alături de specialiștii programului.

 În ce constă Auditul GPeC?

Auditul GPeC este singurul audit all-in-one din România pentru magazinele online care analizează toate aspectele esențiale ale unui website e-commerce:

  • Audit UX (User Experience) pentru întregul site atât pe Mobil, cât și pe Desktop;
  • Audit Marketing Online (Bannere, Diferențiatori, Promoții, Cross/Up-Sell, Bundles, Loializare etc.);
  • SEO Health Check (verificarea elementelor esențiale pentru o bună optimizare în Google);
  • Security Health Check (identificarea eventualelor vulnerabilități de securitate);
  • Audit Campanii de E-Mail Marketing / Newslettere;
  • Audit Conținut și Prezență în Social Media;
  • Audit Juridic (conformarea cu principalele obligații legale în e-commerce, Termeni și Condiții, Privacy Policy etc.);
  • Mystery Shopping (calitatea serviciilor magazinului online și de Customer Support)

Auditul GPeC conține toate rapoartele de mai sus, fiind analizate peste 200 de criterii pentru fiecare magazin online înscris în programul GPeC E-Commerce Proficiency.

Evaluarea magazinelor online este făcută de 30 de specialiști cu vastă experiență în E-Commerce și Digital Marketing.

Înscrierea magazinelor online în programul GPeC E-Commerce Proficiency pornește de la 449 EUR + TVA pentru pachetul Lite și ajunge la 949 EUR + TVA în cazul pachetului Incognito, prețurile fiind valabile până pe 22 aprilie când expiră Oferta Early Bird. După această dată, prețurile vor crește.

Detaliile complete despre program, precum și înscrierile se pot face pe site-ul GPeC aici: https://www.gpec.ro/gpec-e-commerce-proficiency/

GPeC SUMMIT 30-31 Mai: Conferință, Expo, Cursuri, Masterclass și Networking cu elita pieței de E-Commerce și Digital Marketing

GPeC SUMMIT este considerat evenimentul reprezentativ al pieței de E-Commerce și Digital Marketing din România, acesta desfășurându-se cu prezență fizică pe 30-31 Mai, în București, astfel:

  • Conferința GPeC & GPeC Expo 30 Mai – Teatrul Național București
  • Cursuri & Masterclass 31 Mai – Hotel Sheraton, București

4 Speakeri internaționali legendari, în premieră în România: Avinash Kaushik, Krista Seiden, Erin Weigel și Michael Aagaard

În cadrul Conferinței GPeC din 30 Mai vor urca pe scenă unii dintre cei mai apreciați specialiști la nivel internațional, pentru prima dată în România:

  • Avinash Kaushik – Digital Marketing Evangelist Google, Co-Founder Market Motive și Autor cu două cărți bestseller la activ (Web Analytics: An Hour a Day și Web Analytics 2.0)
  • Krista Seiden – Senior Consultant Digital Analytics, fost VP Google Marketing Platform
  • Erin Weigel – Senior Design Manager Deliveroo, fost Principal Designer la Booking.com
  • Michael Aagaard – Senior CRO Consultant, expert în User Experience și Optimizarea Ratei de Conversie

Lor li se vor alătura specialiștii autohtoni în E-Commerce și Digital Marketing, organizatorii pregătind peste 25 de speakeri în cele două zile de GPeC SUMMIT.

Ziua de 31 Mai aduce tuturor celor interesați de domeniu nu mai puțin de 5 cursuri intensive și 4 workshop-uri cu traineri români și 1 Masterclass de 4 ore cu Avinash Kaushik.

Subiectele abordate în cadrul cursurilor sunt de maxim interes pentru oricine activează în E-Commerce și Marketing Online iar cursurile urmează să fie anunțate foarte curând:

  • UX și Optimizarea Ratei de Conversie
  • Facebook & Instagram Ads
  • Google Ads
  • Google Analytics
  • SEO
  • Social Media

Înscrierile la GPeC SUMMIT au început, iar până pe 22 aprilie este valabilă Oferta Early Bird care aduce discount-uri semnificative din taxa de înscriere. Prețul biletelor de acces pornește de la 149 EUR + TVA, iar detaliile complete despre eveniment, precum și înscrierile se pot face pe site-ul GPeC aici: https://www.gpec.ro/gpec-summit-mai/

 

Published in Comunicate

Autor: Florentina Șușnea, Managing Director, PKF Finconta

Pe măsură ce conflictul din vecinătatea României se prelungește ia amploare impactul pe care îl produce sub aspect umanitar și de mediu. Semnele impactului climatic se înmulțesc și se amplifică pe măsură ce sunt distruse din ce în ce mai multe depozite de muniții și de combustibil, iar amenințarea distrugerii centralelor nucleare sau chiar folosirea armelor strategice planează în continuare.

Pe de altă parte, de mulți ani, la nivel de state și de companii se iau angajamente de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Piețele de capital includ riscul de creștere al emisiilor de CO₂ ca factor de luat în considerare pentru investitori în stabilirea prețurilor activelor tranzacționate, iar Net Zero este dezideratul despre care se vorbește din ce în ce mai des, deoarece emisiile de CO₂ sunt încă generate, dar trebuie compensate cu aceeași cantitate de energie verde în altă parte. Totalul net al emisiilor este atunci zero.

Majoritatea obiectivelor climatice naționale și internaționale vizează atingerea țintei de Net Zero până în 2030 sau 2050. Pentru a-l atinge, emisiile de dioxid de carbon trebuie reduse, iar măsurile de compensare a emisiilor sunt de asemenea absolut necesare pentru a atinge aceste obiective. Pentru directorii executivi este clar faptul că tranziția companiilor de la poluare la zero emisii nete de CO₂ nu este simplă, dar este posibilă dacă vor ține cont de următorii cinci factori.

1. Gestionarea riscurilor

Există un risc foarte real referitor la suportabilitatea costurilor și efectelor tranziției la Net Zero pentru multe companii, mai ales în absența măsurilor compensatorii. De exemplu, companiile trebuie să înțeleagă noile comportamente ale unor consumatori informați cu privire la sustenabilitate și impactul tehnologiilor de producție asupra mediului.

Directorii executivi trebuie să cunoască impactul costurilor tranziției la Net Zero asupra produselor și serviciilor existente. Un alt aspect este cel al modului în care sunt sprijinite comunitățile pentru a nu fi afectate de schimbările din piața muncii pe măsură ce mediul de afaceri trece la o economie ce pune accentul pe Net Zero emisii.

Există, de asemenea, riscul ca tranziția în sine să fie ratată dacă nu este alocat un capital suficient pentru a achiziționa active noi cu emisii scăzute sau pentru a retrage din utilizare în mod responsabil activele cu emisii mari de CO₂.

2. Depășirea clișeelor de lucru

Atingerea nivelului de emisii Net Zero va necesita depășirea modalităților de lucru tradiționale și construirea unor noi moduri de lucru care va extinde transparența și colaborarea între companiile din aceeași industrie, dar și dintre sectoare industiale diferite.

Acțiunile constructive întreprinse în timpul pandemiei au demonstrat capacitatea lumii de a inova și de a interveni la scară mare pentru a sprijini atât vieți, cât și mijloace de trai. Această provocare de atingere nivelului de emisii Net Zero va necesită eforturi similare, deși susținute pe mult mai mulți ani, chiar decenii, și la o scară mult mai mare.

3. Adaptare și reziliența

Din cauza inerției sistemului nostru geofizic, o anumită cantitate de căldură este deja stocată în atmosferă, de aceea chiar și cu măsurile prevăzute pentru reducerea emisiilor de CO₂ sunt anumite efecte care vor fi resimțite. Prin urmare, țările și companiile ar trebui să consolideze și să accelereze semnificativ eforturile de adaptare a tehnologiilor și măsurilor ca să atenueze efectele dăunătoare imediate ale schimbărilor climatice.

Conform unui raport al World Economic Forum, avantajele pentru companiile care iau rapid măsuri pentru a atinge Net Zero sunt imediate și consistente: atragerea angajaților valoroși devine cu 40% mai ușoară, rata anuală de creștere compusă crește cu 4 până la 25 puncte procentuale din vânzările de produse verzi, iar costurile de finanțare scad.

4. Contribuția factorilor implicați

În timp ce acțiunile specifice vor evolua în timp, toate părțile interesate trebuie să decidă să înceapă tranziția acum. De la simpli angajați la lideri, cu toții, trebuie să se implice în această tranziție, să înțeleagă elementele științifice și să ia măsuri pentru evaluarea riscurilor și conceperea planurilor de reducere a emisiilor. Alte măsuri vor viza conservarea și regenerarea capitalului natural, adaptarea și construirea rezilienței, realocarea capitalului și reducerea în mod responsabil a operațiunilor cu emisii ridicate de carbon, dublate de extinderea celor cu emisii scăzute de carbon, precum și implicarea și influențarea pozitivă a investitorilor, clienților și furnizorilor.

În concluzie

Nu există o soluție unică la provocarea reducerii emisiilor de CO₂, ci o mulțime de elemente de luat în considerare fiecare în parte, dar și împreună. Pentru atingerea obiectivului de Net Zero emisii de CO₂ până în 2050 se estimează cheltuieli anuale de USD 9,2 trilioane pentru active fizice în domeniul enegiei, cu USD 3,5 trilioane mai mult decât nivelul cheltuielilor din prezent. Ajustările economice și sociale, cele de infrastructură precum și cele de guvernanță și instituționale vor conta foarte mult pentru succesul acestei necesare transformări.

 

Published in Opinii

În premieră în piața de media, Revista Biz împreună cu PRO TV au lansat Lionheart, prima copertă NFT din România!

Inovația face parte din ADN-ul Biz, revista a avut primele coperte cu realitate augmentată și a obținut primul premiul Red Dot pentru România, prin coperta Biz Singapore, realizată de Brandient. De asemenea, Biz si-a mutat redacția în 12 țări, de pe trei continente, în cadrul proiectului editorial unic Biz World.

Cea mai nouă premieră este prima copertă NFT din România. Pentru acest proiect Biz are ca partener un alt pionier al pieței media din România, PRO TV.

Conceptul și NFT-ul Lionheart au fost realizate pentru revista Biz și emisiunea Imperiul Leilor de către Marius Goleanu, Head of Innovation KUBIS. Puteți vedea NFT-ul și licita pentru achiziția acestuia accesând link-ul http://tiny.cc/BizNFT.

Licitația pornește de la prețul de 2ETH si se va încheie pe 27 martie, la 11:59 AM. Cea mai mare oferta de la ora închiderii licitației va câștiga NFT-ul Lionheart.

"NFT-urile, non fungible tokens, se află la intersecția dintre tehnologie, artă și business, iar show-ul Imperiul Leilor, care la oferă antreprenorilor șansa de a-și prezenta ideea de business în fața a cinci investitori pentru a obține finanțare, se află la intersecția dintre business și divertisment. Este combinația perfectă care ne-a inspirat pentru prima copertă NFT din România. Ca de obicei, Biz se află în fruntea valului schimbării”, spune Marta Ușurelu, Owner Biz.

Banii obținuți în urma licitației pentru NFT-ul Lionheart vor fi donați către Hope and Homes for Children.

 

Published in Comunicate

Rusia a început războiul împotriva Ucrainei, în care au fost atacate mai multe orașe importante, iar sute de mii de cetățeni ai Ucrainei au trecut granițele în țările vecine, în special în Republica Moldova, România și Polonia, folosindu-le ca țări de tranzit către țările din vestul Europei.

Așadar, în contextul evenimentelor actuale din Ucraina, Reveal Marketing Research a derulat un studiu pentru a afla percepția românilor cu privire la realitatea actuală, dar și dacă s-au implicat sau intenționează să se implice în acțiuni de întrajutorare.

  • 87% dintre respondenți declară că au realizat acțiuni caritabile în ultimul an, independent de conextul social actual.
  • Nivelul de optimism cu privire la viitorul și siguranța României (21%), Ucrainei (13%).
  • Intenția de implicare în ajutorul refugiaților Ucrainei: 51% dintre români declară că deja s-au implicat în acțiuni caritabile, iar dintre cei care încă nu s-au implicat, 61% declară că intenționează să ofere ajutor, de orice fel, refugiaților ucrainieni de pe teritoriul Ronmâniei.

Acțiuni de caritate desfășurate de români în ultimul an

Conform studiului, opt din zece respondenți declară că au realizat acțiuni caritabile în ultimul an, în particular tinerii și persoanele cu venit mediu și mare. Când vine vorba despre modul în care s-au implicat, peste jumătate (55%) au declarat că au ajutat prin donarea de haine, produse sanitare, alimente neperisabile și alte produse esențiale, iar 43% au ajutat prin completarea formularului de redirecționare a 3.5% din impozitul pe venit.

Ajutorul românilor s-a îndreptat și către donarea de bani pentru cauze umanitare (38%) și ajutorarea persoanelor defavorizate din comunitate (31%). Pe ultimele locuri se află voluntariatul în cadrul unui ONG (13%) și activismul politic/social (8%). Bugetul anual alocat de către persoanele care aleg să doneze bani este de 453 de lei. Bugetul alocat este ridicat în rândul persoanele active cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani dar și în rândul persoanele cu venituri mari.

Acțiuni de caritate desfășurate de români în contextul evenimentelor actuale din Ucraina. Cele mai importante categorii de asistență

Alimentele (72%), serviciile de cazare (70%) și asistența medicală (55%) sunt categoriile de asistență considerate a fi cele mai importante pentru refugiații din Ucraina. În mai mare măsură persoanele peste 55 de ani consideră ca aceste tipuri de asistență sunt importante. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani consideră într-o măsură semnificativ mai mare că persoanele refugiate au nevoie de servicii de traducere (35%), comparativ cu total eșantion (18%).

În plus, doar 13% dintre respondenți consideră că refugiații din Ucraina au nevoie de asistență financiară, într-o măsură mai ridicată persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani.

Percepții despre ajutorul umanitar acordat

81% dintre persoanele intervievate consideră că Romania a fost proactivă în ajutorul acordat refugiaților din Ucraina iar 74% consideră că țările vecine Ucrainei au oferit ajutorul necesar acestora. De altfel, un procent de 55% dintre respondenți consideră că țările vecine României ne-ar ajuta într-un context similar.

6 din 10 români spun că și-ar oferi locuința pentru cazarea refugiaților dacă ar avea spațiul necesar, iar 57% declară că ar fi dispuși să își ofere timpul în mod voluntar pentru a ajuta situația refugiaților din Ucraina.

Persoanele cu vârste peste 55 de ani declară într-o măsura mai mică ca au simtit o presiune socială pentru a ajuta situatia refugiatilor din Ucraina.

Persoanele între 45 și 55 de ani declară într-o măsură semnificativ mai mare faptul că România a fost proactivă în ceea ce privește ajutorul oferit refugiaților din Ucraina. Persoanele între 35 și 44 de ani ar fi dispuși într-o măsură semnificativ mai mare să își ofere timpul în mod voluntar pentru a ajuta în situația refugiatților din Ucraina. Aceeași categorie de respondenți consideră că țările vecine României ne-ar oferi suportul într-un context similar.

Implicarea sectorului non-guvernamental

De la începutul războiului în Ucraina, sectorul non-guvernamental s-a implicat în sprijinirea refugiaților din Ucraina. Multe din ONG-uri au pornit noi campanii sau au modificat programele pe care le aveau în derulare, pentru a putea susține în acest nou context.

Întrebați fiind dacă au auzit de ONG-uri care în prezent desfășoară o serie de acțiuni pentru sprijinirea refugiaților ucrainieni, 80% dintre respondenții studiului declară că au auzit de astfel de ONG-uri dintre care, în topul celor menționate se numără Crucea Roșie, Unicef și Salvați Copiii.

Este admirabil cât de repede s-au mobilizat românii, asociațiile și organizațiile de la declanșarea războiului din Ucraina pentru a veni în ajutorul familiilor din Ucraina, prin furnizarea de alimente, asigurarea serviciilor de  transport, cazare și traducere. Este în egală măsură meritul tuturor românilor, ONG-urilor și Bisericii Ortodoxe Române care se implică în calitate de voluntari în orașele din apropierea punctelor de trecere a frontierei.”

– Marius Luican, CEO Reveal Marketing Research

Viitorul și siguranța României din perspectiva românilor

Studiu Reveal Marketing Research și-a propus, de asemenea, să evalueze nivelul de optimism și siguranță cu privire la viitorul României, dar și al Ucrainei, în contextul actual. Astfel că, aproape jumătate dintre respondenți (45%) se declară pesimiști cu privire la viitorul si siguranta României. Nivelul optimismului se plaseaza la 21%, cu un nivel mai ridicat în rândul bărbaților (25% vs 16% femei)  și în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (25%).

În ceea ce privește situația Ucrainei, peste jumătate dintre respondenți (55%) se declară pesimiști cu privire la viitorul și siguranța Ucrainei, în special persoanele cu vârste peste 55 de ani (63%). Optimiști cu privire la viitorul și siguranța Ucrainei sunt doar 13%, cu precădere tinerii cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (18%).

 Sursa: reveal.ro

Published in Comunicate
Marți, 15 Martie 2022 19:06

Empathy, the gold of the crisis moments

We live in complicated times. Not only international relations are being tested, but also the economic resilience of companies and the emotional resilience of employees. More and more people are feeling the stress of an oversizing of danger.

Interpersonal relationships are tested by feelings that find a way to express themselves, including at work. Different opinions can degenerate into conflicts between colleagues, and conflicts sabotage team cohesion and productivity.

The role of leaders becomes even more important today as they can convey confidence, predictability, balance, openness, understanding the emotions associated with the situation of each employee.

In this turbulent context there is a reassuring remedy, empathy.

  •  The role of the leader as a model and source of empathy

Being a leader is a daily test. This assumed role comes with sometimes difficult to satisfy requirements that put you face to face with your own limits. One of them should not to be the ability to be empathetic and compassionate towards the people you coordinate.

Why is empathy the limit that some leaders have? Because it is a component of the being little present in the development of the school. Math, physics, chemistry, history matter more.

Surely, perhaps theoretically, we have been taught that empathy means putting ourselves in the other person's shoes and seeing the world from his or her perspective. But really strong forms of empathy do not begin or stop here. They reach into all areas of our lives and work.

Unfortunately, there are some leaders who dismiss empathy as a form of weakness in workplace relationships. But empathy helps us to feel safe and secure, connected to others, and empowered to manage conflicts with availability and inclusion.

  • The work of the leader is based on intuition and empathy

Good leaders not only solve problems as they arise, but are actively looking for ways to facilitate people's performance.

This smoothing of the road and the removal of obstacles requires empathy. It takes the ability to understand the "wiring" of the human mind, the needs and pace of people, and to respond accordingly.

This kind of proactivity makes leaders do their ”homework” so they can understand the people they coordinate with their challenges and strengths.

It can also involve corrective proposals for top management tasks and what is needed for the team to perform. As difficult as these things may be, the empathy shown and offered is the kind of investment in colleagues that will be rewarded for their full involvement.

  • Two types of empathy and their specificity

Affective empathy is empathy that is based on emotion. When someone suffers with you or feels angry, it is emotional empathy at work. At the same time, there is a facet of empathy that balances emotion with reason. Cognitive empathy. It is about a certain coefficient of rational understanding of the other's perspective. It does not require emotion on our part, but it does require understanding and a desire to understand.

People can have high or low levels of both emotional and cognitive empathy, and there are no wrong ways to feel empathy.

However, it has been found that the best leaders are those with high cognitive and low emotional levels, as this allows them to engage empathetically with employees and their feelings and frustrations, without being drawn into their emotional struggle.

In conclusion

The best leaders build security and cultivate empathy. They make sure that the people on the team feel safe, that everyone feels that they are seen and appreciated for their contribution to the team's results.

Without psychological security, employees enter into confrontation of survival, leave the company or put under the sign of temporary projects, solutions, people, eventually failing.

In order to turn people's potential into results, the leader must encourage innovation, cooperation and train the empathy: theirs and that of their managers.

The inclusion of empathy in leadership is a conscious choice of leaders who are with the people in the company, especially at this time when our world is being tested.

 

Author: Rodica Lazăr, CEO Grafex

Source:grafex.ro

Published in International
Marți, 15 Martie 2022 18:10

Empatia, aurul din momentele de criză

Trăim vremuri complicate. Nu doar relațiile internaționale sunt testate, dar și reziliența economică a companiilor și cea emoțională a angajaților.Tot mai mulți oameni simt stresul unei supradimensionări a pericolului.

Relațiile interumane sunt puse la încercare de trăiri ce-și găsesc debușeu pentru exprimare inclusiv la locul de muncă. Opiniile diferite pot degenera în conflicte între colegi, iar conflictele sabotează coeziunea și productivitatea echipei.

Rolul liderilor devine astăzi cu atât mai important cu cât ei pot transmite încredere, predictibilitate, echilibru, deschidere, înțelegerea emoțiilor corelate cu situația fiecărui angajat.

În acest context turbulent există un remediu liniștitor, empatia.

  • Rolul liderului ca model și sursă de empatie

Să fii lider este un test de fiecare zi. Acest rol asumat vine cu cerințe uneori greu de satisfăcut care te pun față în față cu propriile limite. Una dintre acestea nu trebuie să fie capacitatea de a fi empatic și plin de compasiune față de oamenii pe care îi coordonezi.

De ce este empatia limita pe care unii lideri o au? Deoarece este o componentă a ființei puțin prezentă în dezvoltarea din școală. Contează mai mult matematica, fizica, chimia, istoria.

Sigur poate în plan teoretic, am fost învățați că empatia înseamnă să ne punem în pielea celuilalt și să vedem lumea din perspectiva lui. Dar formele cu adevărat puternice de empatie nu încep și nici nu se opresc aici. Ele ajung în toate domeniile vieții și muncii noastre.

Din păcate însă, există unii lideri care evacuează empatia ca formă de slăbiciune în relațiile la locul de muncă. Însă empatia ne ajută să ne simțim văzuți și în siguranță, conectați cu ceilalți și împuterniciți să gestionăm conflictele cu disponibilitate și incluziune.

  • Munca liderului se bazează pe intuiție și empatie

Liderii buni nu doar rezolvă problemele pe măsură ce apar, ci caută în mod activ modalități prin care să faciliteze performanța oamenilor.

Această netezire a drumului și îndepărtare a obstacolelor necesită empatie. Este nevoie de capacitatea de a înțelege „cablajul” minții umane, nevoile și ritmul oamenilor și de a răspunde pe măsură.

Acest tip de proactivitate îi pune pe liderii ”să-și facă lecțiile” ca să înțeleagă oamenii pe care îi coordonează cu provocările și punctele lor forte.

De asemenea, poate implica și propuneri corective la sarcinile trasate de top management și ce este necesar pentru ca echipa să performeze. Oricât de dificile ar fi aceste lucruri, empatia demonstrată și oferită este tipul de investiție în colegi care va primi răsplata implicării lor depline.

  • Două tipuri de empatie și specificul lor

Empatia afectivă este empatia care se bazează pe emoție. Când cineva suferă cu tine sau îți simte furia, aceasta este empatia afectivă la locul de muncă. Există în același timp și o fațetă a empatiei care echilibrează emoția cu rațiunea. Empatia cognitivă. Este vorba despre un anumit coeficient de înțelegere rațională a perspectivei celuilalt. Nu necesită emoție din partea noastră, dar necesită înțelegere și dorința de a pricepe.

Oamenii pot avea niveluri ridicate sau scăzute ale ambelor tipuri de empatie, afectivă și cognitivă, și nu există modalități greșite de a simți empatie.

Cu toate acestea, s-a constat că cei mai buni lideri sunt cei cu nivel empatic cognitiv ridicat și afectiv scăzut, deoarece acest lucru le permite să se implice empatic cu angajații și cu sentimentele și frustrările lor, fără a fi atrași în lupta lor emoțională.

În concluzie

Cei mai buni lideri creează siguranță și cultivă empatia. Ei se asigură că oamenii din echipă se simt în siguranță, că toți simt că sunt văzuți și apreciați pentru contribuția lor la rezultatele echipei.

Fără siguranță psihologică, angajații intră în confruntări de supraviețuire, părăsesc compania sau pun sub semnul provizoratului proiecte, soluții, oameni, eșuând în cele din urmă.

Ca să transforme potențialul oamenilor în rezultate, liderul trebuie să încurajeze inovația, cooperarea și să-și antreneze empatia: a lor și a managerilor.

Includerea empatiei în actul de conducere este o alegere conștientă  a liderilor care sunt alături de oamenii din compania, mai ales în acest moment când lumea noastră este pusă la încercare.

Autor: Rodica Lazăr, CEO Grafex
Sursa: grafex.ro

Published in Opinii

Primul concept de expo-conferințe online din România aduce în lumina reflectoarelor cele mai noi trenduri, înainte de a fi dezbătute la scară largă

  •   certSIGN, partenerul principal Virtualized va prezenta în cadrul evenimentelor noul său produs de identificare electronică, certME

 

Virtualized, primul concept de expo-conferințe B2B din România desfășurate exclusiv în mediul online, ce au drept scop informarea și educarea mediului de business, lansează seria de evenimente din acest an, cu două conferințe dedicate profesioniștilor din domeniile IT, financiar & banking, telecomunicații, FMCG, auto, healthcare & pharma, administrații publice, cât și tuturor pasionaților de NFT și investiții în criptomonede.  

Partenerul principal al evenimentului este certSIGN, cel mai important producător și dezvoltator de soluții criptografice din România, în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS.

”Virtualized este unul din principalele evenimente organizate în România ce dezbat aspectele ”lumii digitale”, iar acest subiect este unul de interes la nivel mondial. 

Nu doar în lumina evenimentelor din ultimii doi ani, ci și pentru că tehnologia a evoluat foarte mult, a fost stabilit un nou curs în ceea ce privește comunicarea. Modul de interacțiune și de lucru s-a orientat spre zona digitală, așa cum era și firesc, iar noi, cu toții, avem nevoie să înțelegem de la specialiștii în domeniu că avem foarte multe opțiuni la dispoziție și resurse pentru a face această trecere ușor și eficient.

De aceea consider că rolul evenimentelor de acest tip este important, pentru că adună la aceeași ”masă„ voci de renume, specialiști, care ne facilitează accesul la informații, astfel încât alegerile pe care le facem, fie că este vorba de zona privată sau publică, să fie cele corecte.”, declară Adrian Floarea – CEO certSIGN

”Suntem cu toții conștienți de situația internațională din prezent, însă, cei doi ani de pandemie ne-au confirmat că tehnologia este singura care ne poate ajuta să depășim cu bine aceste momente dificile și să rămânem uniți, atât la nivel personal, cât și profesional. 

Am creat Virtualized în 2020, plecând de la ideea că mediul de business trebuie să fie în permanență la curent cu ceea ce se petrece în piață, iar provocările cu care se confruntă specialiștii, la nivel mondial, trebuie dezbătute în timp real, oferindu-se astfel soluții viabile. 

Bineînțeles că siguranța informațională joacă un rol extrem de important atunci când vorbim despre relațiile de afaceri, așadar ne bucurăm să avem alături de Virtualized un lider de piață în acest domeniu, precum este certSIGN.”, declară Alexandru Măxineanu, Managing Partner UNIVERSUM EXPO.

6 Aprilie 2022 - Blockchaining the world – Tackling Crypto, NFT and new business opportunities, este prima conferință din seria Virtualized din acest an și este dedicată atât profesioniștilor IT, specialiștilor în marketing, achiziții și financiar, antreprenorilor, dar și tuturor pasionaților de NFT și criptomonede, ce activează deja sau își doresc cunoască cât mai multe informații despre tehnologia blockchain și investițiile în monede digitale.

Conferința va oferi o privire de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă blockchain și asupra modului în care acesta va avea un impact foarte mare asupra investițiilor financiare din viitor.

Alături de experți internaționali în domeniu, în cadrul sesiunilor și a panel-urilor, se vor dezbate subiecte precum: expansiunea NFT-urilor, tendințele pieței DeFi, piața bancară de monede digitale, investiții inteligente sau rolul autorităților în acest nou domeniu financiar.

 

7 aprilie 2022 – Digital Transformation ‘22- Learning to lead change, este cea de-a doua conferință Virtualized din această primăvară și se adresează factorilor de decizie dintr-o companie, precum General Managers, CEO, CIO, CTO, CFO, dar și specialiștilor IT sau antreprenorilor din majoritatea domeniilor de business.  

Plecând de la ideea că un business sănătos și puternic este doar cel care se adaptează rapid trendurilor, conferința va oferi informații prețioase despre cum pot fi controlate schimbările continue din mediul de afaceri, cu ajutorul tehnologiei și al digitalizării.

Astfel, în cadrul evenimentului vor fi prezentate subiecte precum: soluții de management multi-cloud, democratizarea AI, rolul tehnologiei 5G asupra mediului de afaceri, sau bunele practici pentru transformarea digitală în afaceri.

Securitatea cibernetică este vitală atât în tranzacțiile desfășurate în Blockchain, cât și în toate relațiile de business, așadar, în cadrul celor două conferințe se va prezenta și primul serviciu din România ce garantează identitatea în blockchain, ce facilitează interacţiuni exclusiv online între furnizorii de servicii şi clienţi digitali de încredere, certME (www.certme.ro), serviciu de identitate electronică, creat de certSIGN.

Prin intermediul certME, furnizorii de servicii îşi pot pune în comun procesele de identificare a clienţilor, astfel încât procesul de digital onboarding să se realizeze o singură dată. certME este prima soluţie din România care permite gestionarea, verificarea şi garantarea identităţilor digitale de încredere, cu beneficii evidente şi pentru utilizatorii care astfel nu mai pierd timpul cu deplasări la sediul furnizorului şi se bucură de o experienţă digitală în accesarea 100% online a unei game variate de servicii.

Astfel, cu ajutorul soluţiei certME, nu mai este necesară prezenţa fizică a clienţilor şi interacţiunea cu personalul propriu pentru procesele de identificare specifice procedurilor de digital onboarding şi Know Your Customer, bucurându-se de multiple avantaje.

Asemenea evenimentelor offline, expo-conferințele Virtualized cuprind: conferințele online orientate spre teme de actualitate, susținute de către experți internaționali și locali, zona expozițională, unde companii din diverse domenii își prezintă produsele și serviciile, panel-uri unde profesioniști de top dezbat Live subiecte de actualitate din domeniile în care activează, dar și pauze de networking, în timpul cărora participanții pot interacționa în timp real între ei sau cu reprezentanții companiilor participante, accesând chat-ul public, din platforma MyConnector. 

Participarea la expo-conferința Blockchaining the world – Tackling Crypto, NFT and new business opportunities se face pe baza unui bilet de acces, în valoare de 69EUR. 

În perioada de Early Registration, adică, până la data de 8 martie, acesta va costa numai 29 EUR.

Biletul poate fi achiziționat direct de pe www.virtualized.ro/.  

Participarea la conferința Digital Transformation ‘22- Learning to lead change este GRATUITĂ și se face după validarea înregistrării de către organizator pe același website.

Este obligatoriu ca participanții să se înscrie cu informațiile de business (e-mail de companie/ telefon/ job title).

Organizatorul își rezervă dreptul de a selecta participanții.

 

www.virtualized.ro

Published in Comunicate
Pagina 1 din 2

Noutati

Poveștile de succes ale brandurilor românești în era globalizării

Poveștile de succes ale brandurilor românești în era globalizării

România este o țară bogată în tradiție și istorie, a devenit un teren fertil pentru dezvoltarea unor branduri de succes. Aceste branduri nu doar că își găsesc locul în inimile...

Studiu Reveal Marketing Research: Produsele și soluțiile ecologice sau ”verzi” sunt aspiraționale pentru 7 din 10 români, dar percepute ca fiind în continuare mai greu accesibile decât alternativele convenționale

Studiu Reveal Marketing Research: Produsele și soluțiile ecologice sau ”verzi” sunt aspiraționale pentru 7 din 10 români, dar percepute ca fiind în continuare mai greu accesibile decât alternativele convenționale

Reveal Marketing Research în colaborare cu BIC, Asociația CIPRA (Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză), Kaufland România, PRO TV, Stefanini Group și Volkswagen România a realizat cea de-a doua ediție a barometrului național despre percepțiile, atitudinile și comportamentele românilor legate de...

Noi cursuri specializate de marketing digital recunoscute internaţional

Noi cursuri specializate de marketing digital recunoscute internaţional

Companiile din România au acces la noi cursuri specializate pentru a forma cât mai rapid competenţe vitale în arii tot mai cerute din zona marketingului digital: e-commerce, inteligenţă artificială (AI),...

81% dintre românii care merg în vacanţă în străinătate vor plăti digital

81% dintre românii care merg în vacanţă în străinătate vor plăti digital

4 din 5 români care merg anul acesta în vacanță în străinătate intenționează să plătească la destinație cu cardul, telefonul sau alte dispozitive mobile. Unul din trei turiști români (35%)...

Românii vin pe TikTok pentru a descoperi cultura locală și a se exprima creativ, conform unui studiu TikTok

Românii vin pe TikTok pentru a descoperi cultura locală și a se exprima creativ, conform unui studiu TikTok

 62% dintre utilizatorii români au spus că au experimentat forme de cultură offline după ce le-au descoperit pe TikTok, cum ar fi vizionarea unui film la cinema, cumpărarea de cărți...

Marketing de destinație premiat internațional

Marketing de destinație premiat internațional

Proiectul de branding al Iașului, orașul creatorilor, a câștigat medalia de aur în cadrul Transform Awards, cea mai mare competiție de branding din Europa, la categoria Best Place or Nation...

Raportul trends 2023 al Dentsu Creative anunță o epocă a volatilității și a speranței

Raportul trends 2023 al Dentsu Creative anunță o epocă a volatilității și a speranței

Agenția de creație a grupului de comunicare de marketing dentsu, Dentsu Creative a lansat raportul Trends 2023, ce explorează noua epocă a volatilității și speranței. Raportul, intitulat, pe urmele romanului...

Inovația, în centrul activității companiei de fashion, MIZAR

Inovația, în centrul activității companiei de fashion, MIZAR

MIZAR, retailer de fashion cu tradiție pe piața din România, ce propune articole de îmbrăcăminte premium pentru femei, o numește pe Ioana Ciurcea în funcția de Retail Manager. Cu o...

Curiera a investit 1 milion de euro în flota electrică și noul depozit logistic eco-friendly

Curiera a investit 1 milion de euro în flota electrică și noul depozit logistic eco-friendly

76% din parcul auto este compus din mașini electrice. Până la finalul anului 2023, toate mașinile din flota de curierat vor fi prietenoase cu mediul. 150 mii euro din investiția...

Care sunt percepțiile și îngrijorările legate de sustenabilitate în România?

Care sunt percepțiile și îngrijorările legate de sustenabilitate în România?

Reveal Marketing Research în colaborare cu Coca-Cola HBC, Environ, HeidelbergCement România, La Fântâna, Leroy Merlin, Raiffeisen Bank, TRANSAVIA și Xella a realizat un studiu reprezentativ la nivel național pentru a înțelege cum definesc românii conceptul...

Interviuri

Povestea de success a unui brand românesc în Marea Britanie

Povestea de success a unui brand românesc în Marea Britanie

Cum ajunge un brand românesc să fie lecție, inspirație, studiu de caz în manualele de comunicare britanice? În această lună, în cea mai nouă ediție a cărții “Integrated Marketing Communications”...

Inovaţie de marketing în real estate

Inovaţie de marketing în real estate

Orice marketer este un visător calculat, spunea Violeta Niculae, practician cu o experienţă de peste 20 ani în strategie şi dezvoltare organizaţională, marketing şi inovare, în companii multinaţionale din diverse...

Ce este şi ce nu este inovaţia de marketing?

Ce este şi ce nu este inovaţia de marketing?

Ce înseamnă și cum ne ajută inovația în marketing? Care este diferența dintre invenție și inovație? De ce este necesar marketingul inovațiilor? Ce bariere găsim frecvent în calea inovaţiei, dar...

Influencer marketing într-o rețea de 60.000 de comunicatori

Influencer marketing într-o rețea de 60.000 de comunicatori

Ce este și face face BUZZStore, poziționat ca prima agenție word of mouth din România și care aniversează deja 10 ani? Cum funcționează? Când și de ce aleg brandurile acest...

Influencer marketing cu logică, argumente și misiune

Influencer marketing cu logică, argumente și misiune

Ce rol au influencerii în strategia generală de marketing de comunicare a Avon și cât de influenți sunt influencerii, în general? Ce înseamnă microinfluenceri și cum folosesc brandurile Buzzstore, primul...

Un om de PR trebuie să știe să asculte, să traducă și să spună o poveste

Un om de PR trebuie să știe să asculte, să traducă și să spună o poveste

Cum și în cât timp te formezi ca om de PR și comunicare? Ce înseamnă corporate affairs și cum depășești provocările din domeniul competitiv al retailului? Într-un moment în care...

Extensii de brand și dezvoltare de produse noi

Extensii de brand și dezvoltare de produse noi

Cum ajungi să inovezi și să revoluționezi un produs despre care credeai deja că s-a spus totul? De ce este important să aloci resurse în cercetare, dar și care este...

Marketing management și comunicare integrată la Samsung

Marketing management și comunicare integrată la Samsung

Care sunt priorităţile de marketing ale unui lider în tehnologie cum este Samsung? Cum s-au schimbat aceste priorităţi? Dacă marketerii vorbeau în trecut în special de branding, advertising şi GRP-uri,...

Marketingul trebuie să fie în mijlocul business-ului

Marketingul trebuie să fie în mijlocul business-ului

Ce face un om de marketing bun într-o companie? Ce rol are şi ce trebuie să ştie? Cum diferă marketingul din asigurări de cel din real estate sau din vânzări?...

White Image: Cele mai bune rezultate vin din programele de loializare care implică reduceri de prețuri - Soluțiile de economisire câștigă teren

White Image: Cele mai bune rezultate vin din programele de loializare care implică reduceri de prețuri - Soluțiile de economisire câștigă teren

Odată ce datele “third party” vor dispărea, din 2024, majoritatea companiilor vor întâmpina dificultăți în loializarea clienților, iar cei avantajați vor fi cei care și-au mutat deja focusul pe colectarea...

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.