Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Miercuri, 20 Aprilie 2022

  • Brandingul și strategia globală de marketing Degethal vor fi dezvoltate de compania de branding&marketing strategy Heraldist
  • Compania din Cluj lucrează pentru unicornii fintech din Europa și USA, fiind creator de imagine pentru companii din Silicon Valley, printre care Casperlabs și Revolut
  • Ideea strategiei de brand va fi dezvoltată în jurul conceptului de "inginerie a percepției" (Perception Engineering™)

Degethal, fintech de soluții financiare și de investiții, a încheiat Parteneriatul Strategic pentru dezvoltarea imaginii companiei și a strategiei de brand marketing, la nivel local și global, cu Heraldist & Wondermarks, compania-fanion în domeniu din Cluj.

Fintech-ul Degethal se pregătește să ofere utilizatorilor o platformă digitală unică în România și la nivel european, care va integra servicii și produse bancare clasice cu cele de tip neobanking – criptomonede și NFT-uri.

Parteneriatul Strategic dintre Degethal și creatorul de concepte integrate de brand strategy Heraldist deschide oportunitatea de a defini relevanța platformei Degethal într-un context financiar-bancar clasic și de tip fintech aglomerat. Utilizatorii sunt nevoiți acum să opteze pentru mai multe variante de pe cele două segmente de servicii bancare, în timp ce Degethal își propune să simplifice modul în care cele două universuri, clasic si neo-banking, interacționează cu realitatea activelor digitale - criptomonede și NFT-uri.

Potențialul mare de creștere în notorietate a platformei Degethal permite echipei Heraldist să contureze soluția prin care brandul să se poziționeze de la început ca furnizor premium de produse și servicii financiare complexe, oferind utilizatorului final acces intuitiv, simplificat și un nou stil de ”viață financiară”.

„Parteneriatul cu o companie precum Heraldist înseamnă pentru noi o recunoaștere a potențialului pe care proiectul Degethal îl are și ne oferă, în același timp, un suport major care vă contribui la creșterea vizibilității brandului și la o poziționare corectă care să permită dezvoltarea gobală pe care o avem în vedere în viitor”, spune Peter Barta, co-founder și CIO/COO Degethal.

Ideea strategiei de brand este dezvoltată în jurul conceptului de Perception Engineering™ ("ingineria percepției"), metodologie creată de experții Heraldist care permite startup-urilor din domeniul tehnologiei să își creeze o identitate unică, de la cultura companiei la dezvoltarea produsului și comunicarea de marketing și totodată să își construiască o bază solidă pentru viitorul brandului.

„Parteneriatul cu Degethal a început în martie 2022, când co-fondatorul Adrian Docea a condus dezvoltarea unei noi strategii de brand, globale, pentru companie. Procesul de dezvoltare a brandului vă fi în curând finalizat, iar unitatea de creație Heraldist va prelua și va începe să dezvolte campaniile de marketing care vor face cunoscut și îndrăgit brandul românesc de fintech în toată Europa”, a declarat Elena Hurjui, CEO Heraldist.

Parteneriatul strategic dintre Degethal și Heraldist aduce laolaltă forța creatoare a două energii care vor lucra intens în următoarea perioadă pentru a poziționa robust expansiunea Degethal ca furnizor de soluții digitale worldwide, pe piața locală și europeană de produse și servicii de banking clasic și neobanking, urmând extinderea rapidă la nivel global.

Heraldist se va ocupa de strategia de brand tradusă în elementele de branding și imagine de companie, strategiile de marketing, comunicare și poziționare pe piața locala și globală, concept și implementare.

 

Published in Comunicate
Miercuri, 20 Aprilie 2022 08:54

Marketing în vreme de război

Turnura tragică a evenimentelor din Ucraina ne-a adus într-o situație cu care nu ne-am confruntat până acum și cu o a treia criză suprapusă deja peste cea sanitară și cea energetică și care va schimba radical planurile de marketing deja redesenate și revizuite din temelii în ultimii ani.

Situația cu care ne confruntăm face marketingul superficial și ridicol, dar există căi prin care brandurile pot răspunde relevant la ceea ce se întâmplă- insistă în stilul său inconfundabil  Mark Ritson. Organizațiile românești nu au făcut excepție şi au răspuns relevant, iniţiativa BCR de a asigura schimbul grivnelor ucrainiene fiind una dintre ele. Într-o criză umanitară primul impuls este să ajuți cu ce poți ajuta. Și să-ți ajustezi comunicarea la noul context. Să-ți revezi planurile, prioritățile, ambițiile. Creșterea cu două cifre era norma în România, pentru multe business-uri, fie mari corporații, fie start up-uri ambițioase.  Criza de materii prime, creșterile de preț care afectau deja toți producătorii vor exploda și vor schimba dramatic comportamentele de consum.

Conflict is like cooking. When it’s cold, warm it up, When it’s hot, cool it down.“

Dincolo de reuşite, neputința generalizată de a găsi o soluție bazată pe comunicare, pe dialog, pe negociere și pe empatie în actualul conflict este un context în care orice om de comunicare onest se poate simţi derutat și incapabil.  Cum să crezi că mai poți genera rezultate, schimbări de comportament, când o lume întreagă, cu știința, experiențele și reperele lui 2022 nu poate ieși dintr-o gândire maniheistă simplificatoare, din retorica agresivă și narativul războiului celor buni cu răii? Lipsa unor negocieri autentice și abandonarea din start a oricărei logici a păcii ne costă pe toți. 

"Logica păcii spune că trebuie să ieși din această luptă: e o tehnică iudeo-creștină. Să nu lași să escaladeze conflictul, ci să cauți permanent un dialog și o negociere. Să asculți și să oferi soluții. "- spunea Vasile Ernu care ne repetă, de ani buni momentele dificile și crizele se trec doar prin solidaritate. 

Cea mai bună soluție este să combini toate soluțiile.

Ce-i ține în priză acum pe toți cei cu care discut este într-adevăr solidaritatea și efortul de a schimba ceea ce pot schimba. Şi care au făcut, individual sau în organizaţiile în care lucrează eforturi şi campanii impresionante în sprijinul refugiaților din Ucraina. Cea mai bună soluție este să combini toate soluțiile - a spus decis băiatul meu de nouă ani, confruntat cu această realitate nouă, care nu mai era ficțiunea din Star Wars. Dar nu putem să o găsim decât împreună, local și global.  Cu efort și perseverență. Cu comunicare, cu negociere, cu răbdare.

Cum se vor confrunta vechile planuri cu șocul viitorului? Cum ne vom adapta noi şi companiile la noua realitate?  Când vom răspunde la singura întrebare care contează acum: Cum oprim războiul? Iar dacă am ajuns la acest bilanţ nepermis de victime, ce am învăţat din asta? Vom şti în viitor să deschidem dialogul înainte să deschidem focul? Poate că da.  Însă doar atunci când vom înțelege că empatia este putere, ca să trimit la cea mai reuşită campanie de comunicare pe care am remarcat-o în ultimul an derulată de Regina  Maria.

În continuitate cu ce a construit solid şi frumos în ultimii 10 ani, comunicarea a integrat şi amplificat firesc, în cel mai necesar şi potrivit moment, mesajul cărţii Anitei Moorjani „Puterea sensibilităţii”, publicată recent la editura Litera, într-o campanie declinată  în variate mesaje care ne pot inspira să mergem mai departe în aceste momente dificile.   Să mergi mai departe e putere!

Credit foto: Regina Maria

 

Published in Opinii

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.