Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Startup-ul Wow Lab anticipează afaceri în creștere cu 50% în 2024 și mizează pe inovație în educația științifică a copiilor

03 Iun 2024
  • Din corporație în educație - antreprenoarea Anca Tănăsescu mizează pe conceptul inovativ de educație prin experimente pentru copii;
  • Creștere prognozată de 1,5 ori a cifrei de afaceri în 2024;
  • Peste 4600 de copii vor beneficia în 2024 de atelierele Wow Lab la nivel național.

Wow lab estimează o creștere cu 50% în 2024, la 600.000 de lei. Această creștere este susținută de o creștere de 40% a numărului de elevi participanți la atelierele de știință organizate de Wow Lab, iar pentru a sprijini acest avans, compania își va dubla numărul de traineri la 19.

Anul trecut, 75 de clase din 34 de școli au participat la atelierele Wow Lab. Pentru 2024, startup-ul estimează că va ajunge la 105 clase din 55 de școli, cu un total de 4.600 de elevi participanți, în creștere cu 39% față de cei 3.300 de copii din 2023. 

„Ce diferențiază Wow Lab este că noi vrem să apropiem copiii de științe într-un mod inovator și creativ, ei învățând prin practică și experiment, dar și distractiv. De aceea, nu punem accent pe teorie, pe competiție și nu pregătim copiii pentru concursuri sau olimpiade, cum se întâmplă în sistemul educațional formal. Scopul nostru este să hrănim curiozitatea copiilor și nevoia lor firească de cunoaștere, completând astfel curricula educațională națională sau internațională, cum e în cazul școlilor private din țara noastră", a declarat Anca Tănăsescu, fondatoarea Wow Lab.

„Până anul trecut am testat diverse formule de business, iar Wow Lab a fost pentru mine un proiect secundar. În 2023, am decis să ofer Wow Lab o nouă direcție și, deși până acum un an aveam un job full time la o corporație internațională, am hotărât renunț la el și să mă dedic exclusiv acestui start-up", a mai spus antreprenoarea.

Programele Wow Lab abordează o provocare reală din educația formală actuală și anume, lipsa ocaziilor și a timpului pentru a explora latura practică și experimentală a științelor. Scopul atelierelor Wow Lab este să descopere interesul pentru științe la vârstele mici incepand cu 5 ani. De aceea, conceptul este axat pe valorificarea experimentării directe, a observației și a gândirii critice în procesul de învățare. Experimentele furnizate de Wow Lab îi ajută pe copii să își completeze informațiile teoretice dobândite la școală și, astfel, pot înțelege mai ușor fenomenele naturale din jurul lor, legăturile dintre acestea și noțiunile științifice aferente. Atelierele facilitează observații și experimente în 10 discipline științifice: de la fizică, chimie, astronomie, biologie / anatomie, până la nutriție, ecologie și paleontologie.

Școlile, atât cele de stat, cât și cele private, sunt principalul partener al Wow Lab, iar solicitările din „Săptămâna altfel" și „Săptămâna verde" reprezintă o parte consistentă din activitatea firmei. Parte din componenta serviciilor B2B, Wow Lab mai activează și pe piața companiilor care doresc să își fidelizeze angajații și să își crească reputația de angajator prin organizarea de ateliere pentru copiii angajaților. Un alt tip de parteneri sunt companiile care organizează evenimente și pentru copiii clienților lor sau pentru publicul larg. De asemenea este prezentă și pe piața petrecerilor private pentru copii și pe piața evenimentelor pentru copii în centre comerciale. În 2024, Wow Lab are ca obiective principale extinderea colaborărilor pe termen lung cu mai multe școli private, încheierea de noi parteneriate corporate și cu mall-urile și centrele comerciale din orașele mari și medii. 

În 2023, Wow Lab a organizat peste 500 de ateliere, iar în 2024 estimează că va organiza 700. Wow Lab oferă programe de educație științifică în limba engleză, română, franceză, germană și spaniolă pe tot parcursul anului școlar, în diverse locuri, inclusiv școli, grădinițe, after-school-uri, centre de cursuri, locuri de joacă, mall-uri, sedii de companii și la domiciliul clienților persoane fizice (B2C). Atelierele Wow Lab, cu o durată cuprinsă între 50 și 100 de minute, sunt cel mai des solicitate pentru copii cu vârste între 6 și 14 ani, însă punctual sunt livrate și elevilor de liceu, în formate personalizate pentru acest nivel de dificultate, pe anumite teme specializate, la cererea coordonatorilor din licee. 

"Modulele noastre de lungă durată sunt gândite creativ, pe teme interdisciplinare, actuale și atractive pentru copii. Dezvoltăm toate aceste experimente și noi module anual, pentru a atrage copiii de la vârste fragede și a le alimenta entuziasmul pentru știință. De exemplu, avem Chemistry for Me, un modul dedicat cosmeticelor făcute de copii și recunoașterii alimentelor sănătoase, Tik Tok Science - cu experimente populare pe această platformă - sau Lotions & Potions - cu experimente din filme, cărți și jocuri cunoscute generațiilor de azi, cum ar fi Harry Potter sau Minecraft.", a adăugat Anca Tănăsescu.

Alte obiective ale companiei pentru 2024 includ actualizarea modulelor existente și finalizarea celor aflate în dezvoltare, precum: Wow Lab Mix Distracție cu Reacție, Astronomie Wow, Anatomie Wow, Magic of Physics, Lights & Colours, Detective Science, Chemistry for Me, Tik Tok Science, Lotions & Potions și Food Science - cu experimente care folosesc fructe, legume și dulciuri pentru a demonstra diverse noțiuni și fenomene științifice.

 

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.