Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Joi, 06 August 2020

Cu o traditie de 15 ani, Competitia Magazinelor Online GPeC este considerata cel mai util instrument dedicat magazinelor online pentru a-si optimiza website-urile in scopul cresterii ratei de conversie si a vanzarilor. 72 de magazine online s-au inscris deja la editia de anul acesta a Competitiei GPeC, iar inscrierile sunt in continuare deschise tuturor magazinelor e-commerce pana pe 11 septembrie 2020, ora 23:59. Din 7 iulie, cele 72 de magazine inscrise deja, au intrat in etapa de evaluare.

Competitia GPeC: Benchmark, Consultanta si Optimizare pentru a avea un magazin online de succes

Orice business e-commerce (de la magazine online recent lansate, pana la magazine cu vechime in piata) se poate inscrie in Competitia GPeC, principalul beneficiu fiind evaluarea profesionista a website-ului prin peste 200 de criterii menite sa ajute magazinele online sa identifice si sa corecteze principalele probleme care le pot impiedica sa vanda mai mult.

Criteriile de evaluare GPeC reprezinta cel mai detaliat ghid despre cum ar trebui optimizat website-ul unui magazin online in asa fel incat sa ofere o experienta de navigare placuta utilizatorului si sa converteasca mai bine / sa vanda mai mult.

Website-urile magazinelor online sunt evaluate de 30 de experti in E-Commerce si Digital Marketing din Romania, prin peste 200 de criterii esentiale care vizeaza:

      User Experience (usurinta folosirii website-ului atat pe Mobile, cat si pe Desktop);

      Functionalitatile Website-ului (verificarea tuturor formularelor si a procesului de checkout);

      Search (functionarea cautarii interne conform bunelor practici internationale);

      SEO (indexarea in motoarele de cautare);

      Security (protectia site-ului, a bazelor de date si a informatiilor sensibile despre utilizatori);

      E-Mail Marketing (calitatea campaniilor de Newsletter);

      Content & Social Media (calitatea continutului propriu si prezenta in Social Media);

      Calitatea Serviciilor (se testeaza prin Mystery Shopping);

      Aspecte Juridice (respectarea legislatiei in domeniu si a bunelor practici).

Fiecare magazin inscris in Competitia GPeC primeste un raport detaliat continand punctaje, comentarii si recomandari de imbunatatire pentru fiecare din cele peste 200 de criterii. Astfel, magazinele obtin un Benchmark complex al website-urilor si stiu ce au de facut pentru a se optimiza.

Etapele prin care trece un magazin online inscris in Competitia GPeC

      Imediat dupa inscriere, magazinul este analizat prin prisma criteriilor de preselectie (majoritatea – obligatii legale), asigurandu-se ca respecta legislatia in vigoare si nu risca potentiale amenzi. Odata ce toate criteriile de preselectie sunt intrunite, magazinul primeste certificarea TRUSTED.ro care atesta ca este un magazin de incredere;

      Ulterior, magazinul intra in procesul de evaluare prin cele peste 200 de criterii analizate de unii dintre cei mai buni specialisti in E-Commerce si Digital Marketing din Romania;

      Magazinul primeste raportul de evaluare continand note si recomandari pentru fiecare din cele peste 200 de criterii, astfel incat sa stie exact ce trebuie sa optimizeze pentru a creste vanzarile si pentru a imbunatati experienta de navigare a utilizatorilor;

      Pe langa explicatiile cuprinse in raport, reprezentantii magazinului online au ocazia de a discuta direct cu expertii care i-au analizat website-ul pentru a primi mai multe explicatii si recomandari din partea acestora (consultanta avizata in cadrul Sesiunilor de Mentorship);

      Beneficiind de evaluarea detaliata si de recomandarile specialistilor, magazinul are toate resursele necesare pentru a trece la optimizari in scopul cresterii vanzarilor – acesta fiind cel mai mare beneficiu adus de Competitia GPeC afacerilor e-commerce.

Ce spun reprezentantii magazinelor online care au participat la Competitia GPeC

In cele 14 editii ale Competitiei GPeC de pana anul acesta, peste 1.000 de magazine online au participat in acest proces, iar 93% din ele au considerat participarea extrem de utila pentru afacerea lor.

Catalina Coterlet, F64.ro: “Participarea in Competitia GPeC a fost un factor important in dezvoltarea si optimizarea magazinului F64 datorita recomandarilor primite din partea specialistilor. Am avut ocazia sa punem intrebari la Sesiunile de Mentorship, am aflat ultimele tendinte in marketing, am implementat recomandari pe partea de SEO si UX si am completat informatii pe website legate de aspecte juridice. Practic, activitatea noastra a fost analizata dintr-o alta  perspectiva, lucru care ne-a ajutat sa vedem unde putem sa imbunatatim, astfel incat clientii nostri sa aiba parte de o experienta mai buna.”

Eduard Dan, itDepot: “Competitia GPeC, prin prisma celor peste 200 de criterii in baza carora se realizeaza evaluarea fiecarui magazin online inscris, monitorizate de o echipa de 30 de experti, a reprezentat o provocare pentru echipa itDepot. E important atunci cand esti pe drumul dezvoltarii unui business online care, evident, vrei sa aiba succes, sa fii indrumat de experti care au parcurs deja calea succesului.

Pe noi ne-a ajutat participarea la GPeC sa oferim clientilor nostri o experienta de achizitie online cat mai buna si ne-a impulsionat sa implementam noi facilitati care sa imbunatateasca si mai mult interactiunea clientilor cu site-ul. A fost o experienta care a meritat toate eforturile si abia asteptam competitia de anul acesta.”

Daniel Craciun, Lensa: “GPeC nu este doar o competitie, este un manual bine definit pentru e-commerce. Daca vrei sa faci un business in e-commerce, Competitia GPeC este „biblia”. Pe langa informatiile utile pe care le vei primi pe baza criteriilor de jurizare, vei avea parte si de training/consultanta 1 la 1 cu renumiti jurati din domeniul e-commerce care te pot ajuta sa duci afacerea la urmatorul nivel. Pentru mine Competitia GPeC este aur curat, invat in fiecare an lucruri noi.”

Marina Popescu, Floria: “Faptul ca beneficiem mereu de o parere obiectiva, din exterior, este un plus. Criteriile de jurizare ne arata in permanenta unde ar trebui sa fie focusul nostru si unde am gresit. Experienta, in sine, este una care tine atat de dezvoltarea magazinului nostru si de infuzia de nou, cat si de motivarea echipei noastre.”

Sergiu Constantinescu-Bradescu, PiatraOnline: “Suntem recunoscatori Competitiei GPeC intrucat datorita fiecarei editii am invatat si imbunatatit atat platform, cat si experienta clientului. Pe langa toate acestea ne-a ajutat networking-ul din domeniu: avand acces la know-how, am inceput sa lucram cu noi parteneri ce ne-au ajutat sa ne dezvoltam in continuare.”

Orice magazin online se poate inscrie in Competitia GPeC pana pe 11 septembrie 2020

Magazinele online interesate de un Benchmark complex al website-urilor lor in vederea optimizarii acestora, se pot inscrie in Competitia GPeC pana pe 11 septembrie, ora 23:59.

Spre deosebire de cele 72 de magazine inscrise pana pe 6 iulie, magazinele nou inscrise vor trece printr-o singura etapa de evaluare in perioada 14 septembrie – 5 octombrie si nu vor putea fi nominalizate la Festivitatea Gala Premiilor eCommmerce 2020, dar vor beneficia integral de Benchmark si de evaluarea profesionista a website-urilor lor.

Costul inscrierii in Competitia GPeC porneste de la 349 EUR + TVA, iar valoarea benchmark-ului primit este cotata la peste 5.000 EUR (valoare de piata).

Detalii complete si inscrieri se pot face pe website-ul GPeC.

 

Published in Noutati

Noutati

Poveștile de succes ale brandurilor românești în era globalizării

Poveștile de succes ale brandurilor românești în era globalizării

România este o țară bogată în tradiție și istorie, a devenit un teren fertil pentru dezvoltarea unor branduri de succes. Aceste branduri nu doar că își găsesc locul în inimile...

Studiu Reveal Marketing Research: Produsele și soluțiile ecologice sau ”verzi” sunt aspiraționale pentru 7 din 10 români, dar percepute ca fiind în continuare mai greu accesibile decât alternativele convenționale

Studiu Reveal Marketing Research: Produsele și soluțiile ecologice sau ”verzi” sunt aspiraționale pentru 7 din 10 români, dar percepute ca fiind în continuare mai greu accesibile decât alternativele convenționale

Reveal Marketing Research în colaborare cu BIC, Asociația CIPRA (Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză), Kaufland România, PRO TV, Stefanini Group și Volkswagen România a realizat cea de-a doua ediție a barometrului național despre percepțiile, atitudinile și comportamentele românilor legate de...

Noi cursuri specializate de marketing digital recunoscute internaţional

Noi cursuri specializate de marketing digital recunoscute internaţional

Companiile din România au acces la noi cursuri specializate pentru a forma cât mai rapid competenţe vitale în arii tot mai cerute din zona marketingului digital: e-commerce, inteligenţă artificială (AI),...

81% dintre românii care merg în vacanţă în străinătate vor plăti digital

81% dintre românii care merg în vacanţă în străinătate vor plăti digital

4 din 5 români care merg anul acesta în vacanță în străinătate intenționează să plătească la destinație cu cardul, telefonul sau alte dispozitive mobile. Unul din trei turiști români (35%)...

Românii vin pe TikTok pentru a descoperi cultura locală și a se exprima creativ, conform unui studiu TikTok

Românii vin pe TikTok pentru a descoperi cultura locală și a se exprima creativ, conform unui studiu TikTok

 62% dintre utilizatorii români au spus că au experimentat forme de cultură offline după ce le-au descoperit pe TikTok, cum ar fi vizionarea unui film la cinema, cumpărarea de cărți...

Marketing de destinație premiat internațional

Marketing de destinație premiat internațional

Proiectul de branding al Iașului, orașul creatorilor, a câștigat medalia de aur în cadrul Transform Awards, cea mai mare competiție de branding din Europa, la categoria Best Place or Nation...

Raportul trends 2023 al Dentsu Creative anunță o epocă a volatilității și a speranței

Raportul trends 2023 al Dentsu Creative anunță o epocă a volatilității și a speranței

Agenția de creație a grupului de comunicare de marketing dentsu, Dentsu Creative a lansat raportul Trends 2023, ce explorează noua epocă a volatilității și speranței. Raportul, intitulat, pe urmele romanului...

Inovația, în centrul activității companiei de fashion, MIZAR

Inovația, în centrul activității companiei de fashion, MIZAR

MIZAR, retailer de fashion cu tradiție pe piața din România, ce propune articole de îmbrăcăminte premium pentru femei, o numește pe Ioana Ciurcea în funcția de Retail Manager. Cu o...

Curiera a investit 1 milion de euro în flota electrică și noul depozit logistic eco-friendly

Curiera a investit 1 milion de euro în flota electrică și noul depozit logistic eco-friendly

76% din parcul auto este compus din mașini electrice. Până la finalul anului 2023, toate mașinile din flota de curierat vor fi prietenoase cu mediul. 150 mii euro din investiția...

Care sunt percepțiile și îngrijorările legate de sustenabilitate în România?

Care sunt percepțiile și îngrijorările legate de sustenabilitate în România?

Reveal Marketing Research în colaborare cu Coca-Cola HBC, Environ, HeidelbergCement România, La Fântâna, Leroy Merlin, Raiffeisen Bank, TRANSAVIA și Xella a realizat un studiu reprezentativ la nivel național pentru a înțelege cum definesc românii conceptul...

Interviuri

Inovaţie de marketing în real estate

Inovaţie de marketing în real estate

Orice marketer este un visător calculat, spunea Violeta Niculae, practician cu o experienţă de peste 20 ani în strategie şi dezvoltare organizaţională, marketing şi inovare, în companii multinaţionale din diverse...

Ce este şi ce nu este inovaţia de marketing?

Ce este şi ce nu este inovaţia de marketing?

Ce înseamnă și cum ne ajută inovația în marketing? Care este diferența dintre invenție și inovație? De ce este necesar marketingul inovațiilor? Ce bariere găsim frecvent în calea inovaţiei, dar...

Influencer marketing într-o rețea de 60.000 de comunicatori

Influencer marketing într-o rețea de 60.000 de comunicatori

Ce este și face face BUZZStore, poziționat ca prima agenție word of mouth din România și care aniversează deja 10 ani? Cum funcționează? Când și de ce aleg brandurile acest...

Influencer marketing cu logică, argumente și misiune

Influencer marketing cu logică, argumente și misiune

Ce rol au influencerii în strategia generală de marketing de comunicare a Avon și cât de influenți sunt influencerii, în general? Ce înseamnă microinfluenceri și cum folosesc brandurile Buzzstore, primul...

Un om de PR trebuie să știe să asculte, să traducă și să spună o poveste

Un om de PR trebuie să știe să asculte, să traducă și să spună o poveste

Cum și în cât timp te formezi ca om de PR și comunicare? Ce înseamnă corporate affairs și cum depășești provocările din domeniul competitiv al retailului? Într-un moment în care...

Extensii de brand și dezvoltare de produse noi

Extensii de brand și dezvoltare de produse noi

Cum ajungi să inovezi și să revoluționezi un produs despre care credeai deja că s-a spus totul? De ce este important să aloci resurse în cercetare, dar și care este...

Marketing management și comunicare integrată la Samsung

Marketing management și comunicare integrată la Samsung

Care sunt priorităţile de marketing ale unui lider în tehnologie cum este Samsung? Cum s-au schimbat aceste priorităţi? Dacă marketerii vorbeau în trecut în special de branding, advertising şi GRP-uri,...

Marketingul trebuie să fie în mijlocul business-ului

Marketingul trebuie să fie în mijlocul business-ului

Ce face un om de marketing bun într-o companie? Ce rol are şi ce trebuie să ştie? Cum diferă marketingul din asigurări de cel din real estate sau din vânzări?...

White Image: Cele mai bune rezultate vin din programele de loializare care implică reduceri de prețuri - Soluțiile de economisire câștigă teren

White Image: Cele mai bune rezultate vin din programele de loializare care implică reduceri de prețuri - Soluțiile de economisire câștigă teren

Odată ce datele “third party” vor dispărea, din 2024, majoritatea companiilor vor întâmpina dificultăți în loializarea clienților, iar cei avantajați vor fi cei care și-au mutat deja focusul pe colectarea...

Short Film Breaks - un festival care se desfășoară pe durata unui întreg an, titlurile selectate ajungând să se bucure de mai multe proiecții, în diferite companii

Short Film Breaks - un festival care se desfășoară pe durata unui întreg an, titlurile selectate ajungând să se bucure de mai multe proiecții, în diferite companii

George Gänæaard (regizor, scenarist și producător), Mihai Lupu (fondatorul Centrulul Român pentru inovație în dezvoltare locală și al EduCaB International) și Alin Boeru (scenarist și regizor) au dezvoltat un proiect...

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.