Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Vineri, 09 Octombrie 2020

Cum s-a repoziționat Help Net și ce schimbări pregătește? De la brand management platforme de retete electronice și până la strategii omnichannel, Help Net promite să susțină cu mult efort noua platformă de comunicare - ”Vino la bine”. Aflăm ce e nou de la Oana Safta, Senior Brand and Campaign Manager,  un profesionist cu peste 15 ani de experiență în marketing în companii precum MedLife ,Cristim sau Vodafone.

Lucrezi într-o industrie competitivă, efervescentă, cu multe eforturi și inițiative de marketing: repoziționare la Dona si Sensiblu, rebranding Dr. Max, ce ne poți spune despre ultimele voastre proiecte de brand management?

Daca ne uitam putin intr-un calup publicitar cred ca este cea mai prezenta industrie in comunicarea de astazi, am norocul sa activez intr-o industrie cat se poate de vie, de dinamica si nu as schimba acest lucru pentru nimic in lume.  Pentru Help Net anul 2020, desi atipic in contextul actual, a reprezentat un an de crestere fara precedent.  Am adaugat in portofoliul aproape 100 de farmacii noi care, din perspectiva marketingului a insemnat aliniere vizuala, practic rebranding si redesign la nivelul fiecarei farmacii, cat si campanii promotionale adaptate la nevoile locale.

Mai mult decat atat, ne-am intors catre brand si catre oameni si am lansat platforma de comunicare - ”Vino la bine”. Acesta este un proces inceput in primavara, la care vom construi pe termen lung. Un proces sustinut atat cu instrumente de comunicare campanii 360 grade frumos armonizate cu servicii noi adaptate contextului (reteta electronica, parteneriatul cu Bringo, diferite alte servicii in farmacii). Toate acestea vin sa sustina si sa verifice afirmatia de mai sus.     

Cel din urma exemplu este lansarea site-ului e-commerce, un proiect strategic si amplu care ne transforma intr-o companie care comunica si livreaza omnichannel. Si, cum este si normal, nu ne oprim aici. Filosofia noastra ca si companie se concentreaza pe starea de bine a pacientilor, lucru care ne obliga sa continuam sa ne argumentam si anul viitor pozitionarea „Vino la bine”.

Marketingul este despre a crea o legatura speciala cu oamenii.

Cât de mult te ajută experiența din domeniul serviciilor medicale în marketingul de farmacii?

Din fericire, marketingul a fost si este despre a crea o legatura speciala cu oamenii, a reusi sa ii intelegi tinand cont de punctul in care sunt, sa ii ajuti cu produsul sau serviciul pe care il vinzi, intr-un mod relevant pentru momentul prin care trec, pentru nevoia lor specifica.

Din perspectiva aceasta, atat domeniul serviciilor medicale cat si cel al farmaciilor sunt foarte apropiate, chiar intr-o legatura directa. Starea de sanatate, trairile, asteptarile oamenilor sunt in aceeasi zona, in acelasi cadru si nevoi la care trebuie raspuns corect.

Mai mult, daca relatia cu partea medicala este de multe ori punctuala, cea cu farmacia este o relatie de durata, de mentenanta daca doriti. Prin urmare, traseul meu in marketing a urmat cumva traseul natural al targetului cu care vorbim, al “pacientului”, oferindu-mi o radiografie completa si detaliata a acestuia cu momente dintre cele mai fericite sau poate mai putin din viata lor.

Care ar fi un top trei proiecte cele mai dragi din cariera ta de om de marketing?

Ei bine, proiectele pe care le consider foarte dragi sunt acelea unde asociez efectele bune pentru oameni, pentru viata lor. Este un criteriu pe care l-am folosit mereu cand am evaluat un proiect. Avem niste obiective clare de marketing, fara indoiala, dar cred ca trebuie sa ne stabilim de fiecare data niste obiective pentru comunitati, pentru a face viata oamenilor mai buna, pentru a ridica putin nivelul discursului sau a transmite incredere si sustinere.

Ar fi si greu sa numesc anuminte proiecte pentru ca au fost si vor mai fi multe proiecte reusite. Imi imaginez ca este ca in pictura sau in muzica – te indragostesti de panza la care migalesti cel mai mult, sau de partitura pe care o corectezi de nenumarate ori pana o consideri perfecta pentru a fi prezentata publicului. Si cand raspunsul celor care intra in contact cu munca ta este unul pozitiv, aceea este certitudinea ca proiectul a fost unul reusit.

Cum ai descrie experiența ta de training la Institutul de Marketing? Ai recomanda aceste cursuri și dacă da, de ce?

Utila, foarte utila si valoroasa: atat din perspectiva informatiei continuta in modulele de curs, a tutorilor alocati de Oxford College of Marketing, cat si a sinergiilor intre cursantii din Romania. Platforma englezeasca de cursuri este una speciala, sistemul lor de studiu este academic, bazat pe multa cercetare, bune practici din domenii diferite, exercitii individuale, plus acces la o biblioteca virtuala continand materiale extrem de relevante.

 

Published in Interviuri

Noua linie de electrocasnice utilizează tehnologia luminii UV, căldura și aburul, pentru a atinge un nivel ridicat de igienizare acasă

Beko, lider al pieței europene de electrocasnice, lansează HygieneShield, o gamă inovatoare de produse de uz casnic, care vine să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor în contextul Covid-19 și al sporirii măsurilor de igienă.

Noua gamă cuprinde șapte electrocasnice dotate cu programe și funcții de dezinfectare a alimentelor ambalate și a obiectelor personale, care îi vor ajuta pe consumatori să rămână în siguranță acasă și, astfel, să se adapteze noului context. Linia HygieneShield a fost dezvoltată ca urmare a cercetărilor de piață desfășurate în întreaga lume. Grație noilor tehnologii inovatoare, electrocasnicele au capacitatea de a elimina peste 99% din bacterii și virusuri (inclusiv coronavirus), oferind un nivel superior de siguranță.  

Cercetările de piață efectuate de Beko în 31 de țări au arătat că una dintre preocupările principale ale oamenilor în aceste momente este menținerea unui grad ridicat de igienă. Studiile arată că majoritatea consumatorilor dezinfectează ambalajele produselor cumpărate imediat ce ajung acasă și au grijă să-și igienizeze frecvent telefoanele mobile sau cheile. În plus, 75% dintre oameni recunosc că fac mai des curățenie în casă, 64% spun că spală mai frecvent rufe și 68% acordă o mai mare atenție dezinfectării ambalajelor produselor cumpărate.

Având ca sursă de inspirație natura, noua linie Beko utilizează aburul și căldura, astfel încât consumatorii să poată obține acasă rezultate excelente de igienizare. Lansarea noii game a avut loc în cadrul unui eveniment virtual, la care au participat Hakan Bulgurlu, Chief Executive Officer Arçelik, și Zeynep Yalım Uzun, Chief Marketing Officer Arçelik, alături de expertul medical Dr. Sarah Jarvis și Chris Sanderson, co-fondator și CEO al Future Laboratory.

 „A fost un an foarte dificil și credem că, acum, mai mult ca oricând, toată lumea ar trebui să aibă acces la produse de bună calitate care să le mențină sănătatea, dar care să fie prietenoase și cu mediul. Suntem încântați să introducem pe piață cele mai recente inovații ale Beko și prima noastră linie completă de electrocasnice. Produsele au fost adaptate pentru a ajuta consumatorii să atingă un nivel ridicat de igienă acasă și, astfel, să fie mai protejați de infecții și boli. Tehnologiile noastre sunt testate, independent, de Airmid Health Group, o organizație de cercetare biomedicală respectată. Este dovedit că noile sisteme incluse în mașinile de spălat rufe și cele cu uscător, cuptoarele și frigiderele din gama HygieneShield sunt capabile să reducă în proporție de peste 99% virusul. Testele realizate de Airmid pentru sterilizatorul UV multifuncțional și uscătorul de haine sunt în desfășurare și ne așteptăm să finalizăm procesele de testare și certificare până în noiembrie. Mașinile de spălat vase sunt testate, independent, de Universitatea de Științe Aplicate Rhine-Waal și se așteaptă ca procesul de testare și certificare să fie finalizat în octombrie. Sperăm ca produsele noastre să ofere consumatorilor un grad suplimentar de confort, știind că stau în locuințe sigure și curate”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

„Lumea pe care o știam s-a schimbat peste noapte și, acum, mai mult ca oricând, trebuie să înțelegem care sunt temerile și așteptările consumatorilor noștri și să răspundem rapid nevoilor pe care aceștia le au. Beko a făcut acest pas și suntem încântați să putem oferi clienților din România acces la produse inovatoare, care să-i ajute să se simtă mai în siguranță, în această perioadă marcată de incertitudini”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Dr. Sarah Jarvis spune: „Am vorbit de nenumărate ori despre dezinfectarea cu ajutorul luminii UV, utilizată pe scară largă, de câțiva ani, pentru sterilizare în spitale, avioane și fabrici. COVID-19 ne-a determinat să fim mai atenți și să luăm cele mai stricte măsuri de protecție, dar pacienții mei încep să se gândească tot mai mult la modul în care își igienizează locuințele, unde petrec majoritatea timpului. Păstrarea lucrurilor curate este provocarea acestor zile și îi îndemn pe toți să mențină un sistem riguros de igienizare.”

Christopher Sanderson, CEO al Future Laboratory, companie londoneză de consultanță, scrie într-un nou raport: „Locuința a jucat un rol esențial în recenta criză globală. Peste noapte, aceasta s-a transformat în birou, școală, sală de sport, restaurant sau chiar cabinet medical, în funcție de context. Casele au devenit parte integrantă din lumea noastră externă.”

În România, Beko a intrat în portofoliul Arctic în 2003, la scurt timp după preluarea pachetului majoritar al Arctic de către grupul Arçelik. Brandul s-a lansat pe piața din România printr-o gamă completă de electrocasnice, care se diferențiază prin tehnologiile de ultimă oră pe care le integrează și printr-un design modern de produs. De la sub-game de produse special create pentru tinerele familii cu copii (gama Bebeko by Beko, 2005), soluții ingenioase pentru iubitorii de animale (mașina de spălat rufe cu funcția specială PET) sau tehnologia revoluționară cu lumină albastră din gama Beko Smart Blue Line, Beko și-a consolidat poziționarea de brand premium inovator și a devenit una din primele mărci de electrocasnice preferate de români.

Descoperiţi noi resurse şi tehnici de inovaţie şi product management  la cursurile noastre deschise sau customizate.

 

 

 

Published in Noutati

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.