Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Marketingul este despre a crea o legătură specială cu oamenii

09 Oct 2020

Cum s-a repoziționat Help Net și ce schimbări pregătește? De la brand management platforme de retete electronice și până la strategii omnichannel, Help Net promite să susțină cu mult efort noua platformă de comunicare - ”Vino la bine”. Aflăm ce e nou de la Oana Safta, Senior Brand and Campaign Manager,  un profesionist cu peste 15 ani de experiență în marketing în companii precum MedLife ,Cristim sau Vodafone.

Lucrezi într-o industrie competitivă, efervescentă, cu multe eforturi și inițiative de marketing: repoziționare la Dona si Sensiblu, rebranding Dr. Max, ce ne poți spune despre ultimele voastre proiecte de brand management?

Daca ne uitam putin intr-un calup publicitar cred ca este cea mai prezenta industrie in comunicarea de astazi, am norocul sa activez intr-o industrie cat se poate de vie, de dinamica si nu as schimba acest lucru pentru nimic in lume.  Pentru Help Net anul 2020, desi atipic in contextul actual, a reprezentat un an de crestere fara precedent.  Am adaugat in portofoliul aproape 100 de farmacii noi care, din perspectiva marketingului a insemnat aliniere vizuala, practic rebranding si redesign la nivelul fiecarei farmacii, cat si campanii promotionale adaptate la nevoile locale.

Mai mult decat atat, ne-am intors catre brand si catre oameni si am lansat platforma de comunicare - ”Vino la bine”. Acesta este un proces inceput in primavara, la care vom construi pe termen lung. Un proces sustinut atat cu instrumente de comunicare campanii 360 grade frumos armonizate cu servicii noi adaptate contextului (reteta electronica, parteneriatul cu Bringo, diferite alte servicii in farmacii). Toate acestea vin sa sustina si sa verifice afirmatia de mai sus.     

Cel din urma exemplu este lansarea site-ului e-commerce, un proiect strategic si amplu care ne transforma intr-o companie care comunica si livreaza omnichannel. Si, cum este si normal, nu ne oprim aici. Filosofia noastra ca si companie se concentreaza pe starea de bine a pacientilor, lucru care ne obliga sa continuam sa ne argumentam si anul viitor pozitionarea „Vino la bine”.

Marketingul este despre a crea o legatura speciala cu oamenii.

Cât de mult te ajută experiența din domeniul serviciilor medicale în marketingul de farmacii?

Din fericire, marketingul a fost si este despre a crea o legatura speciala cu oamenii, a reusi sa ii intelegi tinand cont de punctul in care sunt, sa ii ajuti cu produsul sau serviciul pe care il vinzi, intr-un mod relevant pentru momentul prin care trec, pentru nevoia lor specifica.

Din perspectiva aceasta, atat domeniul serviciilor medicale cat si cel al farmaciilor sunt foarte apropiate, chiar intr-o legatura directa. Starea de sanatate, trairile, asteptarile oamenilor sunt in aceeasi zona, in acelasi cadru si nevoi la care trebuie raspuns corect.

Mai mult, daca relatia cu partea medicala este de multe ori punctuala, cea cu farmacia este o relatie de durata, de mentenanta daca doriti. Prin urmare, traseul meu in marketing a urmat cumva traseul natural al targetului cu care vorbim, al “pacientului”, oferindu-mi o radiografie completa si detaliata a acestuia cu momente dintre cele mai fericite sau poate mai putin din viata lor.

Care ar fi un top trei proiecte cele mai dragi din cariera ta de om de marketing?

Ei bine, proiectele pe care le consider foarte dragi sunt acelea unde asociez efectele bune pentru oameni, pentru viata lor. Este un criteriu pe care l-am folosit mereu cand am evaluat un proiect. Avem niste obiective clare de marketing, fara indoiala, dar cred ca trebuie sa ne stabilim de fiecare data niste obiective pentru comunitati, pentru a face viata oamenilor mai buna, pentru a ridica putin nivelul discursului sau a transmite incredere si sustinere.

Ar fi si greu sa numesc anuminte proiecte pentru ca au fost si vor mai fi multe proiecte reusite. Imi imaginez ca este ca in pictura sau in muzica – te indragostesti de panza la care migalesti cel mai mult, sau de partitura pe care o corectezi de nenumarate ori pana o consideri perfecta pentru a fi prezentata publicului. Si cand raspunsul celor care intra in contact cu munca ta este unul pozitiv, aceea este certitudinea ca proiectul a fost unul reusit.

Cum ai descrie experiența ta de training la Institutul de Marketing? Ai recomanda aceste cursuri și dacă da, de ce?

Utila, foarte utila si valoroasa: atat din perspectiva informatiei continuta in modulele de curs, a tutorilor alocati de Oxford College of Marketing, cat si a sinergiilor intre cursantii din Romania. Platforma englezeasca de cursuri este una speciala, sistemul lor de studiu este academic, bazat pe multa cercetare, bune practici din domenii diferite, exercitii individuale, plus acces la o biblioteca virtuala continand materiale extrem de relevante.

 

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.