Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Aprilie 2020

Asociatia Berarii Romaniei initiaza #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, o campanie care isi propune sa atraga atentia consumatorilor asupra situatiei economice din sectorul ospitalitatii, puternic afectat de intreruperea activitatii pe perioada starii de urgenta.

Spre deosebire de alte sectoare, vanzarile pierdute de industria ospitalitatii in aceasta perioada nu pot fi recuperate in nici un fel, cele mai afectate fiind business-urile mici si de familie, multe dintre ele aflandu-se deja la un pas de faliment.

Campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa vine in intampinarea micilor si marilor localuri printr-un apel la solidaritate din partea consumatorilor. Acestia pot contribui la sustinerea activitatii restaurantelor si localurilor preferate pe timp de criza, apeland la serviciile online de livrare la domiciliu sau de tip take away ale locatiilor HoReCa functionale in acest moment, de altfel singurele activitati permise in aceasta perioada.

Sectorul ospitalitatii se numara printre cele mai afectate de criza Covid-19. Totusi, unele locatii nu si-au intrerupt activitatea, trecand de la servirea fizica la livrarea direct acasa, astfel ca oamenii din bucatariile acestor restaurante continua sa gateasca. In aceste momente, localurile au nevoie mai mult ca niciodata ca cei mai fideli clientii ai lor sa le fie alaturi, comandandu-si mancarea preferata acasa.

Asociatia Berarii Romaniei, prin campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, invita la solidaritate si empatie, reamintindu-ne ca mare parte din restaurante au in spatele lor aceiasi oameni care continua sa puna suflet in mancarea pe care o prepara. Mesajul de sustinere al sectorului HoReCa de catre Berarii Romaniei este transpus printr-un video manifesto, ce poate fi urmarit aici.

Acum mai mult ca niciodata, mancarea are rolul de a alina, bucura, incuraja sau aminti de momentele frumoase, petrecute in locurile preferate, alaturi de cei dragi. De aceea, ne propunem ca prin #MancareDeSuflet #SOSHoReCa sa incurajam un comportament de sustinere fata de oamenii care dau viata acestor localuri. Doresc sa multumesc in numele Asociatiei tuturor partenerilor din HoReCa, care se alatura eroilor din prima linie, continuand sa puna suflet in ceea ce fac zi de zi, chiar si in conditii vitrege.” a declarat Julia Leferman, Director General al Asociatei Berarii Romaniei.

Ca parte a efortului de sustinere a industriei HoReCa, asociatia Berarii Romaniei a adresat o scrisoare autoritatilor prin care solicita sa aiba in vedere cu prioritate sectorul ospitalitatii atunci cand analizeaza solutiile pentru atenuarea efectelor economice negative asupra companiilor si angajatilor acestora.

Implementarea unor masuri guvernamentale exceptionale - care sa sprijine toate aceste afaceri sa revina pe linia de plutire odata cu relaxarea restrictiilor, acoperind fie si partial pierderile suferite  – poate contribui la reducerea semnificativa a impactului asupra HoReCa, dar si asupra celorlaltor sectoare direct afectate, printre care si productia de bere.” a continuat Julia Leferman.

"Mancarea cu gust bun are darul de a aduna oamenii laolalta. Pentru mine, viata in restaurant inseamna pasiune, ca pentru multi colegi de breasla. Am vazut atatea povesti frumoase derulate in restaurante, incat e greu acum sa privesc industria in liniste. Faptul ca ne-am putut adapta, fie pentru a sustine eroii din linia intai, fie pentru a fi in continuare aproape de oaspetii nostri, prin programul de livrari, a fost alinare. A fost si perioada in care am simtit, mai mult ca oricand, cat de puternici suntem impreuna. In numele organizatiei HORA, multumim Asociatiei Berarii Romaniei pentru implicare si pentru sustinere, prin initierea campaniei #MancareDeSuflet #SOSHoReCa. Cu fiecare umar alaturat parca e putin mai usor.", spune Daniel Mischie, presedinte HORA.

Campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa isi propune sa contribuie la sustinerea localurilor din Romania intr-o perioada dificila, dar in care o mancare buna, preparata cu suflet, inca aduce zambetul, atat pe fata celui care o comanda, cat si pe fata celui care o prepara.

Partenerul asociatiei Berarii Romaniei in aceasta campanie este HORA, organizatia patronala a hotelurilor si restaurantelor din Romania.

Published in Noutati
  • Care sunt cele mai solicitate sisteme destinate securitatii locuintei
  • Iluminatul inteligent - Confort sporit, facturi mai mici si grija pentru mediul inconjurator

Sistemele de automatizare destinate caselor inteligente castiga tot mai mult teren in preferintele clientilor, mai ales in contextul in care, astazi, cu totii suntem conectati la "the Internet of Things" si cea mai mare parte din activitatea zilnica are loc in mediul online, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri de materiale de constructii si gradinarit de pe plan local. Astfel, conform datelor companiei, daca in urma cu 5 ani pe rafturile magazinelor sortimentul produselor destinate SMART Home era foarte mic, astazi acesta ocupa un procent important.

,,Dorinta de a sti mereu ce se petrece in jurul nostru, de a eficientiza toate procesele ce ne inconjoara si de a obtine o reducere a costurilor alaturi de mai mult timp liber a adus cu sine o crestere tot mai mare a interesului pentru sistemele ce transforma locuinta intr-una inteligenta”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach.

Potrivit reprezentantului companiei, cele mai cerute sisteme destinate caselor inteligente sunt cele menite sa automatizeze monitorizarea si siguranta locuintei, alaturi de cele create pentru controlul iluminatului ambiental.

Securitate inteligenta pentru locuinte

In ultimii 5 ani, piata produselor de securitate de tip SMART a cunoscut o crestere semnificativa datorita dorintei romanilor de a proteja atat familia, cat si bunurile din locuinta. Astfel, aceste sisteme au rolul de a preveni eventualele neplaceri, dar si de a transmite alerte in cazul unui incident.

Cand vine vorba de criteriile de alegere a unui sistem de securitate SMART, principalele aspecte luate in calcul de clienti sunt dimensiunile locuintei, bugetul alocat acestei investitii, marca produselor dorite si recomandarile primite la raft”,  a subliniat Mugurel-Horia Rusu.  

Cele mai cumparate produse SMART destinate sigurantei sunt cele de monitorizare. Acestea permit vizualizarea de la distanta, prin intermediul unei aplicatii mobile, a interiorului si exteriorului locuintei. Suplimentar, un astfel de sistem transmite automat notificari atunci cand cineva intra in casa, oferind un plus de confort proprietarilor. De asemenea, senzorii de miscare pot detecta o spargere sau intrare prin efractie, iar alertele transmise prin intermediul aplicatiei pot asigura un timp de interventie rapid.

Soneriile inteligente reprezinta un alt tip de produs SMART, tot mai accesat in ultima perioada,  care ajuta la identificarea persoanelor aflate in fata usii. O camera cu detector de miscare este montata in interiorul vizorului oferind o imagine clara a celor care sunt in fata intrarii, iar atuul principal este ca imaginile pot fi accesate direct de pe telefonul mobil, tableta sau laptop.

,,In ultimii ani am observat o cerere tot mai mare si pentru incuietorile inteligente, produse destinate mai ales celor care nu isi doresc sa mai foloseasca mereu chei traditionale”, a spus reprezentantul companiei. Aceste incuietori SMART stocheaza mai multe combinatii de coduri, sau chiar permit deblocarea incuietorii de pe telefon sau prin acces biometric, oferind nu doar confort, ci si un plus de siguranta.

Hornbach dispune in acest moment de un sortiment format din 20 de articole din gama destinata securitatii locuintei sub brandul Yale.

Iluminatul inteligent - Confort sporit, facturi mai mici si grija pentru mediul inconjurator

Potrivit Hornbach, o alta categorie in crestere in ultimii ani sunt produsele destinate iluminatului inteligent al locuintei.

,,Confort sporit, costuri mai mici la facturile de energie electrica, grija pentru mediul inconjurator – acestea sunt doar cateva dintre avantajele instalarii unei iluminari automatizate. In plus, consumul redus al acestui tip de echipamente aduce o amortizare rapida a investitiei”, sustine Directorul General al Hornbach.  

Iluminatul inteligent este un sistem prin care pot fi controlate de la distanta, cu ajutorul unei aplicatii mobile sau prin telecomanda, luminile dintr-o incapere. Astfel, pot fi aprinse sau stinse, chiar si atunci cand proprietarii sunt la mare distanta. Totodata, sistemul poate controla intensitatea luminii, culorile pe care sa le emita becurile, totul putand fi programat din timp. Practic, prin iluminatul inteligent nu mai este necesar clasicul intrerupator.

Un sistem de iluminat inteligent poate fi format dintr-un corp de iluminat, un comutator sau o telecomanda si o priza inteligenta. Becul este unul de tip LED, considerat in prezent cel mai economic si ecologic tip de iluminat, si poate avea dimensiuni diferite, cu lumina alba sau chiar colorata.  

Comutatorul inteligent poate fi wireless (telefon sau tableta) indeplinind de la distanta rolul de intrerupator care controleaza becurile. Acest lucru este posibil datorita aplicatiei instalate pe device-ul folosit si a legaturii Bluetooth sau Wi-Fi dintre becuri si dispozitivul mobil. Comutatorul inteligent de tip telecomanda este similar celui clasic, insa acesta functioneaza cu baterii, poate fi amplasat oriunde si controleaza mai multe becuri simultan regland intensitatea sau nuanta luminii.

De asemenea, si priza inteligenta are rolul de a transforma corpurile de iluminat in unele SMART deoarece poate fi controlata de oriunde printr-o aplicatie mobila, sau de acasa prin telecomanda Bluetooth.

,,Casele care se ‘trezesc’ singure dimineata, tinand cont de programul de somn al locatarilor nu mai sunt astazi de domeniul fictiunii. Datorita sistemelor SMART home, iluminatul locuintei poate fi foarte usor automatizat”, spune reprezentantul Hornbach.

In acest moment exista doua categorii de sisteme de iluminat inteligente: controlate prin Wi-Fi sau prin Bluetooth. De asemenea, acestea se impart in cele care au senzori incorporati si cele care nu dispun de acestia. Sistemele care se bazeaza pe senzori sunt cele mai avansate si utilizate. Dispozitivele de care dispun sunt de miscare, dar si de analiza a luminii ambientale. Acestea din urma sting becurile atunci cand in camera exista suficienta lumina naturala. In cazul sistemelor de iluminat inteligent fara detectori, becurile pot fi programate sa se stinga sau sa se aprinda in anumite momente ale zilei.

Un sistem de iluminat se alege in functie de urmatoarele criterii: destinatia, dimensiunea camerei si mobilierul existent in incapere. Astfel, exista corpuri de iluminat dedicate fiecarui spatiu al casei: dormitor, sufragerie, bucatarie, hol, terasa sau gradina.

In sortimentul Hornbach, clientii dispun de o paleta variata de produse pentru iluminat SMART precum gamele Philips Hue, Eglo Crosslink, becuri inteligente Flair VIYU, compatibile cu sistemul Philips Hue, cat si produsele NEDIS.

,,Produsele pe care le comercializam in magazinele noastre, fie ca vorbim despre iluminatul SMART sau despre cele destinate sigurantei, sunt unele intuitive care se pot monta direct de catre client. Insa, pentru cei care doresc sa aiba suport, dispunem de serviciul de montaj ce poate fi solicitat facil in locatiile Hornbach”, a incheiat Mugurel-Horia Rusu.

 

 

 

 

Published in Noutati

Samsung, Google si Apple au fost desemnate de catre romani cele mai inovatoare branduri de tehnologie in 2020. Studiul a fost realizat pentru revista Biz de Unlock Market Research, in luna martie 2020. Top 10 este completat de Microsoft, Huawei, HP, Philips, Sony, Lenovo si LG.

Tehnologia este integrata in toate aspectele vietii noastre, iar gadgeturile au devenit omniprezente. Inovatia este un diferentiator cheie in acest domeniu, iar obiectivul studiului realizat pentru Biz a fost masurarea perceptiei consumatorilor pentru marcile de tehnologie cu care interactioneaza in viata de zi cu zi din punct de vedere al gradului de inovatie pe care il atribuie acestora.

“Tehnologia nu ne mai impresiona la fel de mult in ultima vreme. Ni se parea ca nu avanseaza suficient de spectaculos. Numai ca, dintr-o data, distantati social si obligati sa lucram de la distanta, am inceput sa-i redescoperim virtutile. Realizam cat de utile sunt gadgeturile pentru videoconferinte, cum ne ajuta platformele software sa fim productivi in echipe si cum canale de promovare si vanzare ne pot acum salva businessul”, a declarat Gabriel Barliga, redactor-sef al revistei Biz.

Top Tech 30 – Cele mai inovatoare branduri tech in Romania a aparut in suplimentul Biz Tech, pe care echipa revistei Biz l-a lansat astazi.

Biz Tech este ghidul care te ajuta sa afli sunt cele mai potrivite produse high‑tech pentru angajati, antreprenori sau companii. Ce gadget, ce platforma sau serviciu iti poate oferi sprijinul esential pentru a-ti continua activitatea cu bine in criza prin care trecem cu totii.

Din cuprins

    • Topul gadgeturilor momentului
    • Aplicatii la un touch distanta
    • Solutii high-tech pentru biroul de acasa
    • Videoconferinta, dar cu ce software?
    • Tehnologia, in sprijinul continuitatii afacerilor
    • Top 30 Tech: Cele mai inovatoare branduri tech in Romania
    • Smart Beauty
    • Home tech: Confortul inteligent
    • Mobilitatea urbana in era electrica
    • Tehnologiile care conduc Industria 4.0

De la cele mai inovatoare branduri la cele mai bune smartphone‑uri, laptopturi, solutii de videoconferinte sau servicii de comunicatii care iti pot fi de folos acum, Biz Tech te asteapta sa-l comanzi si sa-l citesti.

Costul de achizitie este 90 lei (transport inclus) pentru varianta fizica si 75 lei pentru varianta electronica. Proiectul se poate comanda la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Metodologia topului:

Studiul este bazat pe o cercetare cantitativa, realizata prin 460 de interviuri online, care a cuprins barbati si femei cu varste intre 16 si 45 de ani din mediul urban (mare si mediu).

Gradul de inovare a fost determinat folosind metoda MaxDiff (Maximum Differentiation Scaling). Respondentii au realizat alegeri multiple intre marci (cea mai inovatoare marca si cea mai putin inovatoare), in urma carora a fost calculat un indice de inovatie.

Ierarhia marcilor este realizata pe baza unui index cumulat, calculat folosind scorul de inovatie (MaxDiff) precum si gradul de interactiune cu marca.

De asemenea, performanta unei marci tine in mod indirect si de notorietatea acesteia in randul consumatorului – daca acestuia nu ii este familiara o anumita marca, el nu o va putea evalua.

 

Published in Noutati

Acum, cand trecem cu totii printr-o perioada atipica, cand nu ne mai putem intalni clientii fata in fata la evenimente sau in magazine, cand comunicarea prin retele sociale este cea care ne apropie, in care business-urile mici sau mijlocii au nevoie de #solidaritate si de sprijin reciproc, este mai important decat oricand sa lucram #impreuna.

Pentru a iesi mai puternici din aceasta perioada, brandurile trebuie sa devina mai autentice, sa se apropie mai mult de consumatori, sa devina mai reale.  “ Power to the people” e mai relevant ca niciodata. Social Media este noua paradigma, iar prioritizarea autenticitatii va impacta pe termen lung relatia brandului cu consumatorii. Agentiile, dar si marketerii vor trebui sa mentina brandurile relevante fara a deveni intruzive si ne-organice. Sa readuca umanitatea in marketing. Sa dea voce consumatorilor obisnuiti, imaginilor nefiltrate si lustruite.” spune Adelina Pasat, co-fondator si Managing Director al agentiei BUZZStore.

Iata de ce echipa BUZZStore a ales ca in perioada mai-iunie sa ofere, in mod gratuit, serviciile agentiei si acces la baza de abonati BUZZBox pentru promovarea brandurilor romanesti ce au nevoie de sustinere. Astfel, ofera posibilitatea promovarii prin serviciul de sampling BUZZBox, editia Vara 2020, a produselor si serviciilor romanesti, fara costuri de promovare sau de agentie, doar prin plata unei taxe logistice de 1 eur/potential client atins.  BUZZBox este primul serviciu accesibil de discovery box din Romania (cutii periodice pe baza de abonament cu noi produse lansate pe piata, pentru recrutarea de noi consumatori) care pune in mainile consumatorilor obisnuiti activi in social media, lideri in comunitatile lor de prieteni (nano-influenceri) si microinfluencerilor noi produse si servicii de ingrijire personala, wellness, gadgets, oferind astfel brandurilor posibilitatea unui contact direct cu consumatorii potentiali, ducand experienta de sampling la un alt nivel. 

BUZZBox Iunie 2020 dedicat producatorilor romani pe scurt:

  • 250 de cutii catre 250 de micro si nanoinfluenceri expediate intre 25 mai 2020 – 15 iunie 2020
  • exclusivitate pe categoria de produs (pe principiul primul venit/primul servit)
  • sampling cu produsul dorit in cele 250 de cutii, impreuna cu pliant de prezentare, voucher de reducere, mostre de inmanat prietenilor etc - la alegerea brandului
  • prezenta in catalogul de prezentare BUZZBox editia vara 2020 tiparit si distribuit in 1.000 de exemplare catre 1.000 de abonati, indiferent de tipul de cutie la care este abonat
  • pachet media gratuit pe paginile web si social media BUZZStore cu peste 100.000 de followeri : cate 1 postare si cate 1 story cu continut de brand si link la pagina de social media si web a brandului pe canalale Facebook si Instagram (total 4 postari)// minim 25 postari/brand pe paginile micro si nano-influencerilor in Social Media generate in urma testarii produselor
  • raport de vizibilitate a brandului in social media prin proiectul BUZZBox in luna iulie
  • cost logistic redus, de doar 1 eur/participant

Invitam brandurile romanesti sa se inscrie pentru un loc in cea mai dorita cutie cu surprize a verii pentru  acces la potentiali clienti precum si la comunicare generata de consumatori in retelele sociale, toate gandite pentru a le sustine afacerea in aceasta perioada. Le stam cu drag la dispozitie pentru mai multe detalii la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.”, a mai precizat reprezentanta BUZZStore.

 

Published in Noutati

In contextul in care toate restaurantele si majoritatea magazinelor au fost nevoite sa-si opreasca activitatea cu publicul in propriile locatii, NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, anunta ca a inceput procesul de inrolare pentru o noua platforma de comenzi dedicata acestora, sprijinind astfel migrarea afacerilor in online si relansarea activitatii in segmentul de home delivery. 

Noua platforma va fi integrata in aplicatia mobila mobilPay Wallet, dezvoltata de NETOPIA Payments, singurul portofel digital din Romania cu care se pot face plati in toate mediile. 

Astfel, in cadrul aplicatiei va fi prezentata o sectiune in care restaurantele, fast-food-urile, cafenelele, magazinele alimentare sau cele specializate (precum micii producatori locali din domeniul agricol) din toata tara care au organizat propriul serviciu de livrare la domiciliu, au posibilitatea sa se listeze cu produsele pe care le ofera, pot primi comenzi, iar cumparatorii pot efectua plata online direct din aplicatie. 

Compania invita toate afacerile cu livrare la domiciliu sa aplice pentru inregistrarea pe noua platforma prin completarea formularului disponibil aici: https://bit.ly/Mpydelivery 

Prin noua solutie, NETOPIA Payments isi propune sa rezolve trei provocari cu care se confrunta restaurantele si magazine in perioada aceasta: comunicarea si expunerea ofertei, posibilitatea de comanda prin integrarea unui cos de cumparaturi online si plata online. Ceea ce nu include noul serviciu este procesul de livrare, de care fiecare nou partener listat va trebui sa se ocupe in regim propriu. 

„In ultimele doua saptamani am dezvoltat o solutie care sa rezolve cat se poate de eficient provocarile din aceasta perioada ale afacerilor din domeniul HoReCa si ale magazinelor care fac singure livrare, firme ce se confrunta cu o problema majora in a-si continua activitatea. Practic, prin noua platforma, partenerii isi pot prezenta foarte simplu oferta de produse unui numar mare de utilizatori in aplicatia mobilPay Wallet si beneficiaza de o solutie completa pentru comanda si plata 100% digitala, bazata pe experienta noastra de peste 15 ani in dezvoltarea de solutii pentru afaceri online”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA Payments.     

Noua solutie va fi disponibila in toata tara, tuturor restaurantelor si magazinelor care vor dori sa se listeze. Potrivit reprezentantilor NETOPIA Payments, compania va percepe un comision de 6% din fiecare tranzactie inregistrata, ce include si taxele de procesare a platii.

De asemenea, toti cei 300.000 de utilizatori ai mobilPay Wallet vor putea face foarte simplu comenzi direct din aplicatie, acestia avand deja metoda de plata salvata in contul de utilizator. Pe langa plata online cu cardul, acestia vor avea posibilitatea sa plateasca meniurile sau produsele comandate si cu carduri de masa, NETOPIA Payments fiind in prezent singura platforma care proceseaza aceasta metoda de plata in cadrul unei solutii de comenzi cu livrare la domiciliu.

Published in Noutati

Un „self made marketeer” fara studii de specialitate, dar cu mii de ore de antrenament „on the job”, pe proiecte si companii din Romania, pentru ca in digital, doar teoria nu te ajuta. Cristian China Birta, cunoscut la inceputurile carierei sale de blogger drept  „Chinezu”, nu vorbeste despre marketing din carti, desi s-a apucat sa scrie una despre influencer marketing, ci din experienta acumulata intai in calitate de consumator, apoi ca observator atent a tot ce misca-n social media pe plaiuri mioritice si ulterior ca manager de companie care ofera servicii de marketing digital pentru branduri precum Caroli, Danone, Flanco sau Chivas. Cristian este unul dintre profesionistii care nu renunta la principiul 80/20 din marketing si comunicare, adica 80% timp pentru cercetare si testare si 20% pentru actiunea propriu-zisa. Cum putem face campanii mai „iscusite” in digital fara sa risipim resursele?

In ce consta „iscusinta” in marketing digital in Romania? Dar lipsa de pricepere in social media?  De unde vine fiecare? Care sunt cauzele? Cum ne putem „antrena” pentru mai multe rezultate?

Iscusinta consta in a testa. Multa testare si a intoarce pe toate partile informatiile pe care le cunosti pentru a scoate si mai mult si mai mult din fiecare idee. Social media este ca o pasta de dinti. Chiar daca tu crezi ca se termina, mai strangi putin din tub, il intorci pe toate partile si mai iese ceva :) Da, informatie noua, pe care tu sa o folosesti. Research-ul este o treapta in a deveni iscusit. Restul tine de tine ca persoana, dincolo de ecusonul cu „specialist social media” sau alte alaturari de cuvinte pe care le folosim pentru a ne „lauda” in CV. Tu esti oglinda firmei, ca specialist social media, fie ca vorbim de agentie, fie ca vorbim despre o corporatie care are un departament social media. Tot oglinda esti. Reprezinti tot ce comunica acel brand in mediul online. Practic, parafa ta este peste tot. Si trebuie sa iti asumi fiecare lucru ce apare sub identitatea brandului. Cu cat esti mai iscusit, cu atat firma straluceste in vazul lumii. Da, e ca pasta de dinti. Te speli regulat, stralucesti :)

  Este foarte important ca in comunicarea online a unui brand sa existe simbioza intre canale.


Este foarte important ca in comunicarea online a unui brand sa existe simbioza intre canale. Fie ca vorbim de continut pe social media, fie ca vorbim de campanii platite prin platforme PPC. Asadar, atunci cand gandim structuri de campanii pentru Google Ads si Facebook Ads, ne uitam la cum ar putea cele doua sa se sustina una pe alta, astfel incat obiectiul clientului sa fie indeplinit. Asadar, simbioza la nivel de strategie e prima optimizare a promovarii online. Ulterior, putem vorbi si de optimizarile de natura tehnica, acelea care se leaga mai ales de A/B Testing. Iar cand ne referim la A/B Testing (poate chiar A/B/C/D Testing) vorbim de tot ce se poate incerca diferit intr-o campanie: vizualuri diferite, mesaje/copy-uri diferite, CTA-uri diferite, Landing Page-uri diferite, audiente diferite si asa mai departe. Odata ce ai identificat cele mai eficiente elemente ale unei campanii (uitandu-te mai ales la metrici precum cost per click sau rata de click - depinde de obiectivul campaniei), atunci e momentul sa concentrezi cea mai mare parte a bugetului pe acele directii si sa mai pastrezi cateva procente in continuare pentru teste. Caci, nu-i asa, testarea nu se opreste niciodata - asa zice legea optimizarii.

Testarea nu se opreste niciodata.

Lipsa de pricepere in social media eu as defini-o ca un vulcan care sta sa erupa in orice moment. Si eruptia inseamna crize in social media. De orice fel: infime, mici, mari, colosale. Ca specialist trebuie sa stii cum sa preintampini asemenea situatii, sa stii sa intelegi trendurile care se schimba constant si sa iti pui mereu intrebarea daca ce se doreste a se implementa se potriveste cu brandul in cauza sau daca momentul respectiv este unul bun pentru a lansa o noua directie in social media. Crizele pot fi de doua feluri: cea pe care o poate lansa brandul intr-un anumit context si tine strict de brand (cauza interna), sau cea pe care o lanseaza altcineva (client, angajat, consumator etc.) care nu tine de brand in mod exclusiv, dar brandul trebuie sa raspunda situatiei (este ca un rezultat a ceva ce a facut (ca un exemplu criza cu bomba de la mall-ul Veranda . In acest caz Veranda a avut o criza de comunicare, dar nu a tinut de ea. I s-a pus in brate situatia si a trebuit sa o gestioneze. O cauza externa.

Cum ar arata un top al celor mai interesante cinci campanii Kooperativa 2.0? Ce solutii oferiti oamenilor de marketing si cum masurati succesul? Ce inseama optimizarea campaniilor pe Facebook si pe Google Ads?

Kooperativa 2.0 are trei paliere de servicii:  pay per click (PPC), incluzand si celebrele ads-uri din Facebook, dar și de pe alte retele sociale,  inclusiv de pe Waze), gestionarea prezenței bradului pe retelele sociale (strategie, plan ediorial, creare si gestionare continut, community management) si influencer marketing (am lucrat pana acum cu peste 500 de influenceri de pe toate retele sociale). Dar, pentru ca unii clienti - de regula cei cu bugete mai mititele - ne roaga sa ii ajutam mult mai mult, am dezvoltat si serviciul de creare de siteuri si de bloguri, in special blogul de companie, care mi se pare ca revine in atentie ca un foarte bun instrument de employer branding. Si de ceva vreme am inceput sa organizam si evenimente mai mici, cu scopul de a aduce online-ul (influencerii, de regula) in offline. 

Si, pentru ca din ce in ce mai multa lume cauta solutii automatizate, am dezvoltat pe platforma pe care o detinem BlogalInitiative.ro - cea mai mare platforma de concursuri intre bloggeri - un sistem foarte rapid prin care clientii pot sa plateasca 10 Euro per articol de blog si sa dea cateva premii castigatorilor și gata, atata tot. Fac un singur contract, cu noi, Kooperativa 2.0. Si platesc o singura factura. Indiferent daca in campanie au fost scrise 25 de articole sau 350 (am avut și campanie in care s-au scris atat de multe articole). Si o sa dezvoltam platforma si pentru influenceri de pe retelele sociale, acum lucram la asta.

Masurarea unei campanii depinde foarte mult de set-up-ul initial. Care este de multe ori crucial. Dar peste care, din pacate, se trece extrem de rapid. Spre exemplu, daca faci o campanie cu obiectiv de refferal si in care, de exemplu, trimiti oamenii catre un landing page, masurarea o faci din Analytics, care iti arata cati oameni au venit pe site. Doar ca este o masuratoare incompleta: de unde stii cum te-a ajutat faptul ca oamenii care au vazut mesajul despre brandul tau undeva (pe un blog, pe Facebook, pe Instagram, pe YouTube), dar nu au dat click nu sunt un beneficiu pentru brandul tau? Te ajuta ca 100.000 de oameni au vazut acest mesaj? Clar te ajuta. Doar ca nu stii exact cum. Mai clar se vede asta in cazul campaniilor de PPC, unde lipsa unui set-up realizat cum trebuie pur si simplu poate anula intreaga campanie. As zice-o altfel: daca nu ai realizat set-upul corespunzator, nu ai ce sa optimizezi la campania aia. Plus ca - si aici dau un pic din casa... - vin destul de des la noi clienti care spun „nu merge deloc Google ads”. Si, cand se uita specialistii nostri de PPC in cont, ridica spranceana a mare mirare: nu se mai intrase acolo de vreo doua saptamani. Adica cei care au venit la noi nu au inteles o regula de baza: cand faci optimizare PPC,  inseamna sa stai pe campanie cu ochii (si cu tastatura) ca pe butelie.

Internetul se poate masura din foarte multe puncte de vedere, dar interpretarea rezultatelor nu o poate face nimeni in afara de tine. Și, oricat ar vrea unii sa ofere solutii la cheie, inca nu exista un soft, o platforma, o ceva care sa ofere integrarea tuturor rezultatelor de pe toate retelele sociale in CRM-ul clientului. Nu exista. Punct.

Ce tipuri de competente de marketing digital aveti in echipa? Care sunt cel mai greu de gasit si de perfectionat? Spuneai ca-ti „penalizezi” colegii care nu  urmeaza periodic un training sau o solutie de dezvoltare si perfectionare? De ce este importanta pregatirea continua in marketing digital?

La Kooperativa 2.0 avem competențe care se „pupa” cu serviciile pe care le oferim. Altfel nu le-am putea oferi. Doar ca, asa cum este fair fata de oricine vine la noi sa ii ajutam, una este sa aiba buget de un junior si alta este sa vrea sa discute un senior cu peste cinci ani de experienta. Aici este o mica problema. Cand ai buget de un Logan, dar tu vrei Mercedes. Iar asta se vede in special in cazul colegilor care se ocupa de community management, cei care raspund la mesajele si comentariile din social media. Pentru care, apropo de competente, am un respect deosebit. Pentru ca este cea mai solicitanta munca din digital cand vine vorba despre presiunea psihica pusa pe ei la modul constant.

Digitalul nu il inveti in teorie.

Il aplici in practica. Nu exista facultati de digital. Nu a fost timp ca sistemul universitar sa poata „digera” nebunia digitala. Care exista cu adevarat de mai putin de 20 de ani. Exista doar cursuri pe diverse zone digitale. Din care unele sunt pur si simplu, ca sa o zic pe romaneste, niste mizerii, facute de unii care au invatat digital nu facand lucruri, nu gestionand bugete, ci dand o cautare pe Google. Si care strica enorm piata. In sensul ca un client expus la asemenea abureli, ori decide ca nu vrea marketing digital, ori crede ca este foarte usor si ca se poate si ca „voi, agentia, sunteti slabi”. Bine, dupa ce schimba vreo 10 agentii si vede ca toate sunt slabe, unora li se mai aprinde un beculet. Doar ca de cele mai multe ori se aprinde mult prea tarziu. Digitalul nu il inveti in terorie. Il aplici in practica. Recomand tuturor sa intrebe pe oricine isi spune specialist in digital ce a facut cu adevarat. Ce bugete a gestionat. Ce clienti a avut. Sa ii ceara niste studii de caz. Altfel risca sa dea banii cuiva care a invatat digital din cautari pe Google.

Cand functioneaza campaniile cu influenceri si cand nu?

Exista doua variante de a face campanii cu influenceri: daca ai buget sau daca nu ai buget. Cand ai buget, reusita unei campanii tine de obectivul pe care ti l-ai setat, din care scazi costurile cu campania. Cand nu ai buget, masuratoarea e fix aceea pe care ti-o setezi tu. Pentru ca atunci cand banii nu exista in aceasta ecuatie, tot ce obtii este bine obtinut, ca sa zic asa :) Scriu o carte despre influencer marketing. In care acest subiect, cum iti dai seama daca a avut sau nu succes campania cu influenceri, are dedicate muuuuuulte pagini :)

Dar o sa o scurtez si zic: o campanie reusita cu influenceri este una in care alegerea influencerilor a fost buna, in care brieful a fost bun si in care bugetul este corespunzator in functie de obiectivul urmarit. Altfel, de fiecare data cand unul din acesti termeni dispare sau este minimalizat, cresc masiv sansele ca respectiva campanie sa echivaleze cu bani aruncati pe fereastra brandului. Influencerii sunt niste resurse foarte bune. Atata vreme cat ii privesti asa. Ca niste resurse. Care, ca orice resurse, trebuie platiti. Cum dai bani pe orice resursa, asa dai bani si pentru influenceri.

Cum folosesti orice resursa ca sa obtii ceva, asa urmaresti sa obtii ceva si de la influenceri. Cum pui orice resursa in Excel, asa pui si influencerii in Excel. In lipsa Excelului, s-ar putea, cum se spune in fotbal, sa mergi „pe fenta” (like-uri, simpatic influencer-ul, etc) si sa pierzi mingea din vedere (atingerea obiectivului pe care ti l-ai stabilit).

Profesionalism pentru mine inseamna ca omul de marketing stie ce vrea.

Ce calitati apreciezi cel mai mult la oamenii de marketing din Romania si cand te enerveaza cel mai tare?

O sa fiu foarte cliseistic in raspuns: profesionalismul. Asta imi place cel mai mult la oamenii de marketing cu care lucrez. Spun ca este un cliseu. Si asa este. Dar asta nu il face mai putin adevarat. Profesionalism pentru mine inseamna ca omul de marketing stie ce vrea si vrea ceea ce stie. Si ca are si resurse sa puna in aplicare ce vrea. Si ca printre resursele acestea se numara si timpul disponibil de a intelege activitatea de marketing in context. Exista oameni de marketing perfecti? Nu, categoric nu. Ar fi si imposibil la ce nebunie inseamna acum marketingul. Dar exista oameni de marketing care isi asuma faptul ca nu au nici o sansa sa fie perfecti si actioneaza pe cale de consecinta. Si asta fiind, de altfel, un „simptom” al profesionalismului :)

Published in Interviuri
  • Trading Statement 2019/20: sunt atinse obiectivele privind cifra de afaceri
  • Magazinele de materiale de constructii si de gradinarit se dezvolta cu 8,1 %
  • Comertul cu materiale de constructii creste cu 13,2 %
  • Ca urmare a crizei generate de Covid-19, Albrecht Hornbach ia in calcul efecte notabile asupra anului financiar 2020/21

In anul financiar 2019/20 (1 martie 2019 pana la 29 februarie 2020), grupul Hornbach a crescut substantial. Pe baza datelor preliminare, cifra de afaceri neta a concernului Hornbach Holding AG & Co. KGaA a crescut cu 8,4% ajungand la 4,7 miliarde de Euro. Cel mai mare subgrup operativ al concernului Hornbach Baumarkt AG, care, la data incheierii exercitiului financiar, 29 februarie 2020, administra la nivel european 160 (anul precedent: 158) de magazine de materiale de constructii si de gradinarit precum si magazine online in noua tari, si- a majorat cifra de afaceri cu 8,1%, ajungand la 4,4 miliarde de Euro. Fara a lua in considerare magazinele inaugurate sau cele inchise si ajustarile de curs valutar, cifra de afaceri a magazinelor de materiale de constructii si gradinarit (DIY) a crescut cu 7,7% la nivelul concernului. Subgrupul Hornbach Baustoff Union GmbH al concernului a inregistrat un plus la cifra de afaceri de 13,2%, ajungand la 299 milioane de euro.

In anul de raportare 2019/20 si pana in momentul de fata, criza generata de Covid-19 inca nu a afectat evolutia afacerilor grupului Hornbach. Albrecht Hornbach, presedintele consiliului de administratie al Hornbach Management AG, ia insa in calcul efecte notabile asupra evolutiei afacerilor in 2020/21.

„Ca urmare a gradului ridicat de nesiguranta privind evolutia viitoare, in momentul de fata nu se pot face afirmatii concrete. Insa, din fericire, datorita puterii sale financiare si a rezervelor de lichiditati, consider ca grupul Hornbach este foarte bine pregatit sa faca fata si unor faze mai dificile“, a declarat Albrecht Hornbach.

Prognoza veniturilor pentru anul financiar 2019/20, concretizata

Potrivit Hornbach, veniturile din anul financiar 2019/20 se pare ca au evoluat mai bine decat asteptarile. Conform primelor cifre preliminare, inca nevalidate, este de asteptat ca rezultatul operational, ajustat la efecte de rezultat neoperative (EBIT ajustat), al concernului Hornbach Holding AG & Co. KGaA sa se situeze usor peste marja de prognoza nominalizata (anul precedent: 134,9 milioane de Euro). Dupa noua luni se prognoza in continuare o crestere de doua cifre, mica pana la medie. Conform datelor preliminare, se estimeaza ca in subgrupul Hornbach Baumarkt AG, EBIT-ul ajustat (anul precedent: 81,9 mil. Euro) a crescut mai mult decat dublu, dupa ce in prealabil se anticipase o crestere din domeniul procentual de doua cifre, medie pana la mare.

Motivul cresterii il reprezinta, in esenta, majorarile cifrei de afaceri in conditiile unor suprafete de vanzare comparabile si o eficienta a costurilor substantial imbunatatita in trimestrul al patrulea (1 decembrie 2019 pana in 29 februarie 2020). Prognoza actualizata a rezultatelor pentru 2019/20 sta sub rezerva faptului ca in evolutia viitoare a crizei generate de Covid-19 nu vor exista evenimente ulterioare datei bilantului si care ar trebui sa fie luate in considerare retroactiv la incheierea exercitiului financiar.

Magazinele de materiale de constructii si de gradinarit din Germania - plus 6,5% pe o suprafata de vanzare comparabila

Cifra de afaceri neta pe segmentul DIY, inclusiv comertul online a crescut in regiunea Germaniei in anul financiar 2019/20 cu 6,0%, ajungand la 2.245 mil. Euro. Pe o suprafata de vanzare comparabila, aceasta insemnand fara sa fie luate in considerare deschiderea unor noi magazine sau inchiderea altora in ultimele douasprezece luni, a rezultat o crestere de 6,5% (an precedent: 2,2%). Astfel, Hornbach a avut rezultate substantial mai bune decat bransa magazinelor de materiale de constructii din Germania (anul calendaristic 2019: plus 3,8%). In Germania, la data incheierii exercitiului financiar, Hornbach administreaza 96 (anul precedent: 97) de magazine in comertul DIY clasic. Desi Hornbach nu a deschis magazine noi in Germania, cota de piata a crescut pana la 11,3% (anul precedent: 11,1%).

Activitatile internationale cresc cu peste 10% 

In cele opt tari din afara Germaniei (regiunea reprezentata de restul Europei), inclusiv magazinele de materiale de constructii si gradinarit nou deschise in cea de-a doua jumatate a anului in Kristianstad (Suedia), Prešov (Slovacia) si Duiven (Tarile de Jos), precum si in comertul online, subgrupul Hornbach Baumarkt AG a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 10,4% ajungand la 2.183 mil. Euro. Contributia din strainatate la cifra de afaceri a concernului a crescut de la 48,3% la 49,3%. Fara a lua in considerare magazinele inaugurate si cele inchise si ajustarile de curs valutar, in anul financiar 2019/20 Hornbach si-a majorat cifra de afaceri in restul Europei cu 8,9% (in anul precedent: 6,5%). Incluzand efectele de curs valutar si in conditiile unor suprafete de vanzare comparabile, cifra de afaceri a crescut cu 9,2% (an precedent: 5,6%).

Dezvoltarea cifrei de afaceri a magazinelor de materiale de constructii si gradinarit Hornbach*, in conditiile unor suprafete de vanzare comparabile (in %)

 

* fara efectele cursului valutar

Subgrupul Hornbach Baustoff Union GmbH a concernului a inregistrat in anul financiar 2019/20 o crestere a cifrei de afaceri cu 13,2% ajungand la 299 mil. Euro. Prin preluarea unor competitori, numarul de filiale s-a majorat comparativ cu anul precedent, de la 30 la 34 de locatii.

Inchideri de magazine din cauza crizei de generate de Covid-19

Albrecht Hornbach considera „amar“ faptul ca succesul anului financiar incheiat se estompeaza din cauza vestilor, care se modifica de la ora la ora, legate de criza generata de Covid-19. Din cauza pandemiei, Hornbach a inchis temporar magazinele stationare din mai multe tari, ca urmare a dispozitiilor autoritatilor.

„Trebuie sa luam in calcul faptul ca se vor produce pierderi in cifra de afaceri ca urmare a inchiderilor. Insa acestea vor fi diminuate partial datorita faptului ca, multumita magazinelor noastre online, putem realiza totusi in continuare unele vanzari, in ciuda inchiderii magazinelor fizice. Ca urmare a gradului ridicat de nesiguranta asupra evolutiei viitoare, in momentul de fata nu se pot face afirmatii concrete. Insa, din fericire, datorita puterii sale financiare si a rezervelor de lichiditati, consider ca grupul Hornbach este foarte bine pregatit sa faca fata si unor faze mai dificile“, a comentat Albrecht Hornbach despre situatia actuala.

 

1) Numar de persoane in ziua tinta 28 (29) februarie, inclusiv raporturile de angajare pasive

In cazul informatiilor procentuale si al numerelor pot interveni diferente din rotunjiri. Informatiile procentuale sunt calculate pe baza de mii euro.

 

Published in Noutati
Care sunt cele mai potrivite abordari de marketing si comunicare ce au in vedere experienta clientilor si angajatilor, in perioada pe care o traversam? Diana Rada-Puiu, Customer Experience Expert la Orange Romania si Orange Money, specialist cu experienta in implementarea de strategii customer centric, remarca importanta comunicarii cu clientii si angajatii, sprijinul acordat acestora, precum si implicarea companiilor in sustinerea eforturilor de lupta impotriva virusului SARS-COV-2.
 
Abordari și practici de marketing si comunicare

Traversam o perioada dificila si nemaivazuta de cei mai multi dintre noi, prin urmare, cel mai bun lucru pe care cred ca il putem face acum este sa invatam unii de la altii si sa incercam sa ne adaptam rapid la noul context, punand pe primul loc angajatii si clientii. Printre abordarile si recomandarile de marketing cu aplicabilitate directa in domeniul experientei clientilor si a angajatilor, pe care le-am remarcat, se numara cele de mai jos, grupate pe urmatoarele categorii. Mentionez, insa, ca sunt mai multe exemple locale si internationale de bune practici, dar spatiul si timpul imi fac dificila expunerea tuturor.
 
1. Comunicarea cu clientii si angajatii
Atunci cand lucrurile se intampla foarte repede si suntem bombardati cu informatie, cred ca apreciem cu totii companiile, presa sau persoanele care comunica intr-un mod simplu, fara detalii inutile si uman, orientat catre intelegerea reciproca. Multe companii si-au organizat rapid pagini online cu informatiile utile pentru clienti sau mesaje de incurajare. Printre cele care mi-au atras atentia se numara:
  • Kaufland, care pe langa informatiile specifice despre activitatea sa comerciala (ex. livrare la domiciliu, comenzi online) ii incurajeaza pe vizitatorii site-ului sa contribuie si ei la eforturile depuse prin aplicarea unor recomandari simple: „Ajuta un vecin”, „Evita risipa”, „Ai gija de alimentatia ta”, „Hidrateaza-te suficient”.
  • Lidl a procedat similar si sub eticheta”#ImpreunaInSiguranta” promoveaza asigurarea de provizii cu responsabilite, care sunt orele de varf cand ar trebui evitate cumparaturile sau modul de pastrare a legumelor pentru ca acestea sa reziste mai mult.
  • Agentia de comunicare GroupM, care a lansat o pagina online in care incurajeaza purtarea mastilor atunci cand este nevoie sa te deplasezi in afara locuintei, oferind statistici si bune practici din alte tari.

Un alt aspect important, pe care companiile il pot aplica in comunicare, este proactivitatea in a raspunde la posibilele intrebari si preocupari ale clientilor care sunt acum ingrijorati ca pot fi contaminati cand intra in contact cu alte persoane:
Fan Courier explica intr-un material dedicat setul de masuri aplicate pentru prevenirea raspandirii virusului: utilizarea mastilor, a manusilor si a dezinfectantilor de catre curieri; triajul efectuat pentru a evita transmiterea pe teren a unor angajati bolnavi; recomandarea privind plata cu cardul, etc
De asemenea, angajatii, care sunt in prima linie si interactioneaza cu clientii fie fata in fata, la telefon sau in mediul online, au nevoie sa fie informati si pregatiti pentru a fi empatici si a gestiona in mod corespunzator ingrijorarile clientilor. Rabdarea si calmul isi spun cuvantul si ne vor ajuta sa depasim cu bine si aceasta incercare.

2. Ne sprijinim angajatii
Conditiile starii de urgenta impuse in foarte multe tari au generat reducerea semnificativa a traficului din magazine si a calatoriilor, afectand in mod direct si foarte rapid angajatii dintr-o multitudine de domenii, care nu pot lucra de la distanta. In aceste conditii, va fi nevoie de solutii creative si adaptate noului context pentru a asigura reconversia profesionala a acestora fie in interiorul aceleiasi companii, prin trecerea de la interactiunea directa cu clientii la una telefonica sau online, sau in afara, prin integrarea intr-un alt domeniu care are nevoie rapida de forta de munca.
Un exemplu in acest sens este oferit de linia aeriana scandinava SAS care, cu ajutorul Marianne si Marcus Wallenberg Foundation, va oferi training medical de baza angajatilor concediati temporar pentru ca acestia sa poata sprijini sistemul medical suedez.
Si retailerul online eMAG a anuntat recent ca intentioneaza sa angajeze peste 1.000 de persoane care sa lucreze in depozite si pe posturi de curieri, pentru a acomoda in mod eficient cresterile spectaculoase inregistrate de vanzarile online.

3. Ne ajutam clientii
Acum nu este vremea controverselor, a criticii, ci a solutiilor si a implicarii active. Toate companiile se grabesc sa implementeze rapid modificari de proceduri, sa lanseze oferte sau sa acomodeze fluxuri digitale sau cu suport la distanta pentru clientii lor. De asemenea, promoveaza mai mult solutiile digitale existente, care le pot fi utile clientilor in aceasta perioada de limitare a deplasarii.

Mai jos am inclus doar cateva dintre nenumaratele exemple care apar zilnic.
  • Orange isi sustine clientii oferindu-le resurse suplimentare (50 GB care pot fi activati din contul My Orange de catre abonati si clientii PrePay, apeluri nationale gratuite de tip conferinta cu pana la 5 interlocutori diferiti), acces la surse de divertisment (1 luna acces inclus la HBO pentru clientii Orange Home TV; canale TV, filme si seriale cu Orange TV Go) si recompense pentru platile online de facturi si reincarcari cartele facute prin Orange Money sau My Orange (puncte Thank You, 10% bani inapoi).
De asemenea, prin intermediul Fundatiei Orange, ii sprijina pe profesorii si elevii care stau acasa prin materialele de invatare existente pe platforma Digitaliada.
In ceea ce priveste solutiile digitale, a lansat abonamentul Yoxo care poate fi achizitionat si configurat 100% online, iar prin intermediul Orange Money ofera transferuri valutare in 18 valute la un curs de schimb avantajos si plata gratuita a facturilor emise de peste 70 de furnizori. Contul Orange Money poate fi deschis online prin aplicatia Orange Money de catre clientii abonati, titulari ai contractului Orange.
  • In materie de petrecere a timpului liber, editura Humanitas a pus la dispozitie pe site-ul sau ebook-uri in format pdf, din colectia de carti publicate, care pot fi descarcate gratuit. De asemenea, mai multe teatre din Bucuresti si din tara difuzeaza spectacole online.
     
  • Un exemplu aparte este oferit de startup-ul american Summersalt, producator de costume de baie, care a decis sa isi foloseasca serviciul clienti pentru a oferi suport emotional. Astfel, a lansat un hotline gratuit, pe baza de SMS, denumit Joycast, care le permite persoanelor, ce se simt singure sau sunt izolate, sa solicite ajutor pentru a avea o stare de spirit mai buna.

4. Sprijinim eforturile de lupta contra virusului

Am fost impresionata de gradul de mobilizare aparut la nivel mondial, dar mai ales de cel de la nivel national. Foarte multe ONG-uri locale colecteaza in acest moment fonduri pentru a le directiona catre sistemul medical in scopul achizitiei de medicamente si echipamente necesare. Detalii am gasit intr-un articol al Revistei Biz, care prezinta inclusiv informatii despre modul de utilizare a banilor. Si companiile contribuie cu fonduri importante pentru spitale si cadrele medicale din tara.


Carte de marketing

Am doua recomandari de carti utile pentru a face fata acestei perioade sau situatiilor care vor urma:
 
 

Published in Interviuri

Editia aniversara GPeC de 15 ani a inceput cu pornirea inscrielor pentru doua evenimente majore din portofoliul GPeC: Competitia Magazinelor Online si GPeC SUMMIT – evenimentul de referinta in E-Commerce si Digital Marketing care se va desfasura pe 2 noiembrie 2020 la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti. Cu o traditie de 15 ani, GPeC este considerata cea mai importanta serie de evenimente, comunitate si resurse E-Commerce & Marketing Online din Romania si Europa de Est.

Competitia GPeC – cel mai complex Benchmark E-Commerce si cea mai utila resursa a magazinelor online pentru a-si optimiza website-urile

“Cu totii traversam o perioada nefasta cauzata de pandemia COVID-19, dar nu trebuie sa predam armele si sa capitulam. De aceea, sfatul nostru pentru magazinele online este sa foloseasca acest interval de timp pentru a-si optimiza website-urile, pentru a primi recomandari avizate de la expertii din Juriul GPeC si, astfel, pentru a-si creste rata de conversie”, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.

30 de specialisti cu experienta in E-Commerce si Digital Marketing – membri in Juriul Competitiei GPeC – analizeaza magazinele online inscrise in Competitie prin peste 200 de criterii de evaluare general valabile la nivel international, care vizeaza:

  • User Experience - ergonomia website-ului atat pe Mobile, cat si pe Desktop pentru asigurarea unei experiente facile si intuitive de navigare
  • Functionalitatile website-ului - functionarea corecta si intuitiva a tuturor formularelor din site si a intregului proces de Checkout
  • Search - functionarea corecta a campului de cautare interna tinand cont de Best Practices
  • Mystery Shopping - calitatea serviciilor magazinelor online in relatia cu clientii prin plasarea de comenzi de Mystery Shopping
  • SEO - cat de bine sunt optimizate magazinele online pentru motoarele de cautare
  • Security - gradul de protectie al bazelor de date si al informatiilor sensibile despre clienti in contextul actual de GDPR
  • E-Mail Marketing - frecventa si calitatea campaniilor de Newsletter pentru un Open Rate & Click Rate cat mai mare
  • Content & Social Media - frecventa si calitatea continutului (ex.: Blog) si a insemnarilor din retelele de socializare

Toate magazinele online inscrise in Competitia GPeC primesc un Raport E-Commerce detaliat pentru fiecare din cele peste 200 de criterii, precum si recomandari avizate despre cum sa remedieze problemele semnalate, astfel incat sa isi creasca Rata de Conversie si sa vanda mai mult.

Mentorship pentru magazinele online inscrise in Competitia GPeC

Pe langa raportul e-commerce primit, magazinele online vor beneficia de 2 sesiuni de Mentorship 1-la-1 cu specialistii care le-au evaluat, in cadrul carora vor discuta asupra raportului rezultat si vor primi consultanta si recomandari avizate despre cum sa isi optimizeze website-urile pentru a vinde mai mult.

In plus, magazinele online care aleg pachetul PLATINUM la inscrierea in Competitie, vor fi mentorate si asupra propriului business si a strategiei de dezvoltare de catre unii dintre cei mai cunoscuti antreprenori si investitori din Romania. 

Competitia GPeC este un adevarat proces prin care trec magazinele online timp de 7 luni: website-urile lor sunt analizate de 30 de experti prin peste 200 de criterii de evaluare in doua etape la momente diferite pentru a urmari evolutia lor in timp. Pe langa cele doua evaluari si a rapoartelor rezultate, magazinele au parte de sesiuni dedicate de Mentorship in discutii 1-la-1 cu specialistii din domeniu. Scopul Competitiei GPeC este sa ajutam realmente magazinele sa aiba un website bine optimizat si, astfel, sa isi creasca rata de conversie si vanzarile”, explica Andrei Radu.

Beneficii in valoare de minimum 5.690 euro pentru magazinele care aleg sa se inscrie in Competitia GPeC

Pe langa auditul complet de website, magazinele online care aleg sa se inscrie in Competitia GPeC primesc si Marca de Incredere TRUSTED.ro (care le atesta consumatorilor faptul ca magazinele respecta legislatia si bunele practici in e-commerce), precum si Sistemul de Feedback Opinii de Incredere Trusted.ro (in care consumatorii pot lasa si citi recenziile altor clienti ai magazinelor). Beneficiile in servicii ale magazinelor inscrise in Competitia GPeC sunt in valoare de minimum 5.690 EUR, in functie de pachetul selectat la inscriere.

Taxa de inscriere in Competitia GPeC porneste de la 349 EUR + TVA si ajunge la 599 EUR + TVA pentru cel mai mare pachet care include si 2 bilete de acces All Inclusive la evenimentul GPeC SUMMIT din 2 noiembrie 2020. Oferta de pret este valabila pana pe 30 aprilie 2020, urmand ca preturile sa creasca dupa aceasta data.

Detaliile complete despre Competitia GPeC, precum si formularul de inscriere sunt disponibile pe website-ul organizatorilor, in sectiunea dedicata: https://www.gpec.ro/competitia-magazinelor-online/

Potrivit organizatorilor, peste 1.000 de magazine online unice au fost inscrise in Competitia GPeC in cele 14 editii de pana acum, iar 93% din ele au considerat participarea extrem de utila pentru dezvoltarea afacerii lor.

GPeC SUMMIT 2 noiembrie 2020: Dan Ariely pentru prima oara in Romania

GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce si Digital Marketing din Romania si Europa de Est conform recenziilor participantilor – fiind cotat de catre acestia cu 4,9 puncte dintr-un maxim de 5.

Editia din acest an se va desfasura pe 2 noiembrie 2020 la Teatrul National Bucuresti, iar organizatorii au anuntat deja primii 5 speakeri internationali de exceptie:

  • Dan Ariely este in topul Bloomberg al celor mai influenti 50 de ganditori contemporani din intreaga lume, fiind Profesor Universitar in Psihologie si Economie Comportamentala la Duke University, cercetator stiintific, speaker si autor al bestseller-urilor Irationally Yours, Predictably Irrational, The Upside of Irrationality si The (Honest) Truth About Dishonesty.
  • Michael Aagaard este cunoscut drept unul dintre cei mai pasionati experti in CRO (Conversion Rate Optimization) din intreaga lume, fondatorul CXL - Peep Laja - considerandu-l "un adevarat lider al domeniului".
  • Els Aerts este Co-Founder AGConsult - companie de User Research si Optimizare a Ratei de Conversie cu sediul in Belgia, fondata in 2001 alaturi de Karl Gilis.
  • Karl Gilis este considerat unul din Top 3 cei mai buni experti din lume in User Experience (UX) si Optimizarea Ratei de Conversie (CRO).
  • Wil Reynolds este Fondatorul si Directorul de Strategie al Seer Interactive, companie care ofera servicii de SEO, PPC si Analytics pentru toate tipurile de verticale in E-Commerce si SaaS (Software as a Service).

Subiectele dezbatute in cadrul GPeC SUMMIT vizeaza ultimele trend-uri in domeniu: Psychology & Behavioral Economics, Digital Marketing, User Experience, User Research, Conversion Optimization, Growth Hacking, Customer Centricity, SEO & PPC.

In paralel cu Conferinta GPeC SUMMIT, se va desfasura GPeC E-Commerce Expo cu peste 30 de furnizori de servicii care isi prezinta oferta in fata magazinelor online si intra in contact direct cu acestea.

Seara de 2 noiembrie va aduce Gala Premiilor eCommerce - festivitatea de premiere a celor mai bune magazine online si a companiilor de top din domeniu si se va incheia cu petrecerea aniversara GPeC de 15 ani alaturi de elita pietei de Digital din Romania.

Pretul unui bilet de acces la GPeC SUMMIT porneste de la doar 79 EUR + TVA prin Oferta GPeC Community cu cele mai mici preturi, valabila pana pe 30 aprilie 2020, ora 23:59.

Detalii complete despre eveniment si inscrieri, pe website-ul organizatorilor: https://www.gpec.ro/gpec-summit/

 

Published in Noutati

Asociatia Oncomed Iasi, activa inca din anul 2010 in Iasi, isi extinde misiunea si vine in sprijinul pacientilor oncologici si demareaza campania de strangere de fonduri “Testam in Iasi”.

In contextul pandemiei cu care ne confruntam, Asociatia Oncomed Iasi, initiaza un proiect de strangere de fonduri pentru testarea COVID-19 a pacientilor oncologici. Donatiile sunt folosite pentru a testa gratuit pacientii oncologici. Primele teste sunt deja in derulare si au fost acoperite in intregime de asociatie.

Initiativa vine in sprijinul pacientilor oncologici deoarece sistemul imunitar a acestora este deja slabit ca urmare a tratamentului oncologic, iar la nivel national au fost inregistrate o serie de decese in randul persoanelor diagnosticate in prealabil cu o afectiune oncologica. Date initiale din China, arata ca pacientii oncologici infectati cu COVID-19 au un risc de 3.5 ori mai mare de a necesita internare pe sectia de terapie intensiva, ventilatie mecanica si deces, comparativ cu pacientii fara cancer.

In prezent, atat medicii oncologici cat si pacientii sunt nevoiti sa ia decizii dificile legate de managementul terapeutic, bazandu-se pe foarte putine date pentru ghidare. Testarea COVID-19 pentru pacientilor oncologici a devenit o prioritate majora in ultimele saptamani, oferind o sansa in plus continuitatii ingrijirilor oncologice.

Testele vor fi efectuate in mediul privat, prin respectarea tuturor standardelor, rezultatele fiind oferite in mai putin de 48 de ore. Avand un risc crescut de infectare pacientii oncologici au nevoie de ajutorul comunitatii. Donatiile pot fi realizate in contul asociatiei ASOCIATIA Oncomed Iasi, cont bancar RO67BRDE240SV64708292400 deschis la BRD Iasi.

Asociatia Oncomed colaboreaza cu laboratorul privat Praxis, unde, prin utilizarea unor aparate de tip PCR, se vor obtine rezultatele pentru pacientii oncologici inclusi in campania “Testam in Iasi”.

 

Published in Noutati
Pagina 1 din 2

Interviuri

Inovaţie de marketing în real estate

Inovaţie de marketing în real estate

Orice marketer este un visător calculat, spunea Violeta Niculae, practician cu o experienţă de peste 20 ani în strategie şi dezvoltare organizaţională, marketing şi inovare, în companii multinaţionale din diverse...

Ce este şi ce nu este inovaţia de marketing?

Ce este şi ce nu este inovaţia de marketing?

Ce înseamnă și cum ne ajută inovația în marketing? Care este diferența dintre invenție și inovație? De ce este necesar marketingul inovațiilor? Ce bariere găsim frecvent în calea inovaţiei, dar...

Influencer marketing într-o rețea de 60.000 de comunicatori

Influencer marketing într-o rețea de 60.000 de comunicatori

Ce este și face face BUZZStore, poziționat ca prima agenție word of mouth din România și care aniversează deja 10 ani? Cum funcționează? Când și de ce aleg brandurile acest...

Influencer marketing cu logică, argumente și misiune

Influencer marketing cu logică, argumente și misiune

Ce rol au influencerii în strategia generală de marketing de comunicare a Avon și cât de influenți sunt influencerii, în general? Ce înseamnă microinfluenceri și cum folosesc brandurile Buzzstore, primul...

Un om de PR trebuie să știe să asculte, să traducă și să spună o poveste

Un om de PR trebuie să știe să asculte, să traducă și să spună o poveste

Cum și în cât timp te formezi ca om de PR și comunicare? Ce înseamnă corporate affairs și cum depășești provocările din domeniul competitiv al retailului? Într-un moment în care...

Extensii de brand și dezvoltare de produse noi

Extensii de brand și dezvoltare de produse noi

Cum ajungi să inovezi și să revoluționezi un produs despre care credeai deja că s-a spus totul? De ce este important să aloci resurse în cercetare, dar și care este...

Marketing management și comunicare integrată la Samsung

Marketing management și comunicare integrată la Samsung

Care sunt priorităţile de marketing ale unui lider în tehnologie cum este Samsung? Cum s-au schimbat aceste priorităţi? Dacă marketerii vorbeau în trecut în special de branding, advertising şi GRP-uri,...

Marketingul trebuie să fie în mijlocul business-ului

Marketingul trebuie să fie în mijlocul business-ului

Ce face un om de marketing bun într-o companie? Ce rol are şi ce trebuie să ştie? Cum diferă marketingul din asigurări de cel din real estate sau din vânzări?...

White Image: Cele mai bune rezultate vin din programele de loializare care implică reduceri de prețuri - Soluțiile de economisire câștigă teren

White Image: Cele mai bune rezultate vin din programele de loializare care implică reduceri de prețuri - Soluțiile de economisire câștigă teren

Odată ce datele “third party” vor dispărea, din 2024, majoritatea companiilor vor întâmpina dificultăți în loializarea clienților, iar cei avantajați vor fi cei care și-au mutat deja focusul pe colectarea...

Short Film Breaks - un festival care se desfășoară pe durata unui întreg an, titlurile selectate ajungând să se bucure de mai multe proiecții, în diferite companii

Short Film Breaks - un festival care se desfășoară pe durata unui întreg an, titlurile selectate ajungând să se bucure de mai multe proiecții, în diferite companii

George Gänæaard (regizor, scenarist și producător), Mihai Lupu (fondatorul Centrulul Român pentru inovație în dezvoltare locală și al EduCaB International) și Alin Boeru (scenarist și regizor) au dezvoltat un proiect...

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.