Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

„Daca nu ai in 2016 o campanie de marketing prin Facebook, probabil ai facut un calcul gresit!” - Gabriela Bartic, ThinkDigital

04 Mai 2016
Daca vrei  sa gasesti solutii punctuale la toate problemele si provocarile cu care te confrunti in promovarea pe Facebook, ai nevoie de  rabdare, atentie si traineri experimentati. A face marketing prin Facebook inseamna a te racorda la un mediu in care cu siguranta iti vei regasi publicul in largul lui, inseamna sa accepti provocarea de a comunica ALTFEL si de a-ti adapta rapid strategia de brand.
Gabriela Bartic, Strategy & Creativ
e Director ThinkDigital si trainer la Institutul de Marketing s-a ocupat in ultimii 8 ani de unele din cele mai mari campanii online, in special pe Facebook si ne vorbeste in cele ce urmeaza de oportunitati, trenduri si limitari.

Ce inseamna marketing prin Facebook in 2016?
Ce pot sa spun cu siguranta e ca, in 2016, daca ai o strategie de brand in care nu iei in calcul online-ul sau Facebook-ul, probabil ca ai facut un calcul gresit. Marketing pe Facebook inseamna sa ai la indemina un mediu care a creat deja dependenta, cu un public (extrem de mare -  vorbim in Romania de 8,4 milioane de conturi active) cu un obicei de consum pe care multe medii doar le viseaza, fireste, cu restrictiile lui, dar in fapt, vorbim de acces relativ facil si nemediat la un public care probabil se suprapune in minimum 70% dintre cazuri cu publicul potential al brandului tau.

Putem promova orice industrie pe Facebook? Putem face campanii pentru companii B2B?
Cred ca orice campanie asa-numita ”Business to business” are, la capatul ei, un decident. Un om, o persoana, cu trecut, sensibilitati, emotii, cont de Facebook (cele mai multe, nu vom generaliza), care raspunde, chiar si in calitatea sa de decident, unor mesaje. Deci da, cu strategia corecta si obiective corect setate, orice business poate fi promovat pe Facebook.

Care sunt trendurile si regulile de care trebuie sa tinem cont cand promovam un brand pe Facebook?
Orice comunicare trebuie sa tina seama de „regulile casei”. Facebook nu trebuie sa faca exceptie. Mediul are niste restrictii clare, dar ofera si niste oportunitati senzationale in termeni de definire extrem de exacta a publicului tinta.

Ce instrumente avem la dispozitie pentru a monitoriza si evalua campaniile pe Facebook?
Monitorizarea pe Facebook poate fi o stiinta in sine. Exista nenumarate instrumente  sofisticate care ofera tot felul de cifre, si acesta e in mod esential un lucru minunat. Forma si structura rapoartelor difera de la un instrument la altul, iar adoptia instrumentului depinde de factori obiectivi (ce anume doresti sa monitorizezi) si de factori subiectivi (modul in care iti place sa primesti rapoarte). INSA, ce e extrem de important, e ca daca ai clar in minte scopul/obiectivele prezentei/campaniilor pe Facebook, vei sti cu siguranta ce trebuie monitorizat. Noi, in cadrul cursului pe care il sustinem alaturi de Institutul de Marketing, prezentam cateva instrumente (pe care le-am utilizat noi). Cu siguranta sunt mult mai multe si nu ma indoiesc  de calitatea acestora. Ce vom avea insa clar in minte dupa terminarea cursului e setarea obiectivelor pentru strategia de Facebook, pasii de urmat si ce anume urmarim in analiza rezultatelor.
 
Care sunt cele 3 reguli de aur ale unei campanii pe Facebook?
Regulile de aur sunt aceleasi la orice campanie: mesaj corect pe obiectivul de marketing corect aplicat targetului corect.

Care sunt cele mai active branduri pe Facebook in Romania?
Aici e foarte complicat sa raspund. Exista branduri care comunica extrem de corect, exista branduri care comunica extrem de vesel, branduri care ma fac mereu sa zambesc… Oricum, avem in cadrul cursului o sectiune dedicata studiilor de caz in care spunem de ce ne plc unele pagini/campanii   si ce le face speciale.

Care e campania ThinkDigital cu cele mai bune rezultate? 
E extrem de greu sa alegem intre mai multe campanii cu scopuri si targete diferite. Extrem de mult ne plac campaniile cu obiective, cum spuneai, B2B. Care convertesc, cu mesajul corect, si dintr-un mediu asimilat in majoritatea cazurilor cu B2C. In cadrul cursului va vom da niste exemple interesante, spunem noi, pe acest palier.

Cum te poate ajuta cea mai mare retea sociala din Romania sa iti cresti afacerile, cum pot fi sprijinite brandurile si organizatiile sa tina legatura cu clientii sau cum sa iti promovezi eficient brandul, produsele sau ideal? Afli de la cursul de Marketing prin Facebook organizat de Institutul de Marketing in colaborare cu ThinkDigital (reprezentanti Facebook in Romania).
Cursul practic „Marketing prin Facebook”, este alcatuit din 4 module de cate trei ore fiecare, care au loc pe parcursul a doua zile (urmatorul curs este de la 9.00 la 17.00 pe 22 si 23 iunie) la Bucuresti, si pe parcursul a doua zile in Cluj (urmatorul curs este de la 9:30 la 17:00 pe 30 iunie si 1 iulie).
Cursantii care se inscriu pana la 1 iunie la toate modulele primesc un voucher de 40% reducere la ICEEFEST!
Detalii si inscrieri: AICI.


Anca Macoviciuc

Anca Macoviciuc este Digital Consultant la Institutul de Marketing, specialist in comunicare si marketing online cu peste 10 ani de experienta in online media.

A lucrat ca Project & Content Manager pentru Radio21.ro, Realitatea.net, F5Webcorp (Tabu, 24fun, SuperBebe, Romantica), Romania Libera, Ziare.com, Softpedia si a coordonat diverse proiecte online. Desfasoara proiecte de consultanta ca freelancer in comunicare online. A coordonat departamentul de acreditari TIFF (Transilvania International Film Festival) si s-a ocupat in ultimii ani la acelasi festival de productie video. A produs si realizat emisiuni radio pentru Tananana, Radio 21.

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.