Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Marți, 11 Februarie 2020

Cum a reusit un antreprenor din Cluj sa imbine responsabilitatile unui business cu viata de familie si rigoarea studiului pentru o certificare internationala? De ce a investit Cristina Craciun timp si energie pentru drumuri de la Bucuresti la Cluj si un curs certificat in customer experience?

Esti un profesionist ocupat, un antreprenor si o mama dedicata, cu suficiente responsabilitati si acasa. Ce te-a determinat sa urmezi un training de marketing certificat international si sa faci naveta de la Cluj la Bucuresti?

Timpul limitat datorita impartirii intre familie si job, m-a facut sa aleg un training de calitate, cu certificare internationala – la momentul actual il gasesc cel mai bun pe piata – care sa ma ajute practic din toate punctele de vedere: a informatiei, a calitatii si a organizarii. Am optat pentru versiunea blended a cursului reusind astfel sa combin deplasarile de afaceri cu programul de cursuri, iar webinarele, platforma si tutorele (pusi la dispozitie) au fost de mare ajutor. La Institutul de Marketing nu se fac doar cursuri de customer experience, ci am si avut experienta unui "customer service" care m-a convins (atat presales, cat si aftersales). Bineinteles, am avut si intelegerea familiei si sprijinul colegilor.

Cum si de ce ai ales sa te dezvolti in domeniul managementului experientei clientilor? Cu ce experienta de marketing ai intrat in acest domeniu?

Lucrand deja de 10 ani in zona de dezvoltare si marketing la Broda, inevitabil s-a cladit o experienta in acest sens. Totusi, am simtit ca o completare teoretica solida, certificata si structurata, m-ar ajuta sa devin mai buna in domeniu si implicit sa transpun clientul in centrul activitatii companiei mele. De asemenea, dezvoltarea accelerata a online-ului si a economiei disruptive au fost un alt motiv pentru care am ales customer experience, interactiunea cu clientul difera in online, iar "customer journey mapping" e doar un instrument cu care m-am familiarizat ulterior.

Cu ce te-a ajutat acest training in ceea ce faci acum? Ce a adus in plus programul de training de customer experience de la Institutul de Marketing?

Ar fi multe lucruri de enumerat, atat din punct de vedere tehnic, cat si practic. In primul rand, am invatat diferenta dintre doua sisteme de invatamant total diferite. Cursul mi-a oferit insight-uri si instrumente valoroase pentru imbunatatirea/perfectionarea strategiei de marketing. Apoi, partea practica a cursului mi-a permis aplicarea acestor teorii la Broda, compania pe care o conduc, ajutandu-ma sa redescopar punti noi catre clienti si colegi – angajatii sunt la fel de importanti precum clientii intr-o companie care vrea sa fie cu adevarat  customer centric

Cel mai bun sfat pe care-l pot oferi oricarui profesionist este "never stop learning" !!!!

Ei bine, in vederea loializarii clientilor Broda, am setat ca instrumente masurabile certificarea cu punctaj maxim BSCI si rata fluctuatiei a angajatilor. In era comunicarii si a abundentei informationale, cel mai important este sa te diferentiezi prin generarea rezultatelor cuantificabile pozitive, atat pentru clienti, cat si pentru angajati. Prin motivarea angajatilor s-a stimulat implicarea proactiva, fapt care ne-a permis dezvoltarea unor atuuri pe care ulterior le-am fructificat in comunicare. Astfel, proximitatea fata de client, diversitatea gamei si termenul de livrare rezonabil, au contribuit la construirea unui brand regional puternic in industria articolelor promotionale personalizate.

Cum a fost experienta cu trainerii si colegii? Ce valoare adaugata a adus aceasta investitie de timp si efort in viata ta de profesionist si in business-ul de care te ocupi?

Pe langa informatiile valoroase si contactul cu profesori de renume, weekend-urile intensive organizate de Institutul de Marketing au reprezentat pentru mine o baza de comparatie a celor mai bune practici de customer experience ale companiilor de succes. Discutiile interactive si studiile de caz din diferite industrii te ajuta sa aplici mult mai usor teoria in practica. De asemenea, intri intr-o comunitate de marketeri dornici sa invete si sa iti impartaseasca experienta chiar si dupa curs. Deoarece temele sunt foarte actuale si bine ancorate in realitate, consider ca m-au ajutat foarte mult in activitatea profesionala. Am invatat multe concepte noi si instrumente de analiza interesante pe care am ajuns sa le folosesc frecvent.

Ca sa sintetizez rezultatul tangibil al acestui curs, astazi urmaresc progresul companiei pe baza acestor trei indicatori: portofoliul de clienti, fluctuatia personalului si cashflow.

Cel mai bun sfat pe care-l pot oferi oricarui profesionist este "never stop learning" !!!!

 

Published in Interviuri

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.