In februarie 2013, Elena Dobre a revenit in Romania pentru a se alatura agentiei Conversion Marketing, unde a gestionat unele dintre cele mai mari bugete de marketing online din Romania, pentru clienti precum eMag, Flanco, Autovit, OLX, Oriflame.
In prezent, Elena lucreaza independent in consultanta de marketing online si promovare PPC. In calitate de trainer certificat Google, Elena participa la evenimente de promovare a marketingului online in facultatile din Bucuresti, Timisoara si Brasov.
Din aceasta saptamana, Google Data Studio a devenit accesibil si in Romania. Platforma de raportare avansata, dezvoltata in principal pentru clientii de publicitate a fost testata timp de noua luni pe piata americana si acum noul copil Google este acum al tuturor, dar inca in versiune beta.
Ce promite acest nou instrument gratuit? Foarte multe pentru cei care investeau timp in rapoarte customizate. Beneficiem de o afisare mai usor de inteles a statisticilor, interpretare rapida a datelor printr-un singur ecran si posibilitatea de distributie facila a rapoartelor.
Beneficiem de o interpretare rapida a datelor printr-un singur ecran si posibilitatea de distributie facila a rapoartelor cu noul Google Data Studio
Deoarece am avut ocazia sa folosim acest instrument inainte de distributia lui publica, am remarcat urmatoarele avantaje:
O limitare pe care am simtit-o inca de la inceput a fost numarul maxim de coloane intr-un tabel, care in prezent este de 10, aceasta fiind a consecinta a faptului ca produsul este inca in faza beta. Mai puteti remarca si ca este nevoie de rapoate separate atunci cand doriti sa distribuiti datele cu alti colegi. Nu puteti distribui pagina 1 cu datele pay per click (PPC) exclusiv cu persoana A si pagina 3 cu statisticile organice cu persoana B, raportul este comun.
Mai multe despre capabilitatile Data Studio, importanta raportarii precum si alegerea corecta a indicatorilor pentru business-ul in care lucrati, veti descoperi la workshop-urile Institutului de Marketing dedicate Advanced Analytics, disponibile in luna iunie.
Pentru ca online-ul este un domeniu dinamic, Google ne surprinde in fiecare luna cu ceva nou. Dupa ce in aprilie au aparut primele teste de anunturi extinse, luna aceasta anunta modicari si in SERP, cu titluri lungi si descrieri elaborate.
Specialistii in marketing online au inceput sa simta apropierea celei mai importante perioade pentru vanzari – Black Friday – si fac alegeri de slogane de campanie, tipuri de promotii, canale de promovare, materiale necesare, noi implementari in site. Ca de obicei, vom avea parte de un Black Friday la puterea a doua: o prima campanie programata pe 20 noiembrie, iar cealalta pe 27 noiembrie (data oficiala din US si tari mai putin “inventive” decat Romania). In plus de aceste doua date, vor exista, ca si in trecut, promotii care se vor prelungi peste weekend, ca sa acopere astfel nevoile tuturor celor vor sa isi umple cosul de cumparaturi virtual cu tot felul de produse al caror pret va fi principalul factor de decizie.