Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Miercuri, 16 Iunie 2021

Digital transformation nu mai este un nice-to-have, e o necesitate. Avem enorm de câștigat din punct de vedere eficiență în ce privește timp, costuri, comunicare. Maturitatea digitală este mai mult decât o anexă pe care să o adoptăm pe lângă procesele și tacticile pe care le avem deja. În schimb, companiile mature digital trec sau au trecut prin modificări semnificative, chiar și ca model de business.


Ce este maturitatea digitală


Discutăm de ceva vreme despre transformarea digitală și maturitatea digitală a companiilor. Deși acești termeni sunt utilizați alternativ, ei reprezintă două aspecte foarte diferite.

Transformarea digitală implică crearea și mentenanța unui website, prezență pe social media, subscripții la câteva tool-uri digitale. Maturitatea digitală necesită o înțelegere mai aprofundată despre de ce este nevoie de migrare către digital.

Mai mult decât a utiliza tool-urile digitale în sine, un aspect ce denotă maturitate digitală într-o companie este abilitatea de a extrage informații și perspective după o lansare: măsurarea și analiza rezultatelor, reconfigurarea strategiei în urma primelor iterații, stil de muncă agil, testarea produsului pe piață și adaptarea lui la nevoile reale ale pieței.

În termeni mai familiari, am putea să ne gândim la maturitatea digitală ca abilitatea de a pune întrebările potrivite despre audiență, obiective și resursele disponibile.

Un reper cât se poate de explicit în această direcție este anul 2020. Să vedem pe scurt de ce.


Lecții învățate din 2020


Anul 2020 ne-a arătat în mod direct că migrarea și menținerea unui business în mediul digital îl ajută să rămână relevant pentru industrie.

Companiile care aveau deja un grad ridicat de maturitate digitală au avut un avantaj în fața competiției. Ele au avut o eficiență sporită în ceea ce privește creșterea încasărilor, costuri, calitatea produselor, precum și timpul de livrare.

Având în vedere dezvoltarea continuă a instrumentelor digitale și a capabilităților lor, decalajul dintre companiile mature digital și mai puțin digitalizate va crește considerabil.
La nivel global putem observa deja cum companiile cu scor ridicat de maturitate digitală câștigă din ce în ce mai multă cotă pe piață, în vreme ce business-urile tradiționale luptă pentru menținere.

În România, transformarea digitală a organizațiilor este mult în urmă față de Uniunea Europeană. În 2020, România se poziționa pe locul 26 din 28 ca dezvoltare digitală, comparativ cu alte state europene.


De ce să evaluăm maturitatea digitală


Mai mult decât oricând, o companie trebuie să pună accent pe nevoile reale ale consumatorilor sau ale clienților săi, să își înțeleagă competiția și să optimizeze abordarea post-lansare. Fie că vorbim despre un produs sau un serviciu, trebuie avute în vedere măsurarea rezultatelor, remarketing, loializarea consumatorilor plan de scalare sau posibile îmbunătățiri.

Astfel, pentru a te menține în top, ca business este important să vii în întâmpinarea acestor nevoi, să le anticipezi, nu doar să răspunzi la ele.

Creșterea acurateței livrabilelor implică o eficiență crescută în interiorul companiei, în ceea ce privește procesele de muncă, de organizare și strategie. De asemenea, sustenabilitatea digitală a business-ului a devenit un alt aspect vital pentru companiile care doresc să crească pe termen lung.

Prin evaluarea maturității digitale poți obține o imagine de ansamblu asupra companiei în ceea ce privește nivelul de adopție a instrumentelor digitale. Mai important decât atât, o evaluare corectă și pragmatică indică poziționarea estimativă a propriei companii comparat cu industria în care se află.

În momentul actual există multiple modele de evaluare a maturității digitale a companiei. Fiecare model diferă prin criteriile analizate, însă toate includ o evaluare a experienței consumatorului, strategiei, tehnologiilor utilizate, management-ului și structurării companiei.

Reperele oferite de modelele de evaluare sunt menite să ajute la înțelegerea mai profundă a evoluției pieței, concurenței, nevoile și comportamentul consumatorilor.


Evaluatorul digital și cei 7 metrici


O abordare strategică a transformării digitale a companiei tale începe cu evaluarea și poziționarea acesteia din punct de vedere maturitate digitală.

Un prim pas pe care te invităm să îl faci este Digital Evaluator. Tool-ul este dezvoltat intern, la Grapefruit și are la bază 20 de ani de experiență în digital, software, softskills, management și workflows.

Am gândit Digital Evaluator în funcție de nevoile pe care le-am identificat în compania noastră și am scalat până când am ajuns la o formă de evaluare generală. Evaluatorul analizează șapte criterii (metrici) principale:

Strategic Agility - cât de eficient este definită strategia companiei în ceea ce privește modelul de business, comunicare, management de produs și altele.
Digital Talent & Capabilities - capabilitățile companiei de educare și consultanță în zona de digital
Governance & Leadership - indică eficiența flow-urilor de lucru în echipe, identificarea și pregătirea liderilor pe domenii digitale
Data Driven - cum obținem, stocăm și analizăm date astfel încât să ne ajute în procesele decizionale
Technology Leadership - capabilitățile tehnice ale companiei de dezvoltare, arhitectură informațională și securitate digitală
Customer Experience - indică nivelul de înțelegere a audienței (consumatorilor) și modalitatea de urmărire a metricilor de eficiență pentru îmbunătățiri continue
Digital Stack - nivelul de înțelegere și aplicare a proceselor de automatizare, segmentare și generare de valoare

Fiecare dintre cei șapte metrici sunt susținuți de multipli submetrici, care ajută la crearea imaginii de ansamblu asupra capabilităților companiei. Rezultatul evaluării detaliază situația actuală în companie, pe fiecare metric și submetric. Astfel, obții o imagine de tip breakdown, cu detalii punctuale, pentru ca tu să îți poți crea punctual strategia de îmbunătățiri.

Scorul final este realizat prin medie aritmetică a calificativelor obținute la cele șapte criterii și indică situarea companiei tale pe scara adopției de instrumente și procese digitale: minim, proactiv, pregătit pentru scalare și optimizare. Astfel, poți imediat compara scorul companiei tale cu media sectorială pe industria în care activezi.

Ce aduce Digital Evaluator în plus față de alte tool-uri este că îți indică poziționarea companiei și față de industrii secundare, adiacente. Astfel vei avea o înțelegere mai profundă asupra competiției dar și asupra oportunităților de scalare.

Ca valoare adăugată, Digital Evaluator te ajută să îți creezi o bază pentru explorarea oportunităților de creștere. Ulterior, te invităm la o discuție deschisă despre cum putem construi un ecosistem digital în compania ta, pentru scalare pe viitor.

 

Published in Digital

Noutati

Studiu Reveal Marketing Research: Cadouri de 8 martie. Percepții ale femeilor și bărbaților asupra produselor cosmetice.

Studiu Reveal Marketing Research: Cadouri de 8 martie. Percepții ale femeilor și bărbaților asupra produselor cosmetice.

Cu o floare nu se face primăvară. Dar cu un parfum? Cel mai recent studiu realizat de compania de cercetare de piață Reveal Marketing Research pe segmentul cosmeticelor, arată că...

Cum va arăta managementul categoriei in 2022?

Cum va arăta managementul categoriei in 2022?

În ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor în mediul online. Schimbările dramatice ale activității consumatorilor au dus la creșterea vertiginoasă a unor categorii. Constrângerile economice au limitat cheltuielile...

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Potrivit estimărilor ARMO, GPeC și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult...

Samsung reutilizează plasele de pescuit aruncate în apele oceanelor pentru noile dispozitive Galaxy

Samsung reutilizează plasele de pescuit aruncate în apele oceanelor pentru noile dispozitive Galaxy

Printr-un program care combină sustenabilitatea și inovația, Samsung Electronics a dezvoltat un material care dă o nouă viață plasticelor din ocean, acestea fiind încorporate în diferite dispozitive Galaxy. Plasele de...

Eveniment exclusiv pentru profesioniștii din FMCG și retail!

Eveniment exclusiv pentru profesioniștii din FMCG și retail!

Sectorul e-commerce din România este în continuă creștere. Cum se pot implementa, însă, campanii de succes pentru branduri din FMCG în mediul digital cu rezultate de double digit growth? Miercuri,...

Webcast CIO Talks – Powered by CIO Council – Stories about Data, Technology, Diversity, Equality and Inclusion

Webcast CIO Talks – Powered by CIO Council – Stories about Data, Technology, Diversity, Equality and Inclusion

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 8 decembrie, între orele 14.00-16.00, o nouă ediție din seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema: Povești despre date, tehnologie, diversitate, egalitate și...

Vodafone România echipează Salvamont cu sisteme de localizare a victimelor avalanșelor

Vodafone România echipează Salvamont cu sisteme de localizare a victimelor avalanșelor

Vodafone România sprijină Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România) cu achiziția de echipamente de localizare a persoanelor surprinse de avalanșă sau care s-au rătăcit pe munte. Proiectul...

Motivația și comportamentul generației Z, în 2021. Cum privesc tinerii banii și care sunt factorii după care își ghidează viața

Motivația și comportamentul generației Z, în 2021. Cum privesc tinerii banii și care sunt factorii după care își ghidează viața

Reprezentanții generației Z susțin că fac achiziții echilibrate, în egală măsură în online și offline, în vreme ce mai mult de jumătate dintre tineri (51%) și-au propus să economisească și...

Management nou la agenția de marketing public relations More than Pub

Management nou la agenția de marketing public relations More than Pub

Fondatoarea agenției – după ce și-a făcut cunoscută, încă de anul trecut, intenția de a se retrage din compania fondată în 2003 – cedează managementul More than Pub Cătălinei Georgescu,...

Studiu Reveal Marketing Research: Noul an școlar. Temerile și așteptările părinților privind începerea cursurilor.

Studiu Reveal Marketing Research: Noul an școlar. Temerile și așteptările părinților privind începerea cursurilor.

Luni, 13 septembrie 2021 este al doilea an la rând când școala a început în vremuri de pandemie. În cadrul studiului realizat de compania de cercetare Reveal Marketing Research, au...

Interviuri

Ana Maria Băjan - Să învăţăm până reuşim!

Ana Maria Băjan - Să învăţăm până reuşim!

Cum livrăm rezultate de marketing în FMCG? Cum pot răspunde la provocări prin inovaţie liderii de piață din  FMCG? Cum ne asigurăm că folosim surse valoroase de insight pentru deciziile...

Cum construieşti strategii de marketing în financial real estate?

Cum construieşti strategii de marketing în financial real estate?

Roxana Bucerzan ne povesteşte cum şi-a clădit o carieră în marketing susţinută de învăţarea continuă şi de convingerea că motivaţia interioară te ajută să depăşeşti orice provocare şi criză ivită....

Fără o schimbare constantă nu putem să evoluăm

Fără o schimbare constantă nu putem să evoluăm

Ce înseamnă transformare digitală în zona serviciilor digitale? Cum profită marketingul de alinerea cu tehnologia? Cum și-a schimbat și adaptat comunicarea o companie de leasing cu creștere accelerată în ultimii...

Customer experience management – O ştiinţă cu inimă

Customer experience management – O ştiinţă cu inimă

Cum analizăm datele pentru a face mai bună viaţa clienţilor şi a aduce rezultate de business? Aflaţi mai multe de la Anca Şerbănescu, trainer şi advisor la Institutul de Marketing....

„Scopul este un motivator, nu o strategie.” Despre Purpose Led Strategies, cu Mihai Bonca, Marketing & Brand Transformation Consultant

„Scopul este un motivator, nu o strategie.” Despre Purpose Led Strategies, cu Mihai Bonca, Marketing & Brand Transformation Consultant

De ce este important să vorbim despre „brand purpose”? Ce ar trebui să știm despre scopul enunțat al brandului - e un instrument necesar sau o soluție superficială? Care sunt...

Cum îți clădești o carieră în marketing digital în Marea Britanie?

Cum îți clădești o carieră în marketing digital în Marea Britanie?

O zi din viața unui Digital Marketing Specialist Veronica Bogdacenco face parte din categoria oamenilor pe care îi pasionează să caute soluţii la provocările lumii digitale. Asemenea unui detectiv, de...

Marketing în cărți pentru copii

Marketing în cărți pentru copii

Mia Barc (este pseudonimul autoarei) a scris seria Secretele unui puști afacerist, lecturi interesante pentru toţi copiii şi tinerii care doresc să înţeleagă mediul economic. Sunt publicate două cărţi în această serie...

„Planificarea strategică, abilitatea de a analiza date și a emite concluzii, abilitatea de a genera conținut relevant cât și dorința de a învăța constant sunt esențiale” - Liliana Țene

„Planificarea strategică, abilitatea de a analiza date și a emite concluzii, abilitatea de a genera conținut relevant cât și dorința de a învăța constant sunt esențiale” - Liliana Țene

Ce înseamnă profesionalizarea în marketing și de ce e important să ținem cont în strategia de marketing? Cum se adaptează aceasta odată cu migrarea consumatorilor către digital? Cum ne ajută...

România crește, învață, se disciplinează

România crește, învață, se disciplinează

Raluca Faibiș a creat compania Aqua Publis în 2010, la București, ca o agenție de marketing direct, care furniza pentru clienții săi campanii de e-mail marketing, management de promoții, servicii...

Marketing pentru România. Ce ar face profesioniștii din domeniu pentru țara noastră?

Marketing pentru România. Ce ar face profesioniștii din domeniu pentru țara noastră?

Pe parcursul anului 2021 am avut privilegiul de a intervieva mai mulți profesioniști care au background de marketing și care și-au dezvoltat cariera până la nivel executiv. Pe agenda acestor...

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.