În cadrul parteneriatului, care se va desfăşura până în 2026, Visa și FIFA îşi vor continua efortul comun de a promova dezvoltarea fotbalului și de a sprijini jucătorii, fanii și clienții printr-un program captivant de evenimente dedicate categoriilor de tineret, fotbal pe plajă și FIFAe, culminând în 2026 cu cea mai mare ediţie a Cupei Mondiale FIFA ™ din istorie.
„FIFA este încântată să colaboreze cu Visa în cadrul unui parteneriat solid, orientat către viitor. Angajamentul ferm al Visa de a îmbunătăți experiența fanilor, împreună cu abordarea inovatoare cu privire la tehnologiile de plată, sunt în concordanţă cu viziunea FIFA de a face fotbalul cu adevărat global și accesibil tuturor. Așteptăm cu nerăbdare să oferim momente excepționale fanilor din întreaga lume”, a declarat Gianni Infantino, Președintele FIFA.
Visa va rămâne partenerul oficial în domeniul tehnologiilor de plată pentru activitățile FIFA la nivel global, oferind fanilor o experiență de cumpărături eficientă și sigură la faţa locului. Pe parcursul parteneriatului, deținătorii de carduri Visa vor primi acces exclusiv în culisele turneelor FIFA, vor beneficia de evenimente de pre-sale dedicate, precum şi de alte promoții inovatoare, inclusiv în magazinele FIFA și online pe FIFAstore.com.
„Parteneriatul nostru cu FIFA a adus beneficii imense brandului Visa, clienților și deținătorilor de carduri”, spune Oliver Jenkyn, Group President, Global Markets, la Visa. “„Suntem încântați să continuăm parteneriatul nostru de lungă durată și să oferim experiențe de plată fluide si convenabile, în cadrul unuia dintre cele mai populare evenimente sportive din lume.”
Folosind informațiile Visa cu privire la fanii digitali și cum pot experiențele conectate să consolideze viitorul comunităților de fani, colaborarea va ajuta la identificarea pașilor necesari pentru a oferi fanilor o experienţă memorabilă la cea mai mare Cupă Mondială de până acum, precum și la alte turnee FIFA.
Romy Gai, FIFA Chief Business Officer, a declarat: „Din 2007, Visa a jucat un rol esențial în îmbunătățirea experienței de plată la peste 40 de evenimente FIFA, inclusiv la recentul Campionat Mondial FIFA din Qatar și la Cupa Mondială Feminină FIFA de anul trecut din Australia și Noua Zeelandă. Fanii s-au bucurat de numeroase beneficii pe parcursul celor 16 ani de colaborare dintre Visa și FIFA, iar prin continuarea parteneriatului ne propunem să creăm o experiență de cumpărături digitală modernă, fluidă și personalizată la Campionatul Mondial din 2026.”
„Unul dintre obiectivele principale ale Visa în parteneriatul cu FIFA este îmbogățirea experienței atât pentru fani, cât și pentru sportivi”, a declarat Frank Cooper, Chief Marketing Officer, Visa. „Cupa Mondială FIFA 2026 reprezintă o oportunitate unică pentru Visa de a atinge acest obiectiv, participând la unul dintre cele mai populare evenimente sportive din lume. Deși sportul competitiv este considerat o formă de divertisment, el reprezintă în același timp o afacere prosperă. Astfel, Visa are șansa de a se poziţiona la intersecția dintre cultură și comerț, răspunzând așteptărilor înalte ale deținătorilor de carduri în ziua meciului, fie că urmăresc cu emoție campionatul de acasă sau se află în centrul acțiunii, pe teren.”
“Zile perfecte” este filmul văzut de cei mai mulți marketeri din comunitatea noastră în această lună. În zilele noastre ocupate și (im) perfecte, putem pune la lucru inovația și tehnologia, doar cu disciplină și rutină. Puterea inovațiilor și avantajele tehnologiei nu sunt exploatate adesea din lipsa de procese și din lipsa unui rutine, care să le poată face cu adevărat să funcționeze și să aducă valoare.
Inovațiile subtile, incrementale, de proces sau de produs sunt adesea subestimate și puse în umbră de inovația mai spectaculoasă, disruptivă, mai riscantă și pentru care nu avem, fiecare dintre noi, resurse. În urmă cu exact 10 ani, în articolul seminal din Harvard Business Review “În apărarea inovației de rutină”, Gary Pisano ne atenționa că inovația disruptivă ne-a făcut să ignorăm faptul că cea mai mare parte a profiturilor venite din inovație nu vin din arii disruptive, ci dintr-un proces de rutină, din susținerea și optimizarea inovațiilor acumulate de-a lungul anilor, uneori, decenii întregi. Iar lista exemplelor companiilor care au generat miliarde de dolari din inovații de rutină nu includea doar Intel sau Microsoft, ci și Apple. O adevărată strategie de inovație, le include pe ambele.
Această abordare echilibrată este încă prea puţin reprezentată în muncă noastra de zi cu zi. Este sabotată de schimbări și obiective adesea prea ambițioase şi goana pentru depăşirea lor, de creştere cu orice preţ. În competiţia frenetică cu alţii, din teama că am putea ramane în urmă, copiem idei care nu ne susțin strategiile, punem ținte peste ținte, ambiții peste ambiții, într-un cerc vicios care duce la culturi toxice, la burn out, la o masivă fluctuație de personal. Odată cu oamenii care pleacă, dispare adesea și know how-ul lor, rutina și procesele pe care le-au testat, creat și rodat, dar care n-au fost internalizate ca rutină de întreaga companie, nu au fost transmise și păstrate că o moștenire valoroasă de valorificat și de crescut. Încă ( prea) mulți directori de marketing, ca și meșterii care-și critică predecesorii, demolează la sosirea în companie tot ce-au găsit înaintea lor. Vedem astfel rebrandinguri nejustificate, costisitoare, care nu doar că nu aduc valoare, dar o distrug, care alienează clienții existenți.
Nu ne uităm destul la creșterea ”bună”, organică, sănătoasă. Suntem prea obsedați de achiziție și prea puțjn atenți la retenție. Ca și în filmul must see al lui Wim Wenders, alegând cu orice preț digitalul, nu mai profităm de beneficiile analogicului. Construim și rafinăm minunata lume nouă a tehnologiei și uităm de natură. Nu rămânem suficient ancorați în ce ne definește ca oameni: emoție, empatie, comunicare, comuniune.
Luăm fericirea ca obligaţie, trasmisă adesea de reclame, fericirea la normă, livrată şi consumată , fără să investim ceva din noi înșine în această fericire, cum spunea Francois Brune. Iar fericirea are întotdeauna un preț. Fericirea este și ea o competență și ca urmare trebuie învățată și exersată, mi-a reamintit, vorbind despre diferența între frici și anxietate terapeuta mea. Poate să rămână fragilă și în permanentă construcție când alegerile noastre sunt prea radicale, cum este și metafora meseriei personajului jucat magistral de Koji Yakusho care curăță toalete în Tokio. Când nu reușim să spunem ce ar trebui să spunem.
Yuval Noah Harari recunoștea deschis că, pentru prima dată în istoria umanității, chiar nu știm ce va urma. Chiar dacă istoria ne ajută să ne uităm la evoluția și dinamica schimbărilor de-a lungul a zeci de mii de ani, la ce a fost și va mai putea fi, știm prea puțin de ce competențe va fi nevoie în viitor pentru că totul se poate schimbă brusc. Nu știm cum va evolua lumea aceasta atât de polarizată, care are în mâini mai multă putere nucleară, tehnologie și inteligență artificală decât poate să înțeleagă.
Cum transformăm acest cerc vicios într-un cerc virtuos? Există mai multe lumi și nu comunică între ele- spunea personajul din “Zile perfecte”. Cum aducem aceste lumi împreună? Marele atu care care a ajutat Hommo Sapiens ca specie să domine lumea actuală a fost abilitatea de a coopera. Tot de aici vine și soluția. În această zonă sunt și competențele care vor conta pentru noi și generațiile viitoare: adaparea continuă la schimbare, capacitatea de a coopera, de a lucra împreună, dincolo de diferitele granițe.
În munca de marketing şi de comunicare, câştigă pe termen lung ei care ştiu să aducă doză suficientă de noutate rămânând consecvenți. Sunt fluenți în "mastering routines", cum am învățat la coaching de la Crisitina Gheorghițoiu. În lumile noastră paralele și polarizate, salvarea va veni când vom construi, constant și consecvent, punți de comunicare între ele. Ca și în film, în lumea noastră românească, prima punte în care eu am încredere și speranță este comunicarea cu generațiile noi. Onest și analogic.