Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Va interesează sa va faceti publicitate pe site?. Scrieti-ne la contact[@]marketingfocus.ro

Proiecte speciale. Sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Jocuri, ecologie si marketing

10 Mai 2015

Cum faci business responsabil folosind jocuri in social media? Subsidiara Lidl din Bulgaria a facut istorie in marketingul responsabil in social media cu memorabila campanie“Give trout a chance”. Mecanismul simplu si eficient? Ludicul. Jocul. Resortul mobilizator? Dorinta de a face bine. Cauzele in care oamenii cred cu adevarat si care-i conving sa se implice. Cu atat mai usor cand sprijinul inseamna si distractie sau relaxare.

Impreuna cu un ONG local si cu sprijinul Ulympyx, o companie a New Frontier Group, Lidl a creeat pe Facebook un joc care permitea utilizatorilor sa pescuiasca virtual pastrav intr-un rau imaginar creat acolo. In schimb, pentru fiecare peste pescuit, Lidl urma sa elibereze cate un pui de pastrav adevarat in raurile de munte ale Bulgariei, in cooperare cu asociatia partenera.

Jocul s-a derulat timp de doar zece zile in 2013, insa, datorita lui, 42 000 pastravi pescuiti virtual s-au transformat in tot atatia trimisi in realitate sa repopuleze apele Bulgariei. Acesta a atras peste 7000 de jucatori si peste 4000 de noi fani pe Facebook. Un motiv pentru care compania a organizat o noua runda de divertisment, dar si de  pescuit... responsabil in primavara lui 2014, aproape dubland impactul si rezultatele campaniei.

Avand sediul central in Austria, New Frontier Group este prezent si in Romania prin compania Romsys. Daca am fost la cursuri si am lipsit justificat de la protestele de ieri, incerc sa ma reabilitez scriind despre solutii de marketing cu… o cauza. Si astept si alte campanii, studii de caz, exemple. 

Oana Sav

Oana Sav este Chartered Marketer si a studiat la Oxford College of Marketing. Este membru al Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie din 2007 si fondator al Institutului de Marketing.

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.