Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

„Investiția de resurse în educația noastră și în dezvoltare este cea mai bună investiție” – Andreea Guda

25 Oct 2021
Cum a ajuns să lucreze în marketing un absolvent de medicină veterinară? Care sunt principiile care te pot ajuta să crești în domeniul marketingului într-o reputată companie internațională cum este Johnson & Johnson? Cum te ajută voluntariatul să te dezvolți ca profesionist și ca om? Aflați mai multe dintr-un interviu cu Andreea Sabina Guda. Andreea este absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din București, a obținut un Award în „Marketing Aplicat” recunoscut de Chartered Institute of Marketing, alături de Oxford College of Marketing și Institutul de Marketing. Rolurile ei în cadrul companiei Johnson & Johnson au evoluat treptat, acestea au presupus responsabilități diferite, a început cu funcția de Medical Representative, iar în prezent ocupă postul de Professional Program Executive. Este concetrată pe dezvoltarea continuă și consideră că investiția în domeniul educației și în dezvoltare reprezintă cheia succesului în carieră. 
 
Cum ai ajuns să intri în domeniul marketingului și ce te face să îți dorești să crești și să te dezvolți în marketing, pe aria profesională?

Trebuie să menționez încă de la început faptul că dezvoltarea mea profesională nu a început cu marketingul. Acum șapte ani de zile, proaspăt absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din București am început activitatea în domeniul farmaceutic, cu ceea ce era aproape de pregătirea mea, acest lucru însemnând educația medicală pentru medicii de familie din București. Pentru că educația nu înseamnă doar interacțiune față de față, iar la finalul oricărei acțiuni se așteaptă rezultate, a fost nevoie de o strategie de marketing în spate; astfel am început să mă dezvolt și în direcția marketingului. Dezvoltarea a venit firesc pentru că rolurile mele în cadrul companiei Johnson & Johnson au evoluat treptat, acestea au presupus responsabilități diferite, inclusiv dezvoltarea cunoștințelor de marketing. Se spune că „Omul cât trăiește învață”, învață atât pe plan personal cât și profesional. Eu am aplicat întotdeauna acest principiu al dezvoltării continue, indiferent de profesia pe care ne-o alegem fiecare dintre noi, întotdeauna sunt și alte lucruri de învățat pentru a fi mai buni astăzi decât ieri. Consider că investiția de resurse (de orice fel) în educația noastră și în dezvoltare este cea mai bună investiție, cu rezultate sigure și satisfacție pe măsură.

Investiția de resurse (de orice fel) în educația noastră și în dezvoltare este cea mai bună investiție, cu rezultate sigure și satisfacție pe măsură.

Cum și în ce fel ți-ai dezvoltat acum know how-ul de marketing, ținând cont că nu ai urmat o facultate de marketing?

Ambiție, consecvență și dorința de a evolua. Atunci când dorești cu adevărat un lucru, orice obstacol ai întâmpina în drumul tău, te poate încetini, dar nu te oprește să continui. Pentru mine principalul factor determinant în a-mi dezvolta cât mai mult cunoștințele, altele decât cele de medicină, este impactul pe care îl are fiecare interacțiune cu medicii și cu pacienții noștri. Având acest lucru mereu în minte și dorind ca fiecare întâlnire cu medici și pacienții să fie semnificativă, mi-am dat seama că am nevoie de mai mult decât de cunoștințe solide de medicină. Astfel, am început căutările în domeniul marketingului, mai întâi autodidact accesând resurse la îndemâna oricui (articole din reviste de specialitate, cursuri gratuite online, prelegeri susținute de cei mai cunoscuți oameni de marketing la nivel global, implicare în diverse proiecte în cadrul companiilor alături de colegii cu experiență în domeniul marketingului, etc).

Deoarece sunt o persoană căreia îi plac lucrurile organizate și structurate, am decis la un moment dat că este nevoie să mă dezvolt mai departe cu îndrumare specializată, astfel m-am înscris la cursurile de specialitate acreditate, cu traineri și profesori acreditați și recunoscuți internațional, cu experiență pe măsură, care știu cum să transmită know how-ul lor astfel încât să fie înțeles până la cele mai mici detalii. Unul dintre cursurile reprezentative din care am învățat foarte multe lucruri utile, a fost cel de „Marketing Aplicat” organizat de Chartered Institute of Marketing, unul dintre cele trei module necesare pentru obținerea Certificatului în Marketing Profesional. Toate acestea m-au ajutat foarte mult în transmiterea informațiilor către medicii și pacienții noștri, în cel mai clar, precis, transparent și empatic mod, construind astfel colaborări oneste și de durată.

Ce face un specialist în „Professional Program Executive”? Cine sunt publicurile cu care lucrezi?

Dincolo de titulatură foarte sofisticată, eu sunt extrem de încântată de responsabilitate pe care o am în cadrul echipei de Self Care, din poziția de Profesional Program Executive. Acest rol reprezintă un pas firesc în direcția aleasă, adică aceea de persoană, specialistul din echipa Self Care Johnson & Johnson ce creioneaza strategia de promovare medicață, ce vine în întâmpinarea nevoilor medicilor, farmaciștilor și paciențilorde informare și educație medicală. Acest lucru se întâmplă în primul rând prin realizarea, menținerea și dezvoltarea legăturii între departamentul nostru și specialiștii din domeniul sănătății (medici, farmaciști) și mai departe, cu pacienții – beneficiarii finali ai produselor farmaceutice din portofoliul nostru.

In al doilea rând și la fel de important este pregatirea temeinică de care au parte colegii noștri, reprezentanți medicali, din țară, aceștia, pe baza traingurilor medicale pe care le pregătesc transmit informația medicilor și farmaciștilor din teritoriu și adună feedback-uri de la aceștia.

Prin urmare, toate acțiunile noastre de educație și promovare medicală se adresează medicilor, farmaciștilor și în egală măsură pacienților din România. Responsabilitatea mea include și prezența ca și reprezentant al companiei la evenimentele medicale științifice (congrese, simpozioane) unde împărtășim medicilor sau farmaciștilor, cele mai multe informații medicale despre produsele din portofoliul nostru. Aceste întâlniri sunt, de fapt, un dialog constructiv în care, împreună, găsim soluții pentru ca medicii și farmaciștii să poată oferi pacienților lor cele mai bune recomandări de tratament. 

Top trei proiecte de marketing, cele mai dragi, în care te-ai implicat până acum?

Am să le menționez în ordinea apariției, importanța, pentru mine, fiind aceeași pentru fiecare.

- Lansarea în România a unui medicament antihistaminic, de generație nouă cu avantaje și beneficii reale pentru pacienții care suferă de alergii.

- Proiect „Train the trainers” desfășurat împreună cu Societatea Română de Tabacologie, destinat medicilor și farmaciștilor din România pentru dezvoltarea educației privind renunțarea la fumat cu ajutorul Substituienților de Nicotină.

- Lansarea în farmaci a noilor game din portofoliul Neutrogena Face Care, Neutrogena Body and Hand Care

- Parteneriate semnate cu Societățile Profesionale Medicale din România și implicarea alături de aceștia în congrese și simpozioane.

Pentru toate proiectele de mai sus implicarea mea a fost în stabilitatea strategiei de promovare medicală atât intern, către reprezentanții noștri medicali, dar cel mai important extern, către medicii dermatologi, alergologi, pneumologi și farmaciști din România. Formulele inovatoare, studiul științific foarte bine documentat din spatele fiecărui produs din portofoliul Self Care Johnson & Johnson, eficiența produselor dovedită de-a lungul timpului, formele farmaceutice adaptate nevoilor pacienților, toate acestea au dus la succesul proiectelor, iar continuă să fie vizibile și astăzi.

Care sunt companiile din România pe care le admiri pentru strategia lor de marketing și de ce?

 eMAG prin campaniile:

  • “Libertate în fiecare zi” prin care marchează 30 de ani de la căderea comunismului în România. Acest spot are toate ingredientele de succes: face apel la un moment marcant din istoria României, moment relevant pentru generația 30+ ani, targetul principal de vârstă pentru eMAG; este încărcată de emoție ceea ce facilitează transmiterea și acceptarea mesajului, personajul principal este un nume ce face cinste României, iar asocierea ideii de libertate individuală postcomunism asociată cu libertatea dăruită de eMAG prin serviciile oferite este genială. Practic asta înseamnă eMAG: libertate și acces la orice iți dorești, libertate de alegere, libertate prin timp economisit la cumpărături, libertate de exprimare prin review-uri. Libertatea este cel mai de preț drept dobândit
  • campania eMAG GENIUS: folosește un personaj din copilăria noastră, a tuturor, duhul din lampă, asociază în mod comic și simplu beneficiile, aproape magice, oferite de către serviciul GENIUS tuturor celor abonați, bucurându-se astfel de îndeplinirea unei plaje largi de dorințe, în cel mai scurt timp; asemenea unui duh magic.

Alte companii: Kaufland și gândesc la video-ul de promovare „De 15 ani facem din poveste realitate”, sau Lidl, din categoria hypermarketuri. Acestea sunt clare în poziționare, folosesc mesaje clare, construite pe emoție, transmise pe toate canalele, cu mijloace adecvate de analiză a satisfacției clienților.

De asemenea, industria beauty investește resurse considerabile în marketing, acest lucru fiind vizibil înrândul consumatorilor.

Ce a însemnat pentru tine ca profesionist studiul cu Institutul de Marketing pentru CIM și interacțiunea de la cursurile la care ai participat? În ce constă studiul și examenele?

Am căutat cu mare atenție paleta de cursuri oferite pe piață și am ales cu siguranță 100% cursurile de marketing CIM; iar decizia a fost foarte bună. Timp de șase luni, cât adurat modulul pe care l-am ales, am avut parte de o curriculă diversă și cuprinzătoare, de la informații de bază, până la studii de caz aplicate. Studiul a constat în sesiuni online, 3-4 ore/ săptămână, webinarii live cu profesori din Marea Britanie, cu foarte mare experiență în marketing, plus teme (mini proiecte) pe care trebuia  le realizăm noi. În plus, m-am bucurat să primim bonus cursurile susținute de Geanina Ghiculescu, ce au însemnat din nou webinare live de marketing aplicat, cu studii de caz concrete din România, dialog deschis cu noi, cursanții șiîmpărtășirea cunoștințelor într-un mod foarte bine structurat. Mixul între webinarii live, cursuri online și studii de caz au întregit mijloacele prin care eu am putut să acumulez și  implementez mai departe cunoștințele dobândite în cadrul cursului. La final certificarea a constat intr-un examen live, online, de 3 ore, cu întrebări atât de teorie, cât și degândire aplicată prin mini studii de caz, situații concrete.

Mixul de marketing rămâne unul dintre cele mai utilizate instrumente de planificare și decizie, dar nu e ușor să integrezi și să coordonezi toate elementele pentru a susține, prin tactici, poziții și strategie. Cum susții integrarea mixului de marketing din poziția în care lucrezi? Care au fost provocările până acum și cum le-ai făcut față de colegii tăi din companie?

Din pozitia de Profesional Programul Executive nu-mi revine în totalitate responsabilitatea privind strategia de marketing, cu tot ce înseamnă aceasta (fiecare verigă a mixului de marketing), astfel că lucrul în echipă este e esențial pentru succesul fiecărui proiect, fie că vorbim de portofoliul self care (medicamentele Over The Counter) fie vorbim de portofoliul produselor de Mass Market (de larg consum: dermatocosmetice, îngrijire personală, igienă dentară, igienă intimă).

Structurată de așa natură, compania prin echipa noastră locală, se ocupă de câteva dintre componentele mixului de marketing, în linie cu strategia companiei și anume: strategia de plasare a produselor (PLACE), strategia de preț (PRICE), strategia de promovare prin adaptare locală (PROMOTION), target market, PEOPLE (prin echipa de reprezentanți medicali, parteneriatele cu specialiști în domeniul sănătății), PROCESS (partea de distribuție a produselor prin intermediul partenerilor distribuitori). Restul componentelor (PHYSICAL EVIDENCE, PRODUCT) sunt în apanajul echipelor de la nivel regional și global.

Implicarea mea alături de echipa locală vine și cu provocări, deoarece este nevoie să adaptez mesajele transmise în teren din punct de vedere medical la audiența noastră (medici, farmaciști, pacienți), strategia de promovare medicală trebuie să fie foarte atent și eficient aleasă prin selecția evenimentelor medicale cele mai relevante și de impact. De asemenea, asigurarea nivelului de informații cât mai clare și stabilirea mesajelor cheie despre produsele noastre în rândul echipei de reprezentanți medicali este esențială, ca și contactul permanent cu medicii și farmaciștii, astfel încât noi trebuie să fim primii care vin în întâmpinarea nevoilor de informarație oficială.

Toate acestea sunt depășite și îmbunătățite doar prin lucrul în echipă.

În ce a constat munca ta din Asociația Studenților la Medicină Veterinară? Ce abilităţi şi competenţe ţi-ai şlefuit?

Încă din primul an de studenție m-am înscris în Asociația Studenților din cadrul Facultății de Medicină Veterinară din București, acolo unde eram studentă, ocupând poziția de Redactor al revistei studenților, Revista Alumni Vet. Din această poziție m-am ocupat timp de un an de zile de alegerea temelor pe care le cuprindea fiecare număr al revistei și de redactarea articolelor care au fost publicate în revistă. De asemenea, mergeam și la întâlniri cu diverși parteneri care ne susțineau în diverse acțiuni desfășurate (companii farmaceutice veterinare, producători de hrană pentru animale, Uniunea Națională a Studenților din România etc). În anul doi de facultate am fost aleasă președintele asociației, iar din această poziție m-am ocupat de coordonarea tuturor activităților desfășurate de asociație (expoziții de animale, târguri pentru adopții de animale, balurile bobocilor, schimburi de experiență cu celelalte facultăți de medicină veterinară din țară). Fiecare proiect desfășurat, fiecare interacțiune pe care am avut-o în cadrul asociației m-au ajutat să-mi dezvolt abilități de comunicare, de negociere, de analiză și de promovare a ideilor și proiectelor. Aici am pus bazele idei de „marketing”, prin fiecare activitate.

Cum sprijină munca de voluntariat într-un ONG cariera în formare a unui tânăr? Cu ce ​​te-a ajutat pe tine în particular și cu ce crezi că poate sprijini un tânăr la început de carieră, în general?

Personal, dacă ar fi să dau timpul înapoi, în privința implicării în toate activitățile din timpul studenției, aș proceda la fel, poate chiar aș adăuga mai multă implicare. La acel moment poate nu realizam importanța și tindeam să consider că sunt activități voluntare, nu câștigam ceva, în mod direct, însă această gândire este neconstructivă. Câștigul este sigur și se vede în timp. Toți cei trei ani cât am fost președintele asociației, încurajam colegii din anii mai mici să se înscrie și să fie activi în proiectele noastre, pentru că nu vor avea nimic de pierdut, ci doar de câștigat: expunere la situații noi, gestionarea resurselor, gestionare intâlniri, comunicare, responsabilitate, asumare. Pentru dobândirea acestor abilități, se plătesc bani serioși după ce termini facultatea, dacă nu le-ai dobândit gratuit momentul potrivit. Așa cum spuneam mai sus, lumea evoluează indiferent dacă suntem sau nu conștienți de acest lucru, iar concurența pe piața muncii este acerbă. Dezvoltarea personală este la fel de importantă ca și cea profesională, de multe ori facând diferența în ochii angajatorului între doi candidați pe același post, cu aceeași dezvoltare profesională.

De ce ar urma un medic, un veterinar sau un farmacist un curs de marketing? Ce le-ar aduce în plus?

Societatea și lumea evoluează într-un ritm amețitor, iar ce era valabil ieri, astăzi poate fi considerat depășit; prin urmare cunoștințele pe care le-ai dobândit până la un anumit moment în viață pot fi insuficiente în momentul în care ai în față o situație ce necesită a cunoștințe noi, diferite. Indiferent de profesia pe care o avem, viața ne aduce în față situații la care nu ne așteptăm, dar pe care trebuie să știm să le abordăm și să le gestionăm. Dezvoltarea cunoștințelor de marketing, începând de la noțiuni de bază, generale sunt, aș spune, obligatorii, pentru orice persoană. Indiferent că vorbim despre achiziții (personale sau profesionale), sau de promovare (idei, proiecte), fie de vânzare de orice natură, un bagaj cu noțiuni de marketing, cel puțin generale te face să vezi cu alți ochi orice situație cu care te confrunți. Un curs de marketing este modalitatea perfectă pentru o persoană non-marketer, pentru însușirea acestor cunoștințe minimale. Vor constata după aceea că sunt capabili să vadă lucrurile din mai multe unghiuri, luând în calcul diferite aspecte pe care înainte nu le considerau importante, vor avea mai multă creativitate și curaj în asumarea unor proiecte sau idei noi și cel mai important, mai multă încredere de sine.  

Top 2 cărți sau resurse de know-how de marketing pe care le-ai recomanda?

  • Marketing Communications” – PR Smith și Ze Zook 
  • Don’t make me think” – Steve Krug

 

 

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.