Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Mai 2023

Noul proiect este o inițiativă a Primăriei Comunei Nucșoara din județul Argeș, realizată cu sprijinul Fundației Conservation Carpathia și își propune să protejeze unii dintre cei mai spectaculoși fagi seculari din Europa și să contribuie la dezvoltarea turistică a zonei.

Campania „Pădurea poveștilor nemuritoare” este o modalitate simplă și inovatoare prin care oamenii se pot conecta cu natura și pot lăsa o moștenire de durată. Nu trăim îndeajuns de mult să ne spunem povestea, însă acești fagi seculari sunt aproape nemuritori. O pot face ei pentru noi, dacă-i adoptăm. Putem ajuta ca pajiștile cu fagi seculari de la Nucșoara să fie protejate, să devină cunoscute și să se dezvolte o infrastructură de vizitare, fiind incluse într-un circuit turistic. Oricine poate să adopte un fag secular, alegându-l din harta zonei sau căutând după un număr preferat, pentru suma de 700 de lei.

Cei care adoptă fagul pot opta să-și lase pe site o poveste care ulterior va fi editată, înregistrată audio și imprimată pe un cod QR ce va fi plasat pe arborele adoptat. În acest fel, de fiecare dată când cineva scanează codul QR, va putea citi povestea respectivă și se va putea conecta cu persoana care a adoptat arborele.

În Pădurea Poveștilor Nemuritoare pot fi ascultate deja poveștile:

  • Elisabetei Rizea, simbol al rezistenței anticomuniste,
  • Ana Maria Brânză, multiplă medaliată olimpică, mondială și europeană la scrimă,
  • Alex Găvan, alpinist, primul român care a cucerit vârfurile Gasherbrum I, Gasherbrum II, Makalu
  • Mihai Dedu, prezentator PRO TV
  • Răzvan Nedu, Căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, vicecampion mondial
  • Vlad Petreanu, jurnalist Europa FM
  • Mihail Pautov, medic specialist chirurgie general, prezentator emisiune medicală Antena 1
  • Charley Ottley, jurnalist, prezentator Tv, regizor britanic, realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia și Flavors of România
 

Published in Comunicate
Cel mai recent studiu de piață realizat de Reveal Marketing Research și-a propus să evalueze diferite fațete ale stilului de viață al copiilor și adolescenților români, printre care comportamente alimentare, modalități de petrecere a timpului liber, odihnă sau importanța cadourilor.
  • Dulciurile sunt incluse în alimentația zilnică a 9 din 10 copii, în timp ce doar 5 din 10 consumă zilnic fructe proaspete
  • Majoritatea copiilor (63%) petrec între 1-3 ore pe zi în aer liber, iar 5 din 10 copii întâmpină dificultăți cu trezitul dimineața
  • 5 din 10 copii obișnuiesc să primească cadouri din partea părinților cu ocazia Zilei Copilului, sărbătorite pe 1 Iunie 

59% dintre copii consumă dulciuri o dată pe zi, iar 30% de 2-3 ori pe zi

Conform datelor studiului Reveal Marketing Research 83% dintre părinți declară că se implică în mare și foarte mare măsură în alimentația copiilor, în proporție semnificativ mai mare femeile (91%) comparativ cu bărbații (74%).

Referitor la diferitele obiceiuri de consum ale copiilor, 78% dintre părinții intervievați menționează faptul că copiii lor iau micul dejun aproape în fiecare zi, cei care sar cel mai adesea peste prima masă a zilei fiind adolescenții între 13-15 ani (70%).

Îndreptându-ne atenția către consumul de dulciuri, aflăm că cei mai mulți dintre copii consumă dulciuri o dată pe zi (59%), într-o măsură semnificativ mai mare adolescenții între 13-18 ani (65%) sau de 2-3 ori pe zi (30%).

Fără îndoială, copiii și adolescenții adoră sucurile carbogazoase, 50% obișnuind să le consume de câteva ori pe săptămână, dintre care 7% zilnic sau aproape zilnic. Cum era de așteptat, adolescenții între 13-18 ani se diferențiază printr-o frecvență mai mare de consum (66% vs. 50% total eșantion).

Importanța consumului de fructe este majoră când vorbim despre o alimentație sănătoasă și echilibrată, iar conform informațiilor oferite de părinți 94% dintre copii obișnuiesc să consume fructe proaspete săptămânal, cei mai mulți dintre aceștia zilnic sau aproape zilnic (52%), în special cei cu vârste până în 3 ani (80%). Comparativ cu studiul din 2021, este îngrijorător faptul că numărul părinților care susțin că copiii lor nu consumă fructe proaspete în fiecare zi sau aproape zilnic a crescut de la 3 la 5 din 10 părinți.

alimentație sănătoasă și adecvată este esențială pentru o creștere armonioasă a copiilor, iar jumătate dintre părinți (51%) aleg să se informeze în această privință de pe internet. În topul surselor de informare mai regăsim sfaturile medicului pediatru (48%), în mai mare măsură menționate de părinții copiilor până în 3 ani (68%), cărțile și revistele de specialitate (37%) și informațiile de la alți părinți (34%).

Despre regimul de activitate și odihnă: Majoritatea copiilor (63%) petrec între 1-3 ore pe zi în aer liber, iar 5 din 10 copii întâmpină dificultăți cu trezitul dimineața

Copiii au nevoie de activități care să îi țină ocupați, iar mai mult de jumătate dintre aceștia petrec în medie pe zi 1-2 ore (39%) sau 2-3 ore (24%în aer liber. De asemenea, este de remarcat și că 2 din 10 adolescenți cu vârste cuprinse între 13-18 ani petrec mai puțin de 1 oră pe zi în aer liber. Diferențe între timpul petrecut în aer liber există și în funcție de mediul de rezidență, după cum era de așteptat, copiii din mediul rural petrecându-și în medie mai mult timp afară.

Analizând tipurile de activități preferate, observăm că acestea diferă în funcție de categoriile de vârstă, copiii până în 12 ani preferând mai degrabă să se joace activ, să alerge (68% vs. 57% total eșantion), în timp ce adolescenții între 13-18 ani preferă în mai mare măsură să îmbine activitățile fizice cu momentele de relaxare și observare (43% vs. 31% total eșantion).

O altă activitate zilnică a copiilor este petrecerea timpului în mediul online, 5 din 10 copii petrecând în medie între 1-3 ore pe zi utilizând internetul. Timpul petrecut online crește o dată cu înaintarea în vârstă, astfel că, mai mult de o treime dintre adolescenți (13-18 ani) utilizează internetul mai mult de 3 ore pe zi (37% vs. 26% total eșantion).

Pe lângă regimul de activitate, datele studiului ne relevă informații importante și despre programul de odihnă al copiilor. Așadar, cei mai mulți dintre aceștia (42%) merg la culcare între orele 21:00 și 22:00, în măsură semnificativ mai mare copiii până în 12 ani, iar o altă treime (34%după ora 22:00, în special în adolescenții între 13-18 ani (44%).

Referitor la programul de somn, 7 din 10 părinți susțin că ai lor copii obișnuiesc să adoarmă în câteva minute sau maximum 15-30 de minute după ce ajung în pat/ camera lor.

Mai mult decât atât, jumătate dintre părinți (51%) menționează că, de obicei, copiii lor se trezesc destul de ușor dimineața, în timp ce 37% evaluează dificultatea cu care copilul se trezește ca fiind medie, în special în cazul celor între 16-18 ani (43%) și 12% ca trezindu-se destul de greu, în special în cazul adolescenților între 13-15 ani (22%).

5 din 10 copii obișnuiesc să primească cadouri din partea părinților cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorite pe 1 Iunie

Cei mai mulți dintre părinți obișnuiesc să cumpere cadouri copiilor ocazional, o dată la câteva luni (43%) sau destul de des, de câteva ori pe lună (36%). Ca tendință generală, frecvența cu care copiii primesc cadouri scade direct proporțional cu vârsta, spre exemplu copiii până în 3 ani primesc într-o măsură semnificativ mai mare cadouri săptămânal (20% vs. 10% total eșantion), în timp ce adolescenții între 16-18 ani primesc cel mai adesea cadouri ocazional, la câteva luni (50% vs. 43% total eșantion)

Cele mai importante criterii pe care părinții le iau în calcul când decid ce cadouri să le ofere copiilor sunt reprezentate de interesele și pasiunile copilului (62%), prețul și bugetul disponibil (62%) și vârsta și dezvoltarea copilului (56%).

În funcție de vârstele copiilor obsevăm diferențe ale criteriilor luate în considerare de părinți în momentul deciziei de cumpărare. Așadar, dacă pentru copiii cu vârste de până în 3 ani, valoarea educaționala sau creativă a cadoului este semnificativ mai mare (61% vs. 43% total eșantion), în cazul copiilor între 4-5 ani, calitatea și siguranța produsului primează (55% vs. 47% total eșantion).

Diferențe în atitudinile și comportamentele părinților observăm și în funcție de gen, femeile concentrându-se mai mult decât bărbații pe interesele și pasiunile copilului (68% vs. 54%), în timp ce bărbații pun un accent mai ridicat pe valoarea sentimentală a cadoului (23% vs. 16% femei).

Studiul a identificat și ocaziile cu care copiii primesc cadouri în mod obișnuit. Astfel că, evenimentele cel mai des menționate au fost zilele de naștere (83%), sărbătorile anuale – Crăciun, Paște etc. (73%) și Ziua Copilului – 1 iunie (49%). De menționat faptul că, de Ziua Copilului, adolescenții între 16-18 ani primesc cadouri într-o măsură semnificativ mai mică (36%).

În cazul copiilor din ciclul primar și gimnazial (6-15 ani) observăm o incidență crescută a cadourilor primite drept recompense pentru rezultatele bune la școală (49% vs. 42% total eșantion).

Principalele beneficii ale cadourilor în viziunea părinților sunt stimularea creativității si imaginației (64%), în special în cazul copiilor până în 3 ani (81%), încurajarea bucuriei și a aprecierii (61%) și consolidarea legăturii afective (60%). Având în vedere schimbările și provocările aduse de perioada adolescenței, părinții celor cu vârste cuprinse între 13-15 ani menționează în mai mare măsură rolul cadourilor de a consolida legătura afectivă cu copiii lor (71% vs. 60% total eșantion).

Copiii au interese și preferințe diferite în materie de cadouri pe măsură ce se maturizează. Așadar, în timp ce copiii până în 12 ani sunt în primul rând interesați de jucării (74% vs. 57% total eșantion), adolescenții între 13-18 ani preferă  mai degrabă hainele și accesoriile (73% vs. 62% total eșantion) și tehnologia – tabletă, telefon etc. (61% vs. 48% total eșantion)

Părinții și-au manifestat opiniile și referitor la potențialele dezavantaje pe care cadourile le pot avea asupra copiilor, principalele mențiuni fiind așteptarea constantă de recompense materiale și dezvoltarea unor așteptări nerealiste în viață (48%), dificultatea gestionării și recunoașterii valorii reale a lucrurilor (42%), reducerea interesului și creativității în a se juca cu jucăriile existente (37%), în special în cazul copiilor până în 6 ani (48%) sau dependența de obiecte materiale  (36%).

Published in Comunicate

 62% dintre utilizatorii români au spus că au experimentat forme de cultură offline după ce le-au descoperit pe TikTok, cum ar fi vizionarea unui film la cinema, cumpărarea de cărți sau mersul la o expoziție, cu 4 procente mai mult decât media europeană.

TikTok este un loc unic unde peste 150 de milioane de europeni se reunesc pentru a descoperi conținut, a se exprima, a se inspira și a învăța unii de la alții. Indiferent dacă sunt interesați de arhitectură, muzică, sport sau literatură, utilizatorii apelează la TikTok pentru a descoperi cultura și pentru a se exprima creativ.

Un studiu recent realizat de Ipsos, o companie globală de cercetare de piață, arată că 87% dintre utilizatorii români ai TikTok au învățat ceva nou pe platformă, în timp ce 66% au creat ceva inspirat de ceea ce au văzut pe platformă (comparativ cu 62% media europeană). Acestea se numără printre concluziile prezentate în Unlocking Culture in Europe, un raport realizat de Ipsos pentru 8 țări europene, printre care și România, care analizează modul în care TikTok permite utilizatorilor europeni (inclusiv români) accesul și participarea la diferite forme culturale și crearea unor noi comunități.

Promovarea exprimării creative

TikTok îi sprijină pe creatori să își dezvolte carierele creative, în timp ce îi ajută să se conecteze cu comunitățile din întreaga Europă și la nivel global. 75% dintre utilizatorii TikTok din România (69% dintre utilizatorii TikTok din Europa) au declarat că platforma îi ajută să se exprime liber și să-și împărtășească pasiunea pentru diverse forme de cultură, de la muzică și pictură până la noi preparate culinare locale sau modă.

Datorită gamei largi de instrumente și resurse ale platformei, precum și mulțumită culturii sale incluzive și participative, TikTok încurajează creativitatea și exprimarea și contribuie la creșterea diversității expresiei culturale în Europa.

Descoperirea culturii

TikTok este, de asemenea, o platformă care ajută utilizatorii să descopere conținut cultural. Un procent relevant (70%) de utilizatori români (59% media UE) a declarat că TikTok oferă acces la experiențe pe care altfel nu le-ar putea avea în lumea reală. TikTok le permite artiștilor să găsească noi audiențe și utilizatori pentru a descoperi diferite expresii culturale, în special forme culturale mai tradiționale. Prezența pe TikTok a permis muzeelor să rămână conectate cu publicul și să atragă noi audiențe, folosind instrumentele TikTok pentru a găsi modalități noi și inovatoare de a-și prezenta activitățile.

În plus, pentru a marca Ziua Națională a Lecturii în România, TikTok a lansat hashtag-ul oficial #ZiuaLecturii, unde românii sunt încurajați să împărtășească cum i-a influențat cititul, inspirând și mai multe persoane să descopere pasiunea pentru citit. Pentru a încuraja alți oameni să se alăture inițiativei și pentru a-i inspira să se bucure de literatură, TikTok a lucrat cu o serie de creatori îndrăgiți din România, inclusiv creatori care și-au construit o comunitate pe platformă datorită conținutului dedicat cărților, care au primit provocarea de a vorbi despre o carte care a avut un impact important în viața lor.

TikTok anunță parteneriatul cu Romanian Creative Week

În toate colțurile lumii, TikTok simte pulsul fiecărei fațete a culturii - de la divertisment și mâncare, la modă și muzică, iar creatorii de pe platformă sunt cei care pun totul în mișcare. Din dorința de a susține comunitățile locale și a oferi experiențe autentice, TikTok anunță parteneriatul cu Romanian Creative Week, care are loc în perioada 19-28 mai la Iași, prin care comunitatea TikTok va fi încurajată să intre în universul RCW. Aici, pasionații de modă și artă de pe platformă vor avea oportunitatea să urmărească show-urile de pe catwalk-ul din Iași și să descopere creațiile designerilor consacrați și emergenți care vor lua parte la ediția de anul acesta a Romanian Fashion Week. Creatorii vor continua să inspire comunitatea și îi vor conduce pe iubitorii de fashion de pe TikTok în culisele show-urilor de modă, oferindu-le astfel acces pentru prima dată la conținut exclusiv din spatele scenei.

Platforma ajută comunitatea să crească

TikTok conectează oamenii și comunitățile din toată Europa, încurajează empatia și înțelegerea, transcende granițele și modelează cultura. Acest lucru este vizibil prin faptul că unul din doi utilizatori români consideră că TikTok aduce oamenii mai aproape, în timp ce 63% consideră că platforma îi ajută să înțeleagă mai bine ce fac alții și cum trăiesc.

TikTok se mândrește cu faptul că platforma îi ajută pe utilizatori să se simtă parte dintr-o comunitate cu valori și interese comune. TikTok oferă un port sigur pentru exprimarea culturală în Europa și încearcă să se asigure că utilizatorii europeni sunt în siguranță atunci când se implică pe platformă. Activitatea platformei include instrumente de gestionare a timpului petrecut în fața ecranului pentru adolescenți, precum și eforturile continue de a modera conținutul și de a combate dezinformarea. TikTok va continua să promoveze un mediu sigur și primitor, pentru a ajuta comunitatea să prospere și să uimească lumea cu creativitatea sa.

 
 

Published in Noutati

22 - 26 mai - Businesss Summits – NORD Events Center by Globalworth - conferințe nișate pe Inovație, HR, Retail, Java și Software Architecture

26 - 28 mai - Tech Expo - Romexpo Pavilion B1 - cea mai amplă expoziție de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, dedicată publicului larg

Bucharest Tech Week, cel mai amplu festival de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, va avea loc în perioada 22 - 28 mai. Primele cinci zile, organizate sub numele Business Summits, sunt dedicate conferințelor nișate, concentrate pe Inovație, HR, Retail, Java și Software Architecture, ce vor avea loc la NORD Events Center by Globalworth. În weekendul 26 - 28 mai, Romexpo Pavilion B1 va fi gazda celei mai ample expoziții de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est - Tech Expo, deschisă publicului larg.

Cea de-a șaptea ediție a Bucharest Tech Week reunește peste 70 speakeri, experți internaționali și locali în tech, 1500 profesioniști din diverse domenii și verticale de afaceri și peste 100 companii, ce își vor prezenta produsele și serviciile celor peste 30.000 pasionați de tehnologie, așteptați pe parcursul celor șapte zile. Partenerul principal al evenimentului este Orange Business, divizia de business a Grupului Orange în România, care sprijină companiile și administrațiile publice locale pe tot parcursul procesului lor de transformare digitală.

Momentul de deschidere oficială a Bucharest Tech Week va avea loc luni, 22 mai, la orele 9:30, la NORD Events Center by Globalworth. În cadrul ceremoniei de deschidere vor participa: Stelian Bujduveanu, Viceprimarul General al Municipiului București, Dragoș Tohănean, Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României, Florin Popa, Business to Business Director Orange Business, Tobias Matter, Head of BOSCH Engineering Center Cluj, Lavinia Neagoe, Director of Engineering & Bucharest Technology Site Lead Google și Alexandru Măxineanu, Managing Partner Universum Expo. Evenimentul va fi deschis cu un mesaj oficial din partea Prim Ministrului, Nicolae Ciucă, prezentat de către Dl. Sorin Costreie, consilierul Prim Ministrului.

În cele cinci zile de Business Summits, vizitatorii vor avea oportunitatea de a interacționa cu companiile partenere și de a explora zonele lor de activare, unde vor face demonstrații live și vor oferi detalii despre tehnologiile pe care le-au dezvoltat. Orange Business, Bosch, Google, Undelucram, Mastercard, George by BCR, Luxoft, Sodexo, Up România, _VOIS, Codezilla, M247, N-able, Romanian Software, LucaNet, Relex - re:innovate sunt doar câteva dintre cele mai mari branduri prezente. Diverse momente cheie vor avea loc în cadrul celor 5 summit-uri de business, inclusiv prezentări și demonstrații susținute de experți recunoscuți.
Printre aceștia se numără Rahaf Harfoush, NYT Best Selling Author & Executive Director of the Red Thread Institute of Digital Culture, care a făcut parte din echipele de comunicare ale lui Barack Obama și Emmanuel Macron, Enzo Romero, General Manager Lat Bionics, ce va avea o demonstrație cu o mâna bionică, dar și Dr. Harry Kloor, creatorul Beomni - un robot umanoid capabil să îndeplinească taskuri complexe.

Bucharest Tech Week dedică weekendul 26 - 28 mai celei mai mari expoziții B2C - Tech Expo

Deschiderea oficială a Tech Expo va avea loc vineri, 26 mai, ora 15:00, la Romexpo, Pavilion B1 și îi are ca invitați pe Sebastian Ioan Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sabin Sămaș - Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, Dragoș-Cristian Vlad - Președintele Autorității pentru Digitalizarea României și Stelian Bujduveanu - Viceprimarul General al Municipiului București. Totodată, vor fi prezenți și reprezentanți ai partenerilor principali ai evenimentului, precum Florin Popa - Business to Business Director la Orange Business si Augusta Ene - Director departament Engineering & Data Solutions la Bosch.

Eficiență energetică și tehnologii inovatoare în industria auto

Bosch va fi prezentă cu unele dintre cele mai avansate tehnologii din domeniul motoarelor, inclusiv Kawasaki Ninja S2SE, în număr limitat la nivel mondial, echipate cu senzori de radar dezvoltați de echipa Bosch. De asemenea, vizitatorii vor putea testa simulatorul de direcție, unde vor vedea cum mașinile percep mediul înconjurător cu ajutorul camerelor dezvoltate de Bosch. Printre altele, compania va oferi și o experiență virtuală prin intermediul căreia vizitatorii pot explora Villa Bosch din Germania.
La standul E.ON- „Future Energy Home” vizitatorii vor putea descoperi într-un mod interactiv serviciile și soluțiile complete pentru eficiență energetică, panouri fotovoltaice și alte soluții pentru consum și costuri reduse. În plus, tot la standul E.ON, vizitatorii vor putea descoperi proiectul lui Dominic Marcu, care va povești despre celebra sa mașina electrică - primul Tesla Model 3 Performance din Europa transformată în mașina de curse, cu care va participa la Campionatul Național de Viteză în Coastă.
Totodată, în cadrul expoziției va exista o zonă dedicată mașinilor electrice și hibride, unde vor fi prezentate modele de la branduri precum Nissan, Jeep, Fiat, Hyundai, Toyota, Skywell și Suzuki. Totodată, trotinete electrice cu design dinamic și ușor de utilizat, utile în aglomerări urbane, vor putea fi testate gratuit de vizitatori într-o zonă special amenajată.

Device-uri și roboți de ultimă generație

Alte produse inovatoare, precum device-uri de ultimă generație, vor fi prezentate de HONOR - ce va veni la expoziție cu noile telefoane - HONOR Magic 5 Pro și HONOR Magic 5 Lite - alături de un ceas smart, în premieră în România.
Pudu va aduce în fața participanților roboți autonomi și inteligenți, utilizați în diferite domenii, precum servicii de livrare și asistență în restaurante.

OPPO, brand cunoscut pentru tehnologiile avansate și designul telefoanelor sale, va fi prezent cu diverse modele și va face demonstrații live cu cele mai noi produse din portofoliu, iar pe telefoanele OnePlus vor susține sesiuni live de gaming.
Compania OrCam prezintă un dispozitiv portabil revoluționar - modelul său de ochelari pentru nevăzători, ce poate citi instant de pe orice suprafață, poate recunoaște fețe și identifica produse, coduri de bare, bancnote, culori și poate spune ora exactă.
Gadgeturi și echipamente pentru case smart

Compania Legrand va prezenta în cadrul expoziției soluții inteligente pentru securitate, încălzire, calitatea aerului și soluții meteo și va oferi, totodată, informații despre stațiile de încărcare electrice Green UP.
TechCuisine.ro, unul dintre liderii de piață în domeniul sistemelor de automatizare pentru locuințe, ce propune echipamente inteligente, destinate controlului încălzirii și răcirii, precum termostate inteligente, diverse sisteme de control automat a perdelelor și jaluzelelor, grădină autonomă, robinetul inteligent pentru grădinărit, prize și becuri inteligente, încuietori inteligente etc. În segmentul dedicat caselor smart, vizitatorii mai pot găsi echipamente precum aspiratoare wet&dry&wash de la Tineco ori purificatoare și dezumidificatoare de la AlecoAir.

STS, pentru prima oară la Bucharest Tech Week

Serviciul de Telecomunicații Speciale, una dintre instituțiile cheie în transformarea digitală a statului român, va fi pentru prima oară prezentă la Bucharest Tech Week. În cadrul evenimentului de tehnologie, STS va prezenta la scenă deschisă provocările viitorului digital în gestionarea Serviciului de urgență 112.

Competiții de gaming live

Mai mult, pasionații se vor putea bucura, pe de-o parte, de o competiție de gaming organizată la standul Lenovo sau vor putea juca FIFA live, competiție organizată de FC Rapid Esports. Totodată, QwertyKey va fi prezentă în cadrul expoziției cu tastaturi mecanice, mouse-uri, keycaps, deskmats, switch-uri pentru tastaturi, dedicate acestui segment.

Momente speciale din agenda Tech Expo

Pe lângă zonele special dedicate produselor și soluțiilor inovatoare tech, precum gadget-uri, vehicule electrice, accesorii smart, produse și sisteme smart home și smart living, smartphone-uri, laptop-uri, tablete și roboți, va fi amenajată o scenă unde vor avea loc paneluri de discuții, prezentări și demonstrații.

Spre exemplu, Institutul BrainMap Neuroscience va prezenta o aparatură medicală de ultimă generație prin care oamenii pot vedea ce se întâmplă în creierul lor și cum pot să îl „reprogrameze” prin modificarea tiparelor de gândire și comportament deja căpătate. Panelul The Future of Tech Startups va oferi o imagine de ansamblu a situației startup-urilor tech din România, respectiv a strategiilor ce trebuie urmate.

La sesiunea Manna Food Solution participanții vor avea ocazia să guste un produs inedit, o pastilă ce înlocuiește o masă completă. Fondatoarea companiei va vorbi, în cadrul panelului dedicat, despre implicațiile tehnologiei în viitorul industriei alimentare. Pe de altă parte, în aceeași zi, reprezentanți ai companiei Voidship vor vorbi despre noile lansatoare de nano și microsateliți, ce au ca scop reducerea costurilor de lansare, poluarea și eficientizarea plasării pe orbită a încărcăturilor orbitale.

În ultima zi a evenimentului va avea loc o discuție informală cu Daniel David, Psiholog, Profesor, Rector al Universității Babeș-Bolyai și Membru al Academiei Românei, despre efectele pe care progresul incredibil de rapid al tehnologiei îl are asupra tinerilor și cum pot fi riscurile transformate în oportunități. Totodată, Ionuț Panea, Antrenorul Echipei Naționale de Robotică a României AutoVortex, va vorbi despre succesele la nivel mondial ale echipei și va demonstra, alături de elevii săi, cum funcționează unul dintre roboții creați de ei.

Participarea la Business Summits - 22 și 26 mai - se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat direct de pe https://www.techweek.ro/business-summits .
Participarea la Tech Expo este GRATUITĂ pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani, cu înscriere în prealabil pe https://www.techexpo.ro/.
Organizatorul Bucharest Tech Week este UNIVERSUM Expo.

Partenerii evenimentului sunt:

Main Partner: Orange Business
Bucharest Tech Week 2023 este inspirat de Bosch.
Innovation Summit Partener: Google
HR Masters Summit Partner: Undelucram.ro
Future Retail Summit Partner: Mastercard
Java Summit Partner: George by BCR
Software Architecture Summit Partner: Luxoft
Innovation Networking Partner: Sodexo Benefits and Rewards Services Romania
HR Networking Partner: Up Romania
Software Architecture Networking Partner: Vodafone Intelligent Solutions (_VOIS)
Sponsori: HONOR, Legrand, LucaNet, M247, N-able, Codezilla, LSEG (London Stock Exchange Group) Romania, Relex-re:innovation, Romanian Software, Lenovo, E.ON.
Experience Partner: IQOS
Comfort Partner MOBEXPERT
Internet Partner: VIVA Telecom
Parteneri media: KISS FM, VOYO, Cariere, HR Manager, Business Review, Phoenix Media, Agerpres, Asociația Română pentru Smart City, Psychologies, The Recursive, hotnews.ro, wall-street.ro, HYPERLINK http://www.learningnetwork.ro/learningnetwork.ro, newsbucuresti.ro, iqads.ro, prwave.ro, start-up.ro, retail-fmcg.ro, marketingromania.ro, we-invent.ro, go4it.ro, devjob.ro, descoperabucurestiul.eu, blogatu.ro, calendarevenimente.ro.

Pentru informații suplimentare, urmăriți platformele oficiale:
www.techweek.ro
https://www.instagram.com/techweekro/
https://www.linkedin.com/company/techweekro
https://www.facebook.com/TechWeekRO

Published in Comunicate

Biz organizează primul summit de sustenabilitate din România: Biz Sustainability Summit. Sub motto-ul „BE THE CHANGE”, acesta debuteaza luni, 22 mai, de la ora 10:00, la Grand Hotel Bucharest.

Biz Sustainability Summit va aduce în fata publicului sesiuni inspiraționale, dar și prezentări aplicate ale unor strategii care funcționează. Invitați din toată țara, dar și din străinătate, vor discuta aplicat despre cum deciziile de acum pot modela viitorul  într-o direcție corectă.

Brandurile și companiile sustenabile formează o comunitate de lideri inspirați care stimulează inovația în mediile de business din care fac parte, pentru a oferi noi valori și perspective.
Astăzi, a face lucruri punctuale în domeniul sustenabilității nu mai este suficient. Importantă este gândirea strategică pe termen lung, iar asta înseamnă ca toți cei implicați să asculte cu adevărat problemele societății.

La Summit se va vorbi despre sustenabilitate dintr-o nevoie concretă, dar și grijă pentru viitor. Implicarea fiecăruia face diferența, de aceea, pe 22 mai,  antreprenorii, liderii de business, reprezentanții din ONG-uri, activiștii, specialiștii din domeniile conexe și pe toți cei interesați să participe la construirea unui viitor mai bun sunt invitati să găsească căile concrete prin care pot face asta.

“Spunem Be the change, pentru că Biz Sustainability Summit  este despre ceea ce putem face fiecare dintre noi și despre a învăța cum putem să facem mai bine împreună! Dincolo de informațiile valoroase oferite de speakerii cu o experiență bogată și rezultate incontestabile pe piața locală, regional sau globală, evenimentul este și o ocazie extraordinară de networking”, declară Marta Ușurelu, owner Biz.

Înscrierile sunt deschise pentru participarea la primul summit de sustenabilitate din România, iar înregistrarea participanților se poate face online.

Între speakerii confirmați se numără:

  • Lorand Arpad Fulop, Secretar de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
  • Paula Herlo, România Te iubesc
  • Flavia Popa, Secretar General, BRD Groupe Societe Generale
  • George Moroianu, Co-Owner, Flip.ro
  • Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability Director, Coca-Cola HBC Romania
  • Alina Greavu, Creator de conținut, jurnalist și activist, Aluziva
  • Roxana Puia, Marketing Director Environ
  • Stelian Matei, Consilier Superior, Departament Dezvoltare Durabilă
  • Pablo Vidarte, CEO & Founder, Bioo
  • Loredana Hatinger, Mantia (Mercury360)
  • Mihaela Bourceanu – Integration Director Mercury360
  • Laura Ciocoiu, Country Manager, SESDERMA
  • Zoli Toth, Muzician și Activist
  • Mona Nicolici, Sustainability Consultant & Activist
  • Amalia Enache, Prezentator Știrile PRO TV
  • Dennis Debie, Founder & CEO, The Climate Change Company
  • Alina Ștefan - Business Adviser, e-Mobility Rentals
  • Raluca Fiser, Președinte, Green Revolution Association
  • Teodora Mărăcineanu, Head of Marketing, Electrolux România
  • Răzvan Raduţ, Country Sales Manager, Air France & KLM în România
  • Raluca Simiuc, Cofondatoare, OTOTO
  • Daniela Dobre, CEO, Green Environment Support
  • Alex Dascălu, Co-Founder, Charger+
  • Ecaterina Colasîz, Designer, KATERINI
  • Andreea Sandu, Founder, Galateca
  • George Moroianu, Co-Owner, Flip.ro
  • Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability Director, Coca-Cola HBC Romania
  • Alina Greavu, Creator de conținut, jurnalist și activist, Aluziva
  • Roxana Puia, Marketing Director Environ
  • Stelian Matei, Consilier Superior, Departament Dezvoltare Durabilă
  • Pablo Vidarte, CEO & Founder, Bioo
  • Loredana Hatinger, Mantia (Mercury360)
  • Mihaela Bourceanu – Integration Director Mercury360
  • Laura Ciocoiu, Country Manager, SESDERMA
  • Zoli Toth, Muzician și Activist
  • Mona Nicolici, Sustainability Consultant & Activist
  • Amalia Enache, Prezentator Știrile PRO TV
  • Dennis Debie, Founder & CEO, The Climate Change Company
  • Alina Ștefan - Business Adviser, e-Mobility Rentals
  • Raluca Fiser, Președinte, Green Revolution Association
  • Teodora Mărăcineanu, Head of Marketing, Electrolux România
  • Răzvan Raduţ, Country Sales Manager, Air France & KLM în România
  • Raluca Simiuc, Cofondatoare, OTOTO
  • Daniela Dobre, CEO, Green Environment Support
  • Alex Dascălu, Co-Founder, Charger+
  • Ecaterina Colasîz, Designer, KATERINI
  • Andreea Sandu, Founder, Galateca

Programul complet Biz Sustainability Summit este disponibil pe site-ul dedicat https://bizsustainabilitysummit.ro, iar înscrierile pentru participarea la primul summit de sustenabilitate din România, de pe 22 mai, de la Grand Hotel Bucharest, se pot face online.

Evenimentul va fi prezentat de Toader Păun și va fi disponibil sub forma unor rezumate text și video și pe platformele online Biz.

 

Published in Comunicate

Sivia Teodorescu, managing partner Zaga Brand, a primit premiul pentru excelență în management în cadrul unui eveniment de tradiție organizat de Capital.

Ea a primit trofeul pentru „construcția unui brand gastronomic al bucătăriei românești”, asumat prin proiectul Amintiri Gustoase, parte din platforma Cronicari Digitali, dezvoltată de agenția Zaga Brand și Asociația Human Made Art.

„Vorbim despre o agenție creativă, ce aduce de 17 ani în discuție și în fața publicului subiecte relevante pentru comunitate. Proiectul nostru, Amintiri Gustoase, pune problema pe masă.

De 10 ani ne uităm la italieni cu pizza și paste, la francezi cu ale lor croisante și așa mai departe. Timp în care România riscă să piardă în următorii ani cozonacii, sarmalele, peste 1000 de feluri  de ciorbă și multe alte mâncăruri de țin exclusiv de spațiul nostru identitar. Pentru acest proiect avem nevoie de comunitati, experți, branduri și asociații care rezonează cu această misiune. Îl facem din respect pentru cei care ne-au crescut și pe care îi creștem”, a spus Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand, pe scena Galei Capital Excelența în Management.

Managerii de succes ai României au fost premiați în cadrul Galei Capital Excelența în Management, miercuri, la Phoenicia Grand Hotel. Din rândul agențiilor de comunicare au mai primit trofeul Oana Bulexa, Managing Director al MSL The Practice și Radu Florescu, CEO SEE la Cheil Centrade.

„Zaga Brand s-a implicat întotdeauna în proiectele cu valoare socială și culturală. Astfel am creat platforma Cronicari Digitali, am dezvoltat Amintiri Gustoase, un proiect în căutarea identității gastronomice a României, dar ne-am ales și clienții care cred în importanța unor proiecte pe termen lung, a unor parteneriate care depășesc mizele comerciale și participă la construirea țării în care ne dorim să creștem și să ne dezvoltăm împreună.

Rezultatele se văd în acțiuni concrete, iar impactul nu se traduce doar în cifre într-un Excel, ci într-o lume mai bună pentru fiecare dintre noi”, declară Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand.

 

Published in Comunicate

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.