Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: August 2019

Un studiu realizat de Durex Romania in cadrul UNTOLD arata atitudinile fata de metodele de contraceptie in randul participantilor la festival.

 Studiul face parte dintr-o campanie ampla Durex Romania ce are ca principal scop educarea romanilor care merg la festivaluri - sa se distreze responsabil si sa-si aminteasca serile de festival pentru motivele potrivite - distractia cu prietenii, muzica si noptile in care au dansat pana in zori”, declara Laura Togui, Category Marketing Manager Personal Care Reckitt Benckiser.

Generatia Z versus Young Millennials- Generatia Z (ani de nastere: 1995-2012) este mult mai deschisa sa foloseasca prezervativele decat Young Millennials (ani de nastere 1989–1997)

 • 8 din 10 Gen Z au luat prezervative cu ei la UNTOLD si mai putin de 4 din 10 Millennials declara acelasi lucru.
 • 8 din 10 tineri din Generatia Z declara ca folosesc prezervativul in prezent, in timp ce doar 6 din 10 tineri de peste 25 de ani spun ca il folosesc.
 • Principala motivatie pentru care tinerii nu folosesc prezervativul este legata de pierderea romantismului (pentru genZ) si diminuarea intimitatii de cuplu (in cazul Young Millennials).  
 • Primul motiv pentru care tinerii folosesc prezervativul este evitarea sarcinilor nedorite (75% dintre Gen Z si 85% dintre Millennials), in timp ce evitarea bolilor cu transmitere sexuala este plasata pe locul 1 de doar 13% dintre tinerii Z si 11% dintre Young Millennials.
 • Jumatate dintre tinerii din Gen Z considera ca festivalurile sunt o buna ocazie pentru a face sex, in timp ce doar 4 din 10 tineri Millennials considera asta.

Prezervative  si festivaluri

 • La Untold, peste jumatate dintre respondenti declara ca au un prezervativ in bagaj. Mai multi barbati (65%) decat femei (47%) au cu ei un prezervativ, cele din urma declarand in mai mare masura (44%) ca nu au si nu intentioneaza sa cumpere.

Surse de informare

 • Internetul (62%) si sfaturile prietenilor mai experimentati (49%) au fost sursele principale de informare folosite inaintea inceperii vietii sexuale, fara diferente intre grupurile sociodemografice.
 • In prezent, cele mai de incredere surse cand vine vorba despre sfaturile cu referire la prezervative sunt doctorii (53%) si parintii (50%).

“Inca o data, cifrele vin sa contrazica perceptia publica despre Generatia Z. De multe ori neintelesi, tinerii din generatia <<cu telefonul in mana>> sunt blamati si acuzati de superficialitate. Vedem o incidenta de utilizare a prezervativului mai ridicata decat in randul altor segmente de varsta, iar asta se traduce, in ciuda opiniei publice, in responsabilitate si un grad de informare mai ridicat”, ne spune Silvia Luican, sociolog iZidata.

 Metotologie studiu

Studiul a fost realizat in colaborare cu iZidata, pe un esantion de 230 de respondenti aflati la UNTOLD, in timpul evenimentului. Perioada de colectare a datelor a fost 1- 4 august 2019. Modalitatea de cercetare a fost SAQ (self-administered mobile questionnaire).

 

 

 

 

Published in Noutati

GPeC SUMMIT – cel mai important eveniment de E-Commerce si Marketing Online din Romania si Europa de Est – va avea loc pe 4-5 Noiembrie, la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti. Organizatorii au anuntat primii speakeri internationali confirmati, iar inscrierile la eveniment au inceput cu o oferta speciala de pret valabila pana pe 2 septembrie 2019, care aduce doritorilor un discount de minimum 90 EUR/persoana. Pretul unui bilet de acces porneste de la 79 EUR + TVA. Detalii complete si inscrieri, pe website-ul GPeC: https://www.gpec.ro/gpec-summit-noiembrie/

Ryan Holiday, pentru prima data in Romania, la GPeC SUMMIT

Ryan Holiday este unul dintre cei mai cunoscuti autori contemporani la nivel international, marketer si antreprenor care a transformat principiile si intelepciunea filosofiei Stoice in strategii de marketing revolutionare.

Pana la varsta de doar 31 de ani, cartile lui se vandusera deja in aproape 2 milioane de exemplare in intreaga lume si au influentat modul de gandire si strategia gigantilor internetului precum Google, Microsoft si Twitter, dar si al unora dintre senatorii americani ori leaderi militari si chiar al echipelor sportive castigatoare ale Super-Bowl, precum New England Patriots.

Ryan Holiday este autorul bestseller-urilor Trust Me, I’m Lying, Growth Hacker Marketing, The Obstacle Is The Way si Perennial Seller: The Art of Making and Marketing Work that Lasts.

Ultimul sau titlu, Conspiracy, sta deja la baza unui film aflat la acest moment in productie. Urmatoarea sa carte, Stillness is The Key, va aparea in octombrie anul acesta, cu doar cateva saptamani inainte de GPeC SUMMIT.

Potrivit organizatorilor, Ryan Holiday va sustine un keynote speech de 60 de minute, va avea o sesiune dedicata de Q&A, precum si o sesiune de autografe si poze cu fanii in cadrul GPeC SUMMIT 4-5 Noiembrie.

Unii dintre cei mai buni speakeri din lume vor urca pe scena GPeC SUMMIT

Potrivit organizatorilor, editia de anul acesta a GPeC SUMMIT vine cu cel mai bun lineup de speakeri din cei 14 ani de traditie ai evenimentului: “Suntem entuziasmati sa aducem in fata comunitatii online din Romania unii dintre cei mai buni specialisti in E-Commerce si Digital Marketing din intreaga lume – speakeri exceptionali care sunt, de regula, cap de afis al marilor conferinte internationale de profil”, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.

Pe langa Ryan Holiday, organizatorii au mai anuntat – pentru inceput – alti 3 speakeri care vor urca pe scena GPeC:

 • Vitaly Friedman – Co-fondatorul si Redactorul Sef al cunoscutei publicatii Smashing Magazine, expert in UI Design si User Experience.
 • Andy Crestodina – Co-Founder & Chief Marketing Officer Orbit Media, expert in Content Strategy, Search Engine Optimization, Influencer Marketing, Conversion si Analytics. Andy Crestodina a fost numit de Forbes drept Top 10 Online Marketing Experts to Watch si este autorul cartii Content Chemistry: The Illustrated Handbook for Content Marketing.
 • Els Aerts – Co-Fondatoarea AGConsult (agentie belgiana de Usability si Optimizarea Conversiilor), expert in User Research, cu peste 3.500 de teste UX la activ pentru companii precum AtlasCopco, Orange, Daikin sau Bridgestone.

Surprizele placute nu se opresc aici si urmeaza sa anuntam si alti speakeri internationali legendari, carora li se vor alatura cei mai buni specialisti din Romania. Vor fi doua zile memorabile pentru comunitatea de E-Commerce si Marketing Online, spune Andrei Radu.

GPeC SUMMIT 4-5 Noiembrie, pe scurt

 • 2 zile de Conferinta E-Commerce si Digital Marketing hands-on cu unii dintre cei mai cunoscuti experti internationali si romani
 • Hot Topics dezbatute in cadrul Conferintei: Content Marketing, User Experience, User Research, Marketing Strategy, Conversion Optimization, Growth Hacking, Customer Centricity
 • 2 zile de GPeC Expo in paralel cu Conferinta: 35+ top furnizori de servicii E-Commerce si Digital Marketing –> networking, leads si parteneriate win-win
 • Gala Premiilor eCommerce 5 Noiembrie: festivitatea de decernare a premiilor in Comertul Online Romanesc, editia a XIV-a, gazduita de Andi Moisescu – eveniment exclusivist cu 450+ invitati din randul celor mai importante companii de e-commerce
 • Networking la superlativ cu elita pietei de Digital: 1.600+ participanti C-level din Romania si Europa Centrala si de Est asteptati la GPeC SUMMIT 4-5 Noiembrie
 • Cadru exclusivist: ambele zile de eveniment se desfasoara la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, la kilometrul zero al Capitalei

Inscrierile au inceput cu cel mai mic pret prin Oferta GPeC Community, valabila pana pe 2 septembrie

Inscrierile la GPeC SUMMIT se pot face completand formularul online de pe website-ul evenimentului. Pana pe 2 septembrie, ora 23:59, este valabila Oferta GPeC Community care aduce cel mai mic pret pentru biletele de acces pornind de la doar 79 EUR + TVA/persoana , cu un discount de 99 de euro fata de pretul standard.

Oferta GPeC Community este valabila pentru primele 100 de bilete si poate fi epuizata inainte de 2 septembrie, in functie de numarul de solicitari primite.

Detalii complete despre GPeC SUMMIT si inscrieri – pe website-ul GPeC: https://www.gpec.ro/gpec-summit-noiembrie/

Published in Noutati

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.