Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Cum se studiaza pentru o certificare internationala in marketing?

30 Aug 2017

Cum te ajuta  in cariera un program de training si certificare international in marketing si, mai ales, cum reusesti sa  imbini ambitiile profesionale cu o viata armonioasa de familie? Am cautat raspunsuri intr-un interviu cu Andra Mura, cursanta care urmeaza unul dintre programele cele mai complexe si de lunga durata CIM cu Oxford College of Marketing si Institutul de Marketing: Diploma in Professional Marketing si care va obtine in curand si titlul de Chartered Marketer.  

Dupa ce a absolvit cu success modulele Mastering Metrics si Digital Strategy, Andra se pregateste pentru a sustine in decembrie examenul scris la Strategic Marketing.  Cu o experienta de aproape 10 ani in marketing atat in domeniul serviciilor, cat si in FMCG, Andra si-a implinit inca un vis profesional lucrand in prezent ca Brand Coordinator la Coca-Cola Hellenic. Cu pasiune, perseverenta si rabdare, Andra a invatat sa-si organizeze timpul pentru a-si creste frumos si cariera si familia. Perfectionarea continua i-a dat o noua perspectiva profesionala si-i alimenteaza dorinta de a fi la curent cu tot ce e nou in domeniu, dar si satisfactia recunoasterii unor competente profesionale la standarde internationale, prin examenele pe care le-a trecut pana acum. 

De ce ai ales programele noastre de training? 

Am cautat mult timp un program de studiu avansat care sa ma ajute sa imi structurez cunostintele si sa imi fie cu adevarat util. Imi doream sa ma perfectionez in meseria pe care mi-am ales-o, nu doar sa adaug o diploma intr-un dosar. Asa am ajuns la Oxford College of Marketing, unde initial am fost cucerita de manualele pe care le-am vazut, pline cu studii de caz actualizate anual! Atunci mi-am dat seama ca nu voi invata doar teorii de marketing, dar ca voi invata din experienta recenta a marilor brand-uri internationale, ceea ce pentru mine a cantarit foarte mult. In plus, faptul ca am un tutore din Marea Britanie caruia ii pot adresa intrebari oricand a fost un alt argument hotarator. Ca om de marketing, mi se pare esential sa fii ancorat in realitatea pietei si sa ai un mentor care sa te indrume!  

Cum ai reusit sa imbini studiul cu viata de familie si o perioada profesionala foarte aglomerata? Esti o mamica dedicata si activa, ai trecut prin cateva schimbari de job in ultimii ani, cum ai reusit sa le duci pe toate in directia buna? 

Cu pasiune! Desi poate sa para un cliseu, cred ca pasiunea este cea care ma tine in miscare. Pasiunea pentru job si pentru ceea ce fac in fiecare zi! Sunt o persoana matinala, ma trezesc fara alarma si sunt foarte eficienta in prima parte a zilei, asa ca ajung la birou inainte de ora 8. Incerc sa ajung acasa in jurul orei 19:00, ca sa pot petrece 2 ore de calitate cu David, fiul meu. Dupa ce adoarme el citesc mail-urile care s-au adunat in inbox dupa ce am plecat de la birou, rezolv urgentele si de mai bine de un an, de cand am inceput cursurile acestea, citesc macar cateva pagini de specialitate care ma ajuta pentru finalizarea lucrarii. Mi-am creat acest ritm care mi se potriveste si care imi place, ca sa fiu sincera. Nu ma pot plange si nici nu as vrea sa schimb ceva - realizarile de la job si momentele in care simt ca evoluez si ca invat lucruri noi imi aduc bucurie si imi dau energie sa pastrez ritmul! 

Cum te-a ajutat pana acum studiul cu noi?  

Cursurile de la Oxford College of Marketing mi-au structurat si organizat mult gandirea, mi-au dat o alta perspectiva asupra lucrurilor. M-au ajutat sa ordonez cunostintele pe care le aveam si sa construiesc pe baza lor. In plus, datorita cursurilor am cunoscut multi oameni pasionati de Marketing cu care am pastrat legatura chiar si dupa finalizarea modulului de curs. Iar in timpul weekend-urilor intensive am avut ocazia sa interactionez cu profesorii de la Oxford, ceea ce a fost cu adevarat o inspiratie! 

Ai finalizat cu o nota foarte mare modul de strategie digitala. Ce ti-a placut cel mai mult in acest program de training? 

De departe, aplicabilitatea cunostintelor! Am invatat cum sa fac un audit al business-ului online, analize PESTEL si TOWS relevante, sa setez obiective cu adevarat SMART pentru zona digitala urmarind cei 5S, sa stabilesc strategia online urmarind matricea Ansoff si respectand cei 7P, iar la final sa construiesc un chart Gantt. Ce mi s-a parut extrem de util este ca am invatat aplicand totul la brand-ul de care ma ocup! Aspecte aparent simple, de care ne lovim des la job, dar care trebuie privite dintr-o alta perspectiva cand vine vorba de online. 

Poti sa ne vorbesti despre experienta de la noul tau job? Pentru multi oameni de marketing,munca intr-o companie precum Coca Cola este un vis implinit? Ce satisfactii si ce provocari au aparut pana acum? 

Nu stiu cum este pentru altii, dar pentru mine Coca Cola este un vis implinit! Mi-am dorit sa ajung aici de cand mi-am inceput cariera, de pe vremea cand urmaream raportul Interbrand si ma uitam cu admiratie la brand-ul care a ocupat locul 1 timp de 13 ani! Am vrut sa ajung intr-o companie in care se face marketing la cel mai inalt nivel si care nu accepta compromisuri cand vine vorba de calitate. Sunt inca la inceput in Coca-Cola HBC si desi drumul pana la performanta e plin de provocari, am ocazia sa invat de la cei mai buni!

 

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.