Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Joi, 30 Aprilie 2020

Asociatia Berarii Romaniei initiaza #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, o campanie care isi propune sa atraga atentia consumatorilor asupra situatiei economice din sectorul ospitalitatii, puternic afectat de intreruperea activitatii pe perioada starii de urgenta.

Spre deosebire de alte sectoare, vanzarile pierdute de industria ospitalitatii in aceasta perioada nu pot fi recuperate in nici un fel, cele mai afectate fiind business-urile mici si de familie, multe dintre ele aflandu-se deja la un pas de faliment.

Campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa vine in intampinarea micilor si marilor localuri printr-un apel la solidaritate din partea consumatorilor. Acestia pot contribui la sustinerea activitatii restaurantelor si localurilor preferate pe timp de criza, apeland la serviciile online de livrare la domiciliu sau de tip take away ale locatiilor HoReCa functionale in acest moment, de altfel singurele activitati permise in aceasta perioada.

Sectorul ospitalitatii se numara printre cele mai afectate de criza Covid-19. Totusi, unele locatii nu si-au intrerupt activitatea, trecand de la servirea fizica la livrarea direct acasa, astfel ca oamenii din bucatariile acestor restaurante continua sa gateasca. In aceste momente, localurile au nevoie mai mult ca niciodata ca cei mai fideli clientii ai lor sa le fie alaturi, comandandu-si mancarea preferata acasa.

Asociatia Berarii Romaniei, prin campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, invita la solidaritate si empatie, reamintindu-ne ca mare parte din restaurante au in spatele lor aceiasi oameni care continua sa puna suflet in mancarea pe care o prepara. Mesajul de sustinere al sectorului HoReCa de catre Berarii Romaniei este transpus printr-un video manifesto, ce poate fi urmarit aici.

Acum mai mult ca niciodata, mancarea are rolul de a alina, bucura, incuraja sau aminti de momentele frumoase, petrecute in locurile preferate, alaturi de cei dragi. De aceea, ne propunem ca prin #MancareDeSuflet #SOSHoReCa sa incurajam un comportament de sustinere fata de oamenii care dau viata acestor localuri. Doresc sa multumesc in numele Asociatiei tuturor partenerilor din HoReCa, care se alatura eroilor din prima linie, continuand sa puna suflet in ceea ce fac zi de zi, chiar si in conditii vitrege.” a declarat Julia Leferman, Director General al Asociatei Berarii Romaniei.

Ca parte a efortului de sustinere a industriei HoReCa, asociatia Berarii Romaniei a adresat o scrisoare autoritatilor prin care solicita sa aiba in vedere cu prioritate sectorul ospitalitatii atunci cand analizeaza solutiile pentru atenuarea efectelor economice negative asupra companiilor si angajatilor acestora.

Implementarea unor masuri guvernamentale exceptionale - care sa sprijine toate aceste afaceri sa revina pe linia de plutire odata cu relaxarea restrictiilor, acoperind fie si partial pierderile suferite  – poate contribui la reducerea semnificativa a impactului asupra HoReCa, dar si asupra celorlaltor sectoare direct afectate, printre care si productia de bere.” a continuat Julia Leferman.

"Mancarea cu gust bun are darul de a aduna oamenii laolalta. Pentru mine, viata in restaurant inseamna pasiune, ca pentru multi colegi de breasla. Am vazut atatea povesti frumoase derulate in restaurante, incat e greu acum sa privesc industria in liniste. Faptul ca ne-am putut adapta, fie pentru a sustine eroii din linia intai, fie pentru a fi in continuare aproape de oaspetii nostri, prin programul de livrari, a fost alinare. A fost si perioada in care am simtit, mai mult ca oricand, cat de puternici suntem impreuna. In numele organizatiei HORA, multumim Asociatiei Berarii Romaniei pentru implicare si pentru sustinere, prin initierea campaniei #MancareDeSuflet #SOSHoReCa. Cu fiecare umar alaturat parca e putin mai usor.", spune Daniel Mischie, presedinte HORA.

Campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa isi propune sa contribuie la sustinerea localurilor din Romania intr-o perioada dificila, dar in care o mancare buna, preparata cu suflet, inca aduce zambetul, atat pe fata celui care o comanda, cat si pe fata celui care o prepara.

Partenerul asociatiei Berarii Romaniei in aceasta campanie este HORA, organizatia patronala a hotelurilor si restaurantelor din Romania.

Published in Noutati
  • Care sunt cele mai solicitate sisteme destinate securitatii locuintei
  • Iluminatul inteligent - Confort sporit, facturi mai mici si grija pentru mediul inconjurator

Sistemele de automatizare destinate caselor inteligente castiga tot mai mult teren in preferintele clientilor, mai ales in contextul in care, astazi, cu totii suntem conectati la "the Internet of Things" si cea mai mare parte din activitatea zilnica are loc in mediul online, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri de materiale de constructii si gradinarit de pe plan local. Astfel, conform datelor companiei, daca in urma cu 5 ani pe rafturile magazinelor sortimentul produselor destinate SMART Home era foarte mic, astazi acesta ocupa un procent important.

,,Dorinta de a sti mereu ce se petrece in jurul nostru, de a eficientiza toate procesele ce ne inconjoara si de a obtine o reducere a costurilor alaturi de mai mult timp liber a adus cu sine o crestere tot mai mare a interesului pentru sistemele ce transforma locuinta intr-una inteligenta”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach.

Potrivit reprezentantului companiei, cele mai cerute sisteme destinate caselor inteligente sunt cele menite sa automatizeze monitorizarea si siguranta locuintei, alaturi de cele create pentru controlul iluminatului ambiental.

Securitate inteligenta pentru locuinte

In ultimii 5 ani, piata produselor de securitate de tip SMART a cunoscut o crestere semnificativa datorita dorintei romanilor de a proteja atat familia, cat si bunurile din locuinta. Astfel, aceste sisteme au rolul de a preveni eventualele neplaceri, dar si de a transmite alerte in cazul unui incident.

Cand vine vorba de criteriile de alegere a unui sistem de securitate SMART, principalele aspecte luate in calcul de clienti sunt dimensiunile locuintei, bugetul alocat acestei investitii, marca produselor dorite si recomandarile primite la raft”,  a subliniat Mugurel-Horia Rusu.  

Cele mai cumparate produse SMART destinate sigurantei sunt cele de monitorizare. Acestea permit vizualizarea de la distanta, prin intermediul unei aplicatii mobile, a interiorului si exteriorului locuintei. Suplimentar, un astfel de sistem transmite automat notificari atunci cand cineva intra in casa, oferind un plus de confort proprietarilor. De asemenea, senzorii de miscare pot detecta o spargere sau intrare prin efractie, iar alertele transmise prin intermediul aplicatiei pot asigura un timp de interventie rapid.

Soneriile inteligente reprezinta un alt tip de produs SMART, tot mai accesat in ultima perioada,  care ajuta la identificarea persoanelor aflate in fata usii. O camera cu detector de miscare este montata in interiorul vizorului oferind o imagine clara a celor care sunt in fata intrarii, iar atuul principal este ca imaginile pot fi accesate direct de pe telefonul mobil, tableta sau laptop.

,,In ultimii ani am observat o cerere tot mai mare si pentru incuietorile inteligente, produse destinate mai ales celor care nu isi doresc sa mai foloseasca mereu chei traditionale”, a spus reprezentantul companiei. Aceste incuietori SMART stocheaza mai multe combinatii de coduri, sau chiar permit deblocarea incuietorii de pe telefon sau prin acces biometric, oferind nu doar confort, ci si un plus de siguranta.

Hornbach dispune in acest moment de un sortiment format din 20 de articole din gama destinata securitatii locuintei sub brandul Yale.

Iluminatul inteligent - Confort sporit, facturi mai mici si grija pentru mediul inconjurator

Potrivit Hornbach, o alta categorie in crestere in ultimii ani sunt produsele destinate iluminatului inteligent al locuintei.

,,Confort sporit, costuri mai mici la facturile de energie electrica, grija pentru mediul inconjurator – acestea sunt doar cateva dintre avantajele instalarii unei iluminari automatizate. In plus, consumul redus al acestui tip de echipamente aduce o amortizare rapida a investitiei”, sustine Directorul General al Hornbach.  

Iluminatul inteligent este un sistem prin care pot fi controlate de la distanta, cu ajutorul unei aplicatii mobile sau prin telecomanda, luminile dintr-o incapere. Astfel, pot fi aprinse sau stinse, chiar si atunci cand proprietarii sunt la mare distanta. Totodata, sistemul poate controla intensitatea luminii, culorile pe care sa le emita becurile, totul putand fi programat din timp. Practic, prin iluminatul inteligent nu mai este necesar clasicul intrerupator.

Un sistem de iluminat inteligent poate fi format dintr-un corp de iluminat, un comutator sau o telecomanda si o priza inteligenta. Becul este unul de tip LED, considerat in prezent cel mai economic si ecologic tip de iluminat, si poate avea dimensiuni diferite, cu lumina alba sau chiar colorata.  

Comutatorul inteligent poate fi wireless (telefon sau tableta) indeplinind de la distanta rolul de intrerupator care controleaza becurile. Acest lucru este posibil datorita aplicatiei instalate pe device-ul folosit si a legaturii Bluetooth sau Wi-Fi dintre becuri si dispozitivul mobil. Comutatorul inteligent de tip telecomanda este similar celui clasic, insa acesta functioneaza cu baterii, poate fi amplasat oriunde si controleaza mai multe becuri simultan regland intensitatea sau nuanta luminii.

De asemenea, si priza inteligenta are rolul de a transforma corpurile de iluminat in unele SMART deoarece poate fi controlata de oriunde printr-o aplicatie mobila, sau de acasa prin telecomanda Bluetooth.

,,Casele care se ‘trezesc’ singure dimineata, tinand cont de programul de somn al locatarilor nu mai sunt astazi de domeniul fictiunii. Datorita sistemelor SMART home, iluminatul locuintei poate fi foarte usor automatizat”, spune reprezentantul Hornbach.

In acest moment exista doua categorii de sisteme de iluminat inteligente: controlate prin Wi-Fi sau prin Bluetooth. De asemenea, acestea se impart in cele care au senzori incorporati si cele care nu dispun de acestia. Sistemele care se bazeaza pe senzori sunt cele mai avansate si utilizate. Dispozitivele de care dispun sunt de miscare, dar si de analiza a luminii ambientale. Acestea din urma sting becurile atunci cand in camera exista suficienta lumina naturala. In cazul sistemelor de iluminat inteligent fara detectori, becurile pot fi programate sa se stinga sau sa se aprinda in anumite momente ale zilei.

Un sistem de iluminat se alege in functie de urmatoarele criterii: destinatia, dimensiunea camerei si mobilierul existent in incapere. Astfel, exista corpuri de iluminat dedicate fiecarui spatiu al casei: dormitor, sufragerie, bucatarie, hol, terasa sau gradina.

In sortimentul Hornbach, clientii dispun de o paleta variata de produse pentru iluminat SMART precum gamele Philips Hue, Eglo Crosslink, becuri inteligente Flair VIYU, compatibile cu sistemul Philips Hue, cat si produsele NEDIS.

,,Produsele pe care le comercializam in magazinele noastre, fie ca vorbim despre iluminatul SMART sau despre cele destinate sigurantei, sunt unele intuitive care se pot monta direct de catre client. Insa, pentru cei care doresc sa aiba suport, dispunem de serviciul de montaj ce poate fi solicitat facil in locatiile Hornbach”, a incheiat Mugurel-Horia Rusu.

 

 

 

 

Published in Noutati

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.