Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Luni, 29 Iunie 2020

L’Oréal lanseaza astazi noul program de sustenabilitate “L’Oréal for the future”, prin care anunta ambitiile Grupului pentru 2030. In contextul cresterii provocarilor sociale si de mediu, L’Oréal isi accelereaza transformarea catre un model care respecta limitele planetare, consolidandu-si angajamentele referitoare la sustenabilitate si incluziune:

  • Transformarea business-ului L’Oréal pentru a respecta limitele planetare:
    • Pana in 2025, toate spatiile in care L’Oréal isi desfasoara activitatea vor fi neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon, prin imbunatatirea eficientei energetice si utilizarea energiei regenerabile in proportie de 100%;
    • Pana in 2030, 100% din plasticul folosit in ambalajele produselor L’Oréal va proveni din surse reciclate sau de origine biologica;
    • Pana in 2030, L’Oréal va reduce cu 50% pe produs finit emisiile de gaze cu efect de sera, comparativ cu 2016.
  • Contributia la solutionarea provocarilor globale prin sustinerea nevoilor de mediu si sociale urgente, printr-un plan fara precedent, lansat in mai 2020:
    • L’Oréal aloca 150 de milioane de euro pentru problemele de mediu si sociale urgente.

Pentru a-i incuraja pe consumatori sa faca alegeri mai sustenabile, L'Oréal a dezvoltat un mecanism de etichetare a Impactului de Mediu si Social al Produsului (Product Environmental & Social Impact Labelling mechanism), cu o scara de la A la E. Avizat de experti stiintifici independenti, mecanismul este verificat de un auditor independent si va fi implementat progresiv pentru toate brandurile si categoriile de produse. 

„Revolutia in sustenabilitate a Grupului L’Oréal intra intr-o noua era. Provocarile cu care se confrunta planeta sunt fara precedent si este esential sa acceleram eforturile pentru a pastra un spatiu in care umanitatea sa poata opera in siguranta. Actionam asupra propriilor operatiuni si in ceea ce priveste contributia noastra in societate. Stim ca cele mai mari provocari vor urma, iar L’Oréal isi va pastra aceeasi ambitie: sa isi desfasoare activitatea in limitele planetare”, a declarat Jean-Paul Agon, Presedinte si Director Executiv al Grupului L’Oréal.

Transformarea business-ului L’Oréal pentru respectarea „limitelor planetare”

„Limitele planetare” sunt limitele care, daca sunt depasite, vor compromite capacitatea Pamantului de a fi habitat pentru dezvoltarea umana. Respectarea unui spatiu in care umanitatea poate opera in siguranta trebuie sa fie o prioritate in urmatoarele decenii, asa cum sustin in unanimitate cercetatorii, motiv pentru care L’Oréal face trecerea la un mod de operare in limitele planetare.

Prin urmare, Grupul a definit noi obiective cuantificabile pentru anul 2030, pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice identificate de initiativa „Obiective bazate pe stiinta” (Science Based Targets).Totodata, Grupul L’Oréal merge si mai departe, prin abordarea a trei probleme de mediu majore: conservarea biodiversitatii, gestionarea durabila a apei si utilizarea circulara a resurselor. Pentru a se asigura ca activitatea sa respecta resursele limitate ale planetei si ca este corecta fata de comunitatile cu care lucreaza, L'Oréal nu doar ca va continua sa isi reduca impactul direct asupra mediului, dar va reduce si impactul intregii sale activitati, inclusiv a furnizorilor si consumatorilor sai.

„In ultimul deceniu ne-am transformat enorm compania, punand sustenabilitatea la baza modelului nostru de afaceri. Cu ajutorul noilor noastre angajamente, intram intr-o faza de accelerare a acelei transformari: mergem si mai departe de impactul nostru direct asupra mediului, ajutam consumatorii sa faca alegeri mai sustenabile,  generam contributii pozitive asupra mediului si a societatii. Ca lider al industriei, consideram ca este rolul nostru sa contribuim la construirea unei societati incluzive si sustenabile”, a declarat Alexandra Palt, Chief Corporate Responsibility Officer pentru L’Oréal Group.

Un exemplu concret care arata ce vrea sa realizeze L’Oréal: pana in 2025, toate fabricile, spatiile de birouri si centrele de cercetare ale Grupului vor atinge neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor de carbon (carbon neutral), prin imbunatatirea eficientei energetice si prin utilizarea energiei regenerabile in proportie de 100%. Prin acest angajament, L’Oréal doreste sa contribuie la tranzitia energetica in tarile in care isi desfasoara activitatea.

Responsabilizarea consumatorilor L’Oréal pentru alegeri de consum sustenabile 

L’Oréal considera ca implicarea intregului sau ecosistem de afaceri (clienti, furnizori si consumatori) face parte din responsabilitatea sa.

Pentru a-i ajuta pe cei 1,5 miliarde de consumatori sa faca alegeri sustenabile, L'Oréal a dezvoltat mecanismul de Etichetare a Impactului de Mediu si Social al Produsului (Product Environmental & Social Impact Labelling mechanism). Etichetarea va include o scara de la A la E, produsul „A” fiind considerat ca „cel mai bun din clasa” din punctul de vedere al impactului social si de mediu. Metoda a fost aprobata de experti stiintifici independenti si toate datele au fost verificate de Bureau Veritas Certification, un auditor independent. Etichetele si scorurile vor fi accesibile pe paginile web ale produselor. Primul brand care va implementa noua metodologie incepand cu anul 2020 este Garnier, pentru produsele sale de ingrijire a parului. Aceasta etichetare va fi extinsa progresiv pentru alte branduri, tari si categorii de produse.

Contributia L’Oréal la solutionarea provocarilor lumii prin sustinerea nevoilor sociale si de mediu urgente, printr-un plan fara precedent, lansat in mai 2020:

L’Oréal a anuntat in luna mai 2020 faptul ca va aloca 150 de milioane de euro problemelor sociale si de mediu urgente:

  • L’Oréal aloca 100 de milioane de euro in investitii de impact, pentru a actiona in fata principalelor probleme de mediu. 50 de milioane de euro vor fi folosite pentru finantarea proiectelor de restaurare a ecosistemelor marine si forestiere, prin intermediul investitiei in Fondul L’Oréal pentru Regenerarea Naturii (L’Oréal Fund for Nature Regeneration), ce va fi operat de Mirova, un afiliat Natixis Investment Managers, dedicat investitiilor de impact. Alte 50 de milioane de euro vor fi directionate spre finantarea proiectelor de economie circulara.
  • Pentru sprijinirea femeilor vulnerabile, L'Oréal a creat un fond caritabil de 50 de milioane de euro. Acesta va sprijini organizatiile in eforturile pe care le fac pentru diminuarea saraciei in randul femeilor, pentru a le ajuta sa se integreze social si profesional, pentru a le oferi acces la asistenta de urgenta femeilor din randul refugiatilor si al persoanelor cu dizabilitati, pentru a sprijini victimele si a preveni violenta impotriva femeilor.

Published in Noutati

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.