Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Inovație de marketing la Synevo

10 Iun 2022

Cum poți inova în customer experience cu soluții de realitate virtuală (VR)? Realitatea virtuală poate susține un plan de management al experienței clienților sau completează cu succes un mix bine gândit de marketing digital. Companiile pot folosi soluții VR pentru a crea experiențe digitale care să le înlocuiască sau să le completeze pe cele reale, sau să facă aceste experiențe mai semnficative și relevante.

Realitatea virtuală foloseste aplicații sau programe interactive care să le permită utilizatorilor să intre într-un mediu tridimensional, folosind dispositive cu lentile speciale, care simulează o experiență reală. În cazul Synevo, initiațiativa a pornit de la dorința de a face experiența copiilor la recoltare cât mai plăcută și cunoscând faptul că multor copii le este frică de injecție sau au teamă de ace.

Proiectul “Kids Virtual Reality” a fost construit pornind de la o serie de interviuri în profunzime cu părinții, copiii și asistentele medicale, desfășurate cu scopul de a înțelege experiențele, trăirile și așteptările fiecăruia în procesul de recoltare.

Scopul acestui dispozitiv este de a reduce anxietatea copiilor cu vârsta mai mică de șase ani la recoltare, prin imersia acestora într-un univers VR, în care au de îndeplinit o misiune care le va distrage atenția de la actul medical. Pacientul devine un mic explorator, transportat într-o lume virtuală, prin intermediul unui echipament special.

Întreaga animație presupune sincronizarea pașilor recoltării desfășurați de asistenta medicală cu imersiunea copilului în lumea virtuală, transformând experiența recoltării într-una pozitivă, în timpul căreia nivelul de teamă, frică și anxietate scad treptat, iar în locul lor apar curiozitatea, încântarea și bucuria. Astfel, copilul rămâne cu o amintire plăcută, oferind o premisă pozitivă pentru o viitoare recoltare.

“Recoltarea cu realitate virtuală este un proiect-pilot Synevo, care debutează în acest an în mai multe orașe, dar pe care ne dorim să îl extindem cât mai mult în rețea.”- spune Carmen Soare, Chief Marketing Officer la Synevo.

 

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.