Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

eJobs recrutează gratuit colegi ucraineni

10 Mar 2022

Pe eJobs.ro companiile pot posta anunțuri gratuite pentru recrutarea cetățenilor ucraineni

Pentru toți cei dornici și dispuși să își completeze echipa cu un coleg din Ucraina, eJobs a pregătit o soluție specială, complet gratuită. Pentru că doar împreună putem face cel mai mare bine.

Cum arată și cum funcționează această soluție?

O să fie creată o secțiune de joburi separată în ucraineană, gândită special pentru a facilita angajarea cetățenilor statului vecin.

Orice angajator dispus să angajeze un cetățean ucrainean îi poate trimite anunțul de angajare în română sau în engleză Account Managerului eJobs sau poate scrie la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., iar platforma de recrutare va traduce anunțul în ucraineană și va publica gratuit în această nouă secțiune de pe eJobs.ro.

Mai departe, eJobs va promova joburile direct către refugiați, atât prin mediul digital, dar și prin rețeaua lor de presă și parteneri de recrutare, pentru a se asigura că joburile ajung exact la cine trebuie.

Ce trebuie să conțină anunțul?

  • Detalii cât mai clare despre job și companie, precum și locul de desfășurare. E posibil ca ucrainenii să nu fie familiarizați cu brandul de angajator, așa că e important să știe cine este compania și ce face.
  • O adresă de e-mail unde pot trimite CV-ul și/sau un număr de telefon la care pot apela firma. eJobs va asista orice refugiat în completarea CV-ului pe platformă, însă își dorește să le ofere și șansa de a scrie sau de a suna direct.
  • Limba sau limbile pe care trebuie să le știe. E fantastic dacă firmele accepta colegi care știu doar ucraineană, dar știm că limba vorbită poate fi și o barieră în comunicare. Așadar, dacă e important ca persoana care aplică să știe și o altă limbă, cum ar fi engleza, franceza, germana sau spaniola, trebuie menționat acest lucru în anunț, precum și în ce limbă este preferabil să trimită CV-ul. 
 

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.