Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Anul trecut, două din trei plăți de taxe locale cu Visa s-au făcut online

14 Mar 2024
  • Taxele plătite online au reprezentat aproape 60% din valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu carduri Visa în 2023
  • Visa desfășoară cea de-a XIII-a ediție a campaniei naționale de informare cu privire la beneficiile plăților de taxe și impozite cu cardul

Plățile totale de taxe și impozite efectuate atât la ghişeele instituțiilor publice, cât şi online, cu carduri Visa emise în România, au crescut cu 26% în 2023, favorizate de îmbunătățirea infrastructurii de acceptare, de creşterea popularităţii plăţilor digitale şi o mai bună înţelegere a avantajelor oferite de acestea, printre care siguranța, confortul  și rapiditatea.

O ușoară creștere față de anul anterior a fost înregistrată și în ceea ce privește valoarea medie a unei plăți de taxe și impozite cu cardul Visa (cumulat online și POS), care a depășit pragul de 300 de lei în 2023.  

Două din trei plăți de taxe și impozite realizate cu carduri Visa anul trecut au fost făcute online, plățile cu cea mai mare valoare fiind realizate tot pe internet, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

„De 13 ani, Visa își menține angajamentul de a facilita plata taxelor și impozitelor cu cardul, simplificând astfel viața românilor. Așteptările pentru experiențe de plată cât mai simple și convenabile, care să permită gestionarea eficientă a finanțelor, sunt tot mai mari și s-au extins inclusiv în relația cu instituțiile publice. În acest context, platforma Ghiseul.ro a adus avantajul de a plăti în doar câteva secunde taxele online, indiferent de locul în care te afli, reprezentând un demers extrem de important în procesul de digitalizare a României, pe care Visa l-a susținut încă din primele etape de dezvoltare. Ne dorim să continuăm și să dezvoltăm parteneriatul cu autoritățile în această direcţie pentru atingerea unui obiectiv comun, acela de a avea o societate informată cu privire la opțiunile de plată disponibile”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România. 

Guvernele din întreaga Europa evaluează cu atenţie rolul pe care plățile digitale îl pot juca în special în domenii precum distribuirea de ajutoare şi beneficii sociale, gestionarea datelor despre obiceiurile de consum, turism, mobilitate urbană și administrație publică. Autorităţile colaborează activ cu sectorul plăților pentru a accelera acest proces prin schimbarea modului în care își gestionează propriile fluxuri și prin încurajarea adoptării plăților digitale de către consumatori și companii deopotrivă. Visa se angajează să construiască parteneriate puternice în cadrul ecosistemului pentru a oferi plăți digitale sigure, inovatoare și incluzive, contribuind la dezvoltarea unor economii care să permită accesul la prosperitate tuturor, pretutindeni.

Activitatea Visa trece dincolo de sectorul plăților pentru consumatori și companii, oferind soluții și tehnologii avansate pentru îmbunătățirea opțiunilor de plată și la nivelul sectorului public. Și în România, Visa a investit continuu în platforme și rețele care să dezvolte infrastructura de plăți guvernamentală, astfel încât să răspundă nevoii cetățenilor pentru servicii digitalizate și moderne. 

Taxele și impozitele locale pot fi plătite cu cardul online pe www.ghiseul.ro și pe platformele puse la dispoziție de unele administrații locale, precum și la terminalele POS instalate la sediile acestora. Începând cu 1 ianuarie 2023, toate instituțiile publice care încasează impozite, taxe sau amenzi au obligația să accepte și plata cu cardul, potrivit așa-numitei legi cash-back.

La data de 01.03.2024, Ghiseul.ro avea 2,1 milioane de utilizatori activi, iar numărul instituțiilor înrolate pe platformă era de peste 1.400. Doar de la începutul acestui an, pe platforma www.ghiseul.ro s-au efectuat aproximativ 1,3 milioane de tranzacții cu carduri.

Contribuabilii pot beneficia și anul acesta de o reducere cu până la 10% din valoarea obligațiilor fiscale dacă își plătesc taxele și impozitele locale înainte de 31 martie, conform prevederilor din Codul Fiscal.

 

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.