Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Marți, 27 August 2019

Un studiu realizat de Durex Romania in cadrul UNTOLD arata atitudinile fata de metodele de contraceptie in randul participantilor la festival.

 Studiul face parte dintr-o campanie ampla Durex Romania ce are ca principal scop educarea romanilor care merg la festivaluri - sa se distreze responsabil si sa-si aminteasca serile de festival pentru motivele potrivite - distractia cu prietenii, muzica si noptile in care au dansat pana in zori”, declara Laura Togui, Category Marketing Manager Personal Care Reckitt Benckiser.

Generatia Z versus Young Millennials- Generatia Z (ani de nastere: 1995-2012) este mult mai deschisa sa foloseasca prezervativele decat Young Millennials (ani de nastere 1989–1997)

  • 8 din 10 Gen Z au luat prezervative cu ei la UNTOLD si mai putin de 4 din 10 Millennials declara acelasi lucru.
  • 8 din 10 tineri din Generatia Z declara ca folosesc prezervativul in prezent, in timp ce doar 6 din 10 tineri de peste 25 de ani spun ca il folosesc.
  • Principala motivatie pentru care tinerii nu folosesc prezervativul este legata de pierderea romantismului (pentru genZ) si diminuarea intimitatii de cuplu (in cazul Young Millennials).  
  • Primul motiv pentru care tinerii folosesc prezervativul este evitarea sarcinilor nedorite (75% dintre Gen Z si 85% dintre Millennials), in timp ce evitarea bolilor cu transmitere sexuala este plasata pe locul 1 de doar 13% dintre tinerii Z si 11% dintre Young Millennials.
  • Jumatate dintre tinerii din Gen Z considera ca festivalurile sunt o buna ocazie pentru a face sex, in timp ce doar 4 din 10 tineri Millennials considera asta.

Prezervative  si festivaluri

  • La Untold, peste jumatate dintre respondenti declara ca au un prezervativ in bagaj. Mai multi barbati (65%) decat femei (47%) au cu ei un prezervativ, cele din urma declarand in mai mare masura (44%) ca nu au si nu intentioneaza sa cumpere.

Surse de informare

  • Internetul (62%) si sfaturile prietenilor mai experimentati (49%) au fost sursele principale de informare folosite inaintea inceperii vietii sexuale, fara diferente intre grupurile sociodemografice.
  • In prezent, cele mai de incredere surse cand vine vorba despre sfaturile cu referire la prezervative sunt doctorii (53%) si parintii (50%).

“Inca o data, cifrele vin sa contrazica perceptia publica despre Generatia Z. De multe ori neintelesi, tinerii din generatia <<cu telefonul in mana>> sunt blamati si acuzati de superficialitate. Vedem o incidenta de utilizare a prezervativului mai ridicata decat in randul altor segmente de varsta, iar asta se traduce, in ciuda opiniei publice, in responsabilitate si un grad de informare mai ridicat”, ne spune Silvia Luican, sociolog iZidata.

 Metotologie studiu

Studiul a fost realizat in colaborare cu iZidata, pe un esantion de 230 de respondenti aflati la UNTOLD, in timpul evenimentului. Perioada de colectare a datelor a fost 1- 4 august 2019. Modalitatea de cercetare a fost SAQ (self-administered mobile questionnaire).

 

 

 

 

Published in Noutati

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.