Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Cum devii un brand cool prin campanii integrate de comunicare in marketing digital?

16 Ian 2018

Cu o experienta de peste 10 ani in marketing si comunicare,  Anca Roman este Touchpoints,  Media & Communication Manager at FrieslandCampina Romania. Anca urmeaza si un program de training si certificare internationala acreditat CIM cu Oxford College of Marketing si Institutul de Marketing. Anul 2017 i-a adus multe proiecte,  dar si satisfactii,  prin rezultate in vanzari,  premii si recunoastere in comunitatea profesionala. Care sunt cele mai noi si eficiente campanii de comunicare si marketing digital realizate in acest an pentru FrieslandCampina? Cititi mai multe intr-un interviu in exclusivitate pentru portalul Marketing Focus.

 

Care este inventarul de realizari si premii dupa acest an la Friesland?

2017 a fost un an prolific din perspectiva proiectelor implementate si al raspunsului primit din partea comunitatii Napolact,  principalul brand din portofoliul FrieslandCampina Romania. In completarea proiectelor interne de eficientizare si dezvoltare de noi produse,  am creat campanii destinate rasplatirii consumatorilor Napolact,  livrate publicului prin intermediul platformei intihna.ro.

Platforma digitala intihna.ro reuneste o mare parte a comunitatii Napolact,  cu interese comune,  precum contactul cu natura,  consumatori care vor sa se bucure de placerile unei vieti tihnite,  simple,  fara a renunta la beneficiile vietii urbane.

Pornind de la preferintele si informatiile primite prin interactiunea consumatorilor cu aceasta platforma,  am construit campanii precum „Castiga premii pentru vacante in tihna!”,  in urma caruia participantii au castigat premii si vouchere pentru vancanta,  iar premiul cel mare a fost „Tihnamobilul” – o rulota pentru vacante in tihna.

O alta campanie cu efect in comunitate in 2017 a fost „Natura in oras”,  al carei mecanism a incorporat o inovatie pentru noi prin faptul ca,  pentru prima oara,  am introdus coduri unice sub ambalajul produselor Napolact BIO. Aceste coduri au reprezentat sansele participantilor de a castiga premiul principal,  o masina de clasa mini.

Feedback-ul consumatorilor s-a concretizat in distinctiile primite de catre Napolact,  premii acordate in urma unor studii de piata. In primul rand,  ne bucura faptul ca prin Napolact suntem prezenti in top 10 (locul 9) al brandurilor locale (singurul producator de lactate),  realizat de catre Revista BIZ. De asemenea,  ne-am consolidat pozitia si in randul brandurilor destinate alimentatiei copiilor,  fapt concretizat prin premiul „Branduri Romanesti de lapte si produse lactate pentru copii”,  Brands for Kids by Forbes. Tot de catre Forbes Romania am fost desemnati „Cel mai cool brand de lactate”,  in cadrul galei Forbes Cool Brands.

 

Care sunt proiectele cele mai dragi finalizate in acest an?

Una dintre cele mai de succes campanii implementate in 2017 este cu siguranta „Natura in oras”,  proiectul prin care,  cu ajutorul brandului Napolact BIO,  ne-am adresat comunitatii si am crescut atasamentul consumatorilor. Totodata,  am rasplatit interactiunea fanilor prin intermediul intihna.ro,  prin produsele pe care acestia le pot cumpara,  pe baza punctelor obtinute,  din sectiunea „Pravalie” a platformei.

In cadrul proiectelor interne implementate cu succes in 2017,  se remarca proiectul investitional pentru instalarea unei noi linii de productie de branza,  care a triplat capacitatea de productie la fabrica FrieslandCampina din Cluj-Napoca. Proiectul a fost comunicat consecvent atat la nivel national cat si la nivel regional.

 

Ce inseamna premiul " Cel mai cool brand" acordat de Forbes?

Reprezinta in primul rand un motiv de mandrie pentru intreaga echipa Napolact,  pentru cei peste 600 de angajati ai companiei. Pozitionarea drept „Cool Brand” in cadrul celor mai creative si inovatoare branduri,  proiecte si organizasii locale a fost obtinuta prin analiza realizata de catre Forbes direct in piata,  in randul consumatorilor si trendsetterilor locali. Factorul „cool” incorporeaza chiar atributele pe care se sprijina brandul Napolact,  responsabilitatea sociala – prin calitatea constanta a produselor,  inovatia de brand,  dar si prin componenta inspirationala.

 

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.